06 Temmuz 2018, Cuma 15:25:21

Hava İş Sendikası'ndan flaş adım; 211 kişi için umut!

Hava İş Sendikası, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası işten çıkarılan 211 çalışanın iadesi için THY’nin kapısını çaldı.
  • 6 hafta önce thy ye takipsizlik kararım ile başvurumu yaptım.haber bekliyorum umarım bir an önce durumum netleşir
  • Hava iş bunu neden kendi sitesinde yayınlamıyor? Sonuçta geç de olsa herkesin bildiği bu haksızlığı kendileri de kabul etmişler. Eğer gerçekten böyle bir girişimi varsa arkasında durmalidir.
  • Davalar kazanıldı, tazminatlar ödendi, geri dönüş artık mümkün değil gibi yorumlar var. Doğru değil. THY isterse geri alır,buna bir engel yok. Ödenen tazminatlar 2 yıllık işsizliği karşılamıyor. En fazla 8-10 maaş ödendi.Dönmek istemeyenler, isteyenlerin yerine konuşmasa daha iyi. Birçok kişi üzerindeki leke kalksın diye dönmek istiyor. Çünkü başka işe de giremiyorlar.
  • Hava İş işçinin değil İşverenin sendikasıdır,bize faydalı iş yapmaz.Burda amaç zamanın modası olan algı oluşturup işçisinin yanında görünmek, zamanında madur ettiği üye üzerinden algı yapmak.Samimiyetinize asla inanmıyorum.
  • Arkadaşlar lütfen biraz itidallı olun. Sendikayı seversiniz sevmezsiniz sizin şahsiyetiniz ile ilgili bir durumdur. Burada 211 kişinin geleceği söz konusu ve sendika da nihayetinde bir adım atmıştır. Bu bağlamda 211 kişinin geleceği hakkında üçüncü kişilerden küçük bir zümreyi oluşturan kesimin daha yapıcı olması gerekmektedir. Önemli olan bu adımın arkasında ciddi bir şekilde durulmasıdır. Eğer sendika ciddi bir şekilde bu attığı adımın arkasında ise 211 kişiden masumiyeti ispatlanan kişilerin de ciddiyeti ile bu iş olur inşallah...
  • 211 lerin ise iadesi onemli bir konu. Herseye ragmen sendikanin boyle bir girisimde bulunmasi olumlu ve sert elestirileri hak etmiyor. Daha onceden bu magdur kisilerin arkasinda durmadigi icin yaptigi bu olumlu girisimi sendika resmi olarak aciklarsa daha inandirici olur. Sonucta hatanin neresinden donersen kardir. THY icin de durum ayni. Iade 'i itibar verilsin diyenler. THY bu insanlari ise geri cagirsin da isteyen geri doner isteyen donmez. THY nin geri cagirmasi iade i itibar anlamina geliyor zaten.
  • En güzej oynanan oyunu ALGI. Neyapmaya çalışıyor senfika? Ben eski üyenlb bile hakkını koruyorum Algısı oluşturuyor.Aslında hakkı çiğneyen, gasp edem kendisi.Sizi Allaha haval ediiuorum.
  • Mertlik, onur, gururur, şeref, namus kelimelerisize bir şey hatırlatıyormu?
  • Mahkemeler bitti tazminatlar ödendi Sendika çıkmış işe geri alın narası atıyor.Aklınız neredeydi. Önce siz yaptığınız açıklamadan dolayı 211 den bir özür dileyin.Bu saatten sonra iş yapmak istiyorsanız ve ciddiyseniz İADEYİ İTİBAR ve EMEKLİLİK HAKLARI için bastırın ki bir işe yarasın.
  • Siz nasıl bir ucubesiniz ?zamanında gözünüzü kırpmadan feda ettiğiniz, THY ile yaftalayarak üzerinden pirim yaptığınız üyelerinize şimdi sahip çıkmış gibi yapıyorsunuz.Sizin ardamarınızmı çatladı yoksa tükürüklerimizi yağmurmu sayıyorsunuz.Rüzgar nerden eserse o tarafa dönme modasında Gibi inesemi adaysınız? Bırakın bu türbinlere oynamayı, üzerimizden pirim yapmayı. Havacı üyelerinizin gözünde bir “0” sınız eksiye düşmeden ortama uyun bukalemun kılıklılar.

Türk Hava Yolları’nın, bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle işten çıkardığı ancak sonradan mor beyin mağduru oldukları ortaya çıkan 26 çalışanın işe dönüşünü sağlaması, darbe girişimi sonrası işten çıkarılan 211 kişi için umut oldu.

Hava İş Sendikası, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası farklı departmanlarda görev yapan 211 kişi ile yollarını ayıran THY’nin kapısını çalarak, işe iade hakkı kazananların yeniden işe alınmasını istedi.

Hava İş, 26 bylock mağdurunun işe iadesinin sağlanmasından sonra eşitlik ilkesi gereğince, 211 kişi arasında masumiyeti kanıtlanan ve işe iade hakkı kazananların da görevlerine dönebilmelerini talep etti.

FETÖ’CÜ DAMGASI YEDİLER
Bilindiği gibi THY, 25-26 Temmuz 2016 tarihinde farklı birimlerde görev yapan 211 çalışan ile yollarını ayırmış, kamuda Fetö’cü operasyonu yapıldığı dönemde yaşanan işten çıkarmalar sebebiyle sözkonusu 211 kişi Fetöcü damgası yemişti.

MOR BEYİN MAĞDURLARI DÖNDÜ
13 Mart 2017 tarihinde  7'si pilot, 2'si kabin memuru, 6'sı uzman, 5'i memur, 4'ü mühendis, biri şef ve dispeçer olmak üzere 26 kişi THY tarafından bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılmış ancak geçen süreçte Fetö ile bağlantıları olmadıkları kanıtlanan ve mor beyin mağduru oldukları ortaya çıkan çalışanlar, geçtiğimiz aydan itibaren THY’deki görevlerine geri dönmüşlerdi.

©AirportHaber ÖZEL

Hava İş Sendikası'ndan flaş adım; 211 kişi için umut!

Yorumlar Tüm Yorumlar (121)

meraklı ~ 6 yıl önce
6 hafta önce thy ye takipsizlik kararım ile başvurumu yaptım.haber bekliyorum umarım bir an önce durumum netleşir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211zede ~ 6 yıl önce
Nasıl başvuru yapılıyor? Bizi arayan soran yok...
Hava iş ~ 6 yıl önce
Hava iş bunu neden kendi sitesinde yayınlamıyor? Sonuçta geç de olsa herkesin bildiği bu haksızlığı kendileri de kabul etmişler. Eğer gerçekten böyle bir girişimi varsa arkasında durmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK 211 ~ 6 yıl önce
Davalar kazanıldı, tazminatlar ödendi, geri dönüş artık mümkün değil gibi yorumlar var. Doğru değil. THY isterse geri alır,buna bir engel yok. Ödenen tazminatlar 2 yıllık işsizliği karşılamıyor. En fazla 8-10 maaş ödendi.Dönmek istemeyenler, isteyenlerin yerine konuşmasa daha iyi. Birçok kişi üzerindeki leke kalksın diye dönmek istiyor. Çünkü başka işe de giremiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 Unutma ~ 6 yıl önce
Hava İş işçinin değil İşverenin sendikasıdır,bize faydalı iş yapmaz.Burda amaç zamanın modası olan algı oluşturup işçisinin yanında görünmek, zamanında madur ettiği üye üzerinden algı yapmak.Samimiyetinize asla inanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İtidallı olun lütfen ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar lütfen biraz itidallı olun. Sendikayı seversiniz sevmezsiniz sizin şahsiyetiniz ile ilgili bir durumdur. Burada 211 kişinin geleceği söz konusu ve sendika da nihayetinde bir adım atmıştır. Bu bağlamda 211 kişinin geleceği hakkında üçüncü kişilerden küçük bir zümreyi oluşturan kesimin daha yapıcı olması gerekmektedir. Önemli olan bu adımın arkasında ciddi bir şekilde durulmasıdır. Eğer sendika ciddi bir şekilde bu attığı adımın arkasında ise 211 kişiden masumiyeti ispatlanan kişilerin de ciddiyeti ile bu iş olur inşallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddiyet ~ 6 yıl önce
İşte püf noktası burda, işverenin iftira atarak üyelerine ilk darbeyi vuran sendikadan ve aynı yönetimdeki adamlardan ciddiyet beklemek nekadar akıllıca olur?
Akıllı olun ~ 6 yıl önce
Ciddiyeti olan haber siteleri vasıtasıyla kamuoyu yoklaması yapmaz,sitesinden resmi açıklama yapar,hata yaptıysa özür diler, resmi girişimde bulunur.Bunlar popilis yaklaşımlar.
biraz sakin ~ 6 yıl önce
211 lerin ise iadesi onemli bir konu. Herseye ragmen sendikanin boyle bir girisimde bulunmasi olumlu ve sert elestirileri hak etmiyor. Daha onceden bu magdur kisilerin arkasinda durmadigi icin yaptigi bu olumlu girisimi sendika resmi olarak aciklarsa daha inandirici olur. Sonucta hatanin neresinden donersen kardir. THY icin de durum ayni. Iade 'i itibar verilsin diyenler. THY bu insanlari ise geri cagirsin da isteyen geri doner isteyen donmez. THY nin geri cagirmasi iade i itibar anlamina geliyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son Zamanların ~ 6 yıl önce
En güzej oynanan oyunu ALGI. Neyapmaya çalışıyor senfika? Ben eski üyenlb bile hakkını koruyorum Algısı oluşturuyor.Aslında hakkı çiğneyen, gasp edem kendisi.Sizi Allaha haval ediiuorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 6 yıl önce
Mertlik, onur, gururur, şeref, namus kelimelerisize bir şey hatırlatıyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atı Alan üsküdarı geçti ~ 6 yıl önce
Mahkemeler bitti tazminatlar ödendi Sendika çıkmış işe geri alın narası atıyor.Aklınız neredeydi. Önce siz yaptığınız açıklamadan dolayı 211 den bir özür dileyin.Bu saatten sonra iş yapmak istiyorsanız ve ciddiyseniz İADEYİ İTİBAR ve EMEKLİLİK HAKLARI için bastırın ki bir işe yarasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava İş, Ne iş? ~ 6 yıl önce
Siz nasıl bir ucubesiniz ?zamanında gözünüzü kırpmadan feda ettiğiniz, THY ile yaftalayarak üzerinden pirim yaptığınız üyelerinize şimdi sahip çıkmış gibi yapıyorsunuz.Sizin ardamarınızmı çatladı yoksa tükürüklerimizi yağmurmu sayıyorsunuz.Rüzgar nerden eserse o tarafa dönme modasında Gibi inesemi adaysınız? Bırakın bu türbinlere oynamayı, üzerimizden pirim yapmayı. Havacı üyelerinizin gözünde bir “0” sınız eksiye düşmeden ortama uyun bukalemun kılıklılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000