23 Eylül 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • eylül itibariyle 8000TL + kdv ye kabin memuru eğitimi veren kurum.
  • türk hava kurumu üniversitesiyle türk hava yollarının bir alakası yok. türk hava kurumu üniversitesinden mezun olman kabin memurluğu alımında sana bir avantaj sağlamıyor. okula yıllık12 bin verip mezun olunca afaya 6 bin daha veriyor ve öyle işe giriyorsunuz. yaşadım, gördüm
  • Ben de ayjetten az bir zaman önce mezun oldum ve suan THY tip eğitimi alıyorum ve direk birinci ağızdan konuşuyorum. Şahsen ben uçuş okulundan almam gereken çoğu şeyi ayjetten aldığımı düşünüyorum. Önemli olan kendini geliştirmek. Kendini geliştirmek isteyen herkese gerek uçuş gerekse simulatör hocaları ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Ancak bir PAO eğitimine en ufak bir konuyu incelemeden gelip o şekilde mezun olan bir arkadaşımın zihniyeti için uçuş okulunun kalitesi önemli değildir. Malesef işsiz kalan arkadaşlarımız uçuş okullarında gerek ingilizce gerekse uçuş konularında kendilerini geliştirmek için çaba sarfetmemişlerdir. İstisnalar kaideyi bozmamak şartıyla tabiki. Bu arada afa sanırım sadece ilk 4 dönemine iş garantisi verdi. Ancak tabiki kendilerini tebrik ediyorum umarım böyle devam ederler. Bu zamana kadar yüzlerle ifade edilen rakamla şuan havayolunda uçmakta olan pilot yetiştirmiş olan Ayjetin hakkının yenilmesine de üzüldüğümü söylemek istiyorum. Sanırım bilinçli yapılıyor. Çünki daha yeni mezun olmuş birisi olarak ben çok memnundum ve kendilerine şuan bulunmuş olduğum konumdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum
  • Bu atlasta kaç uçak var ki her mezun ettiğini alacak?3 dönem sonra ağlaşıp bağrışanları şimdiden görür gibiyim.aklı olan Türk hava kurumu üniversitesine gitsin.THY den daha büyüğü yok.
  • Oğlum afada eğitim alıyor gerçekten çok iyi eğitim veriliyor doğru karar doğru insanlar nazar değmesin size hayırlısıyla bitirin inş
  • Uçmaz desem yayınlıyacak mısın?
  • Pilot dediğin her yere uçmaz uçmamalı var mı kaçırılan pilotlardan haber murat bey ve diğer patronlar uçuş ve ekip emniyetini can güvenliğini dusunduklerini hic zannetmiyorum. olur olmaz yerlere her sirket uçuyor gittiğimiz yerlerin cogunda güvenlik zafiyeti hat safhada bunu acaba patron kesimi dusunurmu düşünmek istermi gece yatağında rahat uyuyabilir mi
  • Gene başladı millet ben iyiyim sen kötüsün kavgasına ya bırakın bu işleri ortada 580 işsiz pilot ve 700'den fazla yabancı pilot var daha iş kanununda bir yerimiz yok bunları tartışsanız daha uygun olmazmı kaçırılan pilotlarımız nerde bunlara bakınız beyler birbirinizle uğraşmayı bırakın artık.
  • Yanlış haberler yanlış yorumlar. Arayın yarın AFA'yı; iş garantisi var mı yok mu öğrenin. başlayan ilk dönemlerini iş garantisiyle başlattılar. aldıkları yeni dönemlerde iş garantisi yok. sadece mülakatlarda öncelikleri var. bir tarafta 2005 yılından bu yana eğitim veren 46. döneme dayanmış tecrübeli Ayjet, bir tarafta 2. dönemini mezun eden AFA. AFA'yı kötülemek için demiyorum ama bir şeyler söylemek için çok erken. Ayjet ise gerek pilotlarıyla gerekse kurumsal yapısı ve eğitimiyle kendisini kanıtlamıştır. Hezarfen'de yetişmek kolay değildir. Şartları zorlayan Ayjet'e çamur atmak kimsenin harcı da değildir. AFA'nın mezun olan döneminin not ortalamasını açıklamamışlar. Başarı mezun olmak mıdır? Reklam yapacaksanız kenarına reklam olduğunu yazın ki bilelim.
  • AFA Hava Kuvvetlerinden çok tecrübeli bir bayan öğretmeni saflarına katmış, Türkiyenin ilk bayan jet öğretmeniymiş, Emekli Yarbay diye duydum. Duyduğumun aslı var mı bir AFA yetkilisi yanıtlayabilirse çok sevinirim. Benim için çok önemli. Bir de lütfen mesajımı yayınlayın, yazdığım mesajlar yayınlanmıyor çok sinir oluyorum.

ATLASJET'İN HEM HAVASI HEM DE AFA'SI GÜZEL

Yazıya niye böyle giriş yaptığımı da şöyle izah edeyim; Geçen hafta Atlasjet Havayolları'nın uçuş okulu AFA'nın ikinci mezuniyet töreni vardı. O gece de Murat Ersoy'un yaptığı açıklamalar açıkçası Türk Sivil Havacılığı açısından değerlendirildiğinde çok hoşuma gitti.

Türkiye'de devlet destekli THY'nin hırçın büyümesi, babadan zengin Ali Sabancı'nın Pegasus'u para fonlayarak büyütmesi Onur Air'in sessizliğe gömülmesi, Borajet'in bölgesel havacılık adına çabasına destek çıkılmaması havacılık adına endişelerimi hat safhada tutuyordu.

Öteden beri Avrupa pazarının bittiğini, işçi taşıma ile havacılık çarkının döndürülemeyeceğini söyleyen ben, Atlasjet'in yeni pazar arayışlarını ve bu pazar arayışlarını da bulduğu pazarlara cesurca kurduğu havayolu şirketleri ile pekiştirmesi açıkçası alkışlanacak olay.

Murat Ersoy Kırgızistan'da, Kazakistan'da, Ukrayna'da ve Irak'ta havayolu kurduğunu açıkladı. Açıkçası Irak'ta kurulan şirketin adından haz etmesem bile havacılığımızın tıkanma noktasına geldiğini düşündüğüm anda atılan bu adımlar umutlarımın yeşermesine neden oldu.

Umarım Atlasjet'in attığı bu maya tutar ve diğer şirketlerimiz de başka pazarlarda aynı girişimciliği yapmak için adım atar.

Ancak şurada net bir şekilde ifade edeyim ki, diğer şirketlerimizin bu tür girişimleri olacaksa mutlaka başka noktalar bulmalılar. Özellikle Afrika bölgesi bu konuda çok aç ve havacılığı bilmiyorlar. Biz onlara önder olabiliriz. Boşluğu başkaları doldurmadan bizim elimizi çabuk tutmamız gerekir.

Atlasjet'in kurduğu bu şirketler Türkiye'den çok sayıda pilota da iş kapısı açacak. Para kazanmak için illaki Türkiye'de olmak gerekmiyor. O yüzden geçmişte bazı şirketlerin pilotları "Ben oraya gitmem, ben buraya gitmem" gibi tercihlerde bulunmuşlar ve daha sonra işsiz kalmışlardı. Mesleği seviyorsan her yere ve her yerde uçarsın.

Atlasjet'in önümüzdeki yıl daha büyük sürprizleri olacak. Şimdiden işaretlerini alıyorum.

Gelelim Atlasjet'in uçuş okulu Atlantik Uçuş Akademisi'ne.

Bu okulun en büyük özelliği diğerleri gibi sadece ticari olmamak. Hepimiz biliyoruz ki birçok pilot okulu battı ya da yerlerde sürünüyor. Elle tutulur Ayjet ile AFA kaldı. Ayjet daha çok ticari amaçla kurulmuş bir şirket. Yani buradan mezun olan arkadaşlar kendilerine iş aramak zorunda kalıyorlar. AFA'da iş garantisi var. AFA öğrencileri mezun olur olmaz Atlasjet Havayolları'nda sağ koltuğa oturuyorlar. İleride belki AFA' da Ayjet gibi olabilir ama şu bir gerçek ki eğittiği pilot adayını kendi filosunda istihdam ediyorsa demek ki bu okulun eğitimi çok kaliteli.

AFA, Atlasjet Havayolları'nın CEO'su Orhan Coşkun'un projesi. İkinci mezuniyet töreninde Orhan Coşkun şu cümleleri sarf etti bana: "Yeni pilot olan bu arkadaşlarla gurur duyuyorum.  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan imtihanda bu kadar başarılı bir sonuç getiren başka bir okul olmamıştır"

Bu başarı Orhan Coşkun'un göğsünü kabartmış olmalı ki övünerek anlatabiliyor. Bu başarının arkasında seçilen ekipte çok önemli. Sermed Temizkan AFA'nın Genel Müdürlüğü'nü yapıyor. Hem mütevazi hem de otoriter. İşini yaparken disiplini elden bırakmıyor. Ancak insani değerleri de üst düzey bir yönetici. Onlarca yönetici adayı arasından cımbızla çekilip alınmışçasına genel müdürlük görevine getirilen Sermed Temizkan AFA için biçilmiş kaftan.

Bugüne kadar Sermed Temizkan için hiçbir yazı yazmadık. Önce ortaya çıkaracağı ürünü görmek istedik. İşte o meyveler ortaya çıktıkça bu yazı kaleme döküldü.

Atlasjet, AFA'sıyla, tekniğiyle, yurtdışında kurduğu şirketlerle havacılığımıza güven aşılıyor. Umarım AFA gibi yurtdışında kurulan şirketler de meyvesini verir ve diğer şirketlerimize örnek olur.

ATLASJET'İN HEM HAVASI HEM DE AFA'SI GÜZEL

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

sevim ~ 9 yıl önce
eylül itibariyle 8000TL + kdv ye kabin memuru eğitimi veren kurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biraz mantık ~ 10 yıl önce
türk hava kurumu üniversitesiyle türk hava yollarının bir alakası yok. türk hava kurumu üniversitesinden mezun olman kabin memurluğu alımında sana bir avantaj sağlamıyor. okula yıllık12 bin verip mezun olunca afaya 6 bin daha veriyor ve öyle işe giriyorsunuz. yaşadım, gördüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Ben de ayjetten az bir zaman önce mezun oldum ve suan THY tip eğitimi alıyorum ve direk birinci ağızdan konuşuyorum. Şahsen ben uçuş okulundan almam gereken çoğu şeyi ayjetten aldığımı düşünüyorum. Önemli olan kendini geliştirmek. Kendini geliştirmek isteyen herkese gerek uçuş gerekse simulatör hocaları ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Ancak bir PAO eğitimine en ufak bir konuyu incelemeden gelip o şekilde mezun olan bir arkadaşımın zihniyeti için uçuş okulunun kalitesi önemli değildir. Malesef işsiz kalan arkadaşlarımız uçuş okullarında gerek ingilizce gerekse uçuş konularında kendilerini geliştirmek için çaba sarfetmemişlerdir. İstisnalar kaideyi bozmamak şartıyla tabiki. Bu arada afa sanırım sadece ilk 4 dönemine iş garantisi verdi. Ancak tabiki kendilerini tebrik ediyorum umarım böyle devam ederler. Bu zamana kadar yüzlerle ifade edilen rakamla şuan havayolunda uçmakta olan pilot yetiştirmiş olan Ayjetin hakkının yenilmesine de üzüldüğümü söylemek istiyorum. Sanırım bilinçli yapılıyor. Çünki daha yeni mezun olmuş birisi olarak ben çok memnundum ve kendilerine şuan bulunmuş olduğum konumdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YOK CANIM ~ 11 yıl önce
Birader sen cidden AyjetTen mi mezun oldum hani ben de orada eğitim alıyorum da ayıptır söylemesi biz öyle bir eğitim hiç görmedik!!!!!!
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bu atlasta kaç uçak var ki her mezun ettiğini alacak?3 dönem sonra ağlaşıp bağrışanları şimdiden görür gibiyim.aklı olan Türk hava kurumu üniversitesine gitsin.THY den daha büyüğü yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afa ~ 11 yıl önce
Oğlum afada eğitim alıyor gerçekten çok iyi eğitim veriliyor doğru karar doğru insanlar nazar değmesin size hayırlısıyla bitirin inş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itiraz ~ 11 yıl önce
Uçmaz desem yayınlıyacak mısın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot yere ucar ~ 11 yıl önce
Pilot dediğin her yere uçmaz uçmamalı var mı kaçırılan pilotlardan haber murat bey ve diğer patronlar uçuş ve ekip emniyetini can güvenliğini dusunduklerini hic zannetmiyorum. olur olmaz yerlere her sirket uçuyor gittiğimiz yerlerin cogunda güvenlik zafiyeti hat safhada bunu acaba patron kesimi dusunurmu düşünmek istermi gece yatağında rahat uyuyabilir mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 11 yıl önce
Gene başladı millet ben iyiyim sen kötüsün kavgasına ya bırakın bu işleri ortada 580 işsiz pilot ve 700'den fazla yabancı pilot var daha iş kanununda bir yerimiz yok bunları tartışsanız daha uygun olmazmı kaçırılan pilotlarımız nerde bunlara bakınız beyler birbirinizle uğraşmayı bırakın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asparagas ~ 11 yıl önce
Yanlış haberler yanlış yorumlar. Arayın yarın AFA'yı; iş garantisi var mı yok mu öğrenin. başlayan ilk dönemlerini iş garantisiyle başlattılar. aldıkları yeni dönemlerde iş garantisi yok. sadece mülakatlarda öncelikleri var. bir tarafta 2005 yılından bu yana eğitim veren 46. döneme dayanmış tecrübeli Ayjet, bir tarafta 2. dönemini mezun eden AFA. AFA'yı kötülemek için demiyorum ama bir şeyler söylemek için çok erken. Ayjet ise gerek pilotlarıyla gerekse kurumsal yapısı ve eğitimiyle kendisini kanıtlamıştır. Hezarfen'de yetişmek kolay değildir. Şartları zorlayan Ayjet'e çamur atmak kimsenin harcı da değildir. AFA'nın mezun olan döneminin not ortalamasını açıklamamışlar. Başarı mezun olmak mıdır? Reklam yapacaksanız kenarına reklam olduğunu yazın ki bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kızma Be Birader ~ 11 yıl önce
İnanki durumunuz çok vahim be Ayjet'ci kardeş. Hiç mi aynaya bakmazsınız sizler; uçaklarınızla, simulatorlerinizle, eğitmenlerinizle dökülüyorsunuz dökülüyor!! Ellşe tutulacak bir yeriniz olsa vallahi tutacam da yok be kardeşim kalmamış sizde bir şey!!!
Asparagas ~ 11 yıl önce
Ortada kızacak bir şey yok. Karşılaştırılacak bir şey de yok aslında. Kendini kanıtlamış, hava yollarına bugüne kadar 348 pilot yetiştirmiş bir kurumun tartışılacak bir tarafı olamaz. Uçağın ve simülatörün yeni olması kişiyi iyi pilot yapmaz. Pilotluk disiplinini ve aynı zamanda teorisini iyi vermek önemlidir. Glass kokpitle uçmuşsun uçmamışsın fark etmez. Şu an ki kaptanlarımız bu işi glass kokpitte öğrenmediler. Ayakkabı, ceket değil bu; uçak. Bakımların düzgün ve periyodik yapılıyor mu ona bakarsın. AFA'nın kadrosuna bakacak olursan Ayjet'ten geçen değerli hocalarımız olduğunu da görürsün. Hepsi saygıdeğer hocalardır. Kimsenin dil uzatmaya ne boyu yeter ne uçuş saati.
Bayan Öğretmen ~ 11 yıl önce
AFA Hava Kuvvetlerinden çok tecrübeli bir bayan öğretmeni saflarına katmış, Türkiyenin ilk bayan jet öğretmeniymiş, Emekli Yarbay diye duydum. Duyduğumun aslı var mı bir AFA yetkilisi yanıtlayabilirse çok sevinirim. Benim için çok önemli. Bir de lütfen mesajımı yayınlayın, yazdığım mesajlar yayınlanmıyor çok sinir oluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadık ~ 11 yıl önce
Neden bu kadar önemli olabilir ki?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000