14 Temmuz 2012, Cumartesi 11:25:53

ATİLAY AYÇİN'DEN SALVOLAR

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, işten çıkarılmalar sonrası yaşanan süreci değerlendirdi, muhalif Gökkuşağı Hareketi’ne fena yüklendi.
  • Bos atiyorsun, tutmuyor. Pass haklari TIS kapsaminda degildir. Pas THY AO Yonetiminin takdirindedir. Gokkusagi hareketine katilan arkadaslar isten atildiklari icin magdurdur, tercihlerini yaptiklari icin onlara zavalli demek cirkindir, ayiptir.
  • kamuoyu bunu bekliyor,nedir olayınız türk işle? türk iş in göz boyaması falan yok.başarısızlığınızı böyle geçiştiremezsiniz.açıklayın yoksa açıklarlar her şeyi..öyle videolarda konuşmaya benzemez bunlar..
  • Sendikanin A.Aycin doneminde uyenin hakini aramistir, aramayada devam edecektir. ornegin bundan oceki toplu sozlesmede pass biletlerini isveren vermeyecegini soyledi sonuc ne oldu calisanlar tarafindan biliniyor. Isveren yonetimi ne diyor. elimde olsa bende sendikali olurum. bu sendika baskani,uyesinin haklari icin hic taviz vermiyor. tabiki butun oylamalari kazanir. Dogru sendikacilikda budur. Yalniz bazi cikar cevreleri bu dayanasmayi nasil parcalariz onun pesindeler. Uyelerin bunlari gormeleri lazim. A.Aycin'nin durslugune hickimse laf edemez. BAZI CIKAR CEVRELERI ISINI KAYPETMIS ISCILERDEN, NASIL PARA KAZANIRIMIN PESINDE KOSUYORLAR.
  • TÜRK İŞ İLE HAVA İş arasında bir kıyaslama yapılamaz.eşit değerlere sahip olmadıkları için...Malum bir vekil var sen o musun.yoksa o nun görevlendirdiği bir provakatörmüsün...
  • İsg özel sirket değilim bir işyerinide sendika olması o işyerinin özel sirket olması sendikanın olmaması anlamına gelmez. Mücadele'ni verirsin çalışanı üye yapıp sendikanı kurarsın. Bunu okuyup öğrendik.
  • atilay ayçinle mustafa kumlu arasındaki 'özel' durumu kimse bilmyor,sallıyorsunuz burdan.29 mayısçılar bilmez tabi,nerden bilsin adamlar.atilay ayçin videoda konuşurken ondan da bahsetseydi ya.atilay ayçinin tutulacak tarafı kalmadı artık,yönetim tüm tarafıyla çürümüş vaziyette.bunu artık görün,sahte kahramanlıklara gerek yok..
  • Bahadir kaptanin insiyatifinde mi sendikali olmak?? Cok komiksiniz yaa! Azicik okuyup ogrenin. Ozel sirketler sendikaya tabii degil. :)) sendikayla bizim bir problemimiz yok beyler bayanlar, sendika yonetimidir isleri bu duruma getiren. İstifa etsinler kurtulalim. Nasil bir onur haysiyet var anlamadm ki
  • Sendikadan baska kimsenin kimseyi somurdugu yok!! Azicik tarafsiz olum yaa! Azicik at gozluklerinizi cikarip da bakin olaylara
  • Arkadaşlar zaman birbirinizi yeme zamanı değil , hep beraber birlik beraberlik olma zamanıdır...Öncelikle herşeyden önce bu grev hakkını yasaklayan kanun maddesinin iptal edilmesi lazımdır...Daha sonra 12.000 kişinin beklediği sözleşmeleri hak kaybına uğramadan en az enflasyon artış oranı kadar ücret artışı alarak tamamlamalıyız...Tüm bunlardan sonra Hava-İş yönetimini tartışmaya açmalıyız...Gökkuşagı hareketini THY Üst Yönetiminin desteklediğini sokaktaki vatandaş bile biliyor artık...Ama tabiii seçim işçilerin...Bu süreç içerisinde beğensekde beğenmesekde sendikamıza sahip çıkıp destek verelim...Haklarımızı aldıktan sonra ise artık bir farz olan yeni Hava-iş in yeni yönetimini seçelim...Buradan Bahadır kaptanımızada tek bir sorum olacak...Çalıştıgınız Pegasus şirketinde kaç tane sendikalı çalışan işçi var...Cevabı:0 ... Sayın Bahadır Kaptan siz ilk önce Pegasustaki işçileri bir sendikalı yapın daha sonra gelip THY de işverenin sendikacılığını yaparsınız...Saygılar , sevgiler...
  • Bir haber sitesinde yazı yazarak çıkar pesinde kosan ......THY ve Teknikteki olayları fırsat bilerek araya bazı kisileri sokarak,iscilerin davalarını almak için o sitede reklamını yapmasina müsaade eden , haber sitesi ile arasındaki iliskiyide dikat çekmek lazım. Bu olaylarda dolayı kaç dava aldı, 29M'cilari bu konuda nekadar sömürdü. İşçilerin bu durumundan yararlanmak dogrumu? Çıkarlar herzaman böylemi olur. Çıkarı doğrultusunda insanları kullanmaya çalışanların tanımak gerekir.

İşte Ayçin’in konuşmalarından bazı başlıklar:

İŞVERENE;
“Grev amaç değil araçtır.”

“Özverili çalışmama hakkını kullanmanın bedeli işten atılmak olmamalıydı”

“ Ben yaptım oldu anlayışı faşist anlayıştır.”

ÇALIŞANLARA;
“Uçma uçtukça sıra sana gelecek.”

“Direnişimiz sadece işe iade için değil grev yasağıının kalkması için”

“İşten atılan arkadaşlardan avukatlık ücreti isteyecek kadar gaddar değiliz.”

“İşten atılan arkadaşlarımıza maddi manevi desteği esirgemeyeceğiz.”

GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NE;
“İşverenin gölegesinde siyaset yapan Gökkuşağı hareketi 13zavallı arkadaşımızı kandırmış ve yanına almıştır.”

“ITF, 29 Mayıs Birliği’nin mektubu ahlaksız ve terbiyesiz davranış olarak kabul etti.”

“Gökkuşağı Hareketi’nin maskesi düşmüş, kirlenmiş bir harekettir.”

“Gökkuşağı hareketi bizimle muhatap olacak karakterde değil.”

“Küçük insanların küçük gölgeleriyle uğraşacak zamanımız yok.”

ATİLAY AYÇİN'DEN SALVOLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Sendika Uyesine Not ~ 12 yıl önce
Bos atiyorsun, tutmuyor. Pass haklari TIS kapsaminda degildir. Pas THY AO Yonetiminin takdirindedir. Gokkusagi hareketine katilan arkadaslar isten atildiklari icin magdurdur, tercihlerini yaptiklari icin onlara zavalli demek cirkindir, ayiptir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk iş le aranızdaki işkiyi açıklayın ~ 12 yıl önce
kamuoyu bunu bekliyor,nedir olayınız türk işle? türk iş in göz boyaması falan yok.başarısızlığınızı böyle geçiştiremezsiniz.açıklayın yoksa açıklarlar her şeyi..öyle videolarda konuşmaya benzemez bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika Uyesi ~ 12 yıl önce
Sendikanin A.Aycin doneminde uyenin hakini aramistir, aramayada devam edecektir. ornegin bundan oceki toplu sozlesmede pass biletlerini isveren vermeyecegini soyledi sonuc ne oldu calisanlar tarafindan biliniyor. Isveren yonetimi ne diyor. elimde olsa bende sendikali olurum. bu sendika baskani,uyesinin haklari icin hic taviz vermiyor. tabiki butun oylamalari kazanir. Dogru sendikacilikda budur. Yalniz bazi cikar cevreleri bu dayanasmayi nasil parcalariz onun pesindeler. Uyelerin bunlari gormeleri lazim. A.Aycin'nin durslugune hickimse laf edemez. BAZI CIKAR CEVRELERI ISINI KAYPETMIS ISCILERDEN, NASIL PARA KAZANIRIMIN PESINDE KOSUYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk işle aranızdaki ilişkiden bahsedin'e ~ 12 yıl önce
TÜRK İŞ İLE HAVA İş arasında bir kıyaslama yapılamaz.eşit değerlere sahip olmadıkları için...Malum bir vekil var sen o musun.yoksa o nun görevlendirdiği bir provakatörmüsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuza ~ 12 yıl önce
İsg özel sirket değilim bir işyerinide sendika olması o işyerinin özel sirket olması sendikanın olmaması anlamına gelmez. Mücadele'ni verirsin çalışanı üye yapıp sendikanı kurarsın. Bunu okuyup öğrendik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk iş le aranızdaki ilişkiden bahsedin ~ 12 yıl önce
atilay ayçinle mustafa kumlu arasındaki 'özel' durumu kimse bilmyor,sallıyorsunuz burdan.29 mayısçılar bilmez tabi,nerden bilsin adamlar.atilay ayçin videoda konuşurken ondan da bahsetseydi ya.atilay ayçinin tutulacak tarafı kalmadı artık,yönetim tüm tarafıyla çürümüş vaziyette.bunu artık görün,sahte kahramanlıklara gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bahadir kaptanin insiyatifinde mi sendikali olmak?? Cok komiksiniz yaa! Azicik okuyup ogrenin. Ozel sirketler sendikaya tabii degil. :)) sendikayla bizim bir problemimiz yok beyler bayanlar, sendika yonetimidir isleri bu duruma getiren. İstifa etsinler kurtulalim. Nasil bir onur haysiyet var anlamadm ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsbirlikci'ye ~ 12 yıl önce
Sendikadan baska kimsenin kimseyi somurdugu yok!! Azicik tarafsiz olum yaa! Azicik at gozluklerinizi cikarip da bakin olaylara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
310 a KARŞI 12.000 ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar zaman birbirinizi yeme zamanı değil , hep beraber birlik beraberlik olma zamanıdır...Öncelikle herşeyden önce bu grev hakkını yasaklayan kanun maddesinin iptal edilmesi lazımdır...Daha sonra 12.000 kişinin beklediği sözleşmeleri hak kaybına uğramadan en az enflasyon artış oranı kadar ücret artışı alarak tamamlamalıyız...Tüm bunlardan sonra Hava-İş yönetimini tartışmaya açmalıyız...Gökkuşagı hareketini THY Üst Yönetiminin desteklediğini sokaktaki vatandaş bile biliyor artık...Ama tabiii seçim işçilerin...Bu süreç içerisinde beğensekde beğenmesekde sendikamıza sahip çıkıp destek verelim...Haklarımızı aldıktan sonra ise artık bir farz olan yeni Hava-iş in yeni yönetimini seçelim...Buradan Bahadır kaptanımızada tek bir sorum olacak...Çalıştıgınız Pegasus şirketinde kaç tane sendikalı çalışan işçi var...Cevabı:0 ... Sayın Bahadır Kaptan siz ilk önce Pegasustaki işçileri bir sendikalı yapın daha sonra gelip THY de işverenin sendikacılığını yaparsınız...Saygılar , sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşbirlikçi ~ 12 yıl önce
Bir haber sitesinde yazı yazarak çıkar pesinde kosan ......THY ve Teknikteki olayları fırsat bilerek araya bazı kisileri sokarak,iscilerin davalarını almak için o sitede reklamını yapmasina müsaade eden , haber sitesi ile arasındaki iliskiyide dikat çekmek lazım. Bu olaylarda dolayı kaç dava aldı, 29M'cilari bu konuda nekadar sömürdü. İşçilerin bu durumundan yararlanmak dogrumu? Çıkarlar herzaman böylemi olur. Çıkarı doğrultusunda insanları kullanmaya çalışanların tanımak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000