15 Eylül 2011, Perşembe 10:39:27

TAV'IN YILDIZI ÇOCUKLAR İÇİN PARLIYOR

TAV Havalimanları, UNICEF’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediği ‘Stars of İstanbul’ projesine yıldızıyla katıldı.
Okul dışı kalmış çocukların eğitimine katkı amacıyla düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde sergilenmeye başlanan ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut tarafından tasarlanan TAV’ın yıldızı ‘Dream Framer’ en çok dikkat çeken eserler arasında yer aldı.

TAV Havalimanları, Birleşmiş Milletler'in dünya çocuklarını korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla kurduğu yardım kuruluşu, UNICEF’in Türkiye’deki 60. hizmet yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği ‘Stars of Istanbul’ projesine destek verdi. TAV Havalimanları için Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut, ‘Dream Framer’ isimli yıldızı tasarladı. Tasarlanan TAV yıldızı, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yer alan yolculardan yoğun ilgi gördü.

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül, “TAV Havalimanları olarak eğitim ve sanata verdiğimiz önem ve desteği sürdürülebilir kılmak hedefiyle, bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza attık. Farklı düşünmek ve bu farklılığı, birçok ayrı sebepten eğitim görememiş çocukların yaşıtları gibi hak ettikleri eğitime kavuşabilmeleri gayesiyle oluşturulmuş ‘Stars of İstanbul’ projesindeki yıldızlardan biri olarak ortaya koymak bizi gururlandırıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kendi yıldızımız ‘Dream Framer’ ile birlikte altı yıldıza 3 ay boyunca ev sahipliği yapacağız. Proje kapsamında yıldızların çocukların eğitimini aydınlatması bizi gururlandırıyor” dedi.

TAV Havalimanları için fotoğraflardan oluşan özel bir kolaj çalışması ile ‘Dream Framer’ yıldızını tasarlayan Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Turgut, yıldızı büyük bir zevkle hazırladığını ve tasarladığı yıldızın hizmet ettiği amacın, bugüne kadar yaptığı birçok işten onu ayıran en önemli unsur olduğunu belirterek, “Yıldızın adını “Dream Framer” koydum. Çünkü üzerindeki fotoğraflar yaşadığım hayatın bir otobiyografisi ve iç dünyamın bir nevi yansımasıydı. Yıldızların sergilendikleri mecralarda herkese ulaşabileceği noktalarda olması sanat olgusunu birçok insanın teneffüs etmesini sağlayacak” dedi.

Projeyle, her kuruluş kendi yıldızı ile temsil ediliyor ve sanat aracılığıyla Türkiye’de bulunan 9-14 yaş arası okul dışı kalmış 90 bin çocuğun hızlandırılmış eğitimle yaşıtlarının seviyesine getirilmesi için gerekli fonların sağlanmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TAV Havalimanları, Siemens, Profilo, Opet ve Meyed’in yıldızlarına ev sahipliği yapıyor. İstanbul genelinde 72 marka’nın katıldığı ‘Stars of Istanbul’ projesi, İstanbul’un en geniş kentsel sanat ve sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında, şirketlerin yıldızlarını tasarlayan 110 sanatçı ve tasarımcı bulunuyor. Eylül’den Kasım ayı sonuna kadar 3 ay boyunca İstanbul’un birçok yerinde sergilenecek yıldızlar, ilköğrenimini tamamlayamamış binlerce çocuğa okul kapısını açacak. ‘Stars of Istanbul’ projesinde sergilenecek her bir yıldız 100 çocuğun okumasını sağlayacak.




TAV'IN YILDIZI ÇOCUKLAR İÇİN PARLIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000