15 Temmuz 2012, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Uçak teknisyenleri olarak belli seviyenin üzerinde ingilizce öğrendikmi havacılıkta sorun morun kalmaz büyük ülke olmak öyle kolaymı önce ingilizcemizi halletmeliyiz Akpartili bir yönetici arkadaştan ibretlik söz Havacılığı 3 laz a emanet ettiler bizede onunla bununla cebbeleşmek düşüyor dedi haksızda değil
  • EASA'yı anlarım onlar Türkiye'ye Luftansa, British vs.. firmaları sokmayı ister. Bizim SHGM'ye neler oluyor? THY dahil tüm firmalara yokuş yapan otorite her geçen gün uyguladıkları baskı sistemi içinden çıkılmaz şekle dönüştürüyor. Aranan özellikte personel niye işçilik yapsın şirket kurar, A.Ş.'lerin başına geçer, hortum ticaretine başlar....Türkiye siz baskı uyguladınız diye biranda değişirmi? Yabancı müşteriler bile sıkıntıya giriyor sonunda EASA'sı olan Avrupa firmalarını buraya getirecekseniz milleti kasmayın ne yapacaksanız yapın artık...Bu böyle gitmiyor sistemide, sektörüde kaos'a sürüklüyoruz.
  • ER-AH da öğretmenlik yapan İranlı Hamid Reza boşuna demiyormuş "sizin SHGM de doğru dürüst ingilizce bile bir adam bile yok EASA denetlemeye geldiğinde gel bize yardım et diye beni çağırıyorlar!!!"
  • Haydar Yurdadön Topa Yurdadön, Ali Yurdadönden sonra Bilal Yurdadönü de yarattı.
  • Haydar Yurda Dön. Şimdi de yanında bir Bilal Yurda Dön Yarattı....
  • Eğer yolunuz Shgm den geçerse orada bir krallık olduğunuda görülsünüz.Hiç unutmam bir keresinde Kapıdan şirket genel md çıkmıştı hepsinin suratı asık ve kızarmıştı.sonra Haydar YALÇIN çıkmıştı. Ve konuşmamızda bana sen kimsin konunda haklısın ama canım bugün istemiyor ondan olmaz dedi.Ne zaman dediğimde bak az önce şirket genel müdürlarine fırça attım sen kimsin buranın her şeyi benim diyerek umursamaz bir şekilde içeri girdiğinde bir daha burada olmamam kanısındaydım.
  • 2yazi yazar kendileri alin size delil :))
  • şaka!
  • haydar, haydar... oda gider bir gün.
  • Ali bey, nasıl harcırah zengini olunuyor anlayamadım? Bu devlet görevlileri, aldıkları harcırahla yurt dışında kaldıkları otelin, yedikleri yemeklerin, içtikleri içkilerin, bindikleri taksi ve atların ücretini ödemiyorlar mı? Bunları ödeyince geriye çok para mı artıyor? Eğer öyleyse, hemen bir torpil bulup ben de SHGM'ye kapağı atayım Demek ki harcırah SHGM'de bu kadar bol.

ESRARENGİZ GELİŞMELER...

Aklıma 2005 yılında Onur Air'e Amsterdam'la başlayan ve daha sonra Avrupa'nın değişik ülkelerinde de devam eden uçuş yasağı konusu geldi birden. Sahi o sorunu kimin organize ettiğini hala anlayamadık mı?

Sonra Barış Tozar'ın şahsi gayretleri ile bu sorun çözülünce kendisi çözmüş gibi caka satanları hala tanıyamadık mı?

Geçmişte JAA şimdi ise EASA konusunda kendisini tek ve alternatifsiz gören bu arkadaşa ki ismini bile yazmaktan hüzün duymaya başladığım kişi halen neden alternatifsiz gibi görünür?

EASA'nın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bakış açısı değişmiş değil. Hala devam ediyor sorunlar. Standardizasyon konusunda yapılan denetlemelerdeki bulgular azalsa bile, gerek personel yetersizliği ve gerekse bulguları giderme anlamında yeterince gelişim sağlanmış değil.

Sektörel denetlemeler EASA'nın taşeronluğunu bile yapamadığımız gerçeği ortada. Başta THY teknik olmak üzere diğer şirketlerdeki askıya alınan yetkiler henüz çözülmüş değil ve çözülmesinin de uzun süre alacağı görülüyor.

Her ne kadar Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, gelinen noktada ilerleme olduğunu kaydetse bile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün EASA konusunda bir kişiye teslim edilmesi kabul edilebilcek bir durum değildir.

Süleyman Demirel gibi koltuk sevdalıları Recep Tayyip Erdoğan gibi üç dönemde stop diyecek cesarete sahip değiller mi?

İlanihaye sahiplenilen görevde kalınmak mı hedefleniyor? Neden bu arkadaş toplantılara tek başına gider?

Cevaplanması gereken bir dolu sorular var.

EASA ile yaşanan sorunlar nedeniyle yurtdışında kaç toplantıya gidilmiştir ve bu toplantılara kimler katılmıştır?

Yurtdışı toplantılara bu arkadaşın yanında başka kimler gitmektedir?

Harcırah zengini olacak kadar gidilen bu yurtdışı toplantılarının sonuçları açıklanmakta mıdır?

EASA konusunda alternatifsiz olduğunu her fırsatta dile getiren ve bunu yurtdışı seyahatleri ile gösteren bu kişi yerine başka personel yetiştirilmekte midir?

Nerdeyse adı "yurdadön" denilecek kadar yapılan yurtdışı seyahatlerin SHGM'ye ciddi anlamda faydası var mıdır, yoksa bir göz boyama mıdır?

Bu sorular cevaplandırıldığında ve ikna olduğumda özür dilemeye hazırım. Yok ama ikna olmazsam şüphelerim devam ediyor.

Aslında bu kişi ile ilgili yazılması gerekenler çok birikti ama şimdilik sadece EASA konusu yeterli. Şirketlere nasıl zorluklar çektirdiğini, sorun üretip aylarca beklettiğini ve son dakikada sorunu kendi çıkartmıyormuş gibi şirket sahiplerini arayarak çözdüğünü biliyoruz.

Takibe devam ediyoruz...

ESRARENGİZ GELİŞMELER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

teknisyen ~ 12 yıl önce
Uçak teknisyenleri olarak belli seviyenin üzerinde ingilizce öğrendikmi havacılıkta sorun morun kalmaz büyük ülke olmak öyle kolaymı önce ingilizcemizi halletmeliyiz Akpartili bir yönetici arkadaştan ibretlik söz Havacılığı 3 laz a emanet ettiler bizede onunla bununla cebbeleşmek düşüyor dedi haksızda değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BATIYORUZ!!!!!!! ~ 12 yıl önce
EASA'yı anlarım onlar Türkiye'ye Luftansa, British vs.. firmaları sokmayı ister. Bizim SHGM'ye neler oluyor? THY dahil tüm firmalara yokuş yapan otorite her geçen gün uyguladıkları baskı sistemi içinden çıkılmaz şekle dönüştürüyor. Aranan özellikte personel niye işçilik yapsın şirket kurar, A.Ş.'lerin başına geçer, hortum ticaretine başlar....Türkiye siz baskı uyguladınız diye biranda değişirmi? Yabancı müşteriler bile sıkıntıya giriyor sonunda EASA'sı olan Avrupa firmalarını buraya getirecekseniz milleti kasmayın ne yapacaksanız yapın artık...Bu böyle gitmiyor sistemide, sektörüde kaos'a sürüklüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ve İranlı Hamid! ~ 12 yıl önce
ER-AH da öğretmenlik yapan İranlı Hamid Reza boşuna demiyormuş "sizin SHGM de doğru dürüst ingilizce bile bir adam bile yok EASA denetlemeye geldiğinde gel bize yardım et diye beni çağırıyorlar!!!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Haydar Yurdadön Topa Yurdadön, Ali Yurdadönden sonra Bilal Yurdadönü de yarattı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Haydar Yurda Dön. Şimdi de yanında bir Bilal Yurda Dön Yarattı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KRALLIK ~ 12 yıl önce
Eğer yolunuz Shgm den geçerse orada bir krallık olduğunuda görülsünüz.Hiç unutmam bir keresinde Kapıdan şirket genel md çıkmıştı hepsinin suratı asık ve kızarmıştı.sonra Haydar YALÇIN çıkmıştı. Ve konuşmamızda bana sen kimsin konunda haklısın ama canım bugün istemiyor ondan olmaz dedi.Ne zaman dediğimde bak az önce şirket genel müdürlarine fırça attım sen kimsin buranın her şeyi benim diyerek umursamaz bir şekilde içeri girdiğinde bir daha burada olmamam kanısındaydım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
2yazi yazar kendileri alin size delil :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siner ~ 12 yıl önce
şaka!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
magdur ~ 12 yıl önce
haydar, haydar... oda gider bir gün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl harcırah zengini olunuyor? ~ 12 yıl önce
Ali bey, nasıl harcırah zengini olunuyor anlayamadım? Bu devlet görevlileri, aldıkları harcırahla yurt dışında kaldıkları otelin, yedikleri yemeklerin, içtikleri içkilerin, bindikleri taksi ve atların ücretini ödemiyorlar mı? Bunları ödeyince geriye çok para mı artıyor? Eğer öyleyse, hemen bir torpil bulup ben de SHGM'ye kapağı atayım Demek ki harcırah SHGM'de bu kadar bol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000