08 Ekim 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 60 km öteye taşınan bir havalimanından bahsediyoruz,zam konusunda olduğu gibi tazminat konusundada herhangi bir ses yok! Mağduriyet yaşanmaması adına taşınmadan önce tazminatlar verilmeli
  • 4 cü ikramiye+500 tl iyileştirme+yüzde 25 zam Ocak ayına kaldı diyorsunuz ! Yüzde 25 Enflasyon farkı hemen yapılmalıydı.Emekliye yüzde 10 ,sabihada yüzde 8 enflasyon farkı zammı yapıldı,Tgs de niye yok?
  • Tasinma sureci enflasyon döviz kuru derken calisanlarin kafasi cok karişık.Herkes gecim derdin de ocak ayindaki zama kalirsak % 15 leri gecmez bu gune kadar hic gecmedi cunku bunun bir daha ki senesi var,herkes iyi bir iyilestirme bekliyor ve devaminda ocak zammi,4. İkramiye v.s ...
  • çelebi? iyileştirme? şaka heralde
  • TGS firması biz çalışanlara ara zam yaparak bizi gerçekten mutlu edecektir inş 4. ikramiye hakkımızıda düşünüyorlardır
  • Tgs de bile durum böyle iken diğer handling çalışanları napsin
  • TEMMUZ AYİNDAN BU ZAMANA, HA BU AY BİTER, SIK DİŞİNİ ÖNÜMÜZ AY BİTER DİYE DİYE, YİNE GIRTLAMIZA KADAR FERDİ KREDİYE BOĞULDUK, SATA SATA SADECE HANIMIMIN ALYANSI KALDI, ONUDA SATINCA SONRADAN NEYİ SATACAĞIZ? NANKÖR DEĞİLİM TABİKİ HALİME ŞÜKÜRDE EDİYORUM, 20 YILLIK TEKNİK PERSONELİM VE BUGÜN İKRAMİYE ALDIM, ALDIĞIM PARANIN %85 Nİ DİREK KREDİLERE VE FATURALARA YATIRDIM, BU AYIDA ATLATACAĞIZ GALİBA, PEKİ ÖNÜMÜZ AY, GALİBA KIRILMA NOKTASI ORASI, VAYBE BUGÜN İKRAMİYE AL VE ÖNÜMÜZ AY NE OLACAK DİYE DÜŞÜN, ALLAH TGS DE ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZE VE HER KEZE YARDIM ETSİN, EN ACISIDA BUGÜN EŞİMİN 2.5 YAŞINDAKİ ÇOCUMUZA 50 TL BALIK YAĞI ALMAK İSTEMESİNDEN SEBEP ETTİĞİMİZ KAVGA, BU BENİ GERÇEKTEN ÇOK İNCİTTİ, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞ, TÜM ŞEHİR UYURKEN YOLLARA DÜŞ VE GÖZ BEBEĞİN EVLADINA 50 TL HARCAYAMA, FAKAT ŞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUMKİ, BÜTÜN BU İŞLERDE KAZANAN TEK YER BANKALAR, BEN FAZIL BEY VE TEKNİK YÖNETİMİN BU TOPLU SÖZLEŞMEDE ÇOK YETKİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM, TEMEL KOTİL GENEL MÜDÜRKEN HİÇ BÖYLE ŞEYLER OLMAZDI,HOŞ GELDİNİZ BİLAL EKŞİ BEY, HOŞ GELDİNİZ. BİR MEVZU OLDUĞUNDA, O MEVZUNUN SONUNDA KİME YARIYOR ONA BAKACAKSIN, BORÇLU ADAMIN GIKI ÇIKAMAZ.... BİZİM OLMAYAN BANKALAR
  • Saçmalığa bak. Bakanlık yapması gerekeni yapmıyor.... Nasıl bir ülke olduysak. Kurumlar bitmiş
  • kardeşim sanane dhmi nin gizli evraklarından. sana mı düştü araştırması. dhmi nin yok mu müfettişleri. dhmi nin evrakları seni neden bu kadar gerdi.
  • Ali Bey devletin sırrını ifşa eden haini biliyorsanız bu hainin kim olduğunu Savcılığa ve DHMİ'ye bildirme zorunluluğunuz var. Devletin sırrını ifşa etmek büyük bir suçtur.

Devletin sırrını ifşa eden hain!

Emin olun devletim ile ilgili her türlü “gizli” ibareli belgeyi kendi özelim gibi saklarım. Ancak bu durum haber olacak cinsten ise ve kurum içinden sızdırılmış bir belge ise hem belgenin doğruluğunu teyit ederim hem de yayınlanıp yayınlanmayacağına bakarım.

Burada kastettiğim DHMİ’nin henüz yazışma arefesindeki yazısından bahsediyorum. Geçen hafta DHMİ’nin gizli ibareli bir yazısı haber oldu. Haber olması doğaldır ki bu haberin kaynağı DHMİ çalışanı ise.

Burada mesele haber olması değil, mesele DHMİ’nin evrak güvenliğidir. Bu yazışma çok daha önemli, hayati derecede olabilir.

Evrak bana ulaştığında doğrudan muhatapları arayarak doğruluğunu kesinleştirme yönüne gittim. İmza olmayan hiçbir evrak nihai evrak değildir ve düşünsel bir hazırlıktır. Evraka baktığınızda e-imza da olmadığına göre içeriden birinin sızıntı yapmasından başka bir şey olamaz.

Aklıma gelen ilk şey DHMİ’nin eski yöneticilerinin ajan kırıntılarının olabileceği idi. Zira bildiğim o ki, bazı sırtlanların gözü halen o makamlarda veya o makamlara tahakküm etme peşinde.

Yine geçmiş bilgilerime göre söylüyorum ki mevcut DHMİ yönetiminin en yakınına kadar ajan sokuldu, kiminle ne konuşuldu, kim ziyaret etti, kim kaç dakika görüştü bu ajanlar tarafından sahiplerine ulaştırıldı.

Devlet içinde devlet kurulmaya çalışıldı ama neyse ki bu ucuz tavırlar erken fark edildi ve gereği yapıldı. Murad edilen nedir? Kanımca mevcut DHMİ yönetimini, devleti yönetenlerin gözünde aciz duruma düşürüp buradan nemalanmaktır.

Ama bu arkadaş bilmiyor ki devlet kimin ne olduğunu çoktan çözdü. Emin ol devlet senin evlatlarının ne tür işler içinde olduğunu, onlara nasıl ayrıcalıklar tanıdığını çok iyi biliyor. Bu yüzden söyle ajanlarına da devlete hizmet etsinler.

THY Teknik sıkıntılı sürece girecek…

Aldığım bilgiye göre Çalışma Bakanlığı arabulucu raporu konusunda ayak diretiyor. Henüz sendika ile bir temas sağlanmış değil. Sonuç nereye gider bilinmez ama bilinen o ki davul da tokmak da işverenin elinde. Keza iktidar onlar. “Gık” çıkaranın tepesine balyoz gibi ineriz tavrındalar. Oysa iş barışı o kadar önemli ki bugün de yarın da teknisyen ile çalışmak zorundasınız.

Vicdanları köreltmediysek, kırıntı dahi kaldı ise teknisyenin hakkı verilmek zorunda. Enflasyondan haberimiz yok demeyin. Tepe noktalardaki arkadaşlar mevcut konumunuza ek olarak orada burada bir dolu YK üyeliklerinden maddi çıkar sağlıyorsunuz. THY Teknisyenleri ter akıtıyor en önemlisi senin güvenliğin için çalışıyor.

Önümüzdeki günler çok hareketli geçeceğe benziyor ama Çelik İş Sendikası’nın yapacağı çok şey olduğunu düşünemiyorum. Sendikacılık yıllar önce öldü, hak arama da yıllar önce öldü. Bu zamanda “hak” demek verilenle yetinmek demek.

Umarım yanılırım ve THY A.O çalışanlarının dilinden anlayan o “samimi bakış” duruşu, THY teknik için de aynı samimiyeti gösterir. Zira benim aldığım ışık o yönde. Kadir kıymet bilen bir duruştan bahsediyorum.

Hep birlikte göreceğiz.

TGS için bir umut var…

Üvey evlat TGS çalışanlarının hissiyatını bir nebze de olsa dile getirmiştim geçen hafta. Aldığım bilgi, edindiğim kanı şu yönde; Eğer ekstra zam yapılacak ise bu yeni yılda yapılacak olan zamma ek olarak yapılacak.

Yıl içinde seyyanen zam yapılmayacak. En azından yönetimin gündeminde böyle bir zam konusu yok. TGS çalışanlarının umudu yılbaşına kaldı diyebilirim.

Benim kanaatim o ki TGS çalışanlarının durumunu, TGS’nin patronları THY ve TAV görmezden gelmeyecektir.

Hele ki Çelebi’nin de İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma öncesi personele yönelik iyileştirme yapacağı dilden dile konuşulmaya başlanınca ek zam kaçınılmaz olur.

Bol kazanç ve emniyetli uçuşlar dilerim.

Devletin sırrını ifşa eden hain!

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Tazminat tgs ~ 5 yıl önce
60 km öteye taşınan bir havalimanından bahsediyoruz,zam konusunda olduğu gibi tazminat konusundada herhangi bir ses yok! Mağduriyet yaşanmaması adına taşınmadan önce tazminatlar verilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 yıl önce
4 cü ikramiye+500 tl iyileştirme+yüzde 25 zam Ocak ayına kaldı diyorsunuz ! Yüzde 25 Enflasyon farkı hemen yapılmalıydı.Emekliye yüzde 10 ,sabihada yüzde 8 enflasyon farkı zammı yapıldı,Tgs de niye yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 5 yıl önce
Tasinma sureci enflasyon döviz kuru derken calisanlarin kafasi cok karişık.Herkes gecim derdin de ocak ayindaki zama kalirsak % 15 leri gecmez bu gune kadar hic gecmedi cunku bunun bir daha ki senesi var,herkes iyi bir iyilestirme bekliyor ve devaminda ocak zammi,4. İkramiye v.s ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CHS ~ 5 yıl önce
çelebi? iyileştirme? şaka heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kumandan ~ 5 yıl önce
TGS firması biz çalışanlara ara zam yaparak bizi gerçekten mutlu edecektir inş 4. ikramiye hakkımızıda düşünüyorlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Others ~ 5 yıl önce
Tgs de bile durum böyle iken diğer handling çalışanları napsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİSYEN ~ 5 yıl önce
TEMMUZ AYİNDAN BU ZAMANA, HA BU AY BİTER, SIK DİŞİNİ ÖNÜMÜZ AY BİTER DİYE DİYE, YİNE GIRTLAMIZA KADAR FERDİ KREDİYE BOĞULDUK, SATA SATA SADECE HANIMIMIN ALYANSI KALDI, ONUDA SATINCA SONRADAN NEYİ SATACAĞIZ? NANKÖR DEĞİLİM TABİKİ HALİME ŞÜKÜRDE EDİYORUM, 20 YILLIK TEKNİK PERSONELİM VE BUGÜN İKRAMİYE ALDIM, ALDIĞIM PARANIN %85 Nİ DİREK KREDİLERE VE FATURALARA YATIRDIM, BU AYIDA ATLATACAĞIZ GALİBA, PEKİ ÖNÜMÜZ AY, GALİBA KIRILMA NOKTASI ORASI, VAYBE BUGÜN İKRAMİYE AL VE ÖNÜMÜZ AY NE OLACAK DİYE DÜŞÜN, ALLAH TGS DE ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZE VE HER KEZE YARDIM ETSİN, EN ACISIDA BUGÜN EŞİMİN 2.5 YAŞINDAKİ ÇOCUMUZA 50 TL BALIK YAĞI ALMAK İSTEMESİNDEN SEBEP ETTİĞİMİZ KAVGA, BU BENİ GERÇEKTEN ÇOK İNCİTTİ, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞ, TÜM ŞEHİR UYURKEN YOLLARA DÜŞ VE GÖZ BEBEĞİN EVLADINA 50 TL HARCAYAMA, FAKAT ŞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUMKİ, BÜTÜN BU İŞLERDE KAZANAN TEK YER BANKALAR, BEN FAZIL BEY VE TEKNİK YÖNETİMİN BU TOPLU SÖZLEŞMEDE ÇOK YETKİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM, TEMEL KOTİL GENEL MÜDÜRKEN HİÇ BÖYLE ŞEYLER OLMAZDI,HOŞ GELDİNİZ BİLAL EKŞİ BEY, HOŞ GELDİNİZ. BİR MEVZU OLDUĞUNDA, O MEVZUNUN SONUNDA KİME YARIYOR ONA BAKACAKSIN, BORÇLU ADAMIN GIKI ÇIKAMAZ.... BİZİM OLMAYAN BANKALAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakanlık ~ 5 yıl önce
Saçmalığa bak. Bakanlık yapması gerekeni yapmıyor.... Nasıl bir ülke olduysak. Kurumlar bitmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanane ~ 5 yıl önce
kardeşim sanane dhmi nin gizli evraklarından. sana mı düştü araştırması. dhmi nin yok mu müfettişleri. dhmi nin evrakları seni neden bu kadar gerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harekat ~ 5 yıl önce
Ne denetlemesi ne müfettişi.ulkede adalet mi var hak aramak mi var.. .Deve kuşu gibi kafalar gömülü
HAİN KİM ~ 5 yıl önce
Ali Bey devletin sırrını ifşa eden haini biliyorsanız bu hainin kim olduğunu Savcılığa ve DHMİ'ye bildirme zorunluluğunuz var. Devletin sırrını ifşa etmek büyük bir suçtur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000