30 Ocak 2009, Cuma 14:57:40

AIRPORTHABER YAZDI, TAV’DAN AÇIKLAMA GELDİ...

AirportHaber tarafından dün "AHL'DE CHECK-IN KAOSU" başlığıyla duyurulan haberin ardından Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding'den konuya ilişkin açıklama yapıldı.
  • Yılda yaklaşık 23 milyon yolcunun geçtiği ve Türkiye'mizin ilgili sektördeki en büyük firmasının işlettiği ve aynı şekildede profesyonel olması gereken bir havalimanında IT altyapısında bu tür bir problemin çıkmasına mahal verilmiş olması çok tuhaf doğrusu.Hiç ama hiç yakıştıramadım.
  • Böyle büyük bir sistemde virüse karşı önlem alınmamış olması inanılmaz. En üst düzeyde güvenliğin söz konusu olduğu bir çalışma ortamında nasıl böyle bir şey olabilir? Bu açıklama son derece talihsiz, işletmenin ne kadar amatörce yapıldığını gösteriyor. Diğer havalimanlarında olması durumu kurtarmıyor, sizde olmasın da örnek olun.
  • tşk ederiz size bide mahan açıklama yapsa donki olay hakında hala yolcular perişan suromlu kim? mahan air açklama yapsın

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gidiş katında bulunan check-in kontuarlarında bulunan sistemelerde sorun yaşanınca havayolu şirketleri zor durumda kalmıştı. Sorun nedeniyle bazı uçuşlarda ortalama 30 dakikalık gecikme yaşanmıştı. Dün birçok havayolunu sıkıntıya sokan olay hakkında Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding yazılı bir açıklama yayınladı.

İşte TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan o açıklama:

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde SITA CUTE sisteminde etkisini gösteren "downadup" adındaki "networm" virüsü nedeniyle sistem problemi yaşanmıştır. Virüsün etkisiz hale getirilmesi için, yurtdışı SITA sistem yönetim merkezinden de gelen talep uyarınca check-in ve boarding lokasyonlarında  400’e yakın CUTE workstation'lar sistemden çıkarılarak temizleme işlemi yapılmıştır. Virüsün tamamen temizlenmesiyle söz konusu makineler kademeli olarak sisteme yeniden entegre edilmektedir.
 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nden uçuşlarda bugün içinde çalışmadan kaynaklanan bir gecikme meydana gelmemiştir. Bu problem nedeniyle SITA yetkililerinden alınan bilgiye göre SITA sistemlerinin kullanıldığı Los Angeles, Miami, Oslo, JFK, Arlanda ve Bremen gibi önemli havalimanlarında da sorun yaşanmıştır.

Sorunun giderilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. 

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

TAV İstanbul

AIRPORTHABER YAZDI, TAV’DAN AÇIKLAMA GELDİ...

Yorumlar

campari ~ 15 yıl önce
Yılda yaklaşık 23 milyon yolcunun geçtiği ve Türkiye'mizin ilgili sektördeki en büyük firmasının işlettiği ve aynı şekildede profesyonel olması gereken bir havalimanında IT altyapısında bu tür bir problemin çıkmasına mahal verilmiş olması çok tuhaf doğrusu.Hiç ama hiç yakıştıramadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 ~ 15 yıl önce
Böyle büyük bir sistemde virüse karşı önlem alınmamış olması inanılmaz. En üst düzeyde güvenliğin söz konusu olduğu bir çalışma ortamında nasıl böyle bir şey olabilir? Bu açıklama son derece talihsiz, işletmenin ne kadar amatörce yapıldığını gösteriyor. Diğer havalimanlarında olması durumu kurtarmıyor, sizde olmasın da örnek olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahan ~ 15 yıl önce
tşk ederiz size bide mahan açıklama yapsa donki olay hakında hala yolcular perişan suromlu kim? mahan air açklama yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000