13 Kasım 2023, Pazartesi 11:49:18

Sunexpress'ten Boeing'e 90 uçaklık sipariş

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, filosunu genişleterek güçlü büyümesini devam ettirmek için yeniden Boeing 737 MAX’i tercih etti.
  • Thy pilotlarin kendilerine guvensizliklerinden ve disarida baska sirkette yapamam dusuncesininden beslenip neredeyse charter yari maasina pilot ucuruyor
  • Türk Lisanslı pilot'dan bile Mollymavk sınavı istiyorsun 150 euro ödedip her adaydan 150X... iyi para bu devirde personel mi alıyosun para mı kazanıyosun hadi cadet den almıyorsun Shgm lisanslıdan neden alıyorsun yoksa cebe .....
  • Doyurqmadık bir türlü pilotlarımızı, gerçi biz de onların sayesinde zam alıyoruz ya. O da başka bir dilemma.
  • Buradan şirketimizi kötüleyen mesai arkadaşlarıma yazmak istiyorum. Şirketimizle gurur duyuyorum. Bizi pandemide mağdur etmedi, işsiz bırakmadı. Kesintiler her şirkette oldu. Bizde de olması normaldi. Euro maaşı aldığımıza göre Euro zone enflasyonu doğaldır. Yoksa OF pilotları yüzünden TL’ye dönemiyor ve gerçek Türkiye enflasyonu oranında zam alamıyoruz. Şirketimiz bütüyor ve geleceğimize yatırım yapıyor. Sizler bunları göremiyor musınuz? Dönelim TL’e alalım PGS givi TL zamlarını, kim kabul eder
  • Dar gövde de hala mı boeing e yatırım yapıyorsunuz.
  • Satınalma departmanında dönen olayları duyunca gerçekten şok oluyor insan. Peki bu uçak siparişinde kime ne kadar bonus verilecek ? Bu arada. , first officer arkadaşlara “elimizde cv’ler var giden giden gitsin” diyen zihniyet , nasıl keyifler yerinde mi uçuracak first officer bulamayıp sıkışmak güzel mi?
  • Her seferinde euro maaş veriyoruz diyerek kaçanlar , o zaman çevirin maaş düzenlemesini türk lirasına , 6 ayda 1 de enflasyon zammı yapın , hem siz euroyu şu kadar yaptık sizler için maili atıp rezil olmayın hem de kafalar rahat olsun.
  • Yaşadığımız ülke türkiye , yapılan yüzde 8 zam euro enflasyonu , ülkedeki enflasyon yersen yüzde 60. Her toplantıda ülkedeki enflasyonun giderleri arttırdığından şikayet eden yönetim , maaşlara gelince gidip euro bölgesi enflasyonunu baz alıyor ama kalan herşey ülke enflasyonu. Ayrıca welcome bonus kime , nasıl veriliyor ilk kez duyuyorum. Yöneticiler maaş konusunda geride kaldıklarını , rakip olarak seçtikleri pegasus maaşlarının gerisinde kaldıklarını base toplantılarında kendileri bizzat söyledi. Siz ağzınıza çalınan bi parça bal ile hizmet etmeye devam edin , bu kafayla zaten dumanlanmaya gerek duymazsın.
  • Yöneticilerden başlayarak pilotlara kabin ekibine operasyon ekibine teknik ekibe ve her türlü yer destek ekibine dahil olmak üzere bunun yanında uculan meydanlara ve hava kontrol ekibine yatırım yapılmadığı sürece bir noktada havacılık kitlenmek zorunda kalıyor. Yatırım sadece maaş zammı ile değil sosyal haklar imkan kolaylıklar ile yapılmalı. Özel şirketler kadar devlet de taşın altına elini koymalı.
  • Sunex önce bir Ajet i beklesin aman imza felan atmasın uçaklar elinde kalmasın…

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, filosunu genişleterek güçlü büyümesini devam ettirmek için yeniden Boeing 737 MAX’i tercih etti. SunExpress, 2023 Dubai Airshow’da duyurduğu 90 adede kadar Boeing siparişiyle önümüzdeki on yıl içinde filosunu iki katından fazla büyütecek. Anlaşma, 28 adet Boeing 737-8 ile 17 adet 737-10 model uçağı ve 45 adede kadar 737 MAX uçağı satın alım olanağını kapsıyor.

Anlaşma ile ilgili değerlendirmede bulunan SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “SunExpress, pandemi sonrası dönemde ortaya koyduğu başarılı stratejinin ardından, pazar talebini karşılamak ve uluslararası alanda daha geniş bir etkiye sahip olmak için büyümesini ivmelendirmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki on yıl içinde filomuzu iki katından fazla büyüterek 2033 yılında 150 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Bununla birlikte, 230 koltuğa sahip en yeni 737 MAX uçağı olan 737-10'un filomuza katılması kapasitemizi daha da güçlendirmemizi sağlayacak. SunExpress olarak geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Yakıt verimliliği yüksek ve çevresel açıdan sürdürülebilir uçak filomuzla ağımızı genişletirken, Türkiye’nin turizm elçisi olarak katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

SunExpress Boeing ile yaptığı bu yeni anlaşmasını, 9’u teslim edilmiş olan 42 adet 737-8 siparişinin üzerine ekledi.

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Stan Deal, “SunExpress’in tercihini 737 MAX’ten yana sürdürmesi, uçağın Türkiye ve diğer popüler destinasyonlara olan yolcu talebini karşılama kabiliyetine duyulan güveni yansıtıyor. 737 MAX, eşsiz yakıt verimliliği ve performansıyla değer yaratarak SunExpress uçuş ağında kendini kanıtlamış bir uçaktır” şeklinde konuştu.

Hava yolu şirketlerine kısa ve orta mesafeli uçuşlar için yüksek verimlilik ve rota esnekliği sunan 737 MAX, bir tatil hava yolu olan SunExpress için son derece ideal. Konfigürasyona bağlı olarak 162 ile 200 arasında yolcu taşıyabilen 737-8 model uçak, 6.480 km’ye (3.500 deniz miline) kadar menzil sunuyor. 737 MAX’in en büyük modeli olan 737-10 ise 5.740 km’ye (3.100 deniz miline) kadar menzile sahip. 737 MAX, kendinden önceki uçak modellerine göre yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu %20 oranında azaltıyor.

Avrupa ile Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki popüler tatil destinasyonları arasında doğrudan bağlantılar sunan SunExpress, güçlü büyümesini desteklemek için filosunu Boeing 737 ile genişletmeye devam ediyor. 30 ülkede 175 noktaya uçan hava yolu, 2022 yılında yaklaşık 11 milyon yolcu taşıdı.

Sunexpress'ten Boeing'e 90 uçaklık sipariş

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Dusuk kalite ~ 5 ay önce
Thy pilotlarin kendilerine guvensizliklerinden ve disarida baska sirkette yapamam dusuncesininden beslenip neredeyse charter yari maasina pilot ucuruyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mollymavk ~ 5 ay önce
Türk Lisanslı pilot'dan bile Mollymavk sınavı istiyorsun 150 euro ödedip her adaydan 150X... iyi para bu devirde personel mi alıyosun para mı kazanıyosun hadi cadet den almıyorsun Shgm lisanslıdan neden alıyorsun yoksa cebe .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer per ~ 5 ay önce
Doyurqmadık bir türlü pilotlarımızı, gerçi biz de onların sayesinde zam alıyoruz ya. O da başka bir dilemma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doyurq ~ 5 ay önce
Üsluba bak, doyuramamış. Haset meraktan doğar; çok merak ediyorsan kaptanların seni uçursun biraz. Bu karnı darlıkla nasıl yaşıyorsunuz ilginç! Hak verilmez alınır, hakkını arayanın yanında durmuyorsun bari gölge etme.
TekLift ~ 5 ay önce
Buradan şirketimizi kötüleyen mesai arkadaşlarıma yazmak istiyorum. Şirketimizle gurur duyuyorum. Bizi pandemide mağdur etmedi, işsiz bırakmadı. Kesintiler her şirkette oldu. Bizde de olması normaldi. Euro maaşı aldığımıza göre Euro zone enflasyonu doğaldır. Yoksa OF pilotları yüzünden TL’ye dönemiyor ve gerçek Türkiye enflasyonu oranında zam alamıyoruz. Şirketimiz bütüyor ve geleceğimize yatırım yapıyor. Sizler bunları göremiyor musınuz? Dönelim TL’e alalım PGS givi TL zamlarını, kim kabul eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özsadakatsiz ~ 5 ay önce
Şirkette geçerli olan yolu bulmuşsun tebrikler!Kraldan çok kralcılıkla bu şirkette önün açık,devam!Ek görev olarak ajanlık ta vardır ,temiz iş !
Teklift cim ~ 5 ay önce
Ya iyi maas alan kalantorlardan birisin personelin durumundan haberin yok yillardir yoneticisin muhtemelen empati yetenegini kaybetmissin yada fakir ruhlu kendini assagilik goren isinide cok iyi bilmedigin icin ne verirlerse ne kadar durabilirsek kardir diyen birisin
Yakında göreceksiniz ~ 5 ay önce
Hangi birimin yöneticiliğini yapıyorsunuz? O birimin Allah yardımcısı olsun.
TekTif ~ 5 ay önce
Beni aramanıza gerek yok kardeş. Bir sürü bankamatik memuru/müdürümüz var. Örneğin geçen haftaki habere bakın.
la isla bonita ~ 5 ay önce
şirketim en iyisini bilir. Tekin.
Anlamsız ~ 5 ay önce
Dar gövde de hala mı boeing e yatırım yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TeTi ~ 5 ay önce
Çok biliyorsan gel de şirketi sen yönet
Satınalma ~ 5 ay önce
Satınalma departmanında dönen olayları duyunca gerçekten şok oluyor insan. Peki bu uçak siparişinde kime ne kadar bonus verilecek ? Bu arada. , first officer arkadaşlara “elimizde cv’ler var giden giden gitsin” diyen zihniyet , nasıl keyifler yerinde mi uçuracak first officer bulamayıp sıkışmak güzel mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 ay önce
sadece orsasıysa iyi:)
Fo ~ 5 ay önce
Her seferinde euro maaş veriyoruz diyerek kaçanlar , o zaman çevirin maaş düzenlemesini türk lirasına , 6 ayda 1 de enflasyon zammı yapın , hem siz euroyu şu kadar yaptık sizler için maili atıp rezil olmayın hem de kafalar rahat olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Are you high’a ~ 5 ay önce
Yaşadığımız ülke türkiye , yapılan yüzde 8 zam euro enflasyonu , ülkedeki enflasyon yersen yüzde 60. Her toplantıda ülkedeki enflasyonun giderleri arttırdığından şikayet eden yönetim , maaşlara gelince gidip euro bölgesi enflasyonunu baz alıyor ama kalan herşey ülke enflasyonu. Ayrıca welcome bonus kime , nasıl veriliyor ilk kez duyuyorum. Yöneticiler maaş konusunda geride kaldıklarını , rakip olarak seçtikleri pegasus maaşlarının gerisinde kaldıklarını base toplantılarında kendileri bizzat söyledi. Siz ağzınıza çalınan bi parça bal ile hizmet etmeye devam edin , bu kafayla zaten dumanlanmaya gerek duymazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 6 ay önce
Yöneticilerden başlayarak pilotlara kabin ekibine operasyon ekibine teknik ekibe ve her türlü yer destek ekibine dahil olmak üzere bunun yanında uculan meydanlara ve hava kontrol ekibine yatırım yapılmadığı sürece bir noktada havacılık kitlenmek zorunda kalıyor. Yatırım sadece maaş zammı ile değil sosyal haklar imkan kolaylıklar ile yapılmalı. Özel şirketler kadar devlet de taşın altına elini koymalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gabdanım ~ 5 ay önce
emeklilik yaklaştı herhalde
IL ~ 6 ay önce
Sunex önce bir Ajet i beklesin aman imza felan atmasın uçaklar elinde kalmasın…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000