26 Nisan 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

ACT VE SAGA'NIN GÜNAHI

SAS Havacılık olayında ACT Havayolları ile SAGA Havayolları'nın maddi manevi zararı olduğunu biliyorum. Bunun sebebi biziz. Evet, evet yanlış duymadınız bunun sebebi AirportHaber olarak biziz. Bu olayın kapatılması için, yazılmaması için çok baskı yedik biz. Beyler, üzerinin kapatılması istenen her şey haberdir. Diğerleri ciladır, reklamdır.

Şimdi süreci kısaca yazmak istiyorum. SAS Havacılık olayının belgeleri bize geldiğinde konuyu araştırmaya başladığımız andan itibaren SAS Havacılık ile iş yapan firmaların tamamının hemen haberi oldu.

Fısıltı gazetesi sayesinde Yavuz Çizmeci'den, Abdülkadir Kolot'a, Fatih Bardakçı'dan Ali Birhan Temel'e kadar herkesin haberi oldu.

Şimdi hangisinden başlasam ki?

Değerli okurlar, şunu bilin ki inanılmaz baskı yedik haberi yazmamamız konusunda. Dostlarımızı araya koyanlardan tutunda , sektörün ileri gelenlerine kadar bir dolu aracı telkinde bulundu.

Biz ekip olarak ne baskılara boyun eğdik ne de haberciliğimizden taviz verdik. İşte benim bütün çalışma arkadaşlarım bu olayın asil kahramanlarıdır.

Havacılık adına uçuş emniyetinden bahsedenler, havacılık kültüründen bahsedenler karşıma gelip kendisini savunsunlar. Bu olayın savunulacak neresi varsa söylesinler.

Konuşunca mangalda kül bırakmayanlar, bu olayı masum gösterenler, illegal işi legal göstermeye çalışanlar, ben yaptım oldu diyenler, havacılığı civacılık gibi görenler, otomobil tamircilerinde parça yaptıranlar artık bu işi ya layıkıyla yapın ya da çıkın gidin bu sektörden.

Defalarca yazdık, söyledik, konuştuk... Bizim kimse ile derdimiz olmaz. Hiçbir şirketin veya hiçbir kişinin yanlış içinde olmasını istemeyiz. Kapı arkalarında gizli kapaklı iş yapma hevesi bu sektörde olduğu sürece biz üzerimize düşeni yapacağız. Kimse alınmasın gücenmesin.

SAS Havacılık izin almış almamış bizim sorunumuz değil. Biz tespit edene kadar orada bu tür işleri el altından yapıyor muydu? Yapıyordu... Tartışmanın anlamı bile yok. Yapanda yaptıranda suçludur.

Ucuz etin yahnisinin bu olayda da görüldüğü üzere yenmeyeceği aşikardır.

Herkes yerini bilecek. Herkes yaptığı şeyin bir adım ötesini düşünecek. Yolcusunu düşünecek, uçağını düşünecek kısacası havacı olduğunu düşünecek. Ekmek yedirdiği insanları düşünecek, kapı arkasında iş çevirmeyecek. Dürüstçe, mertçe yapacak yaptıklarını.

Haklı davasında hakkını sonuna kadar savunacak. Hak ararken haksız işler yapmayacak. Kısacası düzgün iş yapacağız hep birlikte.

Haftaya görüşmek dileğiyle
ACT VE SAGA'NIN GÜNAHI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Havalimanında işçiler çalışmıyormu Haberlerinizde 1 Mayıs yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALI BEY TEBRIK EDIYORUM,BU YIL BIR KONU DISINDA HEP YAPTIGINIZ HABERLER SONUCLANDI O HABERDE YABANCI PILOTLARI .... HAVAYOLUNA BROKERLIK YAPILMASI TURK PILOTLARININ IS DOLASMASI,BU KONUYU DA EN KISA ZAMANDA COZUME KAVUSTURACAGINIZA CANI GONULDEN INANIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali Bey. Çok cesursunuz. Sizin gibi cesur basın olmasa türk havacılığı ilerleyemez. Keşke sizin gibi birkaç kişi daha olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne oldu da neyi cıkardı ortaya havacılıkla ilgisi olmayanlarda konusuyo işte bu daha kötü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizi başarınızdan ötürü kutluyorum. Her önemli olaya cesaret ve başarı ile gidiyorsunuz. Ancak aklıma şu geldi. Bu haberi yapmadan SAS ın ikaz edilmesi mümkün olabilirmiydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALİ BEY SİZE GERÇEKTEN HAYRANIM.. DOĞRU ADAM, DOĞRU HEDEF, DOĞRU İŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nihayet işe yaradığınızı gördük, her zaman basit ve dedikodu haberler yapardınız. Bu haberi yapmak ile kuruluş amacınıza uygun bir haber yaptınız. Böylece en pik noktanıza geldiniz. Bundan sonra daha da önemli haberler yapacaksınız bundan eminim. Uçuş emniyeti için hiç bir kaydırmaya, sümen altı vs. yapılamaz. "Kol kırılır yen içinde kalır" ölmüştür. O kol döner kendine, ülkeye, yolcuya zarar verir. Bravo Airporthaber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali bey haberleirnizi yakında takip ediyoruz. Gercek habercilik yaptıgınız icin tesekkur ediyoruz. yalnız aynı cesareti Turkuaz Havayolları icinde gostermenizi bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali Bey gerçekten çok dikkat çeken bir olayı gün yüzüne çıkardınız,tekrar tekrar tebrik ediyorum.Emergency bir durumda bir pilot ancak 1 uçağı ve arkasındaki yolcuları kurtarabilir,belkide kurtamaz ancak siz bu cesaretli tavrınızla düşebilecek onlarca uçağa engel oldunuz. Bakın havacılığın olmazsa olmazı,tabiki usulüne göre bakım,samanaltından yapılan kaçak bakım değil. Umarız teknik şirketlerimiz ve havayolu şirketlerimiz bunun bilincini daha iyi kavrarlar ve doğru havacılık yaparak,Türk Sivil havacılığını daha iyi yerlere getirirler. Tekrar tekrar teşekkürler Airport Ailesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000