06 Mayıs 2008, Salı 08:43:19

Gazipaşa koşusu başladı!

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde 25 yıllığına TAV firması tarafından kiralanan havaalanının projesinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nce onaylanması üzerine çalışmalarda ilk kazma vuruldu.

DHMİ Genel Müdürlüğü, ihale şartnamesi çerçevesinde TAV firmasının hazırladığı projeyi onayladı. Bugün onayı alan firma, havaalanında ilk çalışmayı başlattı. AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve Gazipaşa İlçe Başkanı Fazıl Yüksel, havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu. Havaalanı inşaatının başlamasının bölge turizmi için büyük bir gelişme olduğunu belirten Milletvekili Çavuşoğlu, birçok söylentiye rağmen verdikleri sözü tuttuklarını ve havaalanında çalışmalara başlandığını söyledi. Çavuşoğlu, önümüzdeki süreçte Alanya'nın beklediği nitelikle bir havaalanının hizmete gireceğini söyledi.

"Alanya'nın önceliği havaalanı mı il mi" kıyaslamasının doğru olmadığını da ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlar popülist açıklamalar. Herkes Alanya'da kimin il olmasını istediğini, kimin ister gibi gözüküp engel olduğunu biliyor" dedi.

Alanya il olursa Dinek'le Kargıcak arasında tek bir merkez olarak düşünülmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, batıda da bazı beldelerin birleştirilmesi ve bazılarının ise ilçe yapılması gerektiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, "Aslında Alanya, Mahmutlar da içinde olmak üzere Kargıcak beldelerini içine almalı. Diğer bölgede ise Konaklı ve Avsallar ilçe olmak üzere buradaki beldeleri bağlamak lazım. Bunlar benim şahsi görüşüm ve turizmin geleceği için böyle olmalı" diye konuştu.

Yabancıya Mülk Yasası'na da değinen Çavuşoğlu, "Yeni şekliyle çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Yeni yasayla yabancılara satılacak mülk, ilçenin imarlı alanlarının yüzde 10'unu geçemeyecek" dedi.

Çavuşoğlu, muhasebeciler yasasının da Meclis'ten geçtiğini ve 250'den fazla üyesi bulunan Alanya'da muhasebecilerin oda kurabileceğini kaydetti.

Gazipaşa koşusu başladı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000