29 Ocak 2011, Cumartesi 10:18:37

İŞTE SUNEXPRESS'İN GELECEK PLANLARI

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, yeni iştirakleri SunExpress Germany’i ile birlikte filoyu 2015 yılına kadar 50 uçağa çıkarmayı planladıklarını açıkladı.
  • Yahu kardeşim SXS Türk Ticaret Kanunu'na bağlı bir Türk firması. Ortaklık yapısı gereği %50'si yabancı yatırımcıya ait ama tüm uçakları TC tescilli ve AOC'si de SHGM onaylı. Bu nedenle Türkiye'de içhat uçabilir ama Almanya'da uçamaz. SXD de Alman Ticaret Kanunu'na bağlı bir firma ve uçakları da D tescilli olacak, benzer şekilde AOC'si de LBA onaylı olacak ve bu firmanın da uçakları Almanya'da içhat uçabilir ama Türkiye'de uçamaz. Ayrıca Türk Malı diye bayıla bayıla yediğin içtiğin şeyleri bile üreten 100'lerce firma yabancı ortaklı kısaca aşağıdaki arkadaşın yorumu : Paranın Milliyeti Olmazzzz.
  • Benin anlamadığım bir şey var bilen varsa söylesin 0 /0 50 si Alman olan bir şirket nasıl oluyorda Türkiyede içhat uçuyor Almanyada uçamıyor içhatlardan topladığı dövizleri Alamanyay yolluyoruz Aynı şekilde bu durum Almanya için neden olmuyor Alman ortaklı bu şirketler olmasada tamamı Türk olan şirketlerimlzde bu ülkenin hava taşımacılığını karşılayacağına inanıyorum
  • Parlamasi ve sirin gorunumu gibi cok ozellikleri vardir. Ancak altida ustude yogunlasmis komurdur (Carbon)...... DIKKAT ET SENI YAKMASIN...... Bir gunler sirinlesenler simdi beri yanmasindan yakinirlar.... Masonlar veya misyonerler isini tamamladiktan sonra zaten ancak bazi seylerin farkina varilir..... Gecmis olsun devrelerim.....
  • hey gidi paul.kac yıldır genel mudursın hatırlayan bile kalmamıs.seni bilenler biliyor.ne hin oğlu hindir.dikkat thy bu adama dikkat
  • Bu sektörde kaç sene geçirdiniz bilemiyorum. Çelebiye geçmiş olsun diyeceğinize önce kendinize bu işi kaç kişi ile ve nasıl yaptığınıza bir bakın. Eğer hizmet veriş şekliniz sizi tatmin ediyorsa ( tabii TGS personeli iseniz ) sorun yok. İyi hizmet verdiğiniz için, sizin bu ayrıcalığınızdan istifade etmek için size gelen bir havayolu var mı ?
  • Türkiye'de iç hatlarda 52 milyon yolcu (PAX) taşınmadı. Doğru sayı 26 milyon, yani yarısı. İç hatta sefer yapılınca 2 havalimanının yolcu sayısı toplandığı için gerçek PAX'ın 2 katı rakam elde ediliyor. Sunexpress'ın iç hat pazar payı %12,6.
  • LH hisselerini satacak diye duymuştum , o konuda hala bir yalanlama yok.Olay Akdenizjet'e dönebilir.
  • tum bu gidisat sanki sunexpressin artik tamamiyla THY ye devredilecegi, hani adi akdenizjt olur TGS olur teknigin THY ne devredilip tgs adi altinda hizmet verecgi lufthansanin elini pool anlasmasinda oldugu gibi elini cekip sunexpress germany sirketine yogunlasacagi ni gosteriyor sanki...mantiklida...
  • TGS SAW ..... İnançlı, itikatlı... İktidara oy veren... Esat'ın eteğine yüz süren... Elemanlar alınıyor... Siz kim, SUNEXPRES e hizmet vermek kim... Önce bir kendinize bakın!!!!!
  • paul schwaiger pırlanta gibi, alçak gönüllü süper bir insan,kravatlı arap olan biz türklerden çıkan azıcık önemli bir mevkiye gelmiş ''kro yöneticiler'' gibi değil asla..

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, ATW Dergisi’ne verdiği demeçte gelecek aydan itibaren SunExpress Germany yönetiminin yerini alacağını, üç adet Boeing 737 -800 ile Mayıs’ta operasyonlara başlanacağını açıkladı.

Yönetimi Frankfurt’ta bulunacak olan yeni şirket, Almanya ile Türkiye arasındaki SunExpress uçuşlarını devralacak. Sunexpress Germany,  Avrupa Birliği üyesi bir ülkeden, Mısır gibi AB üyesi olmayan başka ülkelere yolcu taşıyabilecek. Filoya her yıl 2 uçak eklenerek toplamda 15 Boeing 737-800’e çıkılacak.

SunExpress, 5.3 yaş ortalamasındaki 25 adet Boeing 737-800’ü bünyesinde bulunduruyor ve mevcut büyüme planları çerçevesinde; 2015 yılına kadar, bünyesine 22 adet daha uçak katmayı planlıyor. Fakat Schwaiger’ın söylediğine göre Boeing, 2016 yılı öncesine kadar SunExpress’e 737’ler için üretim kontenjanı veremiyor. Bu nedenle SunExpress leasing gibi alternatifleri düşünüyor.  Ayrıca  Schwaiger’ e göre SunExpress, Boeing ve Airbus uçaklarını aynı anda işletmek için ekonomik açıdan yeterli güce sahip değil.

Schwaiger ayrıca, SunExpress’in yolcu taşımacılığının yarısının Türkiye’deki iç hatlarda yapıldığını belirtti. Türk şirketleri 2010 yılında iç hatlardaki yolcu sayısını 2009 yılına göre  %27,3 arttırarak 41 milyondan 52.2 milyona çıkardı. SunExpress,  bu pastadan 3,3 milyonluk bir dilim aldı.

“2011 yılı, iç pazar içinde bir sağlamlaştırma yılı olacak, 2012 yılı ise  iç pazara bağlı olarak yeniliklerin yılı olacak” diyen Schwaiger, “Filomuza 6 adet 737 ekledik, yeni üniformalar tasarladık, şirketi geleceğe hazırlamak için bir çok şey daha yaptık. Fakat bunların hepsi çok fazla paraya mal oldu" şeklinde konuştu.

Sunexpress, 2010’da bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla toplamda  6.7 milyon yolcu taşıdı, 510.7 milyon euro gelir elde etti.

Schwaiger, 2011 yılında 8 milyon yolcu taşımayı ve 600 milyon € ciro elde etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Sunexpress’in 350’si pilot ve 650’si kabin görevlisi olmak üzere 1400 çalışanı bulunuyor.

İŞTE SUNEXPRESS'İN GELECEK PLANLARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu kardeşim SXS Türk Ticaret Kanunu'na bağlı bir Türk firması. Ortaklık yapısı gereği %50'si yabancı yatırımcıya ait ama tüm uçakları TC tescilli ve AOC'si de SHGM onaylı. Bu nedenle Türkiye'de içhat uçabilir ama Almanya'da uçamaz. SXD de Alman Ticaret Kanunu'na bağlı bir firma ve uçakları da D tescilli olacak, benzer şekilde AOC'si de LBA onaylı olacak ve bu firmanın da uçakları Almanya'da içhat uçabilir ama Türkiye'de uçamaz. Ayrıca Türk Malı diye bayıla bayıla yediğin içtiğin şeyleri bile üreten 100'lerce firma yabancı ortaklı kısaca aşağıdaki arkadaşın yorumu : Paranın Milliyeti Olmazzzz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benin anlamadığım bir şey var bilen varsa söylesin 0 /0 50 si Alman olan bir şirket nasıl oluyorda Türkiyede içhat uçuyor Almanyada uçamıyor içhatlardan topladığı dövizleri Alamanyay yolluyoruz Aynı şekilde bu durum Almanya için neden olmuyor Alman ortaklı bu şirketler olmasada tamamı Türk olan şirketlerimlzde bu ülkenin hava taşımacılığını karşılayacağına inanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Parlamasi ve sirin gorunumu gibi cok ozellikleri vardir. Ancak altida ustude yogunlasmis komurdur (Carbon)...... DIKKAT ET SENI YAKMASIN...... Bir gunler sirinlesenler simdi beri yanmasindan yakinirlar.... Masonlar veya misyonerler isini tamamladiktan sonra zaten ancak bazi seylerin farkina varilir..... Gecmis olsun devrelerim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hey gidi paul.kac yıldır genel mudursın hatırlayan bile kalmamıs.seni bilenler biliyor.ne hin oğlu hindir.dikkat thy bu adama dikkat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu sektörde kaç sene geçirdiniz bilemiyorum. Çelebiye geçmiş olsun diyeceğinize önce kendinize bu işi kaç kişi ile ve nasıl yaptığınıza bir bakın. Eğer hizmet veriş şekliniz sizi tatmin ediyorsa ( tabii TGS personeli iseniz ) sorun yok. İyi hizmet verdiğiniz için, sizin bu ayrıcalığınızdan istifade etmek için size gelen bir havayolu var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de iç hatlarda 52 milyon yolcu (PAX) taşınmadı. Doğru sayı 26 milyon, yani yarısı. İç hatta sefer yapılınca 2 havalimanının yolcu sayısı toplandığı için gerçek PAX'ın 2 katı rakam elde ediliyor. Sunexpress'ın iç hat pazar payı %12,6.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LH hisselerini satacak diye duymuştum , o konuda hala bir yalanlama yok.Olay Akdenizjet'e dönebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tum bu gidisat sanki sunexpressin artik tamamiyla THY ye devredilecegi, hani adi akdenizjt olur TGS olur teknigin THY ne devredilip tgs adi altinda hizmet verecgi lufthansanin elini pool anlasmasinda oldugu gibi elini cekip sunexpress germany sirketine yogunlasacagi ni gosteriyor sanki...mantiklida...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TGS SAW ..... İnançlı, itikatlı... İktidara oy veren... Esat'ın eteğine yüz süren... Elemanlar alınıyor... Siz kim, SUNEXPRES e hizmet vermek kim... Önce bir kendinize bakın!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
paul schwaiger pırlanta gibi, alçak gönüllü süper bir insan,kravatlı arap olan biz türklerden çıkan azıcık önemli bir mevkiye gelmiş ''kro yöneticiler'' gibi değil asla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000