04 Eylül 2014, Perşembe 11:23:50

ESENBOĞA HAVALİMANI ZİRVEYE ÇIKTI

TAV Esenboğa, enerjiyi verimli kullanarak karbon salımını en iyi seviyeye indirdi; kalan kısmı da temiz enerjiye yatırım yaparak ofsetledi. Esenboğa Havalimanı, ACI Europe tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında Türkiye’deki havalimanları içindeki en yüksek seviyeye ulaştı.
  • Keske Ankara - Istanbuk Ataturk arasini THY tekelinden cikarip en azindan 1 firmaya daha izin verseler de daha cok insan avrupa yakasindan ankaraya ucabilse ve daha cok yolcu trafiği olsa... Her zaman ucakla gidop gelebilsek Ankaramiza...
  • Yurtdışı hatlarının sayısı ile de zirveye çıkabilse keşke.
  • TAV -esenboğa'nın başarılarını görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. dingin-akıcı mekanları, çağdaş mimari niteliği ve kullanım kolaylığı nedeniyle benim en sevdiğim havalimanı olan ESB'nin, çevre konusundaki duyarlılığı da gerçekten takdire şayan. bütün bunlara karşın, her gittiğimde neredeyse iki elin parmaklarını geçmeyen dış hat uçuşları ve anadolujet dışında alternatif iç hat uçuşları olmayan ESB'ye gerçekten haksızlık ediliyor, havalimanı bu durumu hak etmiyor. her nekadar 2013 yılında 10 milyon yolcuya evsahipliği yapsa da, neden 2. ya da 3. hub olarak daha yoğun ve yaygın bir uçuş trafiği olmasın. sanırım TAV'a burada da epey görev düşüyor. son olarak anadolujet'in hazin durumu da esb'ye yakışmıyor. anadolujet kaliteli hizmet vermek istiyorsa eagean airlines gibi, ödüllü bölgesel taşımacılık yapan şirketlere daha dikkatli bakmalı -- taşra şirketi görünümlü anadolujet esb'ye uymuyor!
  • gelinde şutun haline bi bakın ya tavantan hergün borular sızıntı yapıyor. bütün giderler üstümüze dökülüyor şut altı lagam gibi kokuyor tav sınıfta kaldı bence
  • Bu kadar karbon oranını hesaplamakla zaman kaybetmeyin daha verimli kullanım için önce tavanları onarın. zira gölete dönüyor biraz şiddetli yağmurda içerileri. sonra yine hesaplayın yeşil hava limanı olma yönünde ilerleyin. Arabası olmayana benzin vermek gibi bir şey sizinki.
  • Esenboğa'nın başarılarını görmek çok güzel bir duygu ancak yolcu ve trafik sayısının da arttığını görsek çok daha mutlu oluruz.
  • evet gerçekten şahane akıyor tavanı kontuarların önüne. Kovalar yetişmiyor yeni bir iş kolu olabilir aslında

TAV Esenboğa, enerjiyi verimli kullanarak karbon salımını en iyi seviyeye indirdi; kalan kısmı da temiz enerjiye yatırım yaparak ofsetledi. Esenboğa Havalimanı, ACI Europe tarafından yürütülen Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında Türkiye’deki havalimanları içindeki en yüksek seviyeye ulaştı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen Ankara Esenboğa Havalimanı, iklim değişikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alan karbon salımlarını nötralize ederek Türkiye’de bu seviyeye yükselen ilk havalimanı oldu. Esenboğa, bu başarıyla dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasına girdi.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer “TAV Havalimanları olarak çevre ve topluma saygılı, sürdürülebilir bir iş modelini benimsiyoruz. Yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkilerimizi de en aza düşürmeyi hedefliyoruz. Enerji verimliliği alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yolcu başına karbon salımımızı 2013 yılında yüzde 10 azalttık. Kalan kısmıysa ofsetledik. Böylece 2013 yılında faaliyetlerimiz sonucunda atmosfere çıkan karbon dioksit miktarının tamamını kapsayacak kadar temiz enerji üretimine destek olduk. Türkiye’de bu alanda öncü olmaktan ve çevrecilik konusunda dünyanın sayılı havalimanları arasına girmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm paydaşlarımız için en yüksek değeri yaratırken çevresel ve toplumsal fayda yaratmak üzere çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

TAV, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI Europe tarafından hayata geçirilen Havalimanı Karbon Akreditasyonu Programı’nda 2009’dan bu yana aktif şekilde yer alıyor. Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes’le programa katılan TAV, Tunus’ta işlettiği Enfidha ile Afrika kıtasında sertifikasyon alan ilk havalimanı işletmecisi oldu.

Geçtiğimiz yıl 10 milyon 928 bin yolcuya hizmet veren Esenboğa Havalimanı, yolcu konforundan ödün vermeksizin enerjiyi verimli kullanmak üzere bir dizi uygulamayı hayata geçirdi. Otomatik aydınlatma kontrolü, LED aydınlatma kullanımı, doğalgazdan elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten trijenerasyon tesisi bu uygulamalar arasında bulunuyor.

Esenboğa, bağımsız denetimden geçen bu uygulamalar sonucunda Havalimanı Karbon Akreditasyonu programında 3+ seviyesinde sertifikasyon aldı. Dünyada bu seviyeye gelen sadece 17 havalimanı bulunuyor. İsveç’te 10, Norveç, Hollanda ve İtalya’da ikişer havalimanı bu sertifikayı alırken Türkiye de Esenboğa ile listeye eklenmiş oldu.

Haziran 2014 itibariyle dört kıtadaki 102 havalimanı programda yer alıyor. Programdaki havalimanları küresel yolcu trafiğinin yüzde 23,6’ını temsil ediyor. Üye havalimanları 2013’te yürüttükleri çalışmalarla karbon salımlarını toplam 133 bin 599 ton azalttı. Bu miktar 3 milyon 400 bin ağacın 10 yılda soğurduğu karbondioksit miktarına eşdeğer.

ESENBOĞA HAVALİMANI ZİRVEYE ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

keske... ~ 10 yıl önce
Keske Ankara - Istanbuk Ataturk arasini THY tekelinden cikarip en azindan 1 firmaya daha izin verseler de daha cok insan avrupa yakasindan ankaraya ucabilse ve daha cok yolcu trafiği olsa... Her zaman ucakla gidop gelebilsek Ankaramiza...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 10 yıl önce
Yurtdışı hatlarının sayısı ile de zirveye çıkabilse keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 10 yıl önce
TAV -esenboğa'nın başarılarını görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. dingin-akıcı mekanları, çağdaş mimari niteliği ve kullanım kolaylığı nedeniyle benim en sevdiğim havalimanı olan ESB'nin, çevre konusundaki duyarlılığı da gerçekten takdire şayan. bütün bunlara karşın, her gittiğimde neredeyse iki elin parmaklarını geçmeyen dış hat uçuşları ve anadolujet dışında alternatif iç hat uçuşları olmayan ESB'ye gerçekten haksızlık ediliyor, havalimanı bu durumu hak etmiyor. her nekadar 2013 yılında 10 milyon yolcuya evsahipliği yapsa da, neden 2. ya da 3. hub olarak daha yoğun ve yaygın bir uçuş trafiği olmasın. sanırım TAV'a burada da epey görev düşüyor. son olarak anadolujet'in hazin durumu da esb'ye yakışmıyor. anadolujet kaliteli hizmet vermek istiyorsa eagean airlines gibi, ödüllü bölgesel taşımacılık yapan şirketlere daha dikkatli bakmalı -- taşra şirketi görünümlü anadolujet esb'ye uymuyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şutcu ~ 10 yıl önce
gelinde şutun haline bi bakın ya tavantan hergün borular sızıntı yapıyor. bütün giderler üstümüze dökülüyor şut altı lagam gibi kokuyor tav sınıfta kaldı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en iyiye ~ 10 yıl önce
Bu kadar karbon oranını hesaplamakla zaman kaybetmeyin daha verimli kullanım için önce tavanları onarın. zira gölete dönüyor biraz şiddetli yağmurda içerileri. sonra yine hesaplayın yeşil hava limanı olma yönünde ilerleyin. Arabası olmayana benzin vermek gibi bir şey sizinki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
Esenboğa'nın başarılarını görmek çok güzel bir duygu ancak yolcu ve trafik sayısının da arttığını görsek çok daha mutlu oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
er ~ 10 yıl önce
evet gerçekten şahane akıyor tavanı kontuarların önüne. Kovalar yetişmiyor yeni bir iş kolu olabilir aslında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen ~ 10 yıl önce
İstanbul boğazından bahsediyorlar , Çanakkale boğazı olarak anlamanız tuhaf olmuş.
ere yanıt ~ 10 yıl önce
çevreci havalimanı dediklerine göre doğayla bina arasına bir şey koymamışlar her yağmurda sular içeri.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000