31 Mayıs 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Kıdık bey Fikir Fırtınasında ve haftalık yazılarında sözleri ve yazıları ile ortalığı kızıştırıyor, bilerek ve isteyerek kavga ortamı, yaratıyor. Yani araştırmacı değil kızıştırıcı gazeteciyi oynuyor. Bu yolla yazılarına bol sayıda yorum alarak rating arttırıyor. Bir Airporthaber okuyucusu olarak bu yöntemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Bir de Tozunu Duman Attırırım'cı çıktı başımıza, tanımadığı insanlara istihza olarak "Efendi" diye hitap ediyor. Beylerseviye lütfen Hadi hayırlısı.
  • Her iki taraf da birbiriyle atışırken, diğerleri ne kazanıyor.Kim kimi uyutuyor..
  • SN ENGİN KAPTANIM, OKTAY BEY’LE TANIŞMANIZA VE KONUŞMANIZA SEVİNDİM. O BENİM 25 YILLIK ARKADAŞIM. TEKNİK OLARAK BİRAZ YANLIŞLARI VAR GİBİ GÖZÜKSE DE LAFINI DİNLETİR, KURNAZLIĞI İLE ADAMI AYAKTA UYUTUR. SONUÇTA İYİ BİR ARKADAŞTIR. SİVİL HAVACILIĞIMIZA KATKILARI VE FAYDALARI OLMUŞTUR, OLMAYA DA DEVAM EDİYİOR. AMA EKMEK PARASI, BİRİLERİNE TARAF OLARAK VEYA TARAF GÖZÜKEREK HERKES BİR ŞEKİLDE ROLÜNÜ YAPACAK, EKMEĞİNİ YİYECEK. UÇUŞ EMNİYETİ VE HAVACILIĞIMIZIN DAHA SAĞLIKLI GELİŞMESİ İÇİN HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ SEVELİM VE SAYALIM. BU EN DOĞRU YOL. ÜMİT ÇENDEK
  • Oktay Bey ve benim aramda başlamış olan bu tatsız atışma, çok medeni bir şekilde çözülmüş ve tatlıya başlanmıştır. Bilgilerinize....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • TARKİM'in düşen uçağı.
  • Tanıman da gerekmiyor arkadaşım.. aynen bizim de seni tanımamız gerekmediği gibi.. hatta mümkünse hiç yorum yazma da fuzuli yer işgal etme !!
  • Ben hayatımın hiç bir döneminde pilot engini tanımam onunda beni tanımadığından eminim insan tanımadığı bilmediği yakınen çalışmadığı birisi hakkında böğle bir yorum yazarmı hele bunu yazan pilot olduğunu idda ediyorsa. Yazık İsviçre havacılığına.
  • Airporthaber oldukça ilginçsiniz yanii !!! adamın birisi " Engin efendi dikkatli ol..." rumuzla yorum yazıyor ve de altına oktay ERDAĞI ismini yazıyorr.. yazdığı yorumda Engin beye " Mrangoz hatası" olduğunu söylüyor bende bu terbiyesiz yorumu eleştirip muhtemelen ODUN birisi olduğunu bunu yazan şahsın yıllarca bürokraside çalışan birisi olan Oktay beyin olamayacağını ve de onun ismini taklit eden birisi olduğunu düşündüğümü yazıyorum ve de siz bunu yayınlamayıp hakaret içerdiğini söylüyorsunuz.. Asıl hakaret içeren yorumları yayınlarken hakeretlere tepki gösteren bu mesajımı neden yayınlamıyorsunuz acaba ????
  • Yorumları neden ayyaınlamayıp işnize geleni yayınlıyorsunuz

HADİ BUNU TARTIŞALIM...

İki genç havacımızı uçak kazasında kaybettik. Bu kazanın nedenlerini tartışıp bir daha bu tür kazaların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri konuştuk geçen hafta Fikir Fırtınası Programı'nda. İlginç bir o kadar da enteresan eleştiri Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan'dan geldi. İnan'a göre Adana'da Uçuş Okulu olmasından dolayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün de bir temsilciliği olması gerekiyormuş Adana Havalimanı'nda. Avrupa'nın tüm ülkelerinin havalimanlarında Sivil Havacılık temsilcisi varmış.

Aslında bu söylemin Sayın Sefa İnan'a ait olmadığını konuşmanın ilerleyen dakikalarında öğrendik. Malum Sivil Havacılık Akademisi adı verilen ve kendi çaplarında fikir üretmeye çalışan bir oluşumun temelleri atılıyor.

Bu anlamsız eleştirinin sahibinin Ümit Çendek olduğunu anladık. Bileniniz var mı haberdar değilim ama Ümit Çendek Sivil Havacılık Akademisi üyesi. Sayın Çendek hasbelkader Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı yapmış bir kişi. Bu ütopik düşüncenin sahibi Ümit Çendek'e şunu sormak lazım. "Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı döneminizde bu tür bir öneriniz oldu mu?"

Her havalimanında veya havaalanında böyle bir temsilcilik olduğunu düşünelim. Türkiye'de elliye yakın havalimanı veya meydanı öyle yada böyle işletiliyor. Her yerde birer temsilcilik olduğunu düşünürsek her bir temsilcilik için 5 bin TL gider olduğunu hesaplayalım. Ayda 250 bin TL.

Avrupa'da bakanların altındaki makam araçlarının alınması veya yakıtlarının kısıtlanması düşünülürken kamuya yeni istihdamlar yapılması ne kadar mantıklı olur?

"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekip anlamında yeterli mi?" diye soracak olursak elbette yeterli değil. Ama bunun çözümü her ile temsilcilik açılarak gerçekleştirilemez. Evet, Sivil Havacılık güçlendirilmeli...

Sivil Havacılık güçlendirilirken her zaman söylediğimizi bir kez daha söylemek istiyorum.

Havacılık sektöründeki Kalite Başkanları, Teknik Başkanlar, Eğitim Başkanları, Bakım Başkanları ne iş yapar? Patron sözü mü dinlerler yoksa havacılığın olması gereken kurallarını mı uygularlar?

Şimdi, Türkiye'de olup da Avrupa'da olmayan bir durumu hatırlatmak isterim. Bilmeyenler de öğrensin. Türkiye'nin tüm havaalanlarında Mülki İdare Amirleri var. Bu amirler büyük meydanlarda Vali Yardımcısı, küçük meydanlarda ise kaymakamlardan müteşekkil.

DHMİ görevlilerini de unutmamak gerek. Yine büyük meydanlarda Başmüdürlük, küçük meydanlarda ise meydan müdürlükleri bulunmakta.

Siz istediğiniz kadar personel ihdas edin, kafaları değiştirmediğiniz sürece "Böyle gelmiş böyle gidecektir".

Önce havacılık sektörü kendine çekidüzen verecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne karşı sorumlu tüm yetkililer kendilerini SHGM denetçisi gibi görmedikçe ve işlerini layıkıyla yapmadıkları sürece isterseniz SHGM'yi bilgili ya da bilgisiz istediğiniz kadar insanla doldurun hiçbir şey fark etmeyecektir.

Çok insan olması değil, az insanla çok iş yapmak daha elzemdir. Çok insanla çok iş başarılsa idi KTHY bugünkü durumunu yaşamazdı.

İçinize sindirdiğiniz zaman Sivil Havacılık kurallarını harfiyen uyacaksınız. Merdiven altı denilen yerlerde gizlenip, illegal iş yaparak bu işin yürümediğini algıladığınız vakit her şey düzelecektir. Uzaktan konuşarak, ahkam keserek, sadece çamur atarak hiçbir sorunun çözülmediğini göreceksiniz.

İş yapan eleştirilir ancak, eleştirinin mantıklı bir dayanağı olması gerekir. Laf kalabalığı yaparak ortalığı bulandırmanın da alemi yok.

Uçak yapmak için hazırlık yapan Türkiye'nin, kavgadan beslenen bir ülke halinden çıkarılması gerekmektedir.

Son olarak şunu belirtmek isterim. THY greve gitmeden işi tatlıya bağladı. Alanda verende memnun gibi görünüyor. Geçen hafta yazdığım gibi büyüyen THY'yi büyüten personel artık daha mutlu.

Mutluluğu hak eden THY çalışanlarına hayırlı olsun.

Haftaya görüşmek dileğiyle.
HADİ BUNU TARTIŞALIM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ali Kıdık bey Fikir Fırtınasında ve haftalık yazılarında sözleri ve yazıları ile ortalığı kızıştırıyor, bilerek ve isteyerek kavga ortamı, yaratıyor. Yani araştırmacı değil kızıştırıcı gazeteciyi oynuyor. Bu yolla yazılarına bol sayıda yorum alarak rating arttırıyor. Bir Airporthaber okuyucusu olarak bu yöntemi sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Bir de Tozunu Duman Attırırım'cı çıktı başımıza, tanımadığı insanlara istihza olarak "Efendi" diye hitap ediyor. Beylerseviye lütfen Hadi hayırlısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her iki taraf da birbiriyle atışırken, diğerleri ne kazanıyor.Kim kimi uyutuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN ENGİN KAPTANIM, OKTAY BEY’LE TANIŞMANIZA VE KONUŞMANIZA SEVİNDİM. O BENİM 25 YILLIK ARKADAŞIM. TEKNİK OLARAK BİRAZ YANLIŞLARI VAR GİBİ GÖZÜKSE DE LAFINI DİNLETİR, KURNAZLIĞI İLE ADAMI AYAKTA UYUTUR. SONUÇTA İYİ BİR ARKADAŞTIR. SİVİL HAVACILIĞIMIZA KATKILARI VE FAYDALARI OLMUŞTUR, OLMAYA DA DEVAM EDİYİOR. AMA EKMEK PARASI, BİRİLERİNE TARAF OLARAK VEYA TARAF GÖZÜKEREK HERKES BİR ŞEKİLDE ROLÜNÜ YAPACAK, EKMEĞİNİ YİYECEK. UÇUŞ EMNİYETİ VE HAVACILIĞIMIZIN DAHA SAĞLIKLI GELİŞMESİ İÇİN HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ SEVELİM VE SAYALIM. BU EN DOĞRU YOL. ÜMİT ÇENDEK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay Bey ve benim aramda başlamış olan bu tatsız atışma, çok medeni bir şekilde çözülmüş ve tatlıya başlanmıştır. Bilgilerinize....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TARKİM'in düşen uçağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tanıman da gerekmiyor arkadaşım.. aynen bizim de seni tanımamız gerekmediği gibi.. hatta mümkünse hiç yorum yazma da fuzuli yer işgal etme !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben hayatımın hiç bir döneminde pilot engini tanımam onunda beni tanımadığından eminim insan tanımadığı bilmediği yakınen çalışmadığı birisi hakkında böğle bir yorum yazarmı hele bunu yazan pilot olduğunu idda ediyorsa. Yazık İsviçre havacılığına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airporthaber oldukça ilginçsiniz yanii !!! adamın birisi " Engin efendi dikkatli ol..." rumuzla yorum yazıyor ve de altına oktay ERDAĞI ismini yazıyorr.. yazdığı yorumda Engin beye " Mrangoz hatası" olduğunu söylüyor bende bu terbiyesiz yorumu eleştirip muhtemelen ODUN birisi olduğunu bunu yazan şahsın yıllarca bürokraside çalışan birisi olan Oktay beyin olamayacağını ve de onun ismini taklit eden birisi olduğunu düşündüğümü yazıyorum ve de siz bunu yayınlamayıp hakaret içerdiğini söylüyorsunuz.. Asıl hakaret içeren yorumları yayınlarken hakeretlere tepki gösteren bu mesajımı neden yayınlamıyorsunuz acaba ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumları neden ayyaınlamayıp işnize geleni yayınlıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000