23 Temmuz 2009, Perşembe 08:42:22

06/24 Pisti'ne onay verildi

Atatürk Havalimanı'nın 'sabıkalı' pisti olarak bilinen 06/24 pistinin ihalesi, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı.
  • eko inşaata hayırlı olsun. merakım şudur: ne zaman işe başlanacak? 90 gün de bitecekmiş ama her geçen gıün 90 günden uzaklaşıyoruz... tatili kesip başlasanız artık...
  • TABİ BİRİLERİNİN PARA KAZANMASIO LAZIM 250 METRE HARFİYATI YETER BEDAVA PARA KAZANDIRMANIN YOLU . BAKALIM 250 METRE UZAYINCA KAÇ METRE EŞİK KAYDIRACAKSINIZ ATAKÖY TARAFINDAN MANİA VAR DİYE.
  • 36R ın dogunda bir pist varmıs eskıden evet 1930-1940 lı yıllarda bu meydanda Sptfire lar ucarken ama o toprak bir pist ve gercekten uzatılsaymıs ve etrafına yol veya DTM gibi yerler yapılamasaymıs muhtesem olurdu.Ayrıca 06/24 kapandıgında buyuk beklemelere ciddi sorunlarada hazır olun...
  • bence pisti 250 m uzatmak bir çözüm ama uçak iniş kalkışı için birşey teşkil etmiyor . pistten çıkışların arttırılması da şart .
  • 90 gün de pistin yenilenmesi tamamlanacakmış, ne zaman başlayacak? Temmuz bitti, en iyi halde Ağustosda başlasın dersek; Ekim bilemedin Kasımda tamamlandı. buraya kadar sıkıntı yok diyelim. Sonra uzatma işi başkayacak, kış ortasında nasıl olacak bu çalışmalar pek merak ediyorum....bu arada kapasite ne olacak, uçakların durumu için ne gibi önlemler alındı, ltbu, ltfj ne durumda hazır mı meydanlar bu duruma... kaç haftadır sıkıntı var diye bar bar bağırıyorlar toplanıyorlar, eeee çözüm nedir ne buldular acaba...herşeyi bilirler ya dhmi ciler söylesinler de biz de bilelim...
  • oktay abi sen çok yaşa... bu kadar yıllık tecrübenle her zaman doğru timing ile hep konulara dikkat çekiyorsun. senin dediklerini bir anlayıp dikkate alsalar, çoktannnn adam olurlardı. yılmadan hala aynı amatör ruhla ve sabırla çalışıyorsun. havacılık camiası senin hakkını ödeyemez.....
  • bildiğim kadarıyla; 36 r doğusunda eskiden bir pist vardı. şimdiki dünya ticaret merkezinin olduğu yere kadar uzanan... ahl nın havadan çekilmiş resminde yeri hala belliiii.. neden bu konuda bir çalışma yapılmıyor, ist yakışır.
  • Pistin yüzeyinin yenileştirilmesi, olağan bakım işlemi. Pistin 250 m uzatılması, daha iyi bir duruş mesafesi. Ancak trafik yükünü azaltmaya yeterli değil. Phalı masorun çözücü çözüm 36 R pistini havalimanının Doğusuna inşaa etmek. İlaç tedavisi yeterli olmuyor, ameliyat gerekiyor artık. Kamulaştırılacak alan çok fazla değil. Kamulaştırmayı da abartılmış fiyatlardan değil vergiye bildirdikleri matahtan yaparsnız bedavaya bile gldi sayabilirsiniz. Çok daha öncelerden de öyle planlanmıştı. Onun içindir ki o araziler betonlaşmadan kalabilmişti. Şimdi çıtır çıtır yenmeye başladı. Bir düşünün bakalım.
  • 06-24 pisti de diğer pistler gibi 3000 Metre olsa iyi olurdu.
  • Sanki yer varmış ta 250m uzatıyormuş, 2550m yeterli imiş gibi olmuş.

Yıl sonuna kadar pistteki çatlakların onarımı işi tamamlanacak. Önümüzdeki yıl içinde de pistin uzunluğu 2 bin 550 metreye çıkarılacak. Söz konusu pistin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. İhalede 179 milyon 480 bin TL ile Eko İnşaat en düşük teklifi vermişti.

Eko İnşaat'ın teklifi dün DHMİ Genel Müdürlüğü yönetimi tarafından onaylandı. İhaleyi kazanan şirketle gelecek haftalarda sözleşme imzalanacak. Ardından da inşaat başlayacak.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı pistinin ilk olarak kaplama yenilemesinin yapılacağını söyledi. Birdal, bu işlemin sözleşme gereği en geç 90 gün içinde tamamlanacağını belirtirken, "Amacımız, pisti mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak trafiğe açmak. Bunun için önce pistin kaplama işlemi bitirilecek.

Pistteki diğer bir iş ise, 2 bin 300 metre olan uzunluğu, 250 metre uzatarak 2 bin 550 metreye çıkarmak. Pistin uzatılmasını da gelecek yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

15 Temmuz'da gerçekleşen ihaleye yeterlilik alan Makyol İnşaat-İntaş İnşaat Ortak Girişimi, TAV Holding AŞ, Eko İnşaat, MÖN İnşaat-IC İçtaş-ECE Tur Ortak Girişimi ile Yüksel İnşaat-YDA İnşaat Ortak Girişimi teklif vermişti. İhalede en düşük teklifi179 milyon 480 bin TL ile Eko İnşaat'tan gelmişti.

ZAMAN

06/24 Pisti'ne onay verildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
eko inşaata hayırlı olsun. merakım şudur: ne zaman işe başlanacak? 90 gün de bitecekmiş ama her geçen gıün 90 günden uzaklaşıyoruz... tatili kesip başlasanız artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TABİ BİRİLERİNİN PARA KAZANMASIO LAZIM 250 METRE HARFİYATI YETER BEDAVA PARA KAZANDIRMANIN YOLU . BAKALIM 250 METRE UZAYINCA KAÇ METRE EŞİK KAYDIRACAKSINIZ ATAKÖY TARAFINDAN MANİA VAR DİYE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
36R ın dogunda bir pist varmıs eskıden evet 1930-1940 lı yıllarda bu meydanda Sptfire lar ucarken ama o toprak bir pist ve gercekten uzatılsaymıs ve etrafına yol veya DTM gibi yerler yapılamasaymıs muhtesem olurdu.Ayrıca 06/24 kapandıgında buyuk beklemelere ciddi sorunlarada hazır olun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence pisti 250 m uzatmak bir çözüm ama uçak iniş kalkışı için birşey teşkil etmiyor . pistten çıkışların arttırılması da şart .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
90 gün de pistin yenilenmesi tamamlanacakmış, ne zaman başlayacak? Temmuz bitti, en iyi halde Ağustosda başlasın dersek; Ekim bilemedin Kasımda tamamlandı. buraya kadar sıkıntı yok diyelim. Sonra uzatma işi başkayacak, kış ortasında nasıl olacak bu çalışmalar pek merak ediyorum....bu arada kapasite ne olacak, uçakların durumu için ne gibi önlemler alındı, ltbu, ltfj ne durumda hazır mı meydanlar bu duruma... kaç haftadır sıkıntı var diye bar bar bağırıyorlar toplanıyorlar, eeee çözüm nedir ne buldular acaba...herşeyi bilirler ya dhmi ciler söylesinler de biz de bilelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oktay abi sen çok yaşa... bu kadar yıllık tecrübenle her zaman doğru timing ile hep konulara dikkat çekiyorsun. senin dediklerini bir anlayıp dikkate alsalar, çoktannnn adam olurlardı. yılmadan hala aynı amatör ruhla ve sabırla çalışıyorsun. havacılık camiası senin hakkını ödeyemez.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bildiğim kadarıyla; 36 r doğusunda eskiden bir pist vardı. şimdiki dünya ticaret merkezinin olduğu yere kadar uzanan... ahl nın havadan çekilmiş resminde yeri hala belliiii.. neden bu konuda bir çalışma yapılmıyor, ist yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pistin yüzeyinin yenileştirilmesi, olağan bakım işlemi. Pistin 250 m uzatılması, daha iyi bir duruş mesafesi. Ancak trafik yükünü azaltmaya yeterli değil. Phalı masorun çözücü çözüm 36 R pistini havalimanının Doğusuna inşaa etmek. İlaç tedavisi yeterli olmuyor, ameliyat gerekiyor artık. Kamulaştırılacak alan çok fazla değil. Kamulaştırmayı da abartılmış fiyatlardan değil vergiye bildirdikleri matahtan yaparsnız bedavaya bile gldi sayabilirsiniz. Çok daha öncelerden de öyle planlanmıştı. Onun içindir ki o araziler betonlaşmadan kalabilmişti. Şimdi çıtır çıtır yenmeye başladı. Bir düşünün bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
06-24 pisti de diğer pistler gibi 3000 Metre olsa iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sanki yer varmış ta 250m uzatıyormuş, 2550m yeterli imiş gibi olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000