14 Mayıs 2012, Pazartesi 12:47:53

YASAKÇI ZİHNİYET YİNE İŞ BAŞINDA

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün havacılık hizmetlerinde grev yasağı ile ilgili kanun teklifi vermesinin ardından çarpıcı bir açıklama yaptı.
  • ya arkadaşlar bu farklar ne zaman yatacak? ve nekadar yatacak bilen var mı?
  • HA SENDİKA BAŞKANI HA BUMİLLETVEKİLİ..İKİSİNİN BİRBİRİNDEN NE FARKI VAR?? İKİS DE ÇALIŞANLAR ALEYHİNE ÇALIŞAN ADAMLAR...BAŞKAN OTURSUN MAKAMINDA AİDATLARI AFİYETLE YESİN KİMSE HESAP SORMASIN İŞÇİLER İŞTEN ATILSIN NE YAPALIM BUNLAR TEK BAŞINA İKTİDARLAR YAPACAK BİR ŞEY YOK DESİN SONRA KALKSIN İŞVERENE KIZSIN..ÖNCE KENDİNE KIZ POS BIYIKLI!!!!!
  • E-Mail : [email protected] Web : www.metinkulunk.com Tel : 0216 526 62 54-55 Faks : 0216 526 62 44 Adres : Çakmak Mh. Baraj Sk. No:2 Kat:3 Çakmak-Ümraniye-İstanbul
  • Metin Külünk Kimdir? METİN KÜLÜNK 16.11.1960 tarihinde Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi. Sellami arkadaşımızın yorumunu okuyunca bir bakayım dedim kendisini tebrik ettim güzel bir nokta yakalamış. :)))
  • metin külünk ün havacılık sektörü hakkında bildği tek bir şey vardır.o da milletvekillerinin ekonominin en ucuz sınıfında yer olmasa bile yer açılarak bilet kesildiği ve biletin ücretsiz businessa upgrade edildiğidir.yani tamamen duygusal.ciddiye alıp cevap yazmamak lazım ama sabredemiyoruz işte bazen...
  • galiba sermaye dikensiz gül bahçesi istedi,sendikanız var maaşlar yüksek biz bu şekilde almayız dediler.onlarda abilerinin sözünü dinliyorlar...
  • Uluslararasi hukuk bilgisinden yoksun bir miletvekilinin gundem olma cabasi ile verdigi gayriciddi bir yasa tasarisini ayni gayriciddi tavirla kaale alip da cevap vermek zaman kaybidir.Ozgurlukcu bir anayasa calismasi yapan da memurlara grev hakki taniyan da AKP olduguna gore bir milletvekilinin bu teklifinin ciddiye alinmayacagi da buyuk asikardir.Sanirim milletvekili Rizeli..:-)))
  • AKP bu ülkede emek adına ne varsa yok etti ve yok etmeye devam ediyor.Bugün parası olan konuşuyor,parası olan yasa çıkarıyor.Hani mazlumun yanındaydılar bunlar?Gerçi mazlumun yanındalar.Her şey mazluma vuruyor.Ama gerçek mazlum akp.VE YOK olacak!
  • İşçilerin alım gücünün düşmesine, alın terinin heba olmasına itiraz ediyoruz.Metin Külünk 15.05.2008 Bide lafınızın ardında dursanız..
  • Olayları greve götürene kadar çalışanın hakkını ver. Bak o zaman olaylar bu noktaya geliyor mu ? Ama olmaz , sen paranı çalışanına hakkını vereceğine , reklam yap , sponsor ol , şirket satın al. Yukarında Allah var ve gün gelecek hepimiz rabbimizin huzuruna çıkacağız. O zaman görüşeceğiz. Çünkü bu dünya da güç sizde .

İşte Hava-İş tarafından yapılan o açıklama;

Ülkemizde bir yandan demokratik özgür anayasa çalışmalarının başlatıldığı iddia edilen bir aşamada AKP’nin yasakçı zihniyeti yine iş başında.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk Havacılık hizmetlerine grev yasağı getirilmesi ile ilgili 11 Mayıs 2012 tarihinde TBMM'ye kanun teklifi verdi.

İstanbul Milletvekili bakın yasaklamayı nasıl gerekçelendiriyor.

"Havacılık sektörü, çok uzun süreli ve oldukça üst düzey eğitimlerden geçmiş bir personel istihdamım gerektirmesi sebebiyle bu alanda kısa süre içerisinde istenilen nitelikte yeni bir personel bulunamayacak olması, sendikaların karşılanması zor taleplerine zemin hazırlamakta ve toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin bir anlaşmayla sonuçlanmasını zorlaştırmaktadır. Dolayısıyla, çalışanların haklarını aramasında grevler çok etkili bir yol olmasına rağmen; toplumun kendi refahını sürdürebilme ve zaruri ihtiyaçlarım giderebilme hakkı ile grevlerin milli ekonomi, şirketler ve vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri göz önüne alındığında, havacılık sektöründe yer alan faaliyetlerin grev ve lokavt yapılamayacak işler kapsamına alınması önem arz etmektedir.

Ayrıca, yük ve yolcu taşımacılığı yapan havayolu şirketlerinin, yer hizmetlerini yürüten şirketler ile teknik bakım ve onarım hizmetlerini yürüten şirketler olmaksızın faaliyetlerini sürdürebilmeleri de mümkün değildir. B u nedenle, yer hizmetlerini yürüten şirketler ile teknik bakım ve onarım hizmetlerini yürüten şirketlerden bağımsız olarak havacılık hizmeti verilemeyeceğinden, Kanun Teklifinde de faaliyetlerin bütünlüğü esas alınmış ve bunların tamamını kapsayacak şekilde düzenleme yapılması benimsenmiştir.”


Hedef yine alınteri ile bu sektörün tüm yükünü çeken asıl sahipleri olan çalışanlar. Bu sektörde grev yasağı olursa kölelik düzeni kurulmasının önündeki tek engelde ortadan kalkmış olacak.

Beyefendi çalışanların en demokratik ve evrensel hakkı olan GREV hakkını bir lütuf gibi görerek işverenler lehine dikensiz gül bahçesi istiyor.

THY A.O 23. Dönem toplu iş sözleşmemizin Resmi arabulucu aşamasında işverence yalpan itiraz ile engellenmeye çalışıldığı bir aşamada böylesine bir kanun teklifi verilmesi tesadüf değildir.

Resmi arabulucu ataması ile ilgili yapılan itiraz seri mahkeme usulu yapılması gerekirken Mahkeme 4 ay sonraya duruşma günü vererek süreci durdurmaya yönelik karar veriyor.

Bu havacılık sektöründe işçilere ve Hava-İş sendikasına topyekün bir saldırı başlatıldığının açık göstergesidir.

Grev hakkı olmadan sendikaların işlevsiz kalacağı açıktır. Bu nedenle demokratik ülkelerde grev hakkı kutsaldır. 

İLO’nun T.C hükümetlerince kabul edilmiş sözleşmelerinde de bu hak temel hak olarak tanımlanmaktadır.

Havacılık işçilerine yönelik bu saldırılar ülkemizin nasıl bir karanlığa itildiğinin de açık göstergesidir.

Ancak havacılık işçileri ve Hava-İş Sendikası susturulmayacaktır.

Sendikamız bu konularla ilgili bugün Başkanlar, Temsilciler Kurullarını acilen toplamış olup bu toplantı sonrası daha geniş açıklamalar yapılacaktır.

Saygılarımızla
HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

YASAKÇI ZİHNİYET YİNE İŞ BAŞINDA

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

... ~ 12 yıl önce
ya arkadaşlar bu farklar ne zaman yatacak? ve nekadar yatacak bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HA O HA BU... ~ 12 yıl önce
HA SENDİKA BAŞKANI HA BUMİLLETVEKİLİ..İKİSİNİN BİRBİRİNDEN NE FARKI VAR?? İKİS DE ÇALIŞANLAR ALEYHİNE ÇALIŞAN ADAMLAR...BAŞKAN OTURSUN MAKAMINDA AİDATLARI AFİYETLE YESİN KİMSE HESAP SORMASIN İŞÇİLER İŞTEN ATILSIN NE YAPALIM BUNLAR TEK BAŞINA İKTİDARLAR YAPACAK BİR ŞEY YOK DESİN SONRA KALKSIN İŞVERENE KIZSIN..ÖNCE KENDİNE KIZ POS BIYIKLI!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MESUT ~ 12 yıl önce
E-Mail : [email protected] Web : www.metinkulunk.com Tel : 0216 526 62 54-55 Faks : 0216 526 62 44 Adres : Çakmak Mh. Baraj Sk. No:2 Kat:3 Çakmak-Ümraniye-İstanbul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak sen tesadüfe ~ 12 yıl önce
Metin Külünk Kimdir? METİN KÜLÜNK 16.11.1960 tarihinde Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi. Sellami arkadaşımızın yorumunu okuyunca bir bakayım dedim kendisini tebrik ettim güzel bir nokta yakalamış. :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuzz ~ 12 yıl önce
metin külünk ün havacılık sektörü hakkında bildği tek bir şey vardır.o da milletvekillerinin ekonominin en ucuz sınıfında yer olmasa bile yer açılarak bilet kesildiği ve biletin ücretsiz businessa upgrade edildiğidir.yani tamamen duygusal.ciddiye alıp cevap yazmamak lazım ama sabredemiyoruz işte bazen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikensiz gül bahçesi ~ 12 yıl önce
galiba sermaye dikensiz gül bahçesi istedi,sendikanız var maaşlar yüksek biz bu şekilde almayız dediler.onlarda abilerinin sözünü dinliyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sellami ~ 12 yıl önce
Uluslararasi hukuk bilgisinden yoksun bir miletvekilinin gundem olma cabasi ile verdigi gayriciddi bir yasa tasarisini ayni gayriciddi tavirla kaale alip da cevap vermek zaman kaybidir.Ozgurlukcu bir anayasa calismasi yapan da memurlara grev hakki taniyan da AKP olduguna gore bir milletvekilinin bu teklifinin ciddiye alinmayacagi da buyuk asikardir.Sanirim milletvekili Rizeli..:-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
innays ~ 12 yıl önce
AKP bu ülkede emek adına ne varsa yok etti ve yok etmeye devam ediyor.Bugün parası olan konuşuyor,parası olan yasa çıkarıyor.Hani mazlumun yanındaydılar bunlar?Gerçi mazlumun yanındalar.Her şey mazluma vuruyor.Ama gerçek mazlum akp.VE YOK olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
İşçilerin alım gücünün düşmesine, alın terinin heba olmasına itiraz ediyoruz.Metin Külünk 15.05.2008 Bide lafınızın ardında dursanız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bunun yerine ~ 12 yıl önce
Olayları greve götürene kadar çalışanın hakkını ver. Bak o zaman olaylar bu noktaya geliyor mu ? Ama olmaz , sen paranı çalışanına hakkını vereceğine , reklam yap , sponsor ol , şirket satın al. Yukarında Allah var ve gün gelecek hepimiz rabbimizin huzuruna çıkacağız. O zaman görüşeceğiz. Çünkü bu dünya da güç sizde .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000