18 Kasım 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Heriki konuda da sizden farklı düşüncelerim var; Heriki şirkette deçalışmış bir personelim.Beğendiğiniz birinci kişi Cemalettin Çelebi Cezayir den başka ticari bir başarısını gördünüz mü duydunuz mu? Gerekli uçuşu olma dan şirkete A-330 dahil bir sürü uçak aldırdı Cezayir bitince hepsi elde kaldı.Hele bir Kırkızistan anlaşması var,mafya ile Dubai den uçağı zor kaçırdık.Gelelim ikinci kişiye Cankut Bagana , herzaman şirketi oyönetmiştir .Diğerleri tetikçidir.
  • Sayin yazar , elinde bilanco varsa , sahabettin gitti,sirket batti , lafinin yanlis oldugunu bilirsin , sirketin o durumunun sahabettin beyin gitmesi veya kalmasiyla alakasi yok. Bizzat cankut bagana ve hayrettin hasancebi nin tezgahi oldugunu soyleyebilmek lazim
  • Cemalettin Bey gibi bir Üstadın Onur Air başına geçtiğini düşünüyorumda Onur dünya markası olurdu.
  • Onur airinin satılmasında en büyük rolü oynayan ve aracılık yapan MEHMET HASAN ÇEBİ dir. Gizli ortak olduğuda bir istikbarat.
  • BAYLAR UNUTMAYIN Kİ BU ŞİRKETİN VEFAKAR CEFAKAR KAPTANLARI, KABİN ÇALIŞANLARI, TEKNİK ADAMLARI VE OFİS ÇALIŞANLARI VAR. STANDARTLARIN ALTINDA ÜCRETLERLE VE MAAŞLARI DIŞINDA HİÇBİR EK İMKANLARI OLMADAN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR. PATRON VE ÜST YÖNETİMDEKİLERDEN NE DAHA AZ AKILLILAR NE DE YETENEKSİZLER. SADECE ŞİRKETTEKİ ROLLERİ TEKNİSYEN, OFİS ÇALIŞANI, VEYA UÇUŞ/KABİN EKİBİ. BU İNSANLARI TAKIMA DAHİL EDİP KARARLARINIZA ORTAK EDERSENİZ CEFAYI PAYLAŞTIĞINIZ GİBİ ŞİRKETİN REFAHINI DA PAYLAŞIRSANIZ BAŞARIRSINIZ. BEN DEDİM OLACAK BEN EMREDECEĞİM SİZ UYGULAYACAKSIZ YAKLAŞIMI SİNERJİ YARATMIYOR. ŞİRKET YÖNETİMİ OLARAK DAHA AKILLI VE ZEKİCE BAKMAK ZORUNDASINIZ...
  • En buyuk gider kalemi olan personel maaslarini kisan bolukcu ve de sulalesinden gec bile kurtulduk.dahada icimizdeler.bakkal dukkani yonetti hepkisti 10 kisi parayi yedi alttakiler ezildi tabiki 21 senedir var oldu..350 euro ya adam aldi daha ne sayalim...
  • bu borcu bugüne kadar kim yapti yani demem oki cankut bey akilli bir tüccar zamaninda nazar´ida bu sekilde satti (müdür hatalarinin ayyuka ciktigi birdönemde) büyüksünüz tam dagilirken birini bulup kasiyosunuzya sirketleri birilerine süpersiniz sizin gibi bir patronum olsun isterdim tüm yöneticileriniz milyoner oldu öyle böyle degil demekki kibrislara her haftasonu kumar alemine takilacak kadar hepinizin yasida geldi torun sevin artik
  • Ne gidene üzülüyoruz ne de gelene seviniyoruz.Biz cabin olarak hayat derdimize düşmüşüz.Ölmüşüz ağlayanımız yok.....
  • greve cıkan personel hakkında izlenimlerim var ama ılerde paylaşayım gazeticilik açısından çok ilginç cümle? Ankaradan uzanan eller? Atila ayçin en iyisi gitsin? sayın ali bey yazılarınızı silah tehdidi altındamı yazıyorsunuz ! toplum mühendisligimi yapıyorsunuz neyi kimi etkilemeye çalışıyorsunuz. siz aslında ne demeye çalışıyorsunuz biraz daha açık olursa bizde anlayacagız.
  • Şahap abimi ihya etmişsin be Ali Kıdık. Harbiden kendini birşey sanacak şimdi.

GÜNAHI CANKUT BAGANA’NIN OLACAK…

Şu benzetme ile yazıma başlayayım. Bir şirketin dinamikleri ile oynarsan domino taşı gibi devrilip gider. Bu iş bir ekip işidir. SAGA Havayolları’ndan Cemalettin Çelebi’yi ayırdılar,  sonra “şirketi İranlılara satıyoruz” dediler sonuç ortada. Hiç unutmam “Cemalettin gitti SAGA bitti” şeklinde yazı yazmıştım. O dönem SAGA yöneticileri ateş püskürmüştü ama görünen köy de kılavuz istemiyor.

Şimdi aynı şeyi Şahabettin Bolukçu için söylüyorum. Bolukçu’yu bir gecede uzaklaştırdınız şirketten. Yılların çınarı Onur Air sendelemeye başladı.

Çok fazla deşmeyeceğim. Bildiklerimi de detaylı paylaşmayacağım. Bunu neden yapmayacağımı da şöyle izah edeyim;  Onur Air’e çalışanlarına saygım var.

Ama şu bir gerçek ki; Onur Air bilançosu bir şekilde elime geçti. Durum içler acısı. Dışarıya yansıdığından daha kötü.

Bu durumdan kurtulmak Onur Air gibi köklü bir şirket için zor değil. Ancak, Mahdi Shams veya  her kim olursa olsun şirkete acilen takviye yapması lazım. Onur Air uçakları yaz sezonunda harıl harıl çalışıyor. Bu değeri, bu güzide şirketi itibarsızlaştırmak kimsenin ne hakkıdır ne de haddidir.

Kaç şirket kaldı havacılığımızda?

Son 11 yıla bakın. Defalarca yazdık. Avrupa’ya, Amerika’ya gülerken kapımızın önünü göremedik. İranlılar, sanki Türk şirketlerini batırmak için girmiş içimize. İran’a bulaşan yanıyor. Sıcak para mı yoksa kara para mı belli değil? O yüzden Onur Air’i kimse çelik-çomak oyun alanı yapmasın kendisine.

Cankut Bagana, saygı duyduğumuz bir isim. Lakin Onur Air’e en büyük kötülüğü de kendisi yapacak gibi.

Sami Alan’ın elinde sihirli değnek yok. Gelir gelmez kucağında borç yumağı buldu.

Ama bu şirkete gelebilecek en küçük olumsuzluğun günahkârı Cankut Bagana olacaktır. Fazla yoruma gerek yok.

HAVA-İŞ SEÇİMLERİNDE SONA DOĞRU…

Hava-İş seçimlerine Ankara’dan uzanan oldu. Mevcut yönetimin kazanmaması için her türlü ayak oyunları sergilenmeye başladı. Ben şahsen adilane seçim olmasından yanayım. İpi kim göğüslerse onları demokrasi adına, centilmenlik adına gidip taktir ve tebrik edeceğim. Lakin çok fena duyumlar alıyoruz. Örneğin Reform Hareketi’nin Gökkuşağı’ndan kırk delegeyi saflarına kattığı bilgisi geliyor. Ama Reform Hareketi’nin henüz bir lideri yok. Ortaya çıksa da bir görsek diyorum.

Keza Hava-İş’in mevcut yönetimi de boş durmuyor.

Delege seçimlerinde birçok dedikodu dolaştı. Her ne oldu ise oldu artık genel kurulda sözü onlara bırakmak lazım.  Kazanan THY çalışanları olsun. İş barışı olsun, huzurlu bir ortam tesis edilsin.

Grev devam ediyor, sendikaya güvenip greve çıkan personeli nasıl bir gelecek bekliyor? Geleceğe dair bazı izlenimlerim oldu ama şimdiden paylaşmak istemiyorum. Greve giden sendika, çalışanlara güvenmişti. Çalışanlar sendikanın arkasında durmadıysa bunu da her iki cephe açısından sorgulamak lazım.

Benim temennim Atilay Ayçin’in genel kurulda teşekkür konuşması yaparak ayrılması yönünde. Bu onun için en güzel gidiş olur. Yenilirse bu onuru yaşayamayacak.

Benden söylemesi… 

GÜNAHI CANKUT BAGANA’NIN OLACAK…

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Sayın Yazara ~ 10 yıl önce
Heriki konuda da sizden farklı düşüncelerim var; Heriki şirkette deçalışmış bir personelim.Beğendiğiniz birinci kişi Cemalettin Çelebi Cezayir den başka ticari bir başarısını gördünüz mü duydunuz mu? Gerekli uçuşu olma dan şirkete A-330 dahil bir sürü uçak aldırdı Cezayir bitince hepsi elde kaldı.Hele bir Kırkızistan anlaşması var,mafya ile Dubai den uçağı zor kaçırdık.Gelelim ikinci kişiye Cankut Bagana , herzaman şirketi oyönetmiştir .Diğerleri tetikçidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 10 yıl önce
Sayin yazar , elinde bilanco varsa , sahabettin gitti,sirket batti , lafinin yanlis oldugunu bilirsin , sirketin o durumunun sahabettin beyin gitmesi veya kalmasiyla alakasi yok. Bizzat cankut bagana ve hayrettin hasancebi nin tezgahi oldugunu soyleyebilmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemalettin bey ~ 10 yıl önce
Cemalettin Bey gibi bir Üstadın Onur Air başına geçtiğini düşünüyorumda Onur dünya markası olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Onur airinin satılmasında en büyük rolü oynayan ve aracılık yapan MEHMET HASAN ÇEBİ dir. Gizli ortak olduğuda bir istikbarat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sebastiyanlar ~ 10 yıl önce
BAYLAR UNUTMAYIN Kİ BU ŞİRKETİN VEFAKAR CEFAKAR KAPTANLARI, KABİN ÇALIŞANLARI, TEKNİK ADAMLARI VE OFİS ÇALIŞANLARI VAR. STANDARTLARIN ALTINDA ÜCRETLERLE VE MAAŞLARI DIŞINDA HİÇBİR EK İMKANLARI OLMADAN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR. PATRON VE ÜST YÖNETİMDEKİLERDEN NE DAHA AZ AKILLILAR NE DE YETENEKSİZLER. SADECE ŞİRKETTEKİ ROLLERİ TEKNİSYEN, OFİS ÇALIŞANI, VEYA UÇUŞ/KABİN EKİBİ. BU İNSANLARI TAKIMA DAHİL EDİP KARARLARINIZA ORTAK EDERSENİZ CEFAYI PAYLAŞTIĞINIZ GİBİ ŞİRKETİN REFAHINI DA PAYLAŞIRSANIZ BAŞARIRSINIZ. BEN DEDİM OLACAK BEN EMREDECEĞİM SİZ UYGULAYACAKSIZ YAKLAŞIMI SİNERJİ YARATMIYOR. ŞİRKET YÖNETİMİ OLARAK DAHA AKILLI VE ZEKİCE BAKMAK ZORUNDASINIZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
personel ~ 10 yıl önce
En buyuk gider kalemi olan personel maaslarini kisan bolukcu ve de sulalesinden gec bile kurtulduk.dahada icimizdeler.bakkal dukkani yonetti hepkisti 10 kisi parayi yedi alttakiler ezildi tabiki 21 senedir var oldu..350 euro ya adam aldi daha ne sayalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gözünü aç ~ 10 yıl önce
Bolukçu olmasaydı Onur Airin 22.yılını göremezdiniz.Bir ailenin yönetiminde tutum olmasa o aile ne olur?Düşünebildiniz mi hiç?Sülalesiyle bu kadar alıp veremediğiniz ne gerçektende çok merak ettim?
cakaler ~ 10 yıl önce
bu borcu bugüne kadar kim yapti yani demem oki cankut bey akilli bir tüccar zamaninda nazar´ida bu sekilde satti (müdür hatalarinin ayyuka ciktigi birdönemde) büyüksünüz tam dagilirken birini bulup kasiyosunuzya sirketleri birilerine süpersiniz sizin gibi bir patronum olsun isterdim tüm yöneticileriniz milyoner oldu öyle böyle degil demekki kibrislara her haftasonu kumar alemine takilacak kadar hepinizin yasida geldi torun sevin artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dert çok yorum yok. ~ 10 yıl önce
Ne gidene üzülüyoruz ne de gelene seviniyoruz.Biz cabin olarak hayat derdimize düşmüşüz.Ölmüşüz ağlayanımız yok.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mukemmel ~ 10 yıl önce
Sadece kendinizi dusundugunuzu itiraf etmeniz niye bu durumda oldugunuzun cevabi aslinda.
grevci ~ 10 yıl önce
greve cıkan personel hakkında izlenimlerim var ama ılerde paylaşayım gazeticilik açısından çok ilginç cümle? Ankaradan uzanan eller? Atila ayçin en iyisi gitsin? sayın ali bey yazılarınızı silah tehdidi altındamı yazıyorsunuz ! toplum mühendisligimi yapıyorsunuz neyi kimi etkilemeye çalışıyorsunuz. siz aslında ne demeye çalışıyorsunuz biraz daha açık olursa bizde anlayacagız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma be Kıdık ~ 10 yıl önce
Şahap abimi ihya etmişsin be Ali Kıdık. Harbiden kendini birşey sanacak şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok şişirmişsin ~ 10 yıl önce
Şahabettin in sivil havacılığa veya Onur a tek katkısını bilen varmı? Benim yıllarca şirkette izlediğim bütün gün burnunu karıştırmaktan başka hiçbir şey yapmamıştır çünkü yapacak kapasitesi olmamıştır. Bilen varsa çıksın harbiden söylesin de biz de öğrenelim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000