12 Ağustos 2009, Çarşamba 21:24:31

Havaalanı için teklif süresi uzatıldı

Körfez ülkelerinden Umman, başkent havaalanında inşa edilecek yeni terminal binası için verilecek uluslararası tekliflerin son tarihini 31 Ağustos'a kadar uzattı.

Başkent Muskat Uluslararası Havalimanı'nda yapılması planlanan yeni terminal için dev firmalar arasında Fransız Vinci ve Hintli Larsen & Toubro'nun da olduğu belirtildi.

Şirketlerin yeni düzenlemeler doğrultusunda hazırlanmaları için zamana ihtiyaç duyduğu ve tüm tekliflerin 31 Ağustos'ta açılacağı bildirildi.

Geçen Şubat ayında terminal inşası için aralarında Suudi Bin Ladin grubu, Amerikan Bechtel, Kıbrıslı Joannou & Paraskevaides ve Yunanistan merkezli CCC olmak üzere altı şirketin son listeye kabul edildiği kaydedildi.

TAV UMMAN'DA

Geçen Mayıs ayında TAV İnşaat ve Consolidated Contractors Co (CCC)'nun kurduğu konsorsiyum 1,17 milyar dolarlık Muskat Havaalanı genişletme ihalesini kazanmıştı. Toplam 34 ayda bitirilmesi hedeflenen proje kapsamında 4 bin metrelik yeni pist, taksi yolları ve apron sahaları, mevcut pist, apron ve taksi yollarının yenilenmesi, havalimanı bağlantı ve yaklaşım yolları ile kavşakları, enerji nakil hatları deplasmanı, yakıt hidrant hatları ve hidrant pit sistemlerinin kurulması, ana ısıtma-soğutma merkezlerinin yapımı, yardımcı binaların inşası ve çevre düzenlemesi ve drenaj işleri bulunuyor.

Havalimanının halen yılda 4 milyon kişiye hizmet verdiği ve genişleme projeleri tamamlandıktan sonra yolcu kapasitesinin 12 milyona çıkacağı belirtiliyor.

Havaalanı için teklif süresi uzatıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000