29 Kasım 2023, Çarşamba 15:12:37

Yunanistan; 'Eurofighter üretim konsorsiyumuna Türkiye de dahil edilecek'

Yunanistan hükümeti yetkilileri, 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın almak isteyen Türkiye'nin, İngiltere ve İspanya tarafından Eurofighter üretim konsorsiyumuna dahil edilmek istendiğini açıkladı.
  • Bu bolgede Turkiyeyi dusman gosteren sig politikalardan vazgecin; hos degil ve sig
  • Sayın bakan şu dünyada en önemli şey artık savunma gücü.Almanya vermiyor ise paramızla değilmi Rusya'dan alalım onlar peşimizden koşsun.Filistin ortada rahatimizdan tüm Türkiye olarak biraz taviz veririz,bir lokma eksik ama savaş gücü çok önemli, Vermiyor ise farklı ülke hemen joker devreye girmeli, Nükleer güce ağırlık verelim ne olur.
  • Boş Boş Konuşup Hainlik Yapma Zevzek
  • Bu benim icin de süpriz bir haber. Ama mantikli. Almanlar hop oturuyor, hop kalkiyor bu günlerde, ne yapacagiz simdi diye. Endüstri fena bastiriyor, hükümet ise tam tersine vermeyiz diye inat ediyor. Kendimizi aldatmayalim, Eurofighter Typhoon ölü bir dogum, bunu biz de biliyoruz. Konsepti 1980´li yillara dayaniyor. 1990´dan sonra Almanya, ihtiyac kalmadi artik, projeyi söndürelim diye cok tartisti. Nihayetinde projeye devam edildi ve zamala gelistirildi. Bugünlerimizde RAF 1990´lardan kalma Eurofighter Typhoon Tranche-1 tayyarelerini Türkiye´ye satmak istiyor. Nasil olsa 2025´te servis disi cikacaklar. Eger anlasabilinirse, Ingilizler karsiliginda TAI Kaan gibi projelerde Know-How destigi verecekler (Aviyonik, motor, Rolls Royce, vs.vs.). Isimize o kadar yarar mi bu Tranche-1 tayyareleri? Pek sannam, yararindan cok, zarari olur. Ama Know-How´a ihtiyacimiz var. Konsorsiyuma katilirsak, Eurofighter teknolojisinden, Kaan´da yararlanabiliriz.
  • Tarih defalarca kes Islmacilikla Turk milliyetciliginin beraber yurumedigini gosterdi halen gosteriyor
  • Yunanistanda da kazanacak; keyfe bak; Ozunden kopmus Milletine bagliligi kalmamis Araplasmis Turkler ulkemi mahvetti
  • Bir masal ülkesinde bir kotu yonetici varmis; sadece Komisyon almak icin gitmis s422 almis; ve o gune kadar ulkesine hem isgucu hem dolar kazandiracak; teknolojik gelismesine cok sey katmis projeden ulkesi bu nedenle cikarilmis ulkeye bunca kotuluk olmus; sonra ne mi yapmis; masal bu ya ulkede buna benzer adimlar yuzunden halk iyice fakirlesmis ama yonetici ders almamis, boyle surup gidermis bakalim sonunda ne olacak
  • Ucuz işgücü,riski dağıtma,para kazanma gibi konular yüzünden bizi konsorsiyuma dahil etmek istiyorlar da Abd izin verirse olur anca.Bir de hani yerli ve milli uçak,motor,gemi yapıyorduk,kimseye ihtiyacımız yoktu herkes bize gıpta ediyor,çekiniyordu ne oldu niye şimdi eurofighter peşinde koşuyoruz?

Yunanistan hükümeti yetkilileri, 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı satın almak isteyen Türkiye'nin, İngiltere ve İspanya tarafından Eurofighter üretim konsorsiyumuna dahil edilmek istendiğini açıkladı.

Yunanistan'ın önde gelen yayın organlarından Kathimerini'ye açıklamalarda bulunan Atina yönetimi yetkilileri, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak'ın Londra'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le yapacağı görüşmeyi son anda iptal ederek yaşanan krizi değerlendirdi.

Sunak'ın ekibinin, Miçotakis'in Londra ziyareti sırasında 1800'lerin başında Atina'dan kaçırılan Parthenon Heykelleri'nin iadesi konusunu gündeme getirmeyeceğine dair Yunan hükümetinden güvence aldıklarını açıklayan hükümet yetkilileri, Sunak'ın Miçotakis'le görüşmesini iptal etme nedenlerinden birinin, Birleşik Krallık'la Türkiye arasında gözlemlenen yakınlaşma olduğunu aktardı.

Gazeteye konuşan hükümet kaynakları, Sunak yönetimindeki Britanya'da oluşan güçlü Türkiye yanlısı tavrın görmezden gelinemeyeceğini ifade etti.

Hükümet yetkilileri ayrıca Kathimerini'ye verdikleri röportajda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almak istediğini açıklamasının ardından, Londra'nın İspanya'yla Eurofighter savaş uçaklarını üreten konsorsiyuma Türkiye'nin de katılması için çaba harcadığını da aktardı.

"ALMANYA'YI RAZI ETMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde bir milletvekilinin "Eurofighter Typhoon" savaş uçağının alınıp alınmayacağına yönelik sorusu üzerine Güler, "Eurofighter ile ilgili çalışmamız var. Eurofighter'ı almak istiyoruz. Çok etkili bir uçak. Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya 'evet' diyor, şimdi Almanya'yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya 'Biz çözeceğiz' diyorlar. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz" demişti.

(Patronlar Dünyası)

Yunanistan; 'Eurofighter üretim konsorsiyumuna Türkiye de dahil edilecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Yunanistana ~ 3 ay önce
Bu bolgede Turkiyeyi dusman gosteren sig politikalardan vazgecin; hos degil ve sig

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bozo44 ~ 5 ay önce
Sayın bakan şu dünyada en önemli şey artık savunma gücü.Almanya vermiyor ise paramızla değilmi Rusya'dan alalım onlar peşimizden koşsun.Filistin ortada rahatimizdan tüm Türkiye olarak biraz taviz veririz,bir lokma eksik ama savaş gücü çok önemli, Vermiyor ise farklı ülke hemen joker devreye girmeli, Nükleer güce ağırlık verelim ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cankuş ~ 5 ay önce
Boş Boş Konuşup Hainlik Yapma Zevzek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuncay DENIZ ~ 5 ay önce
Bu benim icin de süpriz bir haber. Ama mantikli. Almanlar hop oturuyor, hop kalkiyor bu günlerde, ne yapacagiz simdi diye. Endüstri fena bastiriyor, hükümet ise tam tersine vermeyiz diye inat ediyor. Kendimizi aldatmayalim, Eurofighter Typhoon ölü bir dogum, bunu biz de biliyoruz. Konsepti 1980´li yillara dayaniyor. 1990´dan sonra Almanya, ihtiyac kalmadi artik, projeyi söndürelim diye cok tartisti. Nihayetinde projeye devam edildi ve zamala gelistirildi. Bugünlerimizde RAF 1990´lardan kalma Eurofighter Typhoon Tranche-1 tayyarelerini Türkiye´ye satmak istiyor. Nasil olsa 2025´te servis disi cikacaklar. Eger anlasabilinirse, Ingilizler karsiliginda TAI Kaan gibi projelerde Know-How destigi verecekler (Aviyonik, motor, Rolls Royce, vs.vs.). Isimize o kadar yarar mi bu Tranche-1 tayyareleri? Pek sannam, yararindan cok, zarari olur. Ama Know-How´a ihtiyacimiz var. Konsorsiyuma katilirsak, Eurofighter teknolojisinden, Kaan´da yararlanabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kkg ~ 5 ay önce
Doğru bilinen yanlışlar diye bir sey vsrdır ya seninkisi de o Kaan uzerinde hala çalışıyıyor 2028-29-30 lu yıllarda ancak uretime geçilecek ayda 1 veya 2 tane O zamana kadar senin uçak açığın nasıl karşılayacaksın Ya abd drn F16 blok 70 Ya da ona yakın eurofigther başka seçeneğin var mı Yani bu kaan gelene kadar ki açığı kapatmak için anlamışsindır inşallah
Labuşkacı ~ 5 ay önce
Bir akıl sende var bak gördünmü 1 sene sonra boşa çıkacak ucakları vereceklermiş bize peki bakanın yaptığı son sınıf en üst seviye modeli alacaz açıklaması ne olacak senin kadar zekaları yok ya senln gibi boşlar yazar durur
İbrahim ~ 5 ay önce
Typhoon tranc4 son versiyon için pazarlık yapılıyor 1 versiyonu bedava verseler türkiye almaz
FeCisi ~ 5 ay önce
MSB ve yetkililer alınacak uçakların ikinci el olmayacağını, son sürüm olacağını defalarca belirttiler. İkinci el olsa Almanyayı razı etmek gibi bir şeye gerek kalmazdı! Uçağı kullanan ülke direk satışını yapardı. Ölü doğum demişsiniz! Pek çok uçak misal F-16lar yanılmıyorsam 1978 lerden bu yana geliştirilerek yeni sürümlerde devam ediyor. Typhonlarda bunun gibi.
Islamcilik=arapmilliyetciiligi ~ 5 ay önce
Tarih defalarca kes Islmacilikla Turk milliyetciliginin beraber yurumedigini gosterdi halen gosteriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Def ~ 5 ay önce
Hocam Türkiye müslüman bir ülke ve sende belliki müslüman değilsin,müslümanlardan ve islamdan inanılmaz derece de nefret ettiğinde aşikar bence senin açından en doğrusu müslüman olmayan bir ülkeye defolup gitmek
İslamcılık rumuzuna ~ 5 ay önce
Dediğin doğru da ne gariptir ki güya milliyetçiler de bu kafaya para ve politik çıkar için destek veriyor!
Islama köfte ~ 5 ay önce
Islama köfte ile milliyetçilik gayet güzel yürür
Sezar ~ 5 ay önce
Yanlis tespit. Turk cumhuriyetler toplulugu tamami musluman. Turk olupta hristiyan topluluk karamanlilari Atatürk tamamini Yunanistana gönderdi.???
Def yazana ~ 5 ay önce
Sen ve senin gibiler açısından da en doğrusu gayri müslim icadı hiçbir şeyi de alıp kullanmamak,onlardan para,yatırımcı turist beklememek de yapamazsınız muhtaçsınız çünkü. Bu yorumu bile allahsız,kitapsız ülkede üretilen telefon ve çoğunu yahudilerin yaptığı sistemlerle yapabiliyorsun unutma ki...
Ooooo ~ 5 ay önce
Yunanistanda da kazanacak; keyfe bak; Ozunden kopmus Milletine bagliligi kalmamis Araplasmis Turkler ulkemi mahvetti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al bir tane ~ 5 ay önce
Yavrum müslüman değilsin ve seçimine saygım sonsuz senin ruh sağlığın adına gayrimüslüm bir ülkede yaşaman daha sağlıklı olan bi zahmet sen de defol
Oooo yazana ~ 5 ay önce
Onlara Türk denemez arap uşağı veya kulu denebilir ancak...
Mütercim ~ 5 ay önce
MÜSLÜMANLAR diyemeyen ARAPLAŞMIŞ TÜRKLER diyor;bak şu konuşana!
Gedik ~ 5 ay önce
Araştırma yapsak kesin Türk cikmazsin
Al bir tane'ye ~ 5 ay önce
Sen de adamsan gayri müslim icadı hiçbir şeyi alıp kullanma,turistini yatırımcısını ülkene sokma yavrum...
Fatih ~ 5 ay önce
Özünü korumak istiyorsan defol git orta asyanın dağlarına. Gelmişsin yunan ermeni kürt arap cografyasına yok özüm yok bilmem ne. Kesin lan artık. Git bakalım dna testinde % kaç Türk çıkıyorsun Türklüğün kalmışmı?Arap diye ağzını acanın derdi arap marap değil bizzat islamdır. Islam ülkesinde yaşamak zorunuza gidiyorsa defolup istediğiniz ülkeye gidebilirsiniz.
zırt ~ 5 ay önce
sen nesin Yahudileşmiş siyonist türk mü
Ayni masallarda ~ 5 ay önce
Bir masal ülkesinde bir kotu yonetici varmis; sadece Komisyon almak icin gitmis s422 almis; ve o gune kadar ulkesine hem isgucu hem dolar kazandiracak; teknolojik gelismesine cok sey katmis projeden ulkesi bu nedenle cikarilmis ulkeye bunca kotuluk olmus; sonra ne mi yapmis; masal bu ya ulkede buna benzer adimlar yuzunden halk iyice fakirlesmis ama yonetici ders almamis, boyle surup gidermis bakalim sonunda ne olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okozov ~ 5 ay önce
tc istedi de onlarda buyur gel al mi dedi parsı verilen ucakları vermediler eşkiyayla bir ringe cik bakalım otomatik silaha karşı taşla savana bir genci hayal et sen önce
Taşkentli ~ 5 ay önce
S 400 almasak vereceklerine mi inanıyorsun yazık. ABD Türkiye'nin Yunanistan'a karşı güçlenmesi ve Akdeniz'de hak idda etmesine karşı çıktığı için vermedi.Bugüne kadar piyade tüfeği bile yapmaya cesaret edemeyenlere de söylede Adaletini bilelim
Amaç belli ~ 5 ay önce
Ucuz işgücü,riski dağıtma,para kazanma gibi konular yüzünden bizi konsorsiyuma dahil etmek istiyorlar da Abd izin verirse olur anca.Bir de hani yerli ve milli uçak,motor,gemi yapıyorduk,kimseye ihtiyacımız yoktu herkes bize gıpta ediyor,çekiniyordu ne oldu niye şimdi eurofighter peşinde koşuyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Psycosis ~ 5 ay önce
Türk ama anca Azerbaycan a kadar. Doğu Turkistan da Müslüman ve Türk. Gidin ilk onlara yardım edin. Ben Arap değilim, Türkiye de Arabistan değil... Ben Araplara yardım etmek zorunda değilim. Onlar sebebiyle sırtımda kambur taşımak zorunda değilim. Osmanlı batarken ilk kaçanlar Araplardi. Bak kitapta yazıyor. Sonra Persler ne zaman açık bulsa sırtından bicakliyor. Milliyetçi isen Türk isen o zaman önce egiteceksin kendini. Dünyayı gozunlen goreceksin, bakıp gecmeyeceksin... En kutsal kitap bile sana oku der, oku ki anlayasin, cahil kalmayasin, koyun olmayasin. Yaradan sana idrak ve düşünme yetisi vermiş... Bunları at gözlüğü takman için değil, kendini egitebilmen için vermiş. Tek ilmi değil, herseyi, bilimi, doğayı, insanı... Sadece şunun için kimse dönüp kader deyip kusurunu gizlemeye çalışmasın. O ki herşeyi bilir, sen kendini kader diye aldatma diye...
15 liler ~ 5 ay önce
Evlat ha deyince motor olmuyor, motosiklet ile karıştırma.özgür özel ve havalesi ile aynı kaptan yemek yediniz herhalde.yapılanları görmeyecek kadar ya körsünüz ya da bu ülkeye düşmansınız.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000