15 Haziran 2014, Pazar 11:12:25

KOKPİTTEN DÜNYAYA BAKIŞ!

7 yaşında model uçak yapımıyla havacılığa adım atan Kaptan Pilot Mustafa Sabri Türkay, şimdilerde başarılı bir doğa fotoğrafçısı olarak anılıyor. Türkay, tabiatta insan eliyle gerçekleşen uygulamaları gökyüzünden fotoğraflıyor.
  • Arkadaslar, bu pilotun ciddi egosentrik ve psikolojik sorunlari var; ucak emanet edilmeyecek düzeyde hem de! Allah Sunex'i korumus simdiye kadar!
  • Son 10 yılı kabin amiri olarak tam 14 yıldır sevgili kaptanımızın arkadaki gözlerinden birisi olarak gururla görev yaptım .Size sadece bir şey söyleyeyim,onun gibi ADAMLAR bu uçakları inanın gözü kapalı bile kullanabilirler ama bunu asla yapmamışlar ve yapmayacaklardır,çünkü havacı olmak önce akıl işidir,emniyetli olmak , egosuz ve ulaşılabilir olmaktır.Uçağın arkasından önüne kadar bir Takım ve takımın işidir .Bu takımın kaptanı TÜRKAY KAPTANIMIZ da beni ve daha birçok arkadaşımı ve binlerce insanı sevdiklerine herzaman en emniyetli şekilde kavuşturmuştur.Onunla sadece bir el sıkışmanızı dilerdim ,o bile size yeterdi :) SİZİ SEVİYORUZ KAPTANIM
  • Çok sevdiğim Türkay kaptanı fotoğrafçılıkta da çok başarılı olduğu için kutluyorum, selamlarımı gönderiyorum. Nedim Demirelli
  • Hadi bu kaptanımıza diyeceğimiz yok ama bazı yeni etme pilotlar sırf artisliğine yapıyor.Uçtukları yok instagramda youtube da hava atayım diye çekimler yapıyor.
  • Kendisini tanimak acikcasi buyuk bir ayricalik!
  • Basarili insanlar hep taslanir.Dünyanin her yerinde bu böyledir. Sergi acilirsa kesin giderim.. Ayrica buraya olumsuz yazi yazan psikolojik problemi olanlar kendilerine rahatsizliklari ile ilgili bir web sayfasi bulurlursa ,eminim rahatsizliklarina bir cevap bulacaklardir..
  • canımız kimlere emanet...adam foto çekiyor uçak almış başını gidiyor...o zaman fotocu olsaydın...hayret yaaa...
  • Guldurmeyin ... Ben de sabri hocami yillardir taniyorsam "guldurmeyin:)" yorumu hocama aittir :)) Turkay hocami cok severim ama ucusta ucus disinda biraeyle ilgilenmek dogru gelmiyo bana ama sunexpress gibi disipline onem veren bi sirket bu konuda onlem almiyor..turkay hocam bas deklansore :)
  • 10 milyon resmim var diyen arkadas...Onun adi resim degil FOTOGRAF oluyor...
  • mensuplari : Burada abuk sabuk yorum yapacaginiza hocamizin sitesini gezip resimlere bakin...!!! ...mutlaka ufkunuz genisleyecektir ! SAYIN HOCAM resimler müthis, öncelik ile resimlerinizi bizim ile paylastiginiz icin sagolun !!! Bence hepsi adeta bir sanat eseri !!!....burada Ileri geri yorum yapan " BALTA AIRLINES" mensuplarini bosverin !!...resimleriniz yeni nesillere mutlaka bir ilham kaynagi olacagindan emin olunuz ! Allah selamet versin ve her daim IYI UCUSLAR...IYIKI VARSINIZ !!!!!!...BRAVO

7 yaşında model uçak yapımıyla havacılığa adım atan Kaptan Pilot Mustafa Sabri Türkay, şimdilerde başarılı bir doğa fotoğrafçısı olarak anılıyor. Türkay, tabiatta insan eliyle gerçekleşen uygulamaları gökyüzünden fotoğraflıyor.

Türkiye’nin en deneyimli kaptan pilotlarından Mustafa Sabri Türkay (58), aynı zamanda çok iyi bir fotoğrafçı. 38 yıldır uçuş gerçekleştiren Türkay Kaptan, çoğunluğu gökyüzünde olmak üzere 1 milyondan fazla fotoğraf çekmiş. Kalkışa hazırlandığı pist başından, inişe geçtiği ana kadar fırsat buldukça deklanşöre basmış. Kokpitten seyrettiği doğal güzellikleri, yanından ayırmadığı fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirmiş. Bunu yaparken de, ‘uçuş emniyetinden’ asla taviz vermemiş.

Mustafa Sabri Türkay, 7 yaşında babasının teşvikiyle model uçak yapmaya başlamış. Bu becerisini daha da geliştiren Türkay’ın hayatı 14 yaşında askerî liseye girmesiyle tamamen değişmiş. Askerî jetlerde uçmaya başlayan genç havacı, bir süre sonra, idealist amaçlarla Hava Kuvvetleri’nden istifa etmiş. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü’nün kurucuları arasında yer alan Türkay, görev yaptığı sürece sivil havacılık sektörüne birçok başarılı pilot yetiştirmiş. Daha sonra SunExpress Havayolları’nda göreve başlayan Kaptan Pilot Türkay, şimdilerde ise çok başarılı bir doğa fotoğrafçısı olarak anılıyor.

DOĞAL GÜZELLİKLERE DİKKAT ÇEKİYOR

Türkay Kaptan, gördüğü güzelliklerin yanı sıra yok edilen tabiat zenginliklerini paylaşmak arzusuyla fotoğrafçılığa yönelmiş. Çektiği fotoğraflara gelen olumlu eleştiriler nedeniyle yok olmaya yüz tutan tabiat varlıklarına daha da ilgi duymaya başlayan Türkay, insan eliyle gerçekleştirilen olumlu ve olumsuz uygulamaları gökyüzünden fotoğraflayarak kamuoyu oluşturmaya çalışmış. Bununla da kalmayıp, kokpitten çektiği, yok edilen orman alanları ve içme suyu kaynaklarını sergi ve söyleşilerle gündeme getirmiş. 3 kişisel ve 4 karma serginin yanı sıra gerçekleştirdiği sunum ve söyleşilerle özellikle yok olmaya yüz tutan tabiat zenginliklerimize dikkat çekmiş. Türkay, uçuş sonrası vakit buldukça ilginç hayvan ve bitki fotoğrafları da çekmeyi ihmal etmemiş. Safari turlarına katılarak vahşi doğayı da fotoğraflayan Türkay, aslan, kaplan, fil, gergedan, çita, kartal ve su kuşları gibi birçok yabani hayvanın çok ilginç anlarını büyük bir sabırla bekleyip görüntülemeyi başarmış.

BELGESEL YAPMAK İSTİYOR

Bugüne kadar yaklaşık 24 bin saat uçuş gerçekleştiren Kaptan Pilot Türkay’ın hedefi, emekli olduktan sonra bir belgeselde yer almak. Başta yetkililer olmak üzere, araştırmacılara da fotoğraf arşivini açan Türkay, elindeki 12 telebaytlık fotoğraf arşiviyle belgesel yapımında görev almak istiyor. Türkiye’de, doğal zenginliklerimizle ilgili görsel doküman konusunda büyük eksik bulunduğunu anlatan Türkay, kalıcı ve ülkeye faydalı eserler bırakarak gençlere örnek olmak istediğini söylüyor.

Mustafa Gün / Zaman

KOKPİTTEN DÜNYAYA BAKIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Psikolojik ~ 10 yıl önce
Arkadaslar, bu pilotun ciddi egosentrik ve psikolojik sorunlari var; ucak emanet edilmeyecek düzeyde hem de! Allah Sunex'i korumus simdiye kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Son 10 yılı kabin amiri olarak tam 14 yıldır sevgili kaptanımızın arkadaki gözlerinden birisi olarak gururla görev yaptım .Size sadece bir şey söyleyeyim,onun gibi ADAMLAR bu uçakları inanın gözü kapalı bile kullanabilirler ama bunu asla yapmamışlar ve yapmayacaklardır,çünkü havacı olmak önce akıl işidir,emniyetli olmak , egosuz ve ulaşılabilir olmaktır.Uçağın arkasından önüne kadar bir Takım ve takımın işidir .Bu takımın kaptanı TÜRKAY KAPTANIMIZ da beni ve daha birçok arkadaşımı ve binlerce insanı sevdiklerine herzaman en emniyetli şekilde kavuşturmuştur.Onunla sadece bir el sıkışmanızı dilerdim ,o bile size yeterdi :) SİZİ SEVİYORUZ KAPTANIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amiri ~ 10 yıl önce
bu yoruma ZUHAAAAHAHAHAHAAA
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Çok sevdiğim Türkay kaptanı fotoğrafçılıkta da çok başarılı olduğu için kutluyorum, selamlarımı gönderiyorum. Nedim Demirelli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 10 yıl önce
Hadi bu kaptanımıza diyeceğimiz yok ama bazı yeni etme pilotlar sırf artisliğine yapıyor.Uçtukları yok instagramda youtube da hava atayım diye çekimler yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanane ~ 10 yıl önce
Bu isin yeni etmesi, eski etmesi yok. O kokpite oturana kadar neler cekiliyor senin haberin var mi? Kiskancliginizi buralarda insanlara cemkirmeyin! Sanane milletin Instagramindan, youtube hesabindan. Sen mi karar vereceksin kimin ne yapip, yapmayacagina?
eee...? ~ 10 yıl önce
Sana ne zarari var ki? Birak yapsinlar.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kendisini tanimak acikcasi buyuk bir ayricalik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Foto sanati.. ~ 10 yıl önce
Basarili insanlar hep taslanir.Dünyanin her yerinde bu böyledir. Sergi acilirsa kesin giderim.. Ayrica buraya olumsuz yazi yazan psikolojik problemi olanlar kendilerine rahatsizliklari ile ilgili bir web sayfasi bulurlursa ,eminim rahatsizliklarina bir cevap bulacaklardir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kllnc ~ 10 yıl önce
canımız kimlere emanet...adam foto çekiyor uçak almış başını gidiyor...o zaman fotocu olsaydın...hayret yaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 10 yıl önce
Almış başını gidiyormuş ...! Bişey bilmeden herşeye maydanoz olma.
Kaptan ~ 10 yıl önce
Bu kadar güzel bir hobiye sahip olan bir kaptan arkadaşımızın konu edildiği bir habere böyle bir yorumu yapabilmek nasıl bir karakterin işidir? Nasıl bir ruh yapısına,nasıl bir hayat anlayışına sahipsin ki hiçbir kötü niyeti olmayan bir habere böyle bir yorumu yapabildin? Etrafımız maalesef böyle tiplerle dolu ne yazık ki.. Hiç tanımasam da sevgili meslektaşıma başarılar diliyorum..
Thy320cpt ~ 10 yıl önce
Guldurmeyin ... Ben de sabri hocami yillardir taniyorsam "guldurmeyin:)" yorumu hocama aittir :)) Turkay hocami cok severim ama ucusta ucus disinda biraeyle ilgilenmek dogru gelmiyo bana ama sunexpress gibi disipline onem veren bi sirket bu konuda onlem almiyor..turkay hocam bas deklansore :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
10 milyon resmim var diyen arkadas...Onun adi resim degil FOTOGRAF oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BALTA Airlines ~ 10 yıl önce
mensuplari : Burada abuk sabuk yorum yapacaginiza hocamizin sitesini gezip resimlere bakin...!!! ...mutlaka ufkunuz genisleyecektir ! SAYIN HOCAM resimler müthis, öncelik ile resimlerinizi bizim ile paylastiginiz icin sagolun !!! Bence hepsi adeta bir sanat eseri !!!....burada Ileri geri yorum yapan " BALTA AIRLINES" mensuplarini bosverin !!...resimleriniz yeni nesillere mutlaka bir ilham kaynagi olacagindan emin olunuz ! Allah selamet versin ve her daim IYI UCUSLAR...IYIKI VARSINIZ !!!!!!...BRAVO

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000