09 Mart 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yeni Genel Müdürümüzün Dhmi de ki bir çok sorununu çözeceğine inanıyorum kendisine başarılar diliyorum
  • Rizeli olmak ayrıcalıktır
  • İnşallah bu kurum özelleşir ve herkes bu maaş adaletsizliğinden kurtulur. Benim şahsi işletmem olsa bu kurumdaki bir çok adamı asgari ücretli olarak bile işe almam.
  • H tazminatı diye başlık atan arkadaş. Dağın başındaki güvenlikçinin tazminatı eorucontrolden değilde hazinden ödenir diye yazmışında acaba merak ediyorum. Dağın başındaki seyrusefer istasyonları gerek ypk kararında gerek seyrusefer daire başkanlığının resmi internet sitesinde belirtilmişken sen nasıl oluyorda kafana göre tazminat oranlarını dağıtıp grupları belirliyorsun. Eurocuntrol hava sahasından bu kadar anlıyorsun işte. Bende o dağda çalışan güvenlikçiyim. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Babanızın parası değil bu paralar. YPK kararını aç oku, seyrusefer istasyonlarının hangi grupta olduğu ancak orada çalışanların neden daha alt gruplara verildiğini gör sonra yorum yap...
  • DHMİ de bir havacılar bir de civacılar var işte. askeri hava trafikçiler iki senelik diyen kendini bilmezler, hangi devirde yaşıyorsunuz. Tsk da astsubay olmak için üniversite mezunu olma şartı var. Önce üniversiteyi bitirmiş adam alıyor sonra eğitim veriyorlar. Astsubay hazırlama okulu gaziemirde, bir sene hazırlık akabinde hava trafik eğitimi alıyor arkdaşalrımız. Aldıkları maaşa gelince özel kanunları var, tsk personeli rütbesine göre subay ya da astsubay maaşı alıyor, sonra da yaptığı ile göre ayrı bir tazminat. Diğer kamu kurumlarındaki gibi değil yani. Adamın mesleği elektrikçi, itfaiyeci, şöför, trafikçi değil, adamın mesleği astsubaylık ya da subaylık. Atın tutun bakalım. DHMiye gelince, üniversite mezunu güvenlikçiler ile yükseklisanslı arffcilere söylüyorum. Kendinize yazık etmeyin be koçlar, madem trafikçi olamadınız, maden aim ci olamadınız, madem elektronikçi vb hatta bilgisayar işletmeni, düz memur bile olamadınız biraz şapkanızı önünüze koyun da düşünün be sebebi ne?
  • lafa bakacaksin laf mi soyleyene bakacaksinadam mi? Hersey ortada eski yonetimin thy si ile suan ki thyyi sivil havaciligi karsilastirip farki dusuneceksin...
  • Ali Bey Bircok onemli konuya deginiyorsunuz. THY THY TEKNIK SHGM vs. Asıl haksızlık adaletsizlik yapılan THY, THY TEKNIK 'İn TAŞERON firmalarında calısanlara deginirseniz mutlu olacagiz. THY Telnikte Ilkokul, ortaokul, lise ve universite mezunları ayni ucreti aliyor binlari biliyor musunuz? Bu adaletsizlige göz yumanlar kimler biliyorsunuz.Bu taseron elemanlarından kisi basi kac tl Taseron firmasınin Sahibine gidiyor ve neden? THY THY Teknik neden icerden taseron elemanı almazda disarfan universiteyi yeni bitirmis daha biyiklari cikmamis kisileri UZMANNN kadrosunda alir neden? Buradan bunlara deginirseniz binlerce KÖLEYİ memnun edersiniz belki üst yönetim sesimizi duyar.
  • DHMİ personeli almış olduğu uçuk maaşları burada konuşsun, shgm ise kendisinin yemeyip dhmi ye yedirdiği eurocontrol paralarının üzerine su içsin :)))
  • DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal için yazılanlara bakınca sizde hiç insaf yok mu diyorum.Sn.Birdal 30 yılını bu kuruma vermiş.Bir çalışan amiri hakkında böyle iftiralar atınca biraz utanmalı.Orhan bey tepeden inme Genel Müdür olmadı.Meydan meydan görev yaptı.Yıllarca Mahmut Tekin beyin Yardımcılığını yaparken de yurt dışı görevlere gönderildi.Üç günde Genel Müdür olmuş insan değildir.Ayrıca DHMİ çalışanları kadar paragöz insan görmedim.İşiniz gücünüz o bizden fazla para alıyor.Sizler bu kurumda Türkiye deki en yüksek maaş alan personelsiniz.Kurum Özelleşsinde o zaman o aldıklarınızı ve Orhan Birdalı çok ararsınız.İnsan o kurumda sişzler gibi yıllarca emek veren bir mesai arkadaşı hakkında yazarken utanır.Orhan Birdal'ı mahkeme kararı veya bir yolsuzluk için görevden almadılar.Şimdi kendiside olmayan 1 yıllık bakan eskisinin şahsi polemikleri yüzünden alındı.
  • hava trafik özelleşirse tüm dhmi rahatlar.. tarfik rahatlar.. pilotlar rahatlar.. hatta trafikçilerde çalışma stresi görmeyecekleri için onlarda rahatlar..

HAVACILIĞIN TEPESİNDE ÜÇ RİZELİ. SACAYAĞI...

Futbolda bir terim var. Hakem triosu. Yani hakem üçlüsü. Bu terimi artık havacılık için de kullanabiliriz. Havacılığın üç önemli ayağı Rizelilere teslim. Birinci otorite Bilal Ekşi, ikinci otorite DHMİ ve bana göre en önemli otorite THY Rizeliler tarafından yönetiliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne Rizeli Serdar Hüseyin Yıldırım atandı. Atamanın yapılmasından hemen önce THY yönetimine bağımsız üye olarak atanan Serdar Hüseyin Yıldırım için Airporthaber olarak "İlerleyen süreçte adının sık duyulacağını" iddia etmiştik. İşte bu iddiayı bir duyuma dayanarak ortaya atmıştık.

Ve her zaman olduğu gibi söylediğimiz çıktı ve dört gün sonra DHMİ Genel Müdürü olarak atandığını yine Airporthaber olarak okuyucularımızla paylaştık.

Öyle bazıları gibi övüp göklere çıkartmak yerine izleyip icraatları ile değerlendireceğiz. Havacılık adına koyacağı her olumlu çakıl taşını da, icra ettiği her olumsuz kum tanesini de okurlarımızla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

Havacılık sektörümüzün en önemli kurumlarının başında artık üç Rizeli var.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi THY kökenli ve dört yıldır bu görevi yürütüyor. Sektör adına olumlu çalışmaları da var eksik yönleri de. Lakin sivil havacılığın eski popülaritesinin kalmadığını söyleyebilirim. Tabi bunu Bilal Ekşi'ye bağlamak doğru olmaz. Etkisinin olmadığını da söyleyemem. Ancak genel kanı şu ki; SHGM, THY'nin güdümünde idare ediliyor. Ben demiyorum. Sektörde konuşulanı aktarıyorum.

THY'de de Rizeli hakimiyeti mevcut. Aslında havacılıkta dört Rizeli demem gerekiyordu. THY'de Hamdi Topçu ve Temel Kotil var. Bu ikilinin sık sık karşı karşıya geldiğini, deyim yerinde ise iki yumurtanın sürekli tokuştuğunun farkındayız. Temel Kotil ile ilgili düşüncelerimi biliyorsunuz. Tahminim beni yanıltmazsa 6 Nisan'da yapılacak olan genel kurulda Kotil gidecek. Siyaset mi olur başka bir kurumun başına mı getirilir hep beraber göreceğiz. İşin sonunda yanılmakta olabilir tabi.

Dönelim asıl mevzumuza.

DHMİ yeni genel müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım için "DHMİ içinden yetişmedi, bu işleri bilemez" gibi söylemler üretilebilir. Bende diyorum ki "Bal gibi" yapar. İşte Hamdi Topçu örneği. Çokça eleştirilmişti. Bazı fosiller hala eleştiriyor. Ama THY'nin geldiği nokta ortada. Serdar Hüseyin Yıldırım da yürütebilir. Önemli olan; okuduğunu anlamak, anladığı konuya çözüm üretmek ve DHMİ içindeki dinamizmi harekete geçirmektir.

Dedikodudan uzak, DHMİ'yi kendi çıkarları için değil ülke menfaati için yönetmek, çoluk çocuğuna havalimanlarında gelecek aramamak, DHMİ'deki nüfuzunu kullanarak evlatlarına dükkanlar açmamaktır Serdar Hüseyin Yıldırım'ın görevi.

Sekreterine özel imkanlar tanımamaktır, özel makamlar tahsis etmemektir, her seyahatinde çanta gibi yanında taşımamaktır Yıldırım'ın görevi.

Herkese ve her kesime eşit mesafede durmaktır.

Smart projesinin hayata geçememesinin nedenlerini araştırtmak ve sorumlularını tespit ederek gerekli tedbirleri almaktır.

Sektörü ezmek yerine sevmektir.

DHMİ genel müdürlüğü sırasında yanına yaklaşacak yalakalara ve yağdanlıklara uzak durmaktır Hüseyin Yıldırım'ın görevi. Görevi ehil insanlara tevdi etmek, hemşericilik yapmamak, adaletsizliği ortadan kaldırmak, haksızlığa uğrayanların haklarını savunmaktır Serda Hüseyin Yıldırım'ın görevi.

Bakanların peşinden koşup onlara yaranmak değil, kurumunu yüceltmek ve kurum içindeki ayrışmayı önlemektir.

Medyatik olma derdine düşüp kanal kanal dolaşıp, dergi, gazete toplantılarının davetlerine katılıp ödül alma derdine düşmemektir Serdar Hüseyin Yıldırım'ın görevi.

Sakat kalmış, sağlık durumu elvermeyen personelin uğradığı haksızlığı çözmektir.

Dağ başında DHMİ cihazlarını bekleyen güvenlik görevlisi ile yönetim kurulu üyelerini eşdeğer görmektir.

Elektrikçiyi, elektronikçiyi, itfaiyeciyi, followcuyu, hava trafik kontrolörü, odacıyı, çaycıyı eşit görmektir Serdar Hüseyin Yıldırım'ın görevi.

Bu temenniler uzayıp gider. Kısacası kuruma hakim olmaktır.

Evet, havacılığımızın başında Rizeliler var. Bu bir handikap mıdır fırsat mıdır hep beraber göreceğiz.

Haftaya görüşmek dileğiyle...

HAVACILIĞIN TEPESİNDE ÜÇ RİZELİ. SACAYAĞI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

seymen ~ 9 yıl önce
Yeni Genel Müdürümüzün Dhmi de ki bir çok sorununu çözeceğine inanıyorum kendisine başarılar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuz ~ 9 yıl önce
Rizeli olmak ayrıcalıktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 9 yıl önce
İnşallah bu kurum özelleşir ve herkes bu maaş adaletsizliğinden kurtulur. Benim şahsi işletmem olsa bu kurumdaki bir çok adamı asgari ücretli olarak bile işe almam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H tazminatı adlı ~ 9 yıl önce
H tazminatı diye başlık atan arkadaş. Dağın başındaki güvenlikçinin tazminatı eorucontrolden değilde hazinden ödenir diye yazmışında acaba merak ediyorum. Dağın başındaki seyrusefer istasyonları gerek ypk kararında gerek seyrusefer daire başkanlığının resmi internet sitesinde belirtilmişken sen nasıl oluyorda kafana göre tazminat oranlarını dağıtıp grupları belirliyorsun. Eurocuntrol hava sahasından bu kadar anlıyorsun işte. Bende o dağda çalışan güvenlikçiyim. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Babanızın parası değil bu paralar. YPK kararını aç oku, seyrusefer istasyonlarının hangi grupta olduğu ancak orada çalışanların neden daha alt gruplara verildiğini gör sonra yorum yap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Civalara ~ 9 yıl önce
DHMİ de bir havacılar bir de civacılar var işte. askeri hava trafikçiler iki senelik diyen kendini bilmezler, hangi devirde yaşıyorsunuz. Tsk da astsubay olmak için üniversite mezunu olma şartı var. Önce üniversiteyi bitirmiş adam alıyor sonra eğitim veriyorlar. Astsubay hazırlama okulu gaziemirde, bir sene hazırlık akabinde hava trafik eğitimi alıyor arkdaşalrımız. Aldıkları maaşa gelince özel kanunları var, tsk personeli rütbesine göre subay ya da astsubay maaşı alıyor, sonra da yaptığı ile göre ayrı bir tazminat. Diğer kamu kurumlarındaki gibi değil yani. Adamın mesleği elektrikçi, itfaiyeci, şöför, trafikçi değil, adamın mesleği astsubaylık ya da subaylık. Atın tutun bakalım. DHMiye gelince, üniversite mezunu güvenlikçiler ile yükseklisanslı arffcilere söylüyorum. Kendinize yazık etmeyin be koçlar, madem trafikçi olamadınız, maden aim ci olamadınız, madem elektronikçi vb hatta bilgisayar işletmeni, düz memur bile olamadınız biraz şapkanızı önünüze koyun da düşünün be sebebi ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok yerinde ~ 9 yıl önce
lafa bakacaksin laf mi soyleyene bakacaksinadam mi? Hersey ortada eski yonetimin thy si ile suan ki thyyi sivil havaciligi karsilastirip farki dusuneceksin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
INSAF ~ 9 yıl önce
Ali Bey Bircok onemli konuya deginiyorsunuz. THY THY TEKNIK SHGM vs. Asıl haksızlık adaletsizlik yapılan THY, THY TEKNIK 'İn TAŞERON firmalarında calısanlara deginirseniz mutlu olacagiz. THY Telnikte Ilkokul, ortaokul, lise ve universite mezunları ayni ucreti aliyor binlari biliyor musunuz? Bu adaletsizlige göz yumanlar kimler biliyorsunuz.Bu taseron elemanlarından kisi basi kac tl Taseron firmasınin Sahibine gidiyor ve neden? THY THY Teknik neden icerden taseron elemanı almazda disarfan universiteyi yeni bitirmis daha biyiklari cikmamis kisileri UZMANNN kadrosunda alir neden? Buradan bunlara deginirseniz binlerce KÖLEYİ memnun edersiniz belki üst yönetim sesimizi duyar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 9 yıl önce
DHMİ personeli almış olduğu uçuk maaşları burada konuşsun, shgm ise kendisinin yemeyip dhmi ye yedirdiği eurocontrol paralarının üzerine su içsin :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSMET KÖSOĞLU ~ 9 yıl önce
DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal için yazılanlara bakınca sizde hiç insaf yok mu diyorum.Sn.Birdal 30 yılını bu kuruma vermiş.Bir çalışan amiri hakkında böyle iftiralar atınca biraz utanmalı.Orhan bey tepeden inme Genel Müdür olmadı.Meydan meydan görev yaptı.Yıllarca Mahmut Tekin beyin Yardımcılığını yaparken de yurt dışı görevlere gönderildi.Üç günde Genel Müdür olmuş insan değildir.Ayrıca DHMİ çalışanları kadar paragöz insan görmedim.İşiniz gücünüz o bizden fazla para alıyor.Sizler bu kurumda Türkiye deki en yüksek maaş alan personelsiniz.Kurum Özelleşsinde o zaman o aldıklarınızı ve Orhan Birdalı çok ararsınız.İnsan o kurumda sişzler gibi yıllarca emek veren bir mesai arkadaşı hakkında yazarken utanır.Orhan Birdal'ı mahkeme kararı veya bir yolsuzluk için görevden almadılar.Şimdi kendiside olmayan 1 yıllık bakan eskisinin şahsi polemikleri yüzünden alındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trafik özelleşsin ~ 9 yıl önce
hava trafik özelleşirse tüm dhmi rahatlar.. tarfik rahatlar.. pilotlar rahatlar.. hatta trafikçilerde çalışma stresi görmeyecekleri için onlarda rahatlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali kara ~ 9 yıl önce
Hava trafizk personeli özelleşirse daire başkanından yüksek maaş nasıl alacaklar merak ediyorum ve ayrıca bir uçağa 5 kişi verecek-mi özel sektör

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000