19 Ekim 2015, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Anadolu jet e uçak kiralamasa borajet in ne halde olacağını herkes biliyor. Apronda yıldırım düştüğü için 2 gün arızalı yatan bir uçağı diğer uçakları arıza yapınca apartopar sefere veren, ekip uçmak istemeyince onları tehdit eden bir firma. Her uçakların da bir arıza, her seferlerinde bir gecikme. Uçak içinde sözüm ona teknisyen diye geçinen kaportacilarla yabancı kaptanlar arasında her uçuşta yaşanan ağız dalaslari. Embraer güzel uçak ama borajet kötü bir şirket...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • - Fatih Bey cok buyuk faka basmis. Bize bir sey demek dusmez ama, alacaklari olan personel "personele dokunmak" sozuyle alay ederse sonuna kadar hakli. Site yoneticilerinin hakaret ve dusunce ozgurlugu cakismasini iyi degerlendirmesi gerekli. - Ve son olarak makale sahibi. Sayin Kidik, ne dediginiz anlasilmiyor. Siyasete de dokunmussunuz, kendinizi yalaka olarak da itham etmissiniz. Keske siyasetten uzak, objektif bir yazi yazsaymissiniz. Ama belki o zaman bu yaziyi hic yazma ihtiyaci duymazdiniz. Neyse iyi olmus, personelin biraz icini dokecegi bir ortam saglanmis. Umarim Borajet sorunlarini cozer ve bu henuz aciklanmayan yenilikleriyle Turkiye'de sadece havayolu olarak degil, bir sirket olarak calisanlariyla musterileriyle ve servis saglayicilariyla olan iliskileriyle bir cigir acar.
  • bu yorumun herhangi bir hakaret veya iftira icermemisine ragmen yayinlanacagindan emin degilim ama yine de bir deneyelim. tamamen kisisel dusuncelerimi yansitmaktadir: - borajet'in her yere borcu varmis. bunu burada kanit gosterme olanagin olmadan yapamazsin, yapmamalisin. etik degil. ustelik makalede borajet'in yoneticisi Fatih Akol, personelin alacagi olmadigindan bahsediyor. Bu dogru veya yanlis olabilir. Ancak sirketin diger borclariyla, iliskileriyle alakali degil. Her sirketin kendi borclanma stratejisi vardir. Bu basarili olur ya da olmaz. Ancak bunun degerlendirilecegi yer bu makalenin yorumlari olmamali. - "aldiginiz yuksek maaslar" seklinde bir savunma olamaz. sen o maaslari ekstralariyla beraber eksiksiz odersin, sonra isini dogru yapmayana gereken uyariyi, cezayi artik yonetmelikte ne diyorsa onu uygularsin.
  • Havalimanindaki guvenlik konusuna iyi deginmissiniz ne yakikki haklisiniz,bir vurdumduymazlik umursamazlik,disaridaki trafik polisleri havalimani taksicilerinin degenekcisi olmuslar ,kimse gorevini yapmak istemiyor,aksamlari dis hatlardan cikinca bi bakiyorsuniz siren sesleriyle ortalik inliyor ekip eracindan adamin biri saga sola megafonla bagiriyor arkadas trafigi duzenliyor ,yurtdisindan Turkiyeye ilk defa gelen yolcu olsaniz naparsiniz burasi neresi ben nereye geldim demezmisiniz,tabiki onlarda hakli nasil olsandur diyen yok,dikkat eden yok,burasi Turkiye
  • Gidiş ve gelişde 3 er saat rotarla seyahat ettim borajetle............
  • fatih bey başka şirket de genel müdür galiba... personelin hakkını savunmak için sendikaya üye olmak gerekecek yakında. bütün söyledikleri tamamen kendi yazıp oynadıgı senaryolar....ticaret başkanlıgı ve kendisi görevden alınmalı
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu konu ve altindaki yorumlardan sonra Fatih bey zannedersem bir sekilde sesimizi duydu ve bazi odemeler eksikte olsa yapildi. İstemedende olsa sesimizi duyurdugunuz icin tesekkur ederiz...

Borajet çok sükse yapacak...

Borajet ATR tipi uçaklardan sonra Embraer tipi uçaklarla yoluna devam ediyor. Havacılık alanında yazıp-çiziyorsanız yerinizde oturarak değil de mutlaka yerinde tespitlerle yazılarınızı kaleme almak zorundasınız. Biz öyle yaptık ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ile Trabzon'a uçtuk ve çok şey öğrendik.

Borajet Havayolları, bölgesel havacılık anlamında kurulmuş ve Türk yolcusunun hiç alışık olmadığı ATR tipi uçaklarla başlamıştı havacılık serüvenine.

Aslında ATR çok güvenli bir uçak. Türkiye'de uçuşlara başladığı ilk gün, haber koordinatörümüz Murat Herdem ile biletimizi alarak şirket yöneticilerine haber vermeden Tokat'a uçmuştuk.

Bölgesel havayoluna verilmesi gereken destek verilmiş olsa idi, başarı şansı kaçınılmaz idi. Ancak ülkemizde havacılık kültürünün yönetmelik çıkartmaktan ibaret olduğunu düşündüğünüzde bunu imkansız olarak görüyorum.

Şirkette yaşanan yönetim değişikliğinden sonra, havacılık ile pek haşır-neşir olmayan kişilerin iş başına gelmesi soru işaretleri yaratırken, bugün gelinen noktada önemli olan o şirkete ruh koymak ve yöneticiliğinizin farkını hissettirmek olduğu anlaşılıyor.

Borajet Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Fatih Akol başarının sırrını "Çalışanlara dokunmak" olarak tarif ediyor. Yani onları motive etmek, gece yarılarına kadar onlarla birlikte çalışmak, operasyonun başında olmak, ticari anlamda iyi hesap yapmak, kaçakları önlemek şeklinde anlatıyor.

Filo değişimi ile ilgili sorularımız da oldu elbet. Fatih Akol, ATR uçaklarının çok iyi uçaklar olduğunu söylese de yolcuların tercih etmemesinin değişime giden yolu açtığını söylüyor. Örnek vererek, "Bazı yolcularımız uçağa binerken koşar adımlarla, aman beni görmesinler duygusu ile, bazı yolcularımız ise yüzünü kapatarak uçağa biniyordu" şeklinde ifade ediyor. Akol, bir başka anısında da bir kadının, eşi ile "Beni neden böyle uçağa bindirdin" şeklinde kavga ettiğine şahit olduğunu söylüyor.

Borajet'in Embraer tipi uçaklarla yola devam etmesine giden yolun böylelikle açıldığını söylüyor Fatih Akol. Aslında Türkiye, FLY Havayolları ile görmüştü Embraer uçaklarını.

Açıkçası aklımdaki Embraer ile bindiğim Embraer arasında o kadar fark gördüm ki. Bir uçak bu kadar mı sessiz olur, bir uçağın içi bu kadar mı rahat olabilir. İnanmayacaksınız ama koltuk araları 84 cm. Yolcu böyle uçağı neden tercih etmesin?

Kusura bakmayın biliyorum ki bizim okurlarımız övücü yazıya "yalakalık yapma" tabiri ile yaklaşır. Emin olun bir kez binin o uçağa benden fazlasını söylersiniz.

Borajet bugün 11 uçaklık filoya çıktı ise ve bunların devamı geliyor ise yolcunun tercihinin mükemmel olmasından ve yüzde 98'lik doluluk oranı ile uçmasından kaynaklıdır.

Bakın bugün yirmiden fazla yurtdışı uçuş noktasına, yurt içinde ondan fazla noktaya uçuyorsanız ve doluluk oranlarını yüzde 98 ise sadece alkış tutmak gerekir. Adana gibi bir noktayı base yapıp bu başarıyı yakalıyorsanız fazla söze gerek olmuyor.

Şimdi sormadım sanmayın arkadaşlar. "Harcırahlar ödenmiyor" şeklinde şikayetler geliyor. Evet sordum. Ama bir sisteme oturtmak istediğini, bu sistem çerçevesinde şirketi yöneteceğini söylüyor. Hiç bir personelin bir kuruş alacağı olmadığını ifade ediyor Fatih Akol.

"Borajet ileride büyük sükse yapacak" diye başlık attım yazıma. Emin olun yazılmamak kaydı ile konuştuğumuz bu konuları ileride hep beraber yaşayacağız. Yazılmamak üzere konuşulanı not ettik bir kenara. Zamanı geldiğinde zaten herkes görecek.

Borajet'i güzel günler bekliyor. Umarım yanılmam...

Şimdi gelelim Türk Hava Kurumu rektörüne.

Metin Toprak için daha önceden haber yapmıştık. Mobbingten tutun da baskı ile yaptırılan tutanaklara kadar. Asli görevi üniversitenin çıtasını yükseltmek, eğitim yuvasını bilim yuvasına çevirmek olan rektör Metin Toprak küçük işlerle uğraştı. Yazmaya fırsat kalmadan görevinden alındı. Eşine ve oğluna özel arabalar tahsis ederek Ankara'da fink atmalarını sağladı. Bu arada yakınlarının bölücü örgüt yanlısı paylaşımlarını da görmedik sanmasınlar. Metin Toprak yapamadın be kardeşim. Senin boyunu çok aştı.

Lakin bindiğin attan çabuk düştün. Olması gereken de buydu sanırım. Kürşat Atılgan'ın nasıl bir yönetici olacağının ilk göstergesidir bu. Güzel olacak gibi görünüyor. Belki de son şanstır THK için.

Atatürk Havalimanı'nda polisler ne iş yapar.

Onur Air'in Diyarbakır seferini yapacak olan uçağında teknik arıza oluyor. Yolcular uçağa bineceği sırada gerçekleşen bu durum üzerine yolcular apronda terör estiriyor. Vuruyorlar, kırıyorlar ama polislerden çıt yok. Adamlar neredeyse meydanın ortasında halay çekecekler ama müdahale eden yok.

"Patagonya mı" burası diye soran yok. Ne işe yararsınız siz? Rezalet.

Havacılık emniyeti yerlerde sürünüyor. Siz müdahale etmeyeceksiniz de kim edecek Allah aşkına? Umarım havalimanı mülki idare amiri gerekli işlemi yapar.

Yazık havalimanı kimlere emanet...

Borajet çok sükse yapacak...

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Esb ~ 9 yıl önce
Anadolu jet e uçak kiralamasa borajet in ne halde olacağını herkes biliyor. Apronda yıldırım düştüğü için 2 gün arızalı yatan bir uçağı diğer uçakları arıza yapınca apartopar sefere veren, ekip uçmak istemeyince onları tehdit eden bir firma. Her uçakların da bir arıza, her seferlerinde bir gecikme. Uçak içinde sözüm ona teknisyen diye geçinen kaportacilarla yabancı kaptanlar arasında her uçuşta yaşanan ağız dalaslari. Embraer güzel uçak ama borajet kötü bir şirket...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçuş İstiyoruz ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif Yorum 2 ~ 9 yıl önce
- Fatih Bey cok buyuk faka basmis. Bize bir sey demek dusmez ama, alacaklari olan personel "personele dokunmak" sozuyle alay ederse sonuna kadar hakli. Site yoneticilerinin hakaret ve dusunce ozgurlugu cakismasini iyi degerlendirmesi gerekli. - Ve son olarak makale sahibi. Sayin Kidik, ne dediginiz anlasilmiyor. Siyasete de dokunmussunuz, kendinizi yalaka olarak da itham etmissiniz. Keske siyasetten uzak, objektif bir yazi yazsaymissiniz. Ama belki o zaman bu yaziyi hic yazma ihtiyaci duymazdiniz. Neyse iyi olmus, personelin biraz icini dokecegi bir ortam saglanmis. Umarim Borajet sorunlarini cozer ve bu henuz aciklanmayan yenilikleriyle Turkiye'de sadece havayolu olarak degil, bir sirket olarak calisanlariyla musterileriyle ve servis saglayicilariyla olan iliskileriyle bir cigir acar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif Yorum ~ 9 yıl önce
bu yorumun herhangi bir hakaret veya iftira icermemisine ragmen yayinlanacagindan emin degilim ama yine de bir deneyelim. tamamen kisisel dusuncelerimi yansitmaktadir: - borajet'in her yere borcu varmis. bunu burada kanit gosterme olanagin olmadan yapamazsin, yapmamalisin. etik degil. ustelik makalede borajet'in yoneticisi Fatih Akol, personelin alacagi olmadigindan bahsediyor. Bu dogru veya yanlis olabilir. Ancak sirketin diger borclariyla, iliskileriyle alakali degil. Her sirketin kendi borclanma stratejisi vardir. Bu basarili olur ya da olmaz. Ancak bunun degerlendirilecegi yer bu makalenin yorumlari olmamali. - "aldiginiz yuksek maaslar" seklinde bir savunma olamaz. sen o maaslari ekstralariyla beraber eksiksiz odersin, sonra isini dogru yapmayana gereken uyariyi, cezayi artik yonetmelikte ne diyorsa onu uygularsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanırım ~ 9 yıl önce
Adam onaylamış yorumunu şimdi şişmiş olmalısın. Hatta yüzün kızarmış olmalı.O anlayış sende varsa
Zaafiyet ~ 9 yıl önce
Havalimanindaki guvenlik konusuna iyi deginmissiniz ne yakikki haklisiniz,bir vurdumduymazlik umursamazlik,disaridaki trafik polisleri havalimani taksicilerinin degenekcisi olmuslar ,kimse gorevini yapmak istemiyor,aksamlari dis hatlardan cikinca bi bakiyorsuniz siren sesleriyle ortalik inliyor ekip eracindan adamin biri saga sola megafonla bagiriyor arkadas trafigi duzenliyor ,yurtdisindan Turkiyeye ilk defa gelen yolcu olsaniz naparsiniz burasi neresi ben nereye geldim demezmisiniz,tabiki onlarda hakli nasil olsandur diyen yok,dikkat eden yok,burasi Turkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakın inanmayın ~ 9 yıl önce
Gidiş ve gelişde 3 er saat rotarla seyahat ettim borajetle............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lak lak ~ 9 yıl önce
fatih bey başka şirket de genel müdür galiba... personelin hakkını savunmak için sendikaya üye olmak gerekecek yakında. bütün söyledikleri tamamen kendi yazıp oynadıgı senaryolar....ticaret başkanlıgı ve kendisi görevden alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askkk ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askkk ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tesekkerler Airporthaber ~ 9 yıl önce
Bu konu ve altindaki yorumlardan sonra Fatih bey zannedersem bir sekilde sesimizi duydu ve bazi odemeler eksikte olsa yapildi. İstemedende olsa sesimizi duyurdugunuz icin tesekkur ederiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000