21 Nisan 2011, Perşembe 09:33:27

OR-Gİ HAVALANI İÇİN DEV ŞİRKETLER KAPIŞACAK

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılması planlanan ve 2 yılda bitirilmesi öngörülen havaalanı için açılan ihaleye katılacak 7 firma belli oldu. Havaalanı için dev şirketler kapışacak...
  • birinci Makyolİnşaat ikinci YDA Üçüncü TAV olur
  • neredeyse her ihaleyi yap-işlet-devret sistemi ile yaparlar, bu ihaleyi de yapsalarya yap-işlet-devret sistemiyle, görelim teklif veren çıkar mı o zaman.
  • Bence ihaleyi YDA alır ama belli de olmaz. biliyorsunuz ydanın şu an sabiha da 300 m dolarlık hangar inşaatı ve kiev havaalanı var. türkiyenin son yıllarda hızlı ivme kazanan en büyük inşaat firması...
  • TAV alır herkez bakar
  • arkadaşım TAV'ın teklif vermesiyle ne alakası var, bu sadece inşaat ihalesi, ihaleyi kazanan inşaatı yapacak parasını alacak ve gidecek daha sonra burasını işletmeyecek, dolayısıyla TAV giriyor diye havaalanı tutacak diye birşey yok....
  • İhalesi yapılma aşamasına gelmiş ve TAV da teklif verecek. Acaba TAV'ın bile teklif verdiği bir havaalanı için hala "yok orası tutmaz" diyen çıkabilecek mi???
  • Ya bu havaalanı -sadece Orgi için konuşmuyorum-, uçak sevdası nasıl bir şeydir. Zamanında denizi doldurdular, denizi mahvettiler, diye yaygara kopartanlar (benim Ordulu arkadaşlarım da dahil) şimdi bakıyorum da deniz dolurularak yapıacak bir havaalanına itiraz etmek bir yana, deli gibi destekliyorlar. Ne güzel iş! İşime gelirse öyle, işime gelirse böyle... Kağıttan kaplan çevreci arkadaşlarım benim :)))

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 50 yıllık bir tartışma konusu olan, Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için yapılması planlanan havaalanında artık sona yaklaşılıyor. Yarım asırlık tartışma sürecinde 9 cumhurbaşkanı, 32 başbakan, 43 ulaştırma, 43 bayındırlık bakanı eskiten Ordu-Giresun Havaalanı için DLH tarafından açılan ve 4 Mart tarihinde sona eren ihaleye başvuran 12 firma üzerindeki değerlendirmeler tamamlandı. Yapılan mali yeterlilik değerlendirmeleri sonunda 12 firma sayısı 7'ye düşürüldü. Kamu İhale Kurumu tarafından kapalı zarf usulü yapılacak ihale 30 Mayıs günü gerçekleştirilecek. İhalede en iyi teklifi veren firma veya konsorsiyum Ordu-Giresun Havaalanını inşa edecek.

Yapılan değerlendirmeler sonunda ihaleye katılacak Mön İnşaat, Maktaş İnşaat ve Özaltın İnşaat iş ortaklığı, EKO inşaat, Makyol İnşaat, Alfen İnşaat-Sigma İnşaat-YDA İnşaat ve İkiz İnşaat iş ortaklığı, Cengiz İnşaat ve İçtaş İnşaat iş ortaklığı, Limak İnşaat ve Kolin İnşaat iş ortaklığı, TAV Tepe Akfen İnşaat, olarak belirlendi.

2 YIL SONRA İLK UÇAK İNECEK

1996 yılında zamanın Valisi Mustafa Malay döneminde hazırlanan projenin uygulanması için 1997 yılında Gülyalı'da temeli atılan, ancak aradan geçen 15 yılda bir daha hatırlanmayan Ordu-Giresun Havaalanı projesini bakanlığı döneminde adeta çöpten çıkararak yeniden hazırlatan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, havaalanında son aşamaya girildiğini belirtti. Güler, "Ordu ve Giresun illerinin ekonomik, sosyal ve turizm hayatına olumlu katkı yapacak olan bu yatırımı bölgeye kazandırmaktan, böyle bir yatırıma emek vermekten dolayı gurur duyuyorum. En fazla 2 yıl sonra ilk uçağın havalandığı günü tüm Ordulu ve Giresunlu hemşerilerimizle hep beraber göreceğiz" dedi.
 

OR-Gİ HAVALANI İÇİN DEV ŞİRKETLER KAPIŞACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
birinci Makyolİnşaat ikinci YDA Üçüncü TAV olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neredeyse her ihaleyi yap-işlet-devret sistemi ile yaparlar, bu ihaleyi de yapsalarya yap-işlet-devret sistemiyle, görelim teklif veren çıkar mı o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence ihaleyi YDA alır ama belli de olmaz. biliyorsunuz ydanın şu an sabiha da 300 m dolarlık hangar inşaatı ve kiev havaalanı var. türkiyenin son yıllarda hızlı ivme kazanan en büyük inşaat firması...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAV alır herkez bakar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım TAV'ın teklif vermesiyle ne alakası var, bu sadece inşaat ihalesi, ihaleyi kazanan inşaatı yapacak parasını alacak ve gidecek daha sonra burasını işletmeyecek, dolayısıyla TAV giriyor diye havaalanı tutacak diye birşey yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İhalesi yapılma aşamasına gelmiş ve TAV da teklif verecek. Acaba TAV'ın bile teklif verdiği bir havaalanı için hala "yok orası tutmaz" diyen çıkabilecek mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya bu havaalanı -sadece Orgi için konuşmuyorum-, uçak sevdası nasıl bir şeydir. Zamanında denizi doldurdular, denizi mahvettiler, diye yaygara kopartanlar (benim Ordulu arkadaşlarım da dahil) şimdi bakıyorum da deniz dolurularak yapıacak bir havaalanına itiraz etmek bir yana, deli gibi destekliyorlar. Ne güzel iş! İşime gelirse öyle, işime gelirse böyle... Kağıttan kaplan çevreci arkadaşlarım benim :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000