22 Kasım 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Çok iyi düşünmüşsünüz de benim merak ettiğim şu ; herkes derken sizlerin uygun gördükleriniz mi yoksa gerçekten tüm havacılık çalışanları mı? En açık bir soru : Bir pilotun katılabildiği gibi herhangi bir yer hizmetlerinde çalışan 1000 tl maaşlı harekat memuru da katılabiliyor mu?
  • Şölene gidecek param yokki,zira iş bile bulamdım
  • Taşı gediğine koymak diye buna denir. En içten duygularımla kutlarım. Servet BASOL
  • Ne iş yapsanız başarıyla üstesinden geliyorsunuz Ali Bey,7 Aralıkta da uçuşumuz olmaz da gelebiliriz umarım. Saygılar E.D (OHY)
  • Ali bey herkes davetli derken kimleri kastediyorsunuz ? Taraf olan herkes mi ? Davetiyesi olan herkes mi ? Yada sadece Imparator Ali Ariduru beyin uygun gorecegi herkes mi ? Yani ornegin herhangi bir pilot ya da kabin memuru arkadas 7 Aralik gecesi WOW otelin guvenligine gelip, abi biz sivil havacilik gecesine geldik iste kartimiz bizde havaciyiz dese girebilecek mi ? Kimler davetlidir, kimler gelebilir ? Cok ortada, cok acikta bir davet degil midir bu ?
  • yapılan tüm emeklerin boşa çıkmayacağı,layıkıyla kutlanacak bir gece olmasını dilerim.Öncülük eden herkeside canı gönülden tebrik ediyorum.Dünya Sivil Havacılık Günü kutlu olsun..
  • Ali Bey emeklerinizi taktir ediyoruz. Umarım sektör birgün gerçek anlamda sizin yaptıklarınızı sahiplenir. 7 Aralık şimdiden kutlu olsun. Semra
  • Sendikacılar zaten yüksek olan maaşları daha da yükseltelim diye grev yaparken hiç düşünmediler mi ? 45 izin hakkı için ercan önünde kavga ederken hiç akıllarına bugünler gelmedi mi ? Pegasus kontuarlarını bile kapattırmaya çalışmadılar mı ? Bu işin en büyük sorumlusu doymayan sendikadır. Bu sendika kapanmadıkça KKTC de kurulacak olan hiç bir milli havayolu yaşayamaz. Demişti dersiniz.. Saygılar
  • Türkiye'nin KTHY'ye son olarak atadığı genel müdür Sadettin Gezmak ayrıldığında KTHY'nin kasasında 43 milyon dolar nakit varmış. Bu nedele tüm şüpheler Ahmet DERYA üzerinde toplanıyor.KTHY'Türk yasalarına göre kurulduğu için TC Cumhurbaşkanlığı Yüksek Denetleme Kurulu veya Başbakanlık veya Ulaştırma Bakanlığı Teftiş kurulunun görevlendirilmesi şart. Yoksa herşey çalanın çırpanın batıranın yanına karmı kalacak. Vatandaşın vergisine kim sahip çıkacak.
  • Oktay beyKTHY'nin yönetim kurulundaki bir tanıdık anlatmıştı. TC tarafından yönetim kuruluna atanan bir pilotun kendisini önce Yönetim Kurulu Başkanlığına sonrada Genel Müdürlüğü nasıl seçtirdiğini birisi bir anlatsa da inanılmaz komediyi görseniz. Adam telofanla sn başbakan ve maliye bakanı K.Unakıtanla konuşuyormuş gibi numara çekip herkesi inandırarak kendisini seçtirmiş. Bu da TC'nin KTHY'ye kazığı KTHY'ye batmasında kim batsın. Son on yılda TC'nin KTHY'ye atadığı yöneticiler incelenip mahkemelere çıkarılırsa gerçek suçlular bulunur.

BU ŞÖLENE HERKES DAVETLİ...

Havacılık sektörü adına her türlü aktivitenin olduğu yere yetmeye çalışıyoruz. Yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorsunuz.  Havacılığın içindeyim diyorsanız ve bunu gerçek anlamda yapmak istiyorsanız her doğru organizasyonun içinde yer almalısınız. 
 
Havacılık sektörünün çok şey hakettiğini düşünürken 2000 yılında dünyada kutlanan ama  Türkiye'de kimsenin farkında bile olmadığı bir günü keşfetmiştim. 7 Aralık günü dünyada Sivil Havacılık Günü olarak kutlanıyordu. 
 
Türkiye'de DHMİ'nin bir gecesi var, THY'nin bir gecesi var. Pilotların,teknisyenler derneği UTED'in, hosteslerin, Türk Hava Kurumu'nun hepsinin birer gecesi var. Hatta bu gecelerden en ünlüsü de teknisyenlerin yaptığı. Vur patlasın çal oynasın tarzında geçerdi teknisyenlerin gecesi. Peki tüm sektörün nesi var?
 
Zamanın Sivil Havacılık Genel Müdürü Topa Bilgetin Toker'e anlattım bu durumu. "Ben Türkiye'de böyle bir gece yapmak istiyorum. Ne dersiniz" dedim. Çok olumlu yaklaştı. "Davet sahibi yine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olsun, ama her şeyi ben hallederim" dedim. 
 
Türkiye'de 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü olgusundan bihaber olanlar pek anlayamamışlardı bu gecenin önemini. Topa Bilgetin Toker'in desteği ile 2000 yılında o zamanlar Holiday Inn bugün Sheraton olan otelde gerçekleştirdiğimiz 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü sektörün ilk kutlama günü oldu.
 
Benim hiçbir zaman anlam veremediğim bir durum var. Türkiye'de bir şey yapıldığı vakit onu pek sahiplenen veya yapmak isteyeni destekleyen fazla kişi yada kurum göremezsiniz.  
 
Bu yüzden itiraf edeyim ki bu ilk geceden sonra bende fazla üzerine düşemedim bu güzel ve özel günün devamını sağlayamadık.
 
Ama bunun devamını getirememek içimde kanayan bir yara olarak duruyordu. AirportHaber'i kurduktan sonra "derdimizi daha iyi anlatırız" diye düşünüp yeniden yola koyulmuştuk. 
 
Bu kez  havacılık sektörünün yılda bir kez olsun birbirlerini hal hatır ettikleri bir gece olsun istedik.  İşte bunu başardığımızı düşünüyoruz. İki yıl üst üste yaptık. 2006 ve 2007 yıllarında. İki gecemizde muhteşem oldu.

İki yıl yine ara vermek zorunda kaldık. Tabi bunun sebeplerini söylemek pek şık olmaz. Ama bazen yolda giden arabanın devrilebileceğini, lastiğine taş vurabileceğiniz hepimiz biliyoruz.
 
Ancak bu önemli güne Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sahip çıkarak Türkiye'de ilk kez görkemli bir şekilde yapılması için kolları sıvadı. Ulşatırma Bakanı Binali Yıldıırm'ın önderliğinde çalışmalarını yürüten Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ulusal ve uluslararası başarılarının resmedileceği 7 Aralık Sivil Havacılık Gecesi'de sürprizler de olacak. WOW Otel'de gerçekleştirecek olan Dünya Sivil Havacılık Gecesi sektörün "İşte benim gecem böyle olur" diyeceği cinsten bir şölene dönüşecek. 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü kutlamalarının ev sahipliğini ise Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru yapacak.
 
Ben buradan tüm sektöre çağrıda bulunuyorum. Bizler sadece bu gecenin emektarlarıyız. Asıl sahipleri ise sizlersiniz. 
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü adına yapmış olduğumuz bu organizasyona destek olan başta TÖSHİD olmak kaydı ile tüm sektöre teşekkür ediyoruz.  Tabi gecenin daha güzel olabilmesi için desteklerini esirgemeyen WOW Otel Genel Müdürü Ziya Cihan, Genel Müdür Yardımcısı Abiş Hopikoğlu'na da ayrıca teşekkür ediyoruz.
 
Tüm sektörü 7 Aralık'ta WOW Otel'e bekliyoruz. 
BU ŞÖLENE HERKES DAVETLİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Çok iyi düşünmüşsünüz de benim merak ettiğim şu ; herkes derken sizlerin uygun gördükleriniz mi yoksa gerçekten tüm havacılık çalışanları mı? En açık bir soru : Bir pilotun katılabildiği gibi herhangi bir yer hizmetlerinde çalışan 1000 tl maaşlı harekat memuru da katılabiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şölene gidecek param yokki,zira iş bile bulamdım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Taşı gediğine koymak diye buna denir. En içten duygularımla kutlarım. Servet BASOL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne iş yapsanız başarıyla üstesinden geliyorsunuz Ali Bey,7 Aralıkta da uçuşumuz olmaz da gelebiliriz umarım. Saygılar E.D (OHY)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey herkes davetli derken kimleri kastediyorsunuz ? Taraf olan herkes mi ? Davetiyesi olan herkes mi ? Yada sadece Imparator Ali Ariduru beyin uygun gorecegi herkes mi ? Yani ornegin herhangi bir pilot ya da kabin memuru arkadas 7 Aralik gecesi WOW otelin guvenligine gelip, abi biz sivil havacilik gecesine geldik iste kartimiz bizde havaciyiz dese girebilecek mi ? Kimler davetlidir, kimler gelebilir ? Cok ortada, cok acikta bir davet degil midir bu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapılan tüm emeklerin boşa çıkmayacağı,layıkıyla kutlanacak bir gece olmasını dilerim.Öncülük eden herkeside canı gönülden tebrik ediyorum.Dünya Sivil Havacılık Günü kutlu olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali Bey emeklerinizi taktir ediyoruz. Umarım sektör birgün gerçek anlamda sizin yaptıklarınızı sahiplenir. 7 Aralık şimdiden kutlu olsun. Semra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikacılar zaten yüksek olan maaşları daha da yükseltelim diye grev yaparken hiç düşünmediler mi ? 45 izin hakkı için ercan önünde kavga ederken hiç akıllarına bugünler gelmedi mi ? Pegasus kontuarlarını bile kapattırmaya çalışmadılar mı ? Bu işin en büyük sorumlusu doymayan sendikadır. Bu sendika kapanmadıkça KKTC de kurulacak olan hiç bir milli havayolu yaşayamaz. Demişti dersiniz.. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'nin KTHY'ye son olarak atadığı genel müdür Sadettin Gezmak ayrıldığında KTHY'nin kasasında 43 milyon dolar nakit varmış. Bu nedele tüm şüpheler Ahmet DERYA üzerinde toplanıyor.KTHY'Türk yasalarına göre kurulduğu için TC Cumhurbaşkanlığı Yüksek Denetleme Kurulu veya Başbakanlık veya Ulaştırma Bakanlığı Teftiş kurulunun görevlendirilmesi şart. Yoksa herşey çalanın çırpanın batıranın yanına karmı kalacak. Vatandaşın vergisine kim sahip çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay beyKTHY'nin yönetim kurulundaki bir tanıdık anlatmıştı. TC tarafından yönetim kuruluna atanan bir pilotun kendisini önce Yönetim Kurulu Başkanlığına sonrada Genel Müdürlüğü nasıl seçtirdiğini birisi bir anlatsa da inanılmaz komediyi görseniz. Adam telofanla sn başbakan ve maliye bakanı K.Unakıtanla konuşuyormuş gibi numara çekip herkesi inandırarak kendisini seçtirmiş. Bu da TC'nin KTHY'ye kazığı KTHY'ye batmasında kim batsın. Son on yılda TC'nin KTHY'ye atadığı yöneticiler incelenip mahkemelere çıkarılırsa gerçek suçlular bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000