26 Ağustos 2017, Cumartesi 20:31:50

Hava-İş'ten üyelere bildiri... THY yönetimine tepki!

Hava-İş Sendikası, THY tarafından personele imzalatılmak istenen muvafakatname ile ilgili üyelerine bildiri gönderdi.
  • Fedakar thy calisanlari dedigin kisiler zaten teknisyen, pilot ve kabin memurlari. Onlarada zaten hic izin yok . Bizi ilgilendiren bir mevzu degil anliycaniz. Fedakarlar olarak calismaya devam diyelim.
  • Böyle olacağı baştan belliydi teknik de işe yeni başlayan gençleri bir günde 3 defa arayarak tehditle sendikaya üye yaptılar. Bunun vebali var kim verebilecek 15 bin kişinin vebalini.. Yaradan herşey le gelin diyor karşıma ama kul hakkıyla gelmeyin diyor.. benim hakkım helal değil bu böyle bilinsin..
  • Bu sendika seçimleri nasıl yapılır??? Kabindekilerin oy hakkı varmı???
  • Bu yorumlari gelip okuyorsun. Hic sana olumlu yorum yazan var mi? Bir insan bu kadar basarisiz oldugunu gorup nasil ise guce hala devam eder? Nasil gulup eglenir? Bir insanin karaktersiz olmasi lazim bunlari yapabilmesi icin.
  • 24 saat kuralını yediniz 12 saat arayla uçuyoruz ER boşu=IBE oldu sayenizde Harcırahlar düştü Zamlar güme gitti insan utanır biraz
  • Tatlıbal, Uygur ve Kalkenci yargılanmadan bize uyku yok artık.
  • Sendika,imzalanacak kagida asagidaki ifadelerin yazilmasinı onermektedir." Tum haklarim sakli kalmak kaydıyla ile is bu evraki isveren talebim disinda duzenlemis olup konu ile ilgili hethangi bir irade beyanım bulunmamaktadir"
  • Sendika'nin bana Thy calisani olarak ulasan tek somut hareketi lokum cikolata dagitimi. Neredesiniz kardesim siz ? Ekip planlamada ki memur bile memur haliyle FTL gecerli protokol falan bilmem ben derken? İstedgin yere yaz derken? Bu cesareti nereden buluyorlar? Calisani sirketiyle karsi karisya getiren, haklarin gunden gune kaybina izin veren, personelin hakkini kendi basina aramasina yol acan sendika, niye varsin ki?
  • Bu yönetime yağmurlu havada su yok
  • Görünüşe göre işçilerin bir hakkı daha ellerinden gidecek. Bakalım hangisi olacak. Şirketten "bir açıklama yaparak algı yanılması ortamı yaratın, dikkatleri başka yere toplayın, çalışanlar ora ile uğraşırken biz bu tarafta birşeyleri daha ellerinden alacağız, sizinde birinizin daha eşini müdür yaparız" emrini alan sarı şapkalı "emriniz başım üzere" dedi.

Türk Hava Yolları'nın 2018 yılında her hangi bir nedenle iş akdi feshedilecek personelle alakalı olarak muvafakatname imzalatmak istemesi tepkilere neden oldu. 

THY çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası, konuya ilişkin olarak üyelerine bir bildiri gönderdi.

Hava-İş tarafından gönderilen bildiride personelin izin ücreti istememesi için muvafakatname imzalatılmak istendiği ve bunun kabul edilemez olduğu belirtildi.

HAVA-İŞ'TEN KURBAN BAYRAMI TEPKİSİ! 

Hava-İş Sendikası ayrıca Kurban Bayramı izinleriyle alakalı olarak da bir bildiri yayınladı.

Türk Hava Yolları tarafından yapılan uygulamanın kanuna aykırı olduğu belirtilerek, şu açıklama yapıldı:

''THY A.O. Personel Yönetimi Başkanlığı tarafından, Kurban Bayramı nedeni ile toplu izin kullanımına dair gönderilen mail, İş Kanunu ve Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliğine aykırı bir durum oluşturmaktadır. Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği’nin 10. Maddesine göre toplu izin kullandırmanın izin kurulu izin çizelgelerinde gösterilmesi gerekmekte olup, bu çizelgelerde gösterilmediğinden dolayı bu şekilde bir uygulama yapılması kanuna aykırıdır.

Cumhurbaşkanımızın, devletimizin tüm çalışanlara tanıdığı idari iznin, fedakâr THY A.O. çalışanı üyelerimizden esirgenmesini doğru bulmuyor ve 28-29 Ağustos 2017 tarihlerinin idari izin olarak değerlendirilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde tüm Hukuki yollara başvuracağımızı saygıyla duyururuz.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde, uçuş personeli olarak görev yapan üyelerimize rızası dışında imzalatılmaya çalışılan muvafakatname de Hukuka aykırıdır. Bu konu ile ilgili olarak da Hukuki yollara başvurulmuş olup neticesi siz değerli üyelerimizle paylaşılacaktır.''

Öte yandan THY kaynakları şu veya bu sebeple 2017 yılı iznini bitirip 2018 yılı izninden kullanan personelin herhangi bir nedenden dolayı iş akdinin feshedilmesi halinde 2018 yılına ait izin hakkını kullanması sebebiyle bu yola başvurduğu kaydedildi.

Hava-İş'ten üyelere bildiri... THY yönetimine tepki!

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

Fedakar ~ 7 yıl önce
Fedakar thy calisanlari dedigin kisiler zaten teknisyen, pilot ve kabin memurlari. Onlarada zaten hic izin yok . Bizi ilgilendiren bir mevzu degil anliycaniz. Fedakarlar olarak calismaya devam diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalım ~ 7 yıl önce
Böyle olacağı baştan belliydi teknik de işe yeni başlayan gençleri bir günde 3 defa arayarak tehditle sendikaya üye yaptılar. Bunun vebali var kim verebilecek 15 bin kişinin vebalini.. Yaradan herşey le gelin diyor karşıma ama kul hakkıyla gelmeyin diyor.. benim hakkım helal değil bu böyle bilinsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 7 yıl önce
Bu sendika seçimleri nasıl yapılır??? Kabindekilerin oy hakkı varmı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevat ~ 7 yıl önce
Doğrudan oy hakkımız yok ama dolaylı olarak var. Şöyle ki; her bir aday grup çeşitli birimlerdeki delege adaylarını belirleyecek ve biz de ait olduğumuz ( uçuş işletme) grubun delegelerini seçeceğiz, onlar da genel kurul da sendika başkanını seçecekler. Sendika seçimi hakkında henüz bilgisi olmayan yeni arkadaşlar; lütfen bu konuda bilgi sahibi olalım ve bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız adaya desteğimizi verelim, bu seçimleri ciddiye alalım.
Km ~ 7 yıl önce
Güzel bir soru ben de bilmiyordummm
Sendika Baskani'na ~ 7 yıl önce
Bu yorumlari gelip okuyorsun. Hic sana olumlu yorum yazan var mi? Bir insan bu kadar basarisiz oldugunu gorup nasil ise guce hala devam eder? Nasil gulup eglenir? Bir insanin karaktersiz olmasi lazim bunlari yapabilmesi icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esiyor gürlüyor ~ 7 yıl önce
24 saat kuralını yediniz 12 saat arayla uçuyoruz ER boşu=IBE oldu sayenizde Harcırahlar düştü Zamlar güme gitti insan utanır biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek bu! ~ 7 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum
TUK ~ 7 yıl önce
Tatlıbal, Uygur ve Kalkenci yargılanmadan bize uyku yok artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 7 yıl önce
Sendika,imzalanacak kagida asagidaki ifadelerin yazilmasinı onermektedir." Tum haklarim sakli kalmak kaydıyla ile is bu evraki isveren talebim disinda duzenlemis olup konu ile ilgili hethangi bir irade beyanım bulunmamaktadir"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 7 yıl önce
Bu sekilde ibare duseceginize imzalamayin hicbir farki yok
Sendika ~ 7 yıl önce
Sendika'nin bana Thy calisani olarak ulasan tek somut hareketi lokum cikolata dagitimi. Neredesiniz kardesim siz ? Ekip planlamada ki memur bile memur haliyle FTL gecerli protokol falan bilmem ben derken? İstedgin yere yaz derken? Bu cesareti nereden buluyorlar? Calisani sirketiyle karsi karisya getiren, haklarin gunden gune kaybina izin veren, personelin hakkini kendi basina aramasina yol acan sendika, niye varsin ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yyy ~ 7 yıl önce
Bu yönetime yağmurlu havada su yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali hulusi ~ 7 yıl önce
Görünüşe göre işçilerin bir hakkı daha ellerinden gidecek. Bakalım hangisi olacak. Şirketten "bir açıklama yaparak algı yanılması ortamı yaratın, dikkatleri başka yere toplayın, çalışanlar ora ile uğraşırken biz bu tarafta birşeyleri daha ellerinden alacağız, sizinde birinizin daha eşini müdür yaparız" emrini alan sarı şapkalı "emriniz başım üzere" dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000