31 Aralık 2012, Pazartesi 11:31:44

TÜRK PİLOTLAR SURİYE'DE TUTUKLANDI MI?

İran kaynaklı bazı haber kaynakları Suriye'de 4 Türk savaş pilotunun gözaltına aldığını ileri sürdü.
  • THY'nin yanlis indigi havaalanindan ucagi almaya gitmislerdir.
  • Haberin palavra yada dezenformasyon olduğu bal gibi ortada, ulen Suriye hava kuvvetlerinde tamamen Mig ve Sukhoi uçakları var ve Türk pilotlarıın bu uçaklar üzerinde ne bir eğitimi nede tecrübesi var, teknolojileri tamamen farklı. Yada bu işe girişenler Mısır, Libya veya Irak asıllı pilotlar olabilir, çünkü onlarda bu uçaklar var.
  • savaş zamanı ajanlığın cezası idamdır ! bunu göze almışlardır birileri gitmişse oralara ...
  • Badem biyiklilar kurtarsin simdi..Ben hicc kilimi kipirdatmam..Askerlik konulu haberdede dedim..Ordu hukumet ne derse onu yapiyor..Ordu=akp.. o yuzden ben rusyada yilbasi sampanyalar,vodkalar,havyarlarimi masama hazirlim.Aksama parti var..Pilotlarida eski imam ve yandaslari dusunsun.

Suriye yönetimine yakınlığı ile bilinen “El Vatan” gazetesi, dört Türk savaş uçağı pilotunun Halep şehri yakınlarındaki bir askeri havaalanına sızmaya çalışırken gözaltına alındığını iddia etti.

Silahlı grubun dört Türk pilotla birlikte Halep yakınında askeri havaalanına gizlice sızmaya çalıştıkları sırada Kwers havalimanı güvenlik görevlileri tarafından fark edildiği öne sürüldü.

Gözaltına alındığı iddia edilen dört Türk pilotun isimleri ve akıbeti hakkında açıklama yapılmadı.

Aynı haberi Rus Ria Novosti Haber Ajansı ve Çin resmi haber ajansı Xinhua da okuyucularına duyurdu 

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yayınladı. 

TSK'dan yapılan açıklamada:

'Bugün yabancı bir gazetede ve buna bağlı olarak çeşitli yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup dört savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askerî bir havaalanına sızmaya çalışırken yakanlandığı iddia edilmiştir.

Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır' denildi.

TÜRK PİLOTLAR SURİYE'DE TUTUKLANDI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

O pilotlar ~ 11 yıl önce
THY'nin yanlis indigi havaalanindan ucagi almaya gitmislerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus uçakları ~ 11 yıl önce
Haberin palavra yada dezenformasyon olduğu bal gibi ortada, ulen Suriye hava kuvvetlerinde tamamen Mig ve Sukhoi uçakları var ve Türk pilotlarıın bu uçaklar üzerinde ne bir eğitimi nede tecrübesi var, teknolojileri tamamen farklı. Yada bu işe girişenler Mısır, Libya veya Irak asıllı pilotlar olabilir, çünkü onlarda bu uçaklar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ve doğru ~ 11 yıl önce
Dünyada kaç tip savaş uçağı varsa hele rus ve amerikalılarınkiler gibi,tüm dünya hava kuvvetleri pilotlarıda onları tanır bilir simulasyonunu yapar zira birbirlerine benzerler,uçuş ilkeleri nerede ise aynıdır ,diğer konular gizli servislerin işidir ve başarılabilir bir operasyondur artı Türk pilotlarıda tahminlerin çok üstünde sıkı adamlardır yapamayacakları şey yoktur,yeterki içeriden vurulmasınlar.
dikkatli ! ~ 11 yıl önce
savaş zamanı ajanlığın cezası idamdır ! bunu göze almışlardır birileri gitmişse oralara ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Krasnodar'dan.. ~ 11 yıl önce
Badem biyiklilar kurtarsin simdi..Ben hicc kilimi kipirdatmam..Askerlik konulu haberdede dedim..Ordu hukumet ne derse onu yapiyor..Ordu=akp.. o yuzden ben rusyada yilbasi sampanyalar,vodkalar,havyarlarimi masama hazirlim.Aksama parti var..Pilotlarida eski imam ve yandaslari dusunsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000