18 Mart 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yurek sizlamasi icin once insan olunmasi lazim. Bu yuzden lutfen hemen basliginizi THY DE INSAN OLAN VAR MI? Seklinde duzeltin
  • Ali bey hangi avrupa hava yolunda 16 saat, skpk, olağanüstü durum vb. sebeplerle 18- 20 saat mesai yapılıyor? Hangi havayolunda er istirahati 24 saat uygulanıyor? ER uçuşları kaç saat sürüyor? Kaç saat mesai yapılıyor? Ayda kaç kez yapılıyor? Aynı ay önce doğuya, dönüp batıya gidiliyor mu? Bunları da cevaplayın da normal miymiş 24 saat istirahat anlayalım!! Doktorlar konusunda haklısınız, bana karşıdan bakıp "iyisin, iyisin, uçarsın" diyen doktor yüzünden kulağı kanamış bir K/M' yim. Şirkette yeniydim ve haklarımı bilmiyordum çünkü.
  • THY da artık özel havayolları zihniyetiyle çalışıyor!özel teşebbüs budur!thy da artık özel olduğunu kabul edin ve bu kadar para verdiği için dua edin!özeldekiler aynı THY gibi çalışan zavallı sesini çıkarMayan insanla dolu ve aynı zamanda paraları da yok!siz THY çalışanları şükür edin paranızı alın ve sesinizi çıkartmayın!özelde insanlar perişan gidin görün!artık sistem eskisi gibi değil maalesef!kaynaklar kısıtlı daha da kısıtlamak!
  • çalışma şatları,uçuş,mesai ve dinlenme süreleri,işçi sağlığı gibi konularda THY ile masaya oturmaya ve şartları,kuralları belirlemeye tek yetkili kurum hava iş sendikası iken bundan hiç bahsetmeyip,hiç yaptırım gücü olmayan,tersine thy lehine davranan ve işçileri ve onların sendikasını yok sayan revizyonlar yayınlayan shgm'den bahsediyor olmanız doğrusu anlaşılır gibi değil.neden bu konuda sendikadan bilgi istemiyor,danışmıyor veya röpörtaj almıyorsunuz??????
  • olaylarınbu boyutlara ulaşmasında malesef TALPA dan tutun da,TASSA ya kadar,HAVAK tan tutun da aklınıza gelen her 'işe yaramaz' derneğin kusuru var.29 mayıs tarihinde yaşanan kaos bugünleri işaret ediyordu aslında.ne yazık ki o dönemde bu 'haklı çığlığa' yukarda saydığım dernekler;'bana dokunmayın,ben karışmam' dediler,atılanlara sahip çıkmadılar.şimdi ise malesef yaşanan bu vahim vefat olayı üzerine göz yaşı döküyorlar,biraz da 'artık' kendileri de endişe duyuyorlar.UNUTMAYIN;BUGÜN BANA OLAN YARIN SANA DA OLACAK..O YÜZDEN KORKAK OLMAYIN,YÜREKLİ OLUN,HAKKINIZI SAVUNUN,CESARETLİ OLUN..YOKSA SİZ 'HER GÜN' ÖLECEKSİNİZ..
  • Sayin Ali Kidik yazinizda yazdiginiz : (Türk Hava Yolları okyanus ötesi uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saat ile sınırladı. Bu sınırlama uluslararası kurallar açısından tartışılamayacak bir süre. Burada bir sıkıntı yok.) Su uluslararasi kurallardaki 24 saati nereden aldiginizi ogrenebilirmiyim! Yoksa sizde SHGM ve THY nin yaptigi gibi 24 saati paragrafin arasindan cimbizlami cekip alniz. Saygilar
  • Önce nasıl tarafsız yazı yazılacağını öğrenmek lazım. Türk Hava Kurumu'nu yere göğe sığdıramıyordunuz ne oldu? 2012 de kaç kaza yaşandı kaç kişi öldü ? bu olaylar yaşanırken neredeydiniz ? cevap ortada
  • Her fırsatta sinekten yağ çıkarmaya çalışan THY yönetimi maalesef işin püf noktasını bulmuş. Kendi çaplarında bir hesaplama yapmışlar. Personelinin yatı için konaklama ücreti, SHGM ye ödeyecekleri fazla mesai ceza ücretinden daha pahalıya geliyormuş. Bu durumda ana maksat para kazanmak olduğundan personelini hiçe sayarak ceza ödemek daha mantıklıymış yönetim için. SHGM derhal ceza ücretlerini artırmalıdırki bu fırsatçılığa meydan verilmesin
  • 24 saat mi? cok az!!! Okyanus ucuslarda en az 3 gun dinleme olmasi lazim. Kabin memurlarin davranislari cok pasif acin agzinizi bikere!!! bu gidisle adalete zor kavusursunuz 7 yilda 2 kabin amiri topraklik oldu. at gibi calisitiryorlar bir kac lira icin, oncelikle insanin sagligi cok onemli kimsenin umurunda degil.
  • Madenlerde,tersanelerde,haddehanelerde,galvaniz,döküm fabrikalarında iş kazasıyla patır patır işçi ölür kimsenin kılı kıpırdamaz,bırak internet sitelerinde günlerce yayınlanmayı gazetelerin arka sayfalarında iki satır haber olmaz,mevzu bahis eceliyle odasında vefat eden thy'li kabin amiri olunca manşetlerden inmez,olay olur.. bu mu insanlığımız ahali?.. bu arada vefat eden kabin amiri hanıma Allah rahmet eylesin..

THY'DE YÜREĞİ SIZLAYAN VAR MI?

Kim bilir bir çok sektörde iş kazalarına kurban giden kaç kişi vardır. Maden ocaklarında çalışanlar grizu patlamalarıyla hayatlarını kaybedip gündeme gelirler. Tersane çalışanları tedbirsiz çalışma koşulları ile hayatlarını kaybedip medyada yer bulurlar. Havacılık hepsinden daha popüler. Burada yaşanan bu tip ölümler her zaman daha çok gündem yaratır.

İşte o yüzden havacılık sektöründe emniyete daha fazla önem verilir. Havacılık emniyeti için tavizsiz kurallar ve affetmeyen yönetmelikler yazılır sürekli.

Kurallara ve yönetmeliklere hem çalışanlar hem de çalıştıranlar uymadığı sürece daha çok yüreğimiz sızlar ve daha çok yüreğimizi kaybederiz.

Şentürk Çavuş'un talihsiz ölümünü havacılık kültürünün bir türlü geliştirilememesine bağlıyorum. İstediğiniz kadar eğitim verin istediğiniz kadar kural koyun o kültürü hazmetmediğiniz sürece bu tip elim olayları görmeye maalesef devam edeceğiz.

Sema Müstecaplıoğlu'nun ölümü tam bir tartışma konusu.

Bir çok iddia var. Bunlardan birisi ve bana göre en önemli olan Sema Müstecaplıoğlu'nun uçuşa gitmeden kulak ağrısı çektiği ve hekimin istirahat vermemesi iddiası. Bu iddia araştırılmalı ve hekime bu şikayetle başvuruldu ise mutlaka hekimle ilgili işlem yapılmalı. Uçucu ekiplerin en küçük şikayeti dikkate alınmalı.

Geçmişte çakma rapor alan kabin memurları biliyoruz. Ancak, Sema Müstecaplıoğlu özelinde konuşmak gerekirse hayatının baharında kaybettiğimiz bu arkadaşın sicilinin çok temiz olduğu yönündeki bilgiler, hekimin işgüzarlığı olabilir kanaati oluşmasına neden oluyor.

Bir başka önemli nokta ise şu;

Türk Hava Yolları okyanus ötesi uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saat ile sınırladı. Bu sınırlama uluslararası kurallar açısından tartışılamayacak bir süre. Burada bir sıkıntı yok.

Sema Müstecaplıoğlu'nun cenazesinde konuştuğum çok sayıda kaptan pilot ve kabin memuru bu süreden şikayetçi.  Dipnot olarak söylemek gerekirse bu süre uçuş yapılan noktaya inildiği sırada başlıyor dönüş uçuşu hazırlığında sona eriyor. Yani uçuş yaptığınız havalimanından otele gidene kadar geçirdiğiniz vakit dinlenme süresinden sayılıyor. Otele giriş işlemleri vesaire hepsi bu saat diliminin içinde. Açıkçası zor bir durum.

Uluslararası kuralları bir kenara bırakırsak asıl kural koyucu şirketin ta kendisidir.

Pilotların ve kabin memurlarının en çok şikayetçi oldukları nokta ise planlamalarla alakalı. Uçucu ekiplerin uçuş planlarını hazırlayan personelin iş bilmezliğinden yakınılıyor. Biz yakınmaları dile getirelim gerisi kurumun yönetimine ait.

TALPA Başkanı Gürcan Mantı, bu konuyu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde dile getirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtti. Sonuç alınamamasının nedenini havacılık sektörü çok daha iyi bilecektir. İki önemli nokta var. Birincisi Bilal Ekşi THY içinden giden bir Sivil Havacılık Genel Müdürü. İkincisi kural dışı bir eylemi yok THY'nin. İşte Bilal Ekşi'nin bu konuya müdahil olamamasının gerekçesi ve haklı olarak dokunamaması da bundandır.

Her defasında haberler alıyorum. Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim, eleştirilerimize alınıyor. Bizim eleştirilerimize alınmaktansa uçucu ekiplerin sağlığını düşünse daha iyi olur.

Bizim her iki ölümde de yüreğimiz sızladı, gözlerimiz ağladı. Peki, THY'de yüreği sızlayan yöneticiler var mıdır?

Ve son olarak geçen haftaki yazımla ilgili birkaç söz etmek istiyorum.

At gözlüğü takmış insanlar beni okumasınlar. Beyinsizler de beni okumasınlar. Beni, okuduğunu anlayacak, yazılan yazıda ne anlatılmak istendiğini yorumlayacak kişiler okusun.

Türbanlı arkadaşlarla ilgili yazdığım yazıya küfür eden arkadaşların kişiliklerinden zaten endişem yok. Türbanlı "çalışmasın" demedik.  "Başarısızlar" da demedik. Kurum içinde "çalışabilirler" dedik. Arkadaşlar Müslümanlıkla bağdaştırmayın yazdıklarımı. Kimin ne kadar Müslüman olduğunu YÜCE YARADAN bilir. O kadar Müslümansınız o halde Kanal7'de dini program yapan Ömer Döngeloğlu "Erkeğe el uzatan kadın cehenneme el uzatır" diyor. Bu türbanlı arkadaşların cehenneme mi gitmesini istiyorsunuz?

Yazık sizlerin Müslümanlık anlayışınıza.

THY'DE YÜREĞİ SIZLAYAN VAR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

baslik yanlis ~ 11 yıl önce
Yurek sizlamasi icin once insan olunmasi lazim. Bu yuzden lutfen hemen basliginizi THY DE INSAN OLAN VAR MI? Seklinde duzeltin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pardon? ~ 11 yıl önce
Ali bey hangi avrupa hava yolunda 16 saat, skpk, olağanüstü durum vb. sebeplerle 18- 20 saat mesai yapılıyor? Hangi havayolunda er istirahati 24 saat uygulanıyor? ER uçuşları kaç saat sürüyor? Kaç saat mesai yapılıyor? Ayda kaç kez yapılıyor? Aynı ay önce doğuya, dönüp batıya gidiliyor mu? Bunları da cevaplayın da normal miymiş 24 saat istirahat anlayalım!! Doktorlar konusunda haklısınız, bana karşıdan bakıp "iyisin, iyisin, uçarsın" diyen doktor yüzünden kulağı kanamış bir K/M' yim. Şirkette yeniydim ve haklarımı bilmiyordum çünkü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabin Chirac ~ 11 yıl önce
THY da artık özel havayolları zihniyetiyle çalışıyor!özel teşebbüs budur!thy da artık özel olduğunu kabul edin ve bu kadar para verdiği için dua edin!özeldekiler aynı THY gibi çalışan zavallı sesini çıkarMayan insanla dolu ve aynı zamanda paraları da yok!siz THY çalışanları şükür edin paranızı alın ve sesinizi çıkartmayın!özelde insanlar perişan gidin görün!artık sistem eskisi gibi değil maalesef!kaynaklar kısıtlı daha da kısıtlamak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 11 yıl önce
çalışma şatları,uçuş,mesai ve dinlenme süreleri,işçi sağlığı gibi konularda THY ile masaya oturmaya ve şartları,kuralları belirlemeye tek yetkili kurum hava iş sendikası iken bundan hiç bahsetmeyip,hiç yaptırım gücü olmayan,tersine thy lehine davranan ve işçileri ve onların sendikasını yok sayan revizyonlar yayınlayan shgm'den bahsediyor olmanız doğrusu anlaşılır gibi değil.neden bu konuda sendikadan bilgi istemiyor,danışmıyor veya röpörtaj almıyorsunuz??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YÜREK İŞİ ~ 11 yıl önce
olaylarınbu boyutlara ulaşmasında malesef TALPA dan tutun da,TASSA ya kadar,HAVAK tan tutun da aklınıza gelen her 'işe yaramaz' derneğin kusuru var.29 mayıs tarihinde yaşanan kaos bugünleri işaret ediyordu aslında.ne yazık ki o dönemde bu 'haklı çığlığa' yukarda saydığım dernekler;'bana dokunmayın,ben karışmam' dediler,atılanlara sahip çıkmadılar.şimdi ise malesef yaşanan bu vahim vefat olayı üzerine göz yaşı döküyorlar,biraz da 'artık' kendileri de endişe duyuyorlar.UNUTMAYIN;BUGÜN BANA OLAN YARIN SANA DA OLACAK..O YÜZDEN KORKAK OLMAYIN,YÜREKLİ OLUN,HAKKINIZI SAVUNUN,CESARETLİ OLUN..YOKSA SİZ 'HER GÜN' ÖLECEKSİNİZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
objektif ~ 11 yıl önce
Sayin Ali Kidik yazinizda yazdiginiz : (Türk Hava Yolları okyanus ötesi uçuşlarda dinlenme sürelerini 24 saat ile sınırladı. Bu sınırlama uluslararası kurallar açısından tartışılamayacak bir süre. Burada bir sıkıntı yok.) Su uluslararasi kurallardaki 24 saati nereden aldiginizi ogrenebilirmiyim! Yoksa sizde SHGM ve THY nin yaptigi gibi 24 saati paragrafin arasindan cimbizlami cekip alniz. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın .dık ~ 11 yıl önce
Önce nasıl tarafsız yazı yazılacağını öğrenmek lazım. Türk Hava Kurumu'nu yere göğe sığdıramıyordunuz ne oldu? 2012 de kaç kaza yaşandı kaç kişi öldü ? bu olaylar yaşanırken neredeydiniz ? cevap ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ticari strateji ~ 11 yıl önce
Her fırsatta sinekten yağ çıkarmaya çalışan THY yönetimi maalesef işin püf noktasını bulmuş. Kendi çaplarında bir hesaplama yapmışlar. Personelinin yatı için konaklama ücreti, SHGM ye ödeyecekleri fazla mesai ceza ücretinden daha pahalıya geliyormuş. Bu durumda ana maksat para kazanmak olduğundan personelini hiçe sayarak ceza ödemek daha mantıklıymış yönetim için. SHGM derhal ceza ücretlerini artırmalıdırki bu fırsatçılığa meydan verilmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Didi ~ 11 yıl önce
24 saat mi? cok az!!! Okyanus ucuslarda en az 3 gun dinleme olmasi lazim. Kabin memurlarin davranislari cok pasif acin agzinizi bikere!!! bu gidisle adalete zor kavusursunuz 7 yilda 2 kabin amiri topraklik oldu. at gibi calisitiryorlar bir kac lira icin, oncelikle insanin sagligi cok onemli kimsenin umurunda degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boink boink ~ 11 yıl önce
Madenlerde,tersanelerde,haddehanelerde,galvaniz,döküm fabrikalarında iş kazasıyla patır patır işçi ölür kimsenin kılı kıpırdamaz,bırak internet sitelerinde günlerce yayınlanmayı gazetelerin arka sayfalarında iki satır haber olmaz,mevzu bahis eceliyle odasında vefat eden thy'li kabin amiri olunca manşetlerden inmez,olay olur.. bu mu insanlığımız ahali?.. bu arada vefat eden kabin amiri hanıma Allah rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000