28 Şubat 2011, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • bu basit bir alışveriş beyler bayanlar,bakarsın fiyatlara pgs mi uygun onunla uçarsın ! koltuklar aynı konforda,hepsi seattle da üretiliyor bu kuşların ! baktın tk mı iyi onunla uçarsın !ama birinde suyunu el çantana koyarsın uçuşa gelirsin diğerinde onların verdiği 3 liralık sandviçi yersin..bu kadar basit beyler bayanlar ...
  • oncelıkle yazdıklarını okudum ve sana katılıyorum bukdar ısını ıctenlıkle yapan ve herzaman da bu gorev urunda calısacanı samımıtetımızlen ınanıyoruz bızler senı bahsettn sekılde aramızda gormek ıstıyoruz saygılarımlan alı kıtık bey syn A A ben
  • A.E.Bahadır Munzur Gülapuşağı(Ali Gülçiçek Engin Barutçu,Bahadır Altan,Muzaffer Munzur Pekgüleç...3,5 ay dediler bahadır altan ın ağzından kürsüde genel kurulda ama Grev Ağustosu 2007 de bir internet haber sitesinde ''Sosyalist Mezapotamya''başlığı ile bir gurup kamuoyunun hizmetindeler.Nasılsa şimdi de 3,5 ay var seçimlere 'sosyalist Mezapotamya''başlığının temsili olan partiden aday olsunlar...Ali bir hayli yüklü tazminat alır onu verir,Engin işe 6 ay gelmeden ikramiye+maaş+tazminatını aldı o da onu verirr,bahadır zaten parayı koyacak yer bulamıyor THY den tazmınat pegasustan maaşlar o da onu verir,Mmunzur çalışma disiplinine uymadı ama yinede iyi bir tazminat aldı o da onu verir malum partileri var oradan aday olurlar.
  • bana bakandan tam yetki verilsin. Ben daha iyi bir shgm müdürü olurum. En azından sektörden 1000 kişi çıkar bu işi çok daha ileriye taşıyacak. Bürokratik engeller kalkınca iş yapmak kolay. Ayrıca yakıt vergileri kaldırılınca bu kadar biletler ucuzlayınca uçak sayısı arttı. Şimdi light uçak vergisini kaldırın bakın ortalık nasıl GAT light uçak kaynıyor. Bu başarı mıdır? Hayır. Mazottaki vergiyi kaldırın bakın o zaman otobüs sayısı artıyor mu artmıyor mu? SHGM deki personel eksiği giderildimi? Hayır. Maaşlar düzeltildi mi, profesyonel bir yapıya kavuştu mu? Hayır. Ne yapıldı peki? Denetlemeler göstermelik mi? Bence evet. Yine de sayın Arıduru eskiye nazaran çok başarılıdır. Ancak dediğim gibi bu kadar yetki ve kolaylıkla başarı kaçınılmaz.
  • BİR ANKET YAPSANIZA HAVACILIKTAN VEKİL OLMA İHTİMALİ OLAN İSİMLERİ BAKALIM SONUÇ NE OLACAK
  • Sn Kıdık; Bu pozisyona en çok yakışan aday sizsiniz.Bence siz acilen milletvekili olmalısınız.sektöre yaptığınız bunca hzmetten sonra!
  • Üç mevsim değişti, değişti huyum Kulağım delindi duyum da duyum Kusura bakmayın, bitti sağduyum Tutmaz plan oldu bizim tazminat Yok efendim genel denge demişler Çok kızdı müsteşar yenge demişler Vermeyiz girsek de cenge demişler Tepki alan oldu bizim tazminat Aşık Murat der ki, gülek ecük de Kart horoza döndü ufak cücükde Bürokrasi depreminde, göçükte Mart'a kalan oldu bizim tazminat
  • Kanuna güvenip eyledik sabır Sanki yalan oldu bizim tazminat Kiminde itiraz, kiminde kibir Falan filan oldu bizim tazminat Aralık olmazsa, Ocak'ta kesin, İhtiyacı olan avansı yesin, YPK kardeşim, söyle nerdesin? Akıl çalan oldu bizim tazminat Oranlar yüzdeler uçar havada Herkes ayrı telde, ayrı kafada Acep dolacak mı bizim tava da Merak salan oldu bizim tazminat Eylül, Ekim, Kasım sonra Aralık, Oltaya gelmedi bir türlü balık, Sendikalar desen beylik, ağalık, Böyle talan oldu bizim tazminat DPT, Maliye, en son Hazine Memura zulümün sanki hazzı ne Keşke bir bileydik, çoğu, azı ne? Gizli ilan oldu bizim tazminat Üç mevsim değişti, değişti huyum Kulağım delindi duyum da duyum Kusura bakmayın, bitti sağduyum
  • Sayın Ali Bey bir arkadaşımız 8 aydır bir türlü çıkmayan YPK kararı ile ilgili bir şiir yazmıştır. yayınlarsanız seviniriz
  • Güzel ve doğru bir yazı olmuş

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE MİLLETVEKİLİ TAHMİNLERİ...

Bugüne kadar havacılık sektöründe siyasete girme cesareti gösteren oldu mu ben hatırlamıyorum.  Ama son sekiz yılda yaşanan gelişmeler, havacılık sektörünün artan popülaritesi siyasete de göz kırpacak boyuta ulaştı. Milletvekili adayı olmasa bile Antalya Belediye Başkanlığı'na aday olan Talha Görgülü dışında havacılığı yakından takip eden bendeniz 2002 yılında milletvekili aday adayı olmuştum. Kısmet değilmiş olamadık ama henüz yaşımız genç ve yolumuz uzun. Zaman ne gösterir bilinmez.

Geçmiş değil ama günümüze bakacak olursak, milletvekili olup ülkemize hizmet etmek için çok kıymetli insanların olduğunu görüyoruz. Mecliste olanlardan ne eksikleri var diye de düşünmeden edemiyoruz. Öyle vekiller var ki, belki kürsüde konuşmamışlardır ve öyleleri de var ki sadece el kaldır-indir görevi yapmaktan öteye gidememiştir.

Milletvekili adayı olarak ilk konuşulmaya başlanan isim Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil oldu. Temel Kotil isminin konuşulmasından rahatsız olsa bile bunda rahatsızlık duyulacak bir durum göremiyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin yüce meclisinde görev yapmak, ülkenin çıkarları, sorunları, çözümleri konusunda karar mekanizmasının içinde yer almak kadar hoş bir durum olmasa gerek. Ülkeye hizmet etmenin ne kadar kutsal bir görev olduğunu Temel Kotil'in bizden daha iyi hissettiğini düşünüyoruz. Sonuçta Sayın Kotil'in milletvekili olması ve kim bilir belki de bir bakanlık koltuğuna oturması bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların taçlandırılması olmaz mı? Kotil'in THY vizyonunda yaptıklarını kimse tartışamaz ve en muhalif isimler bile THY'nin başarısını kendi iç dünyalarında alkışlıyorlar.

Ben milletvekilliği konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr.Ali Arıduru'nun da gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir futbol takımında bile her yıl değişik transferler yapıldığını düşünürsek siyasette değişimin ve yenilenen yüzlerin, yeni heyecanların meclis kürsüsünde olması kaçınılmaz.
Şimdi Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru'nun havacılık sektöründeki çalışma kariyerine bakacak olursak nereden nereye geldiğimizi daha iyi analiz etmiş oluruz. Dr. Ali Arıduru havacılık sektörüne Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın danışmanı olarak adım attı. Danışmanlığı sırasında hem havacılık sektörünü tanımaya çalıştı hem de alternatif projeler geliştirdi. Kargo Köyü bunların en başında geliyor.

Ama Dr. Ali Arıduru'nun asıl maratonu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne atandığı gün başladı. İlk icraat Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün laçkalaşmış devlet memuriyeti zihniyetini yıkmış hem disiplin hem de özel sektör mantığı ile çalışan bir yapıya kavuşturmuştur.

Biliyorum bu yazıyı okuyanların "amma övmüşsün" dediklerini duyar gibiyim. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını hepimizin bildiği gibi başarıların da bir o kadar inkar edilemeyeceğini kabul etmemiz gerekir.

Sivil Havacılık sektöründe yapılanları yazmakla bitmez. Sadece başlıklar bile nereden nereye geldiğimizin açık göstergesidir.

Şöyle bir bakacak olursak; 2002'de 2 merkezden 25 noktaya iç hat uçuşu yapılırken bugün 7 noktadan 46 noktaya uçuş yapılıyor. Yurtdışı uçuşlarında 60 noktadan 157 noktaya uçulmaya başlanmış. 2002 yılında iç hatlarda 8.5 milyon yolcu uçarken bu sayı 51 milyon yolcuya ulaşmış. Yüzde 400’lük bir büyüme sağlanmış.

İkili anlaşmalarda 111 ülkeye ulaşmışız.  Dış hat uçuşlarımızda 25 milyon yolcudan 50 milyon yolcuya ulaşmışız.  ICAO verilerine göre Çin, Hindistan, Brezilya'dan sonra büyüme oranında dünyanın dördüncü ülkesi olmuşuz. Yani, büyüme oranlarında Avrupa'nın 1 numarasıyız.

Uçak filomuzda ise 332 sayısına ulaşmışız. Sektörün denetimi 10 kat artmış, ciro ise 12 milyar dolara ulaşmış. Akdeniz, Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Karadeniz coğrafyasındaki ülkelerle sivil havacılıkta işbirliğini içeren 8 ayrı bölgesel işbirliği geliştirilmiş. Bölgesel İşbirliği Projesi çerçevesinde 13 ülkede 10 milyar dolar yatırım yapılmasına önderlik edilmiş.

MRO sektöründe önemli gelişim sağlanmış. Türkiye, 1 milyar dolarlık bakım yapan bir ülke haline gelmiş. Karar uygulayan değil, karar aldıran bir ülke haline gelmiş.  Ekonomik Havaalanları, Engelsiz Havaalanları, Yeşil Havaalanları, Open Sky Projesi, Türkiye'nin Bakım ve Eğitim Merkezi Olması, Türkiye'nin Transit Havacılık Merkezi Olması, Hava Ambulans Projesi ile diğer ülkelerin örnek aldığı bir ülke haline gelmiş.

Sadece bunlarla yetinilmemiş. Kültürel gelişime de önem verilmiş ve bu süre zarfında 20 basılı kitap yapılmış ve havacılık sektörüne kaynak olacak eserler kazandırılmış.

Şimdi bunların arkasında kararlı bir irade olduğunu inkar etmek mümkün olabilir mi? Bütün bu icraatlar her ne kadar hükümet politikası olsa bile dümenin başında olanın hakkı yenebilir mi?

Eleştirdiğimiz noktalar olsa bile sivil havacılık sektörümüzün geliştiğini ve yapılan işleri yazmanın ne kötülüğü olabilir ki? Geliştikçe ihtiyaçlar doğacak, ihtiyaçlar doğdukça yeni açılımlar yapılacak. İktidarların görevi de bu değil midir?

Şimdi Dr. Ali Arıduru'nun milletvekili olmasının belki de havacılık sektörü adına bir kazanç olmaz mı?

Aslında özel sektörün içinde de siyasete girilmesi gerekir. "Bana ne" demenin anlamı yok. Yaşanmış sorunların çözüm yeri meclistir. Bu sektörün daha çok gelişmesi için, derdinizi daha iyi anlatabilmeniz için ya bu sektörün içinden çıkmış birisi siyasete girmeli ya da sektörün önün açacak olan bir kişiyi siyasete sürüklemelisiniz. Bakın, siyasette hukukçu, doktor, mühendis, sanayici, eczacı, denizci, karacı herkesi görürsünüz ama havacı görmeniz pek mümkün değildir. Bu yüzden sizi sizin dilinizden anlayacak birisi temsil edebilir.

O yüzden samimi duygularla yazılan bu yazıyı yabana atmamanızı öneririm.

Gelecek hafta havacılık sektöründe siyasete yakıştırdıklarımı yazmaya devam edeceğim.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE MİLLETVEKİLİ TAHMİNLERİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
bu basit bir alışveriş beyler bayanlar,bakarsın fiyatlara pgs mi uygun onunla uçarsın ! koltuklar aynı konforda,hepsi seattle da üretiliyor bu kuşların ! baktın tk mı iyi onunla uçarsın !ama birinde suyunu el çantana koyarsın uçuşa gelirsin diğerinde onların verdiği 3 liralık sandviçi yersin..bu kadar basit beyler bayanlar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oncelıkle yazdıklarını okudum ve sana katılıyorum bukdar ısını ıctenlıkle yapan ve herzaman da bu gorev urunda calısacanı samımıtetımızlen ınanıyoruz bızler senı bahsettn sekılde aramızda gormek ıstıyoruz saygılarımlan alı kıtık bey syn A A ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
A.E.Bahadır Munzur Gülapuşağı(Ali Gülçiçek Engin Barutçu,Bahadır Altan,Muzaffer Munzur Pekgüleç...3,5 ay dediler bahadır altan ın ağzından kürsüde genel kurulda ama Grev Ağustosu 2007 de bir internet haber sitesinde ''Sosyalist Mezapotamya''başlığı ile bir gurup kamuoyunun hizmetindeler.Nasılsa şimdi de 3,5 ay var seçimlere 'sosyalist Mezapotamya''başlığının temsili olan partiden aday olsunlar...Ali bir hayli yüklü tazminat alır onu verir,Engin işe 6 ay gelmeden ikramiye+maaş+tazminatını aldı o da onu verirr,bahadır zaten parayı koyacak yer bulamıyor THY den tazmınat pegasustan maaşlar o da onu verir,Mmunzur çalışma disiplinine uymadı ama yinede iyi bir tazminat aldı o da onu verir malum partileri var oradan aday olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bana bakandan tam yetki verilsin. Ben daha iyi bir shgm müdürü olurum. En azından sektörden 1000 kişi çıkar bu işi çok daha ileriye taşıyacak. Bürokratik engeller kalkınca iş yapmak kolay. Ayrıca yakıt vergileri kaldırılınca bu kadar biletler ucuzlayınca uçak sayısı arttı. Şimdi light uçak vergisini kaldırın bakın ortalık nasıl GAT light uçak kaynıyor. Bu başarı mıdır? Hayır. Mazottaki vergiyi kaldırın bakın o zaman otobüs sayısı artıyor mu artmıyor mu? SHGM deki personel eksiği giderildimi? Hayır. Maaşlar düzeltildi mi, profesyonel bir yapıya kavuştu mu? Hayır. Ne yapıldı peki? Denetlemeler göstermelik mi? Bence evet. Yine de sayın Arıduru eskiye nazaran çok başarılıdır. Ancak dediğim gibi bu kadar yetki ve kolaylıkla başarı kaçınılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BİR ANKET YAPSANIZA HAVACILIKTAN VEKİL OLMA İHTİMALİ OLAN İSİMLERİ BAKALIM SONUÇ NE OLACAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Kıdık; Bu pozisyona en çok yakışan aday sizsiniz.Bence siz acilen milletvekili olmalısınız.sektöre yaptığınız bunca hzmetten sonra!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Üç mevsim değişti, değişti huyum Kulağım delindi duyum da duyum Kusura bakmayın, bitti sağduyum Tutmaz plan oldu bizim tazminat Yok efendim genel denge demişler Çok kızdı müsteşar yenge demişler Vermeyiz girsek de cenge demişler Tepki alan oldu bizim tazminat Aşık Murat der ki, gülek ecük de Kart horoza döndü ufak cücükde Bürokrasi depreminde, göçükte Mart'a kalan oldu bizim tazminat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kanuna güvenip eyledik sabır Sanki yalan oldu bizim tazminat Kiminde itiraz, kiminde kibir Falan filan oldu bizim tazminat Aralık olmazsa, Ocak'ta kesin, İhtiyacı olan avansı yesin, YPK kardeşim, söyle nerdesin? Akıl çalan oldu bizim tazminat Oranlar yüzdeler uçar havada Herkes ayrı telde, ayrı kafada Acep dolacak mı bizim tava da Merak salan oldu bizim tazminat Eylül, Ekim, Kasım sonra Aralık, Oltaya gelmedi bir türlü balık, Sendikalar desen beylik, ağalık, Böyle talan oldu bizim tazminat DPT, Maliye, en son Hazine Memura zulümün sanki hazzı ne Keşke bir bileydik, çoğu, azı ne? Gizli ilan oldu bizim tazminat Üç mevsim değişti, değişti huyum Kulağım delindi duyum da duyum Kusura bakmayın, bitti sağduyum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Ali Bey bir arkadaşımız 8 aydır bir türlü çıkmayan YPK kararı ile ilgili bir şiir yazmıştır. yayınlarsanız seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel ve doğru bir yazı olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000