31 Ocak 2010, Pazar 10:05:43

HAVACILIK TÜRK'ÜN İŞİ...

Son zamanlarda birçok ülkede havalimanı yatırımları gerçekleştiren Türk havacılık şirketleri bu işi en iyi yapanlar arasında...
  • yaa burada çelebi 4 ayrı ülkede havayolu işletiyor yazıyor hangi havayolları bunlar???
  • bu şirketler o kadar başarılıysa, yap işlet devret modeliyle havaalanı yapıp işletsinler. mesela tarsus a çukurova, lüleburgaz a trakya, gülyalı ya orgi, altıntaş a zafer havaalanlarını yapıp işletsinler... hazır havaalanını kim olsa işletir....
  • İKİSİDE BU İŞİN UZMANI ÇELEBİ ANTALYADAN ÇEKİLDİ ANTALYA HAVALİMANI PROFOSYENELLİĞİNİ YİTİRDİ AYNI ZİHNİYET TAVA GAZİPAŞAYI AÇTIRMIYARAK TÜRK TURİZMİNE BALTA ÜZERİNE BALTA VURUYOR
  • A dan C ye mesafe 40 m okadar yürürsün artık ,4 euro ya almanyaha havalimanında bira içen arkadaşa sesleniyorum 4 e bira bul gidip birlikte içelim
  • bir de tamı tamına ticari uçak üretebilsek çok iyi olacak.
  • Türkiyede verilen özellikle iç hat yer hizmetinin maddi olarak getirisi çok az olması ve dış hat seferlerininde azalması ÇELEBİ ve TAV'ı dış pazara açılmasına neden olmuştur.Türkiyede handlig hizmeti alan hava yolları verilen hizmetin güvenliğini ve kalitesini bildikleri için müşteri bulmakta ÇELEBİ ve TAV zorlanmayacaklardır.ALLAH yolunuzu açık etsin.
  • HAVACILIK ,KURAL TANIMAZ .KONTROL MEKANİZMASINA İNANMAZ VE HER TÜRLÜ TALİMATI LASTİK GİBİ UZATAN TÜRK ÜN SON İŞİ OLABİLİR .AMA EN İYİ YAPTIGI İŞ ASLA OLAMAZ!!!
  • Önce AHL de askılı ışıklı yönlendirici levhalar yap. Girişlere koyduğunuz levhalardaki minnacık hayayolu logolarından taksinin içinde giderken hiçbirşey görünmüyor. A daki bir havayolu için C de iniyoruz göremediğimiz için.
  • Ne pahasina olursa olsun ihaleyi alip ,....... sonrasinda mevcut fiyatlari 4 kat yukseltip dolandirici fiyatlari koyup para kazanmaktir yapilan...... Dunyanin EN pahali havalimanlaridir TC 'deki hizmet/yiyecek icecek/ ornegin Bira : 16TL dir Ams- 3,5 Euro almanya 4,- euro.

Son olarak Tunus'ta da havalimanı işletmesini kazanan TAV, 10 havalimanı ihalesi alırken, Çelebi de 4 ülkenin havayolunu işletiyor...

Havacılık işletmeleri konusunda son zamanlarda Türk firmalarının başarısı artıyor. Türk havacılık şirketlerinden TAV ve Çelebi yurtdışında aldıkları ihalelerle dikkat çekiyor.

TAV 10 yılda 10 havalimanı ihalesi alırken Çelebi de 4 ülkede hizmet vermeye başladı. Daha önce İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya Gazipaşa Havalimanı'nın işletme hakkını elinde bulunduran TAV Havalimanları AŞ, yurtdışında da Makedonya'da 3, Gürcistan ve Tunus'ta 2 havalimanı işletmesini kapsayan ihaleleri kazanmıştı. TAV son olarak Tunise SA'nın 2047'ye kadar işletme hakkını aldı ve Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Al-Rajhi ile de ortak girişim anlaşması imzaladı.

İŞİ BİLİYORUZ

TAV Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, son zamanlarda Türk şirketlerinin performans artışının nedeninin sermaye artışıyla ilgili olduğunu söyledi. Şirketlerin sermayeleri güçlendikçe yurtdışına yöneldiğini belirten Akın, “Bilgi eksiğimiz de yok. Sermaye ve bilgi birleşince yatırımların önü açılıyor” dedi.

Makedonya'da 2 adet terminal inşa edeceklerini ifade eden Akın, bu terminallerin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını, 20 yıllık işletme hakkına TAV'ın sahip olacağını söyledi.

TAV'LA ÇALIŞIRIZ

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren bir diğer Türk firması Çelebi Havacılık Servisi de yurtdışındaki pek çok projede adından söz ettiriyor. Çelebi, Macaristan, Hindistan, Belçika ve Almanya'da 1 işletme hakkına sahip olan Çelebi son olarak da İspanyol Acciona ve Newco Airport Services için teklif verdi. Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Samim Aydın da Türk firmalarının çok yönlü ve esnek olduğunu belirterek, “Piyasayı iyi biliyoruz, artık kalitemiz biliniyor. Böyle olunca da müşteri bize geliyor” dedi. TAV'ın başarılarıyla da gurur duyduklarını belirten Aydın, “Keşke mümkün olsa da TAV'la yurtdışında birlikte iş yapsak” diye konuştu.

DAHA ÖNCE HİÇ YOKTU

Önceleri yurtdışında hiçbir havayolunun işletmesinde yer alamayan Türk şirketleri, TAV ve Çelebi'nin birbiri ardına ihaleler kazanmasıyla birlikte yurtdışında adından sıkça söz ettirmeye başladı. Yurtdışında başarılarını artıran Türk şirketleri dünya sıralamasında üst sıralara doğru ilerliyor. Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR), ulaştırma sektöründeki, otoyollar, limanlar, köprüler, havalimanları ve toplu taşımacılıktaki, dünyanın en büyük inşaat firmaları ile proje müşavirlik firmaları listesinde TAV'ı ilk 3'te gösterdi.

İŞTE TÜRK DAMGALI HAVAALANLARI

Frankfurt havalimanı kargo işletmeciliği

Tunisie SA

Tunus Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanı

Makedonya Üsküp Büyük İskender Havalimanı

Gürcistan Tiflis Havalimanı

Macaristan Budapeşte Ferihegy Havalimanı

Belçika Brüksel Sud Uluslararası Havalimanı

HAVACILIK TÜRK'ÜN İŞİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
yaa burada çelebi 4 ayrı ülkede havayolu işletiyor yazıyor hangi havayolları bunlar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu şirketler o kadar başarılıysa, yap işlet devret modeliyle havaalanı yapıp işletsinler. mesela tarsus a çukurova, lüleburgaz a trakya, gülyalı ya orgi, altıntaş a zafer havaalanlarını yapıp işletsinler... hazır havaalanını kim olsa işletir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İKİSİDE BU İŞİN UZMANI ÇELEBİ ANTALYADAN ÇEKİLDİ ANTALYA HAVALİMANI PROFOSYENELLİĞİNİ YİTİRDİ AYNI ZİHNİYET TAVA GAZİPAŞAYI AÇTIRMIYARAK TÜRK TURİZMİNE BALTA ÜZERİNE BALTA VURUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
A dan C ye mesafe 40 m okadar yürürsün artık ,4 euro ya almanyaha havalimanında bira içen arkadaşa sesleniyorum 4 e bira bul gidip birlikte içelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir de tamı tamına ticari uçak üretebilsek çok iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede verilen özellikle iç hat yer hizmetinin maddi olarak getirisi çok az olması ve dış hat seferlerininde azalması ÇELEBİ ve TAV'ı dış pazara açılmasına neden olmuştur.Türkiyede handlig hizmeti alan hava yolları verilen hizmetin güvenliğini ve kalitesini bildikleri için müşteri bulmakta ÇELEBİ ve TAV zorlanmayacaklardır.ALLAH yolunuzu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HAVACILIK ,KURAL TANIMAZ .KONTROL MEKANİZMASINA İNANMAZ VE HER TÜRLÜ TALİMATI LASTİK GİBİ UZATAN TÜRK ÜN SON İŞİ OLABİLİR .AMA EN İYİ YAPTIGI İŞ ASLA OLAMAZ!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce AHL de askılı ışıklı yönlendirici levhalar yap. Girişlere koyduğunuz levhalardaki minnacık hayayolu logolarından taksinin içinde giderken hiçbirşey görünmüyor. A daki bir havayolu için C de iniyoruz göremediğimiz için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne pahasina olursa olsun ihaleyi alip ,....... sonrasinda mevcut fiyatlari 4 kat yukseltip dolandirici fiyatlari koyup para kazanmaktir yapilan...... Dunyanin EN pahali havalimanlaridir TC 'deki hizmet/yiyecek icecek/ ornegin Bira : 16TL dir Ams- 3,5 Euro almanya 4,- euro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000