02 Mart 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • okulu suçlamak gereksiz, öncelikle dikkat edilmesi gereken türk firimalarının zaten hep bir birine suç attıgı ortada bu ibertour a da atılması cok normal. firima yeni bi firima ucuz ve en önemisi belgesi easa, okulun kimseyi ortada bıraktıgı yok sadece biraz sıkıntılar var ucak eksik okul bunu telafi etmeye başladı. yani gereksiz bi suçlama.
  • Iki ay once basladim okula, gercekten kendi gozlerimle gordum bu okulun nasil oldugunu. Gereken her yere sikayet edecegim cunku bu okulda olup bitenler gercekten EASA tarafindan kabul edilemez. Okul Turkiye den gelen gencleri somuruyor. 2/3 hafta sonra ucacaksin dediler iki ay sonra zor da olsa ilk ucusumu yaptim. Cok akkili davraniyorlar, sen taksitini oduyorsun ve boyle ce batiga giriyorsun. 2 aydir burdayim 8000 euro odedim groundschool bitirip bir ucus yaptim. Bir ucus u da gunduz gece okula baski yaparak verdiler. Bunlar serefsiz bir sekilde Turkiyeden gelen her ogrenciyi boyle somuruyorlar. Ben Hollanda da dogup buyudugum icin kanunu cok iyi biliyorum ve neyapip edip bu okulu EASA ya sikayet edecegim. Instructorlar kacip gidiyor okuldan, yuzden fazla ogrenci var ve birkac gun onceye kadar 2 instructor kalmisti. Simdi almislar tekrar 4 instructor. Hep bahane buluyorlar ve serefsiz sahibi hep senin duymak istedigini anlatiyor.
  • Aylar önce bu okul benim de dikkatimi çekmişti, TR ofisindeki ismi geçen şahısla telefon görüşmesi yaptım. Bir aday olarak havacılık camiasını takip etmeye çalışan biriyim fakat bu şahısla yaptığım telefon görüşmesinden sonra bende ki izlenim çok netti. Bu şahıs ya sektör hakkında hiç bir şey bilmiyordu yada büyük ölçüde insanları kandırmaya çalışıyordu. Bana söylenenler okuldan mezun olanların EASA lisansı sayesinde çok kolay bir şekilde Emirates, Qatar, Malzeya ve South Africa gibi firmalarda iş bulabildikleriydi. Şimdi bu camiayı azıcıkda olsa takip eden herkes özellikle Emirates ve Qatar ın en az 2500 saat line uçuşu olmayan bir adayı fo olarak işe almadığını bilir. Kaldı ki bu şahıs bana THY nin bile kendileriyle görüştüğünü belirtti. Bunların ardına dedim ki iber tour sen kimsin? kaç uçağın var, eğitmenlerin kim... Bu yaşananların ardında forumairporthaber de okulla ilgili uyarılarda bulunduk, insanları bilinçlendirmeye çalıştık.
  • THY nin pilot alım kriterlerini eleştirmeyen kalmadı. Herkes birşeyler söylüyor, kimi dlr kalksın derken öbürü hta nın crm elemesi olmasın diyor. O zaman ne yapmalı bir çözüm getirin artık. 4 yıllık diplomayı masaya basan pilot mu olsun??
  • Sizin THK'na alerjiniz mi var ya?Kurum lehine bir yorum yaptığımda yayınlanıyorsunuz ,
  • Dünden beri bu haberde okuyucu görüşleri yayınlanmıyor, neden?
  • Pilot açığı bitmiştir .Bu işe bulaşmayın
  • Aslında bu olay dünyanın her yanında aynı. Şu anda USA de eğitim alıyorum. Türkiye'de THK (Ankara) eğitim için başvurduğumda bana anlatılan olayların(özellikle süre ve uçak sayısı) sadece hayali olduğunu diğer öğrenci pilot arkadaşlardan öğrenince ufak bir şoktan sonra rotamı usa çevirdim. malesef burada da uçak ve hoca sıkıntıları olmamasına rağmen para konusunda büyük sıkıntılar var. öğrenciler anlaştıkları fiyatların %25-50 arasında ekstra ödeme yapmak zorunda kalıyorlar.(check uçuşlarından bırakmalar, hocaların uçuşları beğenmeyip tekrarları, gizli oral brifingi adı altında alınan ücretler, okuldaki sınavlar vb.) Anlayacağınız ticaret her yerde ticaret. Sadece eğitimini Türkiye haricinde diğer ülkelerde yapmak isteyen arkadaşlarıma uyarı niteliğinde, anlaştığınız fiyatının minimum %30 unu yanınızda yedek olarak bulundurmanız. Saygılar.
  • Ifte fuarin na bizde katildik ve bu Fiyat nasil olur diye düsündük. EASA egitimi ve yurt disin da bu fiyat a olmaz, Express ATO Slovenia
  • Erol bey nerelerde merak ediyorum.çıkıp tekrar atıp tutmaya devam etse güzel olmazmıki...?

IBERTOUR PİLOT OKULU PERİŞAN MI EDİYOR?

Türk gençleri pilot olma hayallerini Türkiye'de gerçekleştiremeyince çareyi yurtdışındaki okullarda arıyorlar. Daha önce de Amerika'daki bir okula öğrenci götüren aracı kurum hakkında yazılar yazılar yazmıştık. İspanya'daki IberTour Pilot Okulu'ndan da kötü kokular gelmeye başladı.

IberTour Pilot Okulu'nu Türkiye'de düzenlenen havacılık eğitim fuarında tanımıştık. Oldukça güven veren bir duruş sergilediler. Genç patronları ve Türkiye temsilcileri İspanya'daki okulu öve öve bitirememişlerdi.

Açıkçası inandık. Halen de bu görüşümüzü muhafaza ediyoruz. Lakin, okulda okuyan Türk öğrencilerden şikayet üstüne şikayet geliyor.

Hatırlarsanız Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bazı teknisyenlerin lisanslarını iptal etmişti. Nedenini de hatırlatayım; "EASA lisansı vereceğiz" diyerek gençlerin kanına giren ve Yunanlılarla ortak fason eğitim veren Yavuz Güver'in marifeti idi.

İşte IberTour Pilot Okulu'nun da süslü kelimelerle Türk gençlerinin aklına girip, onları perişan ettikleri yönündeki şikayetler acabaları artırıyor kafamda.

İspnaya'da şu anda 27 Türk öğrenci pilot bulunuyor. Bu öğrencilere verilen vaadlerin yerine getirilmediği, uçuşların yapılmadığı, "15 eğitim uçağı var, uçuşlarınız aksaksız sürdürülecek" denilmesine rağmen IberTour Uçuş Okulu'nda altı uçak bulunduğu gibi iddialar var.

Öğrenciler özellikle IberTour Türkiye Temsicisi Erol Özenç'in kendileri ile ilgilenmediği, sürekli baskı altında tuttuğu yönünde bilgiler geliyor. Tabi bu iddialar öğrencilerin iddiaları.

İddialar o kadar çok ki! Binlerce dolar para ödeyen öğrencilerin, en çok uçuş eğitimi alan pilot adayının uçuş saatinin 5 buçuk saati geçmediği, sadece Türk öğrencilerin değil yabancı öğrencilerin de aynı kaderi paylaştıkları ifade ediliyor.

Bu iddiların sahipleri öğrenci. Tabi bir de suçlanan taraf açısından bakmak lazım. IberTour Türkiye temsilcisi Erol Özenç ise öğrencileri suçluyor.

Kimini parasını ödememekle, kimini ise köpek beslemekle suçluyor. Öğrencilerin muhatap bulamadıkları yönündeki şikayetlerine ise "skype ve facebook üzerinden görüşüyoruz" diyerek yanıt veriyor. Kurumsal şirketlerde böyle mi olur? Biri bana anlatsın lütfen.

Türk öğrencilerin pilotluk hayallerini kötüye kullanılmasına biz AirportHaber olarak müsaade etmeyiz ve takipçisi oluruz.

Aslında öğrencilerin Türkiye'de eğitim almalarının önünü açacak  çalışmalar yapılmalı.

Türk Hava Yolları pilot alım kriterlerini yeniden gözden geçirmeli. Yurtdışında veya yurtiçinde okuyan öğrenciler bir şekilde kokpitte görev alıyorlarsa ve bizlerin canları onlara emanet ediliyorsa, Türk Hava Yolları da çare üretmeli.

THY'nin bu yönde önemli bir düşüncesi var. Lakin süreç gerekiyor. Bunu zamanla açıklamış olacağım.

IberTour Pilot Okulu'nun da bu iddiaları açıklığa kavuşturacak belgeleri açıklamasını bekliyorum.

IBERTOUR PİLOT OKULU PERİŞAN MI EDİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

sadece bir dost ;) ~ 9 yıl önce
okulu suçlamak gereksiz, öncelikle dikkat edilmesi gereken türk firimalarının zaten hep bir birine suç attıgı ortada bu ibertour a da atılması cok normal. firima yeni bi firima ucuz ve en önemisi belgesi easa, okulun kimseyi ortada bıraktıgı yok sadece biraz sıkıntılar var ucak eksik okul bunu telafi etmeye başladı. yani gereksiz bi suçlama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cem Kurdas ~ 9 yıl önce
Iki ay once basladim okula, gercekten kendi gozlerimle gordum bu okulun nasil oldugunu. Gereken her yere sikayet edecegim cunku bu okulda olup bitenler gercekten EASA tarafindan kabul edilemez. Okul Turkiye den gelen gencleri somuruyor. 2/3 hafta sonra ucacaksin dediler iki ay sonra zor da olsa ilk ucusumu yaptim. Cok akkili davraniyorlar, sen taksitini oduyorsun ve boyle ce batiga giriyorsun. 2 aydir burdayim 8000 euro odedim groundschool bitirip bir ucus yaptim. Bir ucus u da gunduz gece okula baski yaparak verdiler. Bunlar serefsiz bir sekilde Turkiyeden gelen her ogrenciyi boyle somuruyorlar. Ben Hollanda da dogup buyudugum icin kanunu cok iyi biliyorum ve neyapip edip bu okulu EASA ya sikayet edecegim. Instructorlar kacip gidiyor okuldan, yuzden fazla ogrenci var ve birkac gun onceye kadar 2 instructor kalmisti. Simdi almislar tekrar 4 instructor. Hep bahane buluyorlar ve serefsiz sahibi hep senin duymak istedigini anlatiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat edelim1 ~ 9 yıl önce
Aylar önce bu okul benim de dikkatimi çekmişti, TR ofisindeki ismi geçen şahısla telefon görüşmesi yaptım. Bir aday olarak havacılık camiasını takip etmeye çalışan biriyim fakat bu şahısla yaptığım telefon görüşmesinden sonra bende ki izlenim çok netti. Bu şahıs ya sektör hakkında hiç bir şey bilmiyordu yada büyük ölçüde insanları kandırmaya çalışıyordu. Bana söylenenler okuldan mezun olanların EASA lisansı sayesinde çok kolay bir şekilde Emirates, Qatar, Malzeya ve South Africa gibi firmalarda iş bulabildikleriydi. Şimdi bu camiayı azıcıkda olsa takip eden herkes özellikle Emirates ve Qatar ın en az 2500 saat line uçuşu olmayan bir adayı fo olarak işe almadığını bilir. Kaldı ki bu şahıs bana THY nin bile kendileriyle görüştüğünü belirtti. Bunların ardına dedim ki iber tour sen kimsin? kaç uçağın var, eğitmenlerin kim... Bu yaşananların ardında forumairporthaber de okulla ilgili uyarılarda bulunduk, insanları bilinçlendirmeye çalıştık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 9 yıl önce
THY nin pilot alım kriterlerini eleştirmeyen kalmadı. Herkes birşeyler söylüyor, kimi dlr kalksın derken öbürü hta nın crm elemesi olmasın diyor. O zaman ne yapmalı bir çözüm getirin artık. 4 yıllık diplomayı masaya basan pilot mu olsun??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sizin THK'na alerjiniz mi var ya?Kurum lehine bir yorum yaptığımda yayınlanıyorsunuz ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dünden beri bu haberde okuyucu görüşleri yayınlanmıyor, neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilot açığı bitmiştir .Bu işe bulaşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USA/Pilot ~ 9 yıl önce
Aslında bu olay dünyanın her yanında aynı. Şu anda USA de eğitim alıyorum. Türkiye'de THK (Ankara) eğitim için başvurduğumda bana anlatılan olayların(özellikle süre ve uçak sayısı) sadece hayali olduğunu diğer öğrenci pilot arkadaşlardan öğrenince ufak bir şoktan sonra rotamı usa çevirdim. malesef burada da uçak ve hoca sıkıntıları olmamasına rağmen para konusunda büyük sıkıntılar var. öğrenciler anlaştıkları fiyatların %25-50 arasında ekstra ödeme yapmak zorunda kalıyorlar.(check uçuşlarından bırakmalar, hocaların uçuşları beğenmeyip tekrarları, gizli oral brifingi adı altında alınan ücretler, okuldaki sınavlar vb.) Anlayacağınız ticaret her yerde ticaret. Sadece eğitimini Türkiye haricinde diğer ülkelerde yapmak isteyen arkadaşlarıma uyarı niteliğinde, anlaştığınız fiyatının minimum %30 unu yanınızda yedek olarak bulundurmanız. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALWAYS ~ 9 yıl önce
Sayın USA Pilot akadaşımız tüm USA okullarını zan altında kalıyor lutfen hangi eyalet ve hangi okul oldugunu belirtirmisiniz,
ALWAYS ~ 9 yıl önce
Sayın USA/Pilot Rumuzlu yorumcu sizden hala yukarda bahsettiğiniz uçuş okulunun adını ve USA da bulunduğu eyaletin adını yazmanızı rica ediyorum, NOT : Sayın editör lütfen USA/Pilot rumuzlu yorumcunun bu bilgi paylaşmasını sağlayınız, aksi takdirde konunun üzerine gidileceğini hatırlatmak isteriz,
USA/Pilot ~ 9 yıl önce
Yer Florida. Okulun adını vermek buradaki Türk arkadaşlarımızın eğitimini an itibari ile olumsuz etkileyebilir, okul bittiği zaman Ali KIDIK beye kapsamlı bir mail atacağım.Saygılar
Siz Kimsiniz?? ~ 9 yıl önce
Sevgili ALWAYS, Sizde demekki USA de çalışıyorsunuz. Sizde bizlere hangi okulda çalıştığınızı söylerseniz, yazınıza göre sizde olmayan üçkağıtçılığı inanarak, sizin okulunuza başvurabiliriz. sizden net bir şekilde yeriniz ve çalıştığınız havacılık kurumunun adını bekliyoruz.
Pilot egitimi ~ 9 yıl önce
Ifte fuarin na bizde katildik ve bu Fiyat nasil olur diye düsündük. EASA egitimi ve yurt disin da bu fiyat a olmaz, Express ATO Slovenia

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Erol bey nerelerde merak ediyorum.çıkıp tekrar atıp tutmaya devam etse güzel olmazmıki...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000