29 Kasım 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

AHL’DE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRECEK…

Atatürk Havalimanı altın yumurtlayan tavuk misali. Sandalyenizi koyacak bir ticari alanınız olması halinde “zenginsiniz” demektir.  İşte bu yüzden Atatürk Havalimanı hep gözde bir ticari yatırım alanı olarak görülür. 
 
Birazdan tüyler ürperten iddiaları paylaşacağım sizlerle.
 
Hatırlayacağınız gibi hafta içinde Atatürk Havalimanı’nda faaliyet gösteren araç kiralayan firmalar arasında içten içe kaynayan husumet gün yüzüne çıkmıştı.  
 
Bir Rent A Car firmasının camına astığı protesto yazısı ile patlak veren olayların perde arkasında çok daha vahim olayların döndüğünü belirtmek isterim. 
 
Atatürk Havalimanı’nın güvenliğinden sorumlu emniyetin elinde bu görüntülerin olduğunu biliyorum. Bu Rent A Car firmaları arasında baş gösteren husumet sulh ile çözülemezse ileride kanlı olayların yaşanabileceğini vurgulamak isterim.
 
Geçen hafta yaşanan olayların ardından bir firma sahibinin 20-25 kişilik bir grup ile Atatürk Havalimanı otoparkına geldiği ve burada bir başka Rent A Car firması sahibinin önünü kestiği tespit ediliyor. Adamları ile birlikte yol kestiği ifade edilen Rent A Car firması sahibinin bu 20-25 kişilik grubu kendi aracıyla Atatürk Havalimanı’na getirdiği kamera görüntülerinden anlaşıldı.
 
Aslında çok daha vahimi de mevcut. Bu firma sahibinin diğer firma sahibini ölümle tehdit ettiği, bu işi yapmak için kiralık adamlar tuttuğu haberleri gönderdiği de iddialar arasında.
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve Emniyet yetkililerin derhal bu durumu mercek altına almaları gerekiyor. 
Görüntü olsun diye iki denetleme ile, üç-beş kuruş ceza yazmakla veya bir hafta 10 gün ceza ile bu işlerin sonu gelmez. Aksine ceza kesilenler haksız yere ceza aldıkları gerekçesiyle diğer firmaları sorumlu tutarak hasımlık içgüdülerini iyice kabartabilirler.
 
Atatürk Havalimanı’ndan iç hatlar ve dış hatlar olmak üzere yirmiye yakın araç kiralama şirketi mevcut.  Bu kadar araç kiralama şirketine gerek var mı? “Serbest ticaret, parası olan, kirasını zamanında ödeyen herkes bu işi yapabilir” diyeceksiniz. 
 
Atatürk Havalimanı’nda taksiciler dert, Rent A Car’lar dert.  Bir süre önce de taksiciler ile Rent A Car’cılar arasında kavga çıkmıştı. Yine müşteri kavgası. Buna ekmek kavgası da denemez. Resmen orman kanunları geçiyor. Kimin gücü kime yetiyorsa.
 
Hanutçularla ilgili sert tedbirler alınmalı ve sıkı takip altında tutulmalıdırlar. 
 
Atatürk Havalimanı’nda sorunlar büyük. Aslında en büyük sorunlu olanlar da basın mensupları. Basın mensupları haber kovalamak için önce Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri’ni kovalamak zorunda. Diyelim ki, apronda bir olay var Vali Bey’i arayıp aprona çıkmak için izin almak zorundasınız. Eğer Vali Bey makamında yok ise, asistanları, sekreterleri ulaşacaklar izin çıkarsa basın mensubu aprona girecek ve haberini yapacak. Tabi haber onu hala apronda bekliyorsa. Valilikten şöyle de bir cevap alabilirsiniz. “Siz dün aprona çıktınız, bugün çıkamazsınız” 
 
Bu basın mensuplarına yapılan işkenceden başka bir şey değildir. 
 
İzin mekanizmasını anlamak mümkün değil. Bir çözüm bulmalı ve izin mekanizmasını hızlı işler hale getirmek gerekir. Örneğin geçen hafta batı apronu dediğimiz genel havacılığın olduğu bölgede bir olay yaşandı. Ama basın mensupları izin alacak bir sorumlu bulamadıkları için aprona giremediler. Bunun gibi yaşanan bir çok hadise izin alınamadığı için haberi kadük bir şekilde yapılmak zorunda kaldı.
 
Şu bilinmeli ki, basın her zaman kendine bir çözüm üretebilir. Ama doğru haber yapmadınız şikayeti hükmünü kaybeder. Zira siz haberi doğru şekilde yazmak isteyenleri engellemişinizdir.
 
Atatürk Havalimanı büyük yer. Bir yandan hanutçularla uğraş, diğer yandan taksicilerle. Bir başka köşe de rent a car’lar.  “Eee boşuna dememişler büyük başın büyük derdi olur” diye.
 
Yazımın başlığına bir kez daha dikkat çekmek istiyorum. Taksiciler, Rent A Car’lar kısacası rant peşinde olanlara dikkat derim.
AHL’DE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRECEK…

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
saygı deger arkadaşlar havalimanın çivisi çikmiş taksiciler koperatifi çikiş kapisindan kontrolsuz içeri ğiriyorlar nerde koz koca atatürk havalimanı can güvenliği ne polis nede tav engel oluyor dedikleri tek şey biz 550 taksiyiz her araba başina 2tlgünde toplasak bağlamiyacagimiz şey yoktur diyorlar ve salonda çirit atiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu işde çok büyük rant var onun için kimse elini taşın altına koymuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey herkesin söyleyemediklerini söylüyor tebrik ediyorum evet göstermelik önlemlerle bu işler yürümez ....Ne varsa ortaya çıksın herkesi eteğindeki taşları dökmeye davet ediyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rent a carcılar çıkamıyor onlardan şikayetçi olan taksiciler içeride cirit atıyorlar.hatta gelen yolcuları dışarı taksiye götürüyorlar.bunlar kimden torpilli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAKSİCİLER ZATAN MAFYA ARKAMIZDA BAKAN YILDIRIN VAR DİYORLAR.GEÇEN SENE RENT A CAR CILARI BASTILAR POLİS YARIM SAAT SONRA GELDİ.HEPSİ ÇIKIŞ KAPISINDAN GİRDİLER KONTROL OLMADAN EMMNİYET BUNU DİKATE ALMADIBİLE.BAKANIN ADAMLARI OLDUGU İÇİN .HERZAMAN AÇIK AÇIK DİYORLAR BAKAN ARKAMIZDA DİYE ONUN İÇİN KİMSE BİR ŞEY .SAYIN VALİM SİDE TAKSİCİLERİN TARAFINI TUTUN YOKSA KENDİNİZİ VAN ÇALDIRANDA BULURSUNUZ. SAYGILARSİZDE SAYSÖYLEYEMİYOR.SAYIN SİDE DİKKATEDİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Butun bu olaylarin sorumlulari aslinda ahl mulki idare amiri,emniyet amiri,tav yonetimi...Ahl resmen dingo nun ahrina donmus durumda bu yetkililerden cit cikmiyor...Eskiden de boyleydi simdi de boyle gelecek de de boyle devam edecek...Nasil bir ulkenin en buyuk havalimaninda taksiciler gupegunduz tekme tokat kavga edebilir ,rent a car cilarla taksiciler birbirlerine girebilir?? Tav niye karismiyor ,diyemiyor ben burayi kavga edip,teror estiresiniz diye kiraya vermedim,efendi olun..Tabii onun derdi para,para,para..Kanunun.devletin,disiplinin oldugu yerlerde bu olaylar olabilir mi?? Demek ki bu saydiklarim yok ki ahl de kaos yasaniyor...Dusunun AHL de durum boyleyse disarda durum nasil??? Ulke ve millet olarak halimiz cook kotu maalesef..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarım yazdığınız bu uyarıyı,önlem alması gerekenler gerekli önlemleri almışlardır.Almamışlarsada sizin rehberliğinizde bu hususda gerekli hassasiyetin gösterilmesi dileklerimle.Uyarı niteliğinde bir noktaya değinmişsiniz.Umarım geç kalınmaz.Tebrik ediyorum Ali Bey....(E.B)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000