10 Şubat 2018, Cumartesi 00:48:28

Hava İş'ten açıklama: "Listeyi açıklarız"

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), resmi internet sitesi üzerinden Zeytindalı Grubu tarafından ortaya atılan iddialara cevap verdi.
  • Hava-Sen, sizin gibi ayrımcılık yapmayan bütün çalışanların menfaatlerini düşünen bir sendikadır. Benimle birlikte bir üyesi bile kalsa orada olmaktan vazgeçmeyeceğim. Senin gibi kara bıyıklının camiasında olmaktansa, okumuş, aydın, demokratik Hava-Sen'in camiasında olurum. Üye sayısı umrumda bile değil. Önemli olan benim duruşum benim onurum. Kendime olan saygım ve hayattaki duruşum için ben Hava-Sen'liyim. Binlercesi katıldı diye katılamadım, yüzlercesi gitti diye de gitmedim. Sende 20 bin üye olsa ne yazar ben sende olmadıkça!!!!
  • Çalışan işçi sayısı ile alınan aidatları kabaca hesaplayın sendikanın ayda topladığı milyonlarca lira nereye gidiyor. sendikalar kanununu inceleyin bunlar neler yapabilir neler yapamaz, o zaman anlarsınız hiçbir şey yapma yetkisi bulunmayan sendikaların bu paraları nereye gidiyor. hava-iş hiç kendini yorma yönetici maaşlarını açıkla, o kadar kendine güveniyorsan da bırak hava-sen tarafından belirlenecek bağımsız denetçiler seni bir denetlesin bakalım paralarımız nereye gitmiş, ne kadar şeffafız. THY ile koyun koyuna olucan, sonra işçi haklarını sen yiyicen, sonrada milletin hakları elinden alındıkça sesin çıkmayacak, millet kendi hakkını korumaya çalıştıkça da ortalığı yıkıcan. Yok böyle dava, yok böyle şeref... Hz.Ömer adaletinden nasibinizi hiç mi almadınız?
  • Secimden sonra ne ekip planlamayla ugrssir oldun nede yillik izinlerle hani mufettis gelmisti nerde hani yillik iznimi yaptim bile karakter yoksunlari paragoz menfaatciler.Isiniz insaat.amaciniz kar olmus
  • Kokpite güven olmaz, ilk fırsatta kabini yine satacaklardır. İzleyin ve görün.
  • Neyin listesi bu ben anlamadım. E-devlet sisteminde kayıtlı bir sendikaya üye olmak suç mu ki? Suç değilse neyi açıklayacaklar?
  • Bizi bizim kadar iyi bilen yeni ve gerçek sendikamıza geçiyoruz. İşçi düşmanlarına sendikacılık yaptırmayacağız! Haklarımızı geri alıp insani şartlarda uçacağız.Boşuna tehdit savurmayın korkak olsak korumalarla gezen biz olurduk!!!
  • İfadeye dikkat”eğer yoğun bir şekilde istifa ediliyor söylemini değiştirmezlerse istifa edenlerin isimlerini açıklamaktan çekinmeyiz”Peki bu söylem acaba yeni sendikaya mı? Yoksa istifa edenlere ve edeceklere bir mesaj mı? İkincisini düşünüyorsanız ve onurluysanız gerçekten hiç düşünmeyin basın istifayı.çünkü açık bir korkutma çabası bu.Ve korkutma çabası ancak potansiyel korkaklara karşı hösterilir.
  • Eski vize memurunun 'Trolleri' bizi birbirine düşüremez. Siz kamyoncularla takılın biz biriz, hepimiz HAVA-SEN'e geçiyoruz! Siz kamyoncularin haklarini savunursunuz ama mümkünse Hava İş'in adini Tır İş / Kamyon İş / Asfalt İş falan yapin ki ne olduğunuz belli olsun!
  • Nasil bir rant varsa birbirlerini bogacaklar.
  • 10 000 kabin memurundan 20 tanesi istifa etmis havais’ten. Bu ne demek? Kabin memurlarina ask hayatinizda da guvenmeyin, internette de guvenmeyin, is yaparken de guvenmeyin

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), resmi internet sitesi üzerinden Zeytindalı Grubu tarafından ortaya atılan iddialara cevap verdi. 

Hava İş Sendikası, yaptığı açıklama ile bilgi kirliliğini önlemek ve oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek amacıyla iddialara cevap verdi. 

Yeni kurulan Hava Sen'in lagı operasyonu yaptığını belirten Hava İş, yeni sendika adına yasadışı para toplandığını belirtti. 

İşte Hava İş Sendikası'nın açıklaması;

Değerli Üyelerimiz

Son zamanlarda yaşanan bilgi kirliliği ve asılsız iftiralara istinaden; çoğunluğunu emekliliği gelmiş pilotların oluşturduğu yeni kurulan sendikaya ilişkin açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.

Amacımız, yalan ve yanlış bilgilendirmelerle siz değerli üyelerimizin akıllarınızın karıştırılmaya çalışılmasını önlemek ve ileride yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçmektir.

Hava-İş Sendikamızın son derece demokratik ortamda gerçekleştirilen delege seçimlerinde diğer iş yerlerini ötekileştirerek liste dahi çıkarmayan sadece tek bir işyerinde liste çıkaran, seçim sürecinde kullandıkları kirli dil ve iftiralara rağmen, üyelerimizin takdirini kazanamayarak genel kurulda seçimi kaybeden Zeytindalı grubu, şimdi de yeni sendika kurduğunu ve binlerce kişinin üye olduğunu söyleyerek yeni bir algı operasyonu yapma gayretine girmiştir. Üyelerimizin gönlünde karşılığı olmayan kişisel menfaat odaklı bu kişilerin propagandasına rağmen şu ana kadar sendikamızdan sadece 300 civarında istifa gerçekleşmiş olup bunların bir kısmı kapsam dışına çıkan (müdür, analist vs olan) kişilerdir. Buna göre yeni sendikanın üye sayısı 200 civarında olup, bunların da %90'a yakınını pilotlar oluşturmaktadır. Henüz birkaç ay önce üyelerinin güvenoyunu kazanmış Hava İş Sendikamızdan büyük bir kitle koparacaklarını sananlar büyük bir yanılgı içindedir demektir. Biliyoruz ki yel kayadan ancak toz koparır. Eğer yoğun bir istifa var şeklindeki söylemlerini değiştirmezlerse istifa eden üyelerimizin listesini açıklamaktan çekinmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Zeytindalı’ndan delege seçilen ve üyeleri istifaya davet ederken hali hazırda kendisi sendikamız üyesi olan Ferudun Evrensel isimli bir pilot tarafından, web siteleri üzerinden şahsi hesaba para toplama girişimine ilişkin yasal sürecin devam ettiğini ve İstanbul Valiliği tarafından da yasadışı bu eylemin tespit edilerek soruşma başlatıldığını hatırlatmak isteriz. Sözkonusu yasadışı girişime ilişkin evrakı web sitemizden görebilirsiniz. TIKLAYIN

Ayrıca, binlerce üyenin hukuki sorumluluğunu üstlenmek için yola çıkanların hukuktan ve sendikalar kanunundan bihaber olduklarını da kuruluş başvurusunu yanlış yapmalarından çıkarmak mümkündür. Kuruluşunu ilan ettikleri sendikanın kuruluş süreci hukuken sorunlu olup durum bakanlık tarafından da tasdik edilmiştir. 11 kişi ile kurdukları sendikada, Bakanlık kayıtlarına göre Ocak istatistiklerinde 2 kişi gözükmektedir. Çünkü 6356 sayılı yasaya göre (Md 17/3) “Bir kişi aynı işyerinde iki sendikaya üye olamaz.”

Bakanlık kuruluş esnasında bu hatayı fark etmeyip istatistikleri yayınlarken durumun geç de olsa farkına varmıştır. Kurucu Başkanları İskender Çarkçı dahil bir grup kurucu üye sendikalarının kuruluşundan bir hafta on gün sonra Hava-İş Sendikamızdan istifa etmişlerdir. Bu nedenle 31 Ocak 2018 tarihli resmi gazetede yayınlanan sendika istatistiklerinde 2 kişi gözükmektedirler. TIKLAYIN

Üyeleri davet ettikleri sendika hukuken, kuruluşu sorunlu bir sendikadır ve açtığımız dava sonucunda kapatılması/baştan itibaren kuruluşun yok sayılması kuvvetle muhtemeldir. Bu konuda Bakırköy İş Mahkemesi’nde dava açılmıştır.

Şahsi hesaplarında para toplamaya yeltenen ve kuruluşu usule uygun yapamayan bir oluşumun sizlerin sorunlarını çözme noktasında ne derece başarılı olacaklarını sizlerin takdirine bırakıyoruz.  Bir yıl sonra istese de Sivil Havacılık gereği uçamayacak olan bir kişinin peşinden gidip mağdur olmamanız için Hava-iş olarak üzerimize düşeni yapmayı ve üyelerimize gerçekleri göstermeyi vazife biliyoruz.

Son olarak bu sendikanın kurucularından bir kısmının Hak-İş Genel Merkezinde Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız ile yaptıkları görüşmeden ve Hak-İş üzerinden THY üst yönetimi ile iletişim kurma çabalarından da haberimiz olduğunu ve ne amaçla bu gizli görüşmeleri yürüttüklerini de tahmin ettiğimizi ayrıca bildirmek isteriz.

Hava İş'ten açıklama: "Listeyi açıklarız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (280)

Tarih Tarih ~ 5 yıl önce
Hava-Sen, sizin gibi ayrımcılık yapmayan bütün çalışanların menfaatlerini düşünen bir sendikadır. Benimle birlikte bir üyesi bile kalsa orada olmaktan vazgeçmeyeceğim. Senin gibi kara bıyıklının camiasında olmaktansa, okumuş, aydın, demokratik Hava-Sen'in camiasında olurum. Üye sayısı umrumda bile değil. Önemli olan benim duruşum benim onurum. Kendime olan saygım ve hayattaki duruşum için ben Hava-Sen'liyim. Binlercesi katıldı diye katılamadım, yüzlercesi gitti diye de gitmedim. Sende 20 bin üye olsa ne yazar ben sende olmadıkça!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boşa yorulmayın ~ 6 yıl önce
Çalışan işçi sayısı ile alınan aidatları kabaca hesaplayın sendikanın ayda topladığı milyonlarca lira nereye gidiyor. sendikalar kanununu inceleyin bunlar neler yapabilir neler yapamaz, o zaman anlarsınız hiçbir şey yapma yetkisi bulunmayan sendikaların bu paraları nereye gidiyor. hava-iş hiç kendini yorma yönetici maaşlarını açıkla, o kadar kendine güveniyorsan da bırak hava-sen tarafından belirlenecek bağımsız denetçiler seni bir denetlesin bakalım paralarımız nereye gitmiş, ne kadar şeffafız. THY ile koyun koyuna olucan, sonra işçi haklarını sen yiyicen, sonrada milletin hakları elinden alındıkça sesin çıkmayacak, millet kendi hakkını korumaya çalıştıkça da ortalığı yıkıcan. Yok böyle dava, yok böyle şeref... Hz.Ömer adaletinden nasibinizi hiç mi almadınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeeeeeyyy hava is ~ 6 yıl önce
Secimden sonra ne ekip planlamayla ugrssir oldun nede yillik izinlerle hani mufettis gelmisti nerde hani yillik iznimi yaptim bile karakter yoksunlari paragoz menfaatciler.Isiniz insaat.amaciniz kar olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Kokpite güven olmaz, ilk fırsatta kabini yine satacaklardır. İzleyin ve görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Ne zaman sattılar. Grevde diyorsan, grev günü yapılan uçuşları sadece kaptanlarmı yaptı diyorsun Kabin ekibinin büyük kısmı sizin hazırlıksız, ideolojik, organize olmamış, daha baştan bitmiş grevinize kabin ekibinin ve diğer sınıfların hiçbiri destek vermedi.Ama hasetiniz varya kaptanlara ( sadece bazılarınızın, çoğu arkadaşım ekip saygısı, sevgisi ve birliğini koruyor) ve senin gibi bölücülere, ayırımcılara papuç bırakmıyor.Sen konuş kötü ruhunla boş boş.
Listeyi açıklarız demiş ~ 6 yıl önce
Neyin listesi bu ben anlamadım. E-devlet sisteminde kayıtlı bir sendikaya üye olmak suç mu ki? Suç değilse neyi açıklayacaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 6 yıl önce
Bizi bizim kadar iyi bilen yeni ve gerçek sendikamıza geçiyoruz. İşçi düşmanlarına sendikacılık yaptırmayacağız! Haklarımızı geri alıp insani şartlarda uçacağız.Boşuna tehdit savurmayın korkak olsak korumalarla gezen biz olurduk!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten gelenler işçi dostu ~ 6 yıl önce
Rant var rant. Kimse senin benim hakkımı düşnmüyor artık
u neydı ~ 6 yıl önce
kardeş 2 kişi üye olmuş HAVA-SEN e bu neyin goygoyu
Thy kpt ~ 6 yıl önce
İfadeye dikkat”eğer yoğun bir şekilde istifa ediliyor söylemini değiştirmezlerse istifa edenlerin isimlerini açıklamaktan çekinmeyiz”Peki bu söylem acaba yeni sendikaya mı? Yoksa istifa edenlere ve edeceklere bir mesaj mı? İkincisini düşünüyorsanız ve onurluysanız gerçekten hiç düşünmeyin basın istifayı.çünkü açık bir korkutma çabası bu.Ve korkutma çabası ancak potansiyel korkaklara karşı hösterilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anayasal hak kullanmak suç mu olmuş ~ 6 yıl önce
Thy çalışanları emeklerinin karşılığı olarak maaş alır, bu maaşın %1.5 ugunu sendika onun haklarını korumak için alıyor(bir de sanki hak kazandırmış gibi zam yaptı, Hava-Sen aidat %0.5 olacak diyor), sendikanın tek ürünü üyelerinin hakkını korumak. Üyelerden parayı hakkını korumak için alıyor, üyeleri işini yapmıyorsun dediği için üyelerini tehdit eden bir sendika düşünün, ya sen üyeni nasıl tehdit edersin, ayrılmasın diyorsan git hakkını koru. Bırak yeni hak kazandırmayı varolanların hepsini vermişsin protokollerle, hem tüm haklarını gaspet, hem parasını al bir de üstüne tehdit et, pes vallahi. Neyi açıklayacak onu da anlamadım, kişilerin yasal hakkı istediği sendikaya üye olur, bunu da e-devlet üzerinden yapıyor zaten, anayasal hakkını kullananları ifşa etmek ne demek? Suç delili olarak da e-devlet sistemini gosterir artık. Havasen dava açmalı mevcut yönetime, anayasal suç işliyor havaiş, anayasal hakkını kullanan vatandaşı tehdit ediyor, kanıtı da yukarıdaki açıklamaları
Aynen ~ 6 yıl önce
Uçucular da ozellikle pilotlar potansiyel birer korkak oldukları için adamlar kullaniyorlar bunu işte
Kobra666 ~ 6 yıl önce
Sen bana "korkak" diyorsun değil mi? Bende sana hiçbir baltaya sap olamamış ancak karın tokluğuna çalıştırılan "embesil trol" diyorum.
Thy kpt ~ 6 yıl önce
Ne alaka.Benim tanımladığım kişiysen korkan olduğun zaten tescilli durumda,Seni tehdit edene karşı sus pus kalırsan bunun adı korkaklıktır.Aç sözlüğe bak.Kendini böyle gördüysen, özeleştirideki dürüstlüğün gerçekten yüksek seviyede, orası kesin.
Havaiş Kapanacak! ~ 6 yıl önce
Eski vize memurunun 'Trolleri' bizi birbirine düşüremez. Siz kamyoncularla takılın biz biriz, hepimiz HAVA-SEN'e geçiyoruz! Siz kamyoncularin haklarini savunursunuz ama mümkünse Hava İş'in adini Tır İş / Kamyon İş / Asfalt İş falan yapin ki ne olduğunuz belli olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gülesim geldi ~ 6 yıl önce
hepi topu 2 kişisiniz , 11 kişi kurmuş 2 üyesi var , gel de meydan okuyana bak?
Ranta gel ~ 6 yıl önce
Nasil bir rant varsa birbirlerini bogacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuhaf ~ 6 yıl önce
10 000 kabin memurundan 20 tanesi istifa etmis havais’ten. Bu ne demek? Kabin memurlarina ask hayatinizda da guvenmeyin, internette de guvenmeyin, is yaparken de guvenmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xl ~ 6 yıl önce
Bu iş kabinsiz olmaz. Sendikayı pilotlar kurdu diye sendika pilotların mı olacak? Genel kurul yapmadan toplu sözleşmeye gidemezler.Sayılara bakarsak da ilk genel kurulda kabin sendikaya sahip olur bu mevcut sendikada mümkün değil ki.
Sacma tespit ~ 6 yıl önce
İsteyen istifa eder isteyen etmez. Belki bugüne kadar kaptanların ne grev zamanı ne de 305 zamani desteklememis olması kaptanların sendikasına sıcak bakılmamasına sebep olmuştur. Saçma tespitlerinizi paylaşmak yerine yeni sendikanın herkesin sendikası olacağı ilgili açıklamalar daha faydali olacaktır. Ayrıca aşk acılarınızı alakasız yerlerde paylaşmanız da güldürdü beni.
Bıktırdınız 305 ~ 6 yıl önce
Kardeşim kalan 9700 kabin memuru katıldımı greve taktınız kaptanlara .Tekrar tekrar soylendi o grev yasal değildi , ayçin pisliklerini saklamak için yaptı ne diye hrev yapalım
Grev ~ 6 yıl önce
305 olayi yasal degildi ama digeri yasaldi. Kabinin katildigi oranda ( sayi degil ) kokpitte katilsa isin rengi degisirdi. Sonra secimlerde istemezsen aycine oy vermezdin yine degistirirdin sendikayi.
km ~ 6 yıl önce
grev zamanı 10000 km yoktu şirkette. 5000-6000 civarıydı sayı. geri kalan 9700 saçma olmuş biraz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000