01 Nisan 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yeni başkan Buhari olabilir adam emin adımlarla ilerliyor
  • Sözüm size. Şu an saw da tüm tk personeli 15 dk lık yürüme mesafesi olan açık otoparka yönlendirildi. Peki taloa ve kaptanların bu konudaki girişimi ne biliyor musunuz? Bizi kapalıya alın, kabin o yolu yürüsün. Havasen in mantığı tam olarak budur. Havaiş te kalmayalım ama havasenle de olmaz. Bence kabin için ayrı bir oluşum gerekli. Tassa’ya da ayrıca yazıklar olsun. Güzellik merkezinden insirim toplamaktan başka bir işe yarayın arada bir.
  • Müdürler atanıyor, müdürlükler açılıyor, ama gizleniyor. Mail atılmıyor.
  • Bakıyorum AO Tekniğe, Teknik AO'ya sallıyor ama unuttuğumuz şey aynı gemide olduğumuz. Bizler teknik olarak nasıl kabul ederiz AOnun imza parası almamasını? AO daki bazı arkadaşlar da bize verilmiş olan sözün peşine dusmemizi çok görmesinler. AOdan alıp bize verin demiyoruz ki biz. Hepimiz kazanalım herkes hak ettiğini alsın adalet sağlansın diyoruz. Bakın böyle sen garsonsun sen tamircisin diye birbirimizi degersizlestirerek sadece bizi bu hale düşürmeye çalışanların ekmeğine yağ süreriz. Artık birlik olup haklarımızı savunalim.
  • yerel seçimler göstermiş oldu ki vatan millet sakarya ile ninni söyleyenler meğer milyarları çalıyor, Kurumun mallarını yandaşlara peşkeş çekiyor, makamları şirket hissesi dağıtır gibi dağıtıyor, kapasitesiz ve liyakatsız insanlar birilerini piyornu gibi imza atmak için makamları işgal ediyor tüm bunları kapatmak ve memurları susturmak için yandaş, partizan, kapasitesiz, sünepe tipler dernek ve sendika temsilcisi yapılıyor. Bu haram düzene ortak olanların vebal ve bedellerini ödeme zamanı geldi. şimdi vicdanlı insanların kendi havalimanında ki usulsüzlükleri zaman kayıp etmeden madde madde raporlayıp güç değiştiği zaman ilgililere iletmesi lazım. vallahi ortaya çıkan hırsızlıkları görünce çok şaşıracaksınız. yunan gelse bu devlete böyle zarar veremezdi diyeceksiz. ellerinde kelepçelileri görünce azda olsa içimiz soğuyacak ama 20 yıl geriye giden devletimizin zararı zor kapatacaktır. başta dhmi genel müdürü hüseyin keskin inşallah yurt dışına kaçma hazırlıklarına başlamamıştır.
  • Hayatımda gördüğüm en acemi geçiş oldu.. ne kadar her şey güzel deselerde sistemin işleyişi çakılmış durumda... istasyonların çoğu offline Ajet sistemi kullanılamıyor, koca şirket kervan yolda düzülür mantığıyla yönetiliyor. Ajet için istihdam edilenler perişan halde ve konuya hakim değiller... A.O nun DCS, Rezervasyon,Elektronik bilet, IT birimleri olmasa resmen operasyonu yerle bir.... Kanımca üst yönetimin bu gibi bazı birimleri A.O. da da ödüllendirilmesi gerekli... Tabi olayın farkındalar ise... Ama sanmıyorum..
  • Balık Baştan kokar… BHKM ye kayyum istiyoruz… Herkes mutsuz… Huzursuz…
  • Şu an Sabiha Gökçen’den pas/ced bilet ile uçamayacağımız söylendi bu doğru mu başkan? Biz ajet için uçacağız pas uçamayacağız öyle mi? Dalga mı geçiyorsun sen bizimle?
  • İşkur da yayınlanmadı nedense Engelli değil Engelsiz uzman aranıyor sanki
  • Tamamen hayal kırıklığı olucak bir firma pegasus param parça eder sabihada thy olmaması nasıl bir garebettir

AJET Hayırlı Olsun…

Candan Karlıtekin projesiydi. Nihayet kendi kimliğine büründü. AnadoluJet, AJET olarak şirketleşti. Umarım karlı bir şirket, emniyetli uçuşla birlikte ebedi bir havayolu olarak uçuş serüvenini sürdürür.

AnadoluJet olmasını tercih ederdim.

Olmadı. Arkadaşlar milenyum bir isim tercih etmeyi uygun gördüler. AJET yönetimi uçağın gövdesini kocaman bir AJET logosu ile kaplatmış. Gönül isterdi ki ANADOLUJET olsun. Bu arkadaşlar milli ve yerli oldukları için AnadoluJet isminden rahatsız olmalılar ki bu şekilde karar vermişler.

Belki de ilerisi için başka planlar vardı. Bilemeyiz. Zira Ahmet Bolat, kulis bilgilerini kendi trolleri ile paylaşıyor. Onlara üfleyince biz de öğrenmiş oluruz.

Ama başka çok önemli detaylar var. Onları size gelecek hafta aktaracağım. Önemli uluslar arası bağlantıları, alt yapıda neler var onları da sizlerle paylaşacağım.

Ama nasıl bir uluslar arası organize var şok olacaksınız.

Hatta işin ucu uçaklara yetkisiz yerlerde bakım yaptıran bir şirketin yetkilisine kadar dayanıyor. Form 4 iptali yapılan bu kişi geçmişte havacılıktan yasaklanmıştı. Şimdilerde sessiz sedasız, saman altından iş yürütüyor.

Ama takıldığım önemli noktalardan birisi de sendikasız bir AJET karşımızda. Daha öncede yazdım. THY alt şirketlerini sendikasızlaştırarak, personeli ucuza çalıştırmak, sosyal hakları kendisi belirlemek, ne verirsem idare edin mantığında ilerliyor.

Bu bir tercih. Elbette öteden beri alışıla gelmiş bir sendikalı THY çalışanlarının özellikle airline tarafında sıkıntı yaşar mı birlikte göreceğiz.

Hava İş Sendikası bu konu ile ilgili henüz bir adım atmış değil. THY’nin alt markası iken ve THY personeli olarak çalışan kaç kişi AJET tarafına geçti tam sayı da belli değil. Geçenler sendikalı olarak mı geçti, sendikal hakları karşılığında ne aldılar o da belli değil.

Velhasıl belirsizlikler içerisinde uçuşa başlayan bir şirket.

Bir kez daha yinelemek gerekirse; gönlüm başarılı olmasını diler. Lakin partizan bir personel yapısı, cemaatlerle doldurulmuş bir kadro oluşumu doğru olmaz.

Şimdi önümüzdeki günlerde THY’nin genel kurulu için açıklama yapılır. Asıl merak edilen Ahmet Bolat’ın yerinde kalıp kalmayacağı. Zira THY’yi özellikle TİS döneminde oldukça zora soktu. Eminim onun için görevi bırakması için on saniyelik vakti var.

“İstifa et Ahmet” üç kelimelik bir emir görevden gitmesine yeterli. Bir üst düzey siyasi bana “ben bütün makamları reis sayesinde kazandım” demişti. Ahmet Bolat da bunlardan birisi. Reis olmasaydı Amerika’da kimin yanında olur, kime hizmet ederdi bilemem. Ya da Fatih Üniversitesi mantığında bir okulda eğitmen olarak hayatını idame ettirirdi.

Anlatmak istediğim şu; havacılık hepimizin sevdası. Bizim için biraz daha fazla sevda olabilir. Zira biz havacılığa girdiğimiz 1991 yılından beri hiç başka bir alanda gazetecilik yapmadık.

Şimdi her olumsuzluk bizi yaralıyor, rayında gitmeyen her durum bizi karamsarlığa itiyor. Ama her karanlığın bir aydınlığı olduğunu da biliyoruz.

Yarınlara umutla bakmanız dileğiyle.

AJET Hayırlı Olsun…

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Herşey olabilir ~ 26 gün önce
Yeni başkan Buhari olabilir adam emin adımlarla ilerliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havasene Geçin diyen ~ 26 gün önce
Sözüm size. Şu an saw da tüm tk personeli 15 dk lık yürüme mesafesi olan açık otoparka yönlendirildi. Peki taloa ve kaptanların bu konudaki girişimi ne biliyor musunuz? Bizi kapalıya alın, kabin o yolu yürüsün. Havasen in mantığı tam olarak budur. Havaiş te kalmayalım ama havasenle de olmaz. Bence kabin için ayrı bir oluşum gerekli. Tassa’ya da ayrıca yazıklar olsun. Güzellik merkezinden insirim toplamaktan başka bir işe yarayın arada bir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 27 gün önce
Müdürler atanıyor, müdürlükler açılıyor, ama gizleniyor. Mail atılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepimiz biriz arkadaşlar ~ 27 gün önce
Bakıyorum AO Tekniğe, Teknik AO'ya sallıyor ama unuttuğumuz şey aynı gemide olduğumuz. Bizler teknik olarak nasıl kabul ederiz AOnun imza parası almamasını? AO daki bazı arkadaşlar da bize verilmiş olan sözün peşine dusmemizi çok görmesinler. AOdan alıp bize verin demiyoruz ki biz. Hepimiz kazanalım herkes hak ettiğini alsın adalet sağlansın diyoruz. Bakın böyle sen garsonsun sen tamircisin diye birbirimizi degersizlestirerek sadece bizi bu hale düşürmeye çalışanların ekmeğine yağ süreriz. Artık birlik olup haklarımızı savunalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
millet uyandı ~ 27 gün önce
yerel seçimler göstermiş oldu ki vatan millet sakarya ile ninni söyleyenler meğer milyarları çalıyor, Kurumun mallarını yandaşlara peşkeş çekiyor, makamları şirket hissesi dağıtır gibi dağıtıyor, kapasitesiz ve liyakatsız insanlar birilerini piyornu gibi imza atmak için makamları işgal ediyor tüm bunları kapatmak ve memurları susturmak için yandaş, partizan, kapasitesiz, sünepe tipler dernek ve sendika temsilcisi yapılıyor. Bu haram düzene ortak olanların vebal ve bedellerini ödeme zamanı geldi. şimdi vicdanlı insanların kendi havalimanında ki usulsüzlükleri zaman kayıp etmeden madde madde raporlayıp güç değiştiği zaman ilgililere iletmesi lazım. vallahi ortaya çıkan hırsızlıkları görünce çok şaşıracaksınız. yunan gelse bu devlete böyle zarar veremezdi diyeceksiz. ellerinde kelepçelileri görünce azda olsa içimiz soğuyacak ama 20 yıl geriye giden devletimizin zararı zor kapatacaktır. başta dhmi genel müdürü hüseyin keskin inşallah yurt dışına kaçma hazırlıklarına başlamamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amatör geçiş ~ 27 gün önce
Hayatımda gördüğüm en acemi geçiş oldu.. ne kadar her şey güzel deselerde sistemin işleyişi çakılmış durumda... istasyonların çoğu offline Ajet sistemi kullanılamıyor, koca şirket kervan yolda düzülür mantığıyla yönetiliyor. Ajet için istihdam edilenler perişan halde ve konuya hakim değiller... A.O nun DCS, Rezervasyon,Elektronik bilet, IT birimleri olmasa resmen operasyonu yerle bir.... Kanımca üst yönetimin bu gibi bazı birimleri A.O. da da ödüllendirilmesi gerekli... Tabi olayın farkındalar ise... Ama sanmıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral geri geldi ~ 27 gün önce
Balık Baştan kokar… BHKM ye kayyum istiyoruz… Herkes mutsuz… Huzursuz…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bize pas bilet yokmu ~ 27 gün önce
Şu an Sabiha Gökçen’den pas/ced bilet ile uçamayacağımız söylendi bu doğru mu başkan? Biz ajet için uçacağız pas uçamayacağız öyle mi? Dalga mı geçiyorsun sen bizimle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy Engelli ilanı İşkur yok ~ 27 gün önce
İşkur da yayınlanmadı nedense Engelli değil Engelsiz uzman aranıyor sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 28 gün önce
Tamamen hayal kırıklığı olucak bir firma pegasus param parça eder sabihada thy olmaması nasıl bir garebettir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000