07 Şubat 2012, Salı 10:57:33

GREV YASAĞI GETİRİLİYOR

Türk-İş’inde onay verdiği iddia edilen Toplu İş İlişkileri Yasası’na ‘hava ulaşımına özel grev kırıcılığı’ hükmü ilave edildi, Hava-İş değişikliğe tepki gösterdi...
  • Hava İş sendikası bu durumu sonuna kadar hak etti, yanlış üzerine yanlış yaptı, bu sendikaya üye bir tk personeliyim, biz sendikanın hep arkasında durduk maddi olarak destekledik, desteğimizi de çekmiş değiliz, grevse greve gideriz fakat Hava İş yöneticileri de şapkayı çıkarıp bi düşünsünler, sendikacılık tek bir şirket üzerinden yapılmaz, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş. dışında neredeyse sendikal yapılanma yok. Nerede Pegasus, Sun Express, MNG, Onur, Atlas, My teknik...... ve son olarak TGS ve Habom mağduru kardeşlerimiz. Sendika afalladı iyice bu kadar güçlü bir sendika her şirkette yapılanamıyorsa, işten atılan kişilerin arkasında duramıyorsa o güç güç değildir. Kendisini kimse kandırmasın. Yinede sendikanın yanındayız. Amaaan dikkat ama.
  • İLERİ DEMOKRASİ GALİBA DEMOKRASİDEN SONRAKİ YÖNETİM BİÇİMİ OLMALI. HAVACILAR OLARAK HALKIMIZDAN ÖNCE İLERİ DEMOKRASİYE GEÇTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ. DEVAMINI BEKLİYORUZ.
  • HAVA İŞ , SANA SESLENİYORUM ,,DERHAL TÜM ÜYELERİNDEN ,İMZALI, İTİRAZ DİLEKÇESİ İSTE , YOKSA ÇOOOK GEÇ KALIRSIN....BU KANUN GEÇERSE ARTIK SANA DA İHTİYAÇ KALMAZ.
  • Toplu sözleşme öncesi işçilerin tek pazarlık silahını elinden alıyorlar...Demokratik ülkelerde böyle bir uygulama olamaz, bu tip yasalar anca diktatörlük rejimlerinde görülür...Hep beraber bu haksızlığa karşı çıkalım...
  • Haberden bu degisikligin meclisten gecip gecmedigi belli olmuyor, ama her sekilde Hava-is sendikasinin bir an once orgutlenip buna karsi itiraz dilekcelerini yollatmasi lazim herkese. Zaten yapacak, Yaygara cikarmayin diyen koyunlara bakmayin siz. Yeterince guclu bir tepki olursa, onlar da dizilir arkaniza, ruhlari boyle.
  • arkasında duracak sendika da yok ki zaten...işte anca kağıt kaleme sarılıp artistlik yaparlar.
  • Türk-İş'in başında hükümet yanlısı, çıkarcı, işveren lehine çalışan, işçilerin grevlerine balyoz indiren, grevcilerin üzerine kırıcıları süren, içinde barındırdığı bir kaç tane muhalif sendikayı da sönümlendiren,imparatorluk kurmuş olan bir genel başkan varken ne acı ki böyle oyunların dönmesi şaşırtıcı değil. Ancak ne olursa olsun mücadelesini sürdürecek olan ezilenler hep ezenlerin kabusu olacaktır!
  • arkasında durabilecek havacılık çalışanı yoktu, çok bişi değiştirmeyecek boşuna yaygara çıkarmayın
Hava-İş sendikası’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
Türk-İş’inde onay verdiği iddia edilen Toplu İş İlişkileri Yasasında HAVA ULAŞIMINA ÖZEL Grev Kırıcılığı hükmü ilave edildi.AKP Hükümetince Kanun Tasarısı olarak Meclise sunulan Toplu İş İlişkileri Yasasına son anda “YENİ BİR GREV YASAĞI” konuldu.
 
Tasarının Grev ve Lokavt uygulaması başlıklı 64. Maddesine 6. Fıkra eklenerek;
 
“Hava Ulaşımı alanında faaliyet gösteren işyerleri ve işletmelerde grev esnasında işveren faaliyetlerinin yüzde kırkını sürdürebilir. Bu durumda çalışacak işçilerin sayısı, niteliği ve çalışma yerleri işyerinde veya işletmede çalışan işçi sayısına göre işveren tarafından belirlenir. Bu hükmün uygulanmasında listenin tespiti, ilanı, işçi sendikasına tebliği ve listeye itiraz usulü hakkında 65. Maddenin ikinci fıkrası hükümleri uygulanır”
Şeklinde yeni bir düzenleme getirilmektedir.
 
Ancak Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ tarafından 25 Ekim 2011 tarihli yazı ile sendikamıza gönderilen yasa taslağında 64. Madde 6. fıkrası bulunmamaktadır.
İleri demokrasi aldatmacası ile halkoyuna sunulan Yeni Anayasa ile vaat edilen grev yasaklarının kaldırılacağı aldatmacası bir yana, bu tasarı ile var olan grev yasaklı işkollarına ilave olarak, daha önce böyle bir yasak bulunmayan HAVA TAŞIMACILIĞI işkolunda da fiili grev yasağı getirilmektedir.
 
Grevde İşverenlerin hava ulaşımında faaliyetlerinin %40’nı sürdürmesine olanak sağlanması fiilen grev hakkının ortadan kaldırılmasıdır.
 
Konfederasyonumuz Türk-İş direkt sendikamızın örgütlülüğünü etkileyecek bu konuda Tasarı Meclise inerken sendikamıza herhangi bir değişiklik bildiriminde bulunmamıştır. Bu anti- demokratik ve hukuk dışı düzenleme Meclise gönderilen Tasarı’ya nasıl ve kimin isteği ile ilave edilmiştir. Eğer Türk-İş’le de bu değişiklik paylaşılmamışsa tam bir SKANDALDIR.
 
Maddeye eklenen fıkrada da görüldüğü gibi sadece hava ulaşımı için özel grev uygulama yasağı getirilmiştir. Yasada hava, deniz, kara, demiryolu işkolları tek bir Taşımacılık işkolu haline getirilirken HAVA ULAŞIMI ile ilgili işverenlere grevde tanınan böylesi hak HANGİ DEMOKRATİK ÜLKEDE VARDIR ?
 
Toplu İlişkileri Yasa Tasarısında işkolu barajının taslaktaki binde 5’ten, yüzde 3’ e çıkarılması işyeri ve işletmelerde %50+1 barajının halen sürdürülmesi ile zaten baştan 12 Eylül darbe Anayasasının hiçbir engellini ortadan kaldırmayan bir niteliğe sokulmuştu. Ancak bir sendika aleyhine ve işverenler lehine BÖYLESİNE ÖZEL HÜKÜM DARBE ANAYASASINDA bile konulmamıştı.
 
Hava-İş sendikası olarak böylesine özel hüküm içeren bu maddenin tasarıdan çıkarılmasını tüm barajların kaldırılarak örgütlenme özgürlünün önüne engel konulmamasını talep etmekteyiz.
 
Tüm muhalefet partilerinin bu tasarı ile ilgili işçilerin sesine kulak vererek komisyon çalışmalarında tüm anti-demokratik maddelerin ortadan kaldırılması ile ilgili etkili çalışma yapmasını beklemekteyiz.Saygılarımızla.
 
HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU               
GREV YASAĞI GETİRİLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hava İş sendikası bu durumu sonuna kadar hak etti, yanlış üzerine yanlış yaptı, bu sendikaya üye bir tk personeliyim, biz sendikanın hep arkasında durduk maddi olarak destekledik, desteğimizi de çekmiş değiliz, grevse greve gideriz fakat Hava İş yöneticileri de şapkayı çıkarıp bi düşünsünler, sendikacılık tek bir şirket üzerinden yapılmaz, THY A.O. ve THY Teknik A.Ş. dışında neredeyse sendikal yapılanma yok. Nerede Pegasus, Sun Express, MNG, Onur, Atlas, My teknik...... ve son olarak TGS ve Habom mağduru kardeşlerimiz. Sendika afalladı iyice bu kadar güçlü bir sendika her şirkette yapılanamıyorsa, işten atılan kişilerin arkasında duramıyorsa o güç güç değildir. Kendisini kimse kandırmasın. Yinede sendikanın yanındayız. Amaaan dikkat ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İLERİ DEMOKRASİ GALİBA DEMOKRASİDEN SONRAKİ YÖNETİM BİÇİMİ OLMALI. HAVACILAR OLARAK HALKIMIZDAN ÖNCE İLERİ DEMOKRASİYE GEÇTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ. DEVAMINI BEKLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVA İŞ , SANA SESLENİYORUM ,,DERHAL TÜM ÜYELERİNDEN ,İMZALI, İTİRAZ DİLEKÇESİ İSTE , YOKSA ÇOOOK GEÇ KALIRSIN....BU KANUN GEÇERSE ARTIK SANA DA İHTİYAÇ KALMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Toplu sözleşme öncesi işçilerin tek pazarlık silahını elinden alıyorlar...Demokratik ülkelerde böyle bir uygulama olamaz, bu tip yasalar anca diktatörlük rejimlerinde görülür...Hep beraber bu haksızlığa karşı çıkalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Haberden bu degisikligin meclisten gecip gecmedigi belli olmuyor, ama her sekilde Hava-is sendikasinin bir an once orgutlenip buna karsi itiraz dilekcelerini yollatmasi lazim herkese. Zaten yapacak, Yaygara cikarmayin diyen koyunlara bakmayin siz. Yeterince guclu bir tepki olursa, onlar da dizilir arkaniza, ruhlari boyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkasında duracak sendika da yok ki zaten...işte anca kağıt kaleme sarılıp artistlik yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türk-İş'in başında hükümet yanlısı, çıkarcı, işveren lehine çalışan, işçilerin grevlerine balyoz indiren, grevcilerin üzerine kırıcıları süren, içinde barındırdığı bir kaç tane muhalif sendikayı da sönümlendiren,imparatorluk kurmuş olan bir genel başkan varken ne acı ki böyle oyunların dönmesi şaşırtıcı değil. Ancak ne olursa olsun mücadelesini sürdürecek olan ezilenler hep ezenlerin kabusu olacaktır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkasında durabilecek havacılık çalışanı yoktu, çok bişi değiştirmeyecek boşuna yaygara çıkarmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000