08 Nisan 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İlk aydan daha Ocak ayında %50 zam yaparak mağdur edilmeyen THY Müdür ve üstü Yöneticilerine özellikle TİS imzalandıktan sonra yapılan bu zam oranlarının neden gizli kapaklı yapıldığı açıklanabilir mi? Bizim zam oranlarımız tazminat tutarlarımız detaylı olarak her yerde açıklanırken sizin aldığınız ekstra zam oranları neden gizleniyor? Hakkınız olduğunu düşünüyorsanız tepki almaktan korkmamanız gerekir. Personele gelince ancak %64 oranında yapılabilir diyip uçakların ödemeleri bu yıl diyerek imzalanan TİS’ten hemen sonra kendinize şimdiye kadarki görülmemiş oranlarda zam yapmak adil mi?
  • Sahi kaç yıl oldu "çalışan mutluluk anketi" yapilmayali?
  • Anadolu Jet'in ismi niye Ajet oldu? Amaç ve sebep neydi? Ve neden yeni bir oluşuma gidildi? Acaba satıldığı için mi? Kendilerine fahiş zam yapmaları da 26 uçağın aynı yerden ve şaibeli biri vasıtasıyla alınması da şaşırtıcı değil,bunlar millete azla yetinin deyip ceplerini doldurmayı sever,kimin ne olduğuna bakmazlar,komisyonu kim çok verirse onlarla iş yaparlar,haksız kazanç elde etmeye bayılırlar malum...
  • Ali bey Fatih Bardakçı daha önce Onur Havayolları yönetim kurulundaydı H.Cankut Bagana ile beraber.Yarın bayram malum Onur Havayollarından 1800 kişi kaç senedir alacaklarını alamıyor ayıptır,yazıktır.Ali bey belki sizde bireyler yazarsınız.Size iyi bayramlar dilerim.
  • Ajet güveni kaybetti, üst yönetime yapılsn özelliklede müdürlere verilen boşa paralara yazıklar olsun haram zıkkkm olsun
  • Yönetici seviyesi zam oranları ile yönetici liyakat seviyesi arasında ters orantı olmasa normal karşılanabilir. İngilizce ve genel yetenek testi yapılsa çoğunun durumu ortaya çıkar. En azından bundan sonra atanacaklar için belli kriterler getirin diyeceğim ama yapılamayacağı aşikar, sebepleri herkesce malum.
  • Pazar parasını verin artık. Yeter. Bütün kabin-kokpit kizdirdiniz. Kimsede aidiyet kalmadı. Hakkımızı geri verin. Kimse daha önce olmayan bir para istemiyor. Yıllardır var olan ve sorgusuz sualsiz alınan Hakkımızı istiyoruz. İftar iftar gezip bize yalanlar söyleniyor. Lütfen bunu yayınlayın.
  • Çıkarda bu ballı kaymaklı maaşlara çeki düzen verirse ne iyi olur. Umudumuz Ekrem İmamoğlu. TK da yerde çalışanlar ne yapıyor ki bu kadar yüksek maaş alıyorlar. Müdürü, Şefi, uzmanı almış başını gitmiş. MİLLETVEKİLİ O KADAR ALMIYOR..
  • Yiyorsa müdürlere de havla zam oranlari için hadi bakalim bekliyoruz
  • Temmuzda ki yüzde 30 zam oranı biz çalışan işçilere sus Payı oluyor Galiba (:

AJET’in Uçak Kiralamaları ve Enteresan Bağlantılar…

Türk Hava Yolları’nın yüzde yüz iştiraki olan AJET ile ilgili önemli bilgiler paylaşacağım. Şirketin uçak kiralamalarına bir göz attım. Enteresan bir şekilde önemli bilgilere ve bağlantılara ulaştım. Türkiye’de şirketi olan görünürde Litvanya merkezli ama gerçek anlamda İrlanda şirketi olan bir gruptan onlarca uçak kiralanmış.

Şöyle bir küçük araştırma yaptım. Garip bir şekilde firma inanılmaz büyük. Beyin takımı İrlanda’da. Ama yan kuruluşlar Tayland’a kadar uzanıyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse fena bir şekilde şüphelendim. Bu işlerden çok iyi anlayan, profesyonel bir dostumu aradım. Keza yine sözlerine güvendiğim birkaç yönetici ile bu işlerin nasıl olduğunu anlamama fayda sağlayacak güvenilir kaynaklarıma başvurdum.

AJET uçaklarının 26 adedi Avia Solutions Group’a bağlı SmartLynx adlı şirketten kiralanmış. Neden bu kadar uçak bir şirketten kiralanır sorusunu sormaya başladım kendi kendime.

Özel bir diyalog mu var, arada birileri mi var ve kim bunlar sorularını sordum.

Grubun ana fonu Amerika.

Türkiye’de BBN Airlines adında bir şirketleri var.

Bu şirketin başında da Fatih Bardakçı oturuyor. Hafızalarınızı tazelemek için yazmam lazım. Fatih Bardakçı bir dönem yani 2010 yılına kadar ACT Airlines'ın başında olan kişi. Bardakçı’nın form 4 iptaline varan bir dizi yanlışları olmuştu. Yetkisiz yerde uçaklara bakım yaptırdığı tespit edilince Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilerini iptal ederek cezalandırmıştı.

Aynı muamele SAGA Havayolları Genel Müdürü Ali Birhan Temel’e de yapılmıştı ve onun da form 4’ü iptal edilmişti.

Avia Solutions Group’a ait SmartLynx şirketinin merkezi de Litvanya’da bulunuyor. Bu şirketin Malta ve Estonya’da ve hatta Tayland’ta bile firmaları var.

Fatih Bardakçı’nın geçmişindeki bu sıkıntılarından kaynaklı şüphelerimin devam edip etmediğini de anlama adına grubu baştan aşağı tanıyan ve sonuna dek güvendiğim bir dostum ile konuştum.

Öyle güzel bir tablo çizdi ki Avia Solutions Group ile ilgili, sözüne itibar ettiğim için fazla söze gerek duymuyorum.

Ama şunu da sormadan edemeyeceğim. THY bu uçak kiralamalarını yaparken bir ihale yaptı mı? Başka firmalardan teklif aldı mı? Bunu kamuoyu ile paylaşmaları gerekiyor. Ve varsa öyle firmalar onlardan gelen teklifi ve SmartLynx şirketinin de teklifini açıklamalıdır.

AJET filosunda değişiklik olmadıysa 88 uçak bulunuyor. Bu uçakların 26 tanesini SmartLynx şirketinden aldığına göre diğerlerini de farklı firmalardan temin ettiği biliniyor. Ayrıca ekibiyle birlikte kiraladıkları uçak sayısını da açıklamalı.

THY’de yöneticilere ultra zam mı yapıldı?

THY sendika ile yüzde 64 oranından TİS imzaladı. THY teknik daha düşük.

Ancak THY içinden ihbarlar geliyor.

Airporthaber’de okumuşsunuzdur. Lakin oranın onunla kalmadığını belirten bir mesaj geldi.

O mesajı aynen yayınlıyorum.

“Merhaba umarım iyisinizdir. THY’deki müdür ve üstü maaş artış haberiyle ilgili yazmak istedim. Airporthaberde yüzde 93 aldıkları iddia edilmiş fakat durum çok daha vahim ne yazık ki. Makam arttıkça zam oranları da arttı. Müdürler % 112 zam aldılar ve makam arttıkça yukarı doğru diğer oranlar da % 245’e varacak şekilde arttı. Bu oranlar tis’ten sonra ve tam da bayram tatili öncesi yapıldı ki tepki oluşmasın diye. Personele yüzde 64 çok görülürken yöneticilere yapılan bu oranlar çok adaletsizce. Bunu gündeme getirmenizi talep ediyoruz.”

Evet, ancak bu şekilde gündeme getirebiliriz.

Cevap : THY’de

AJET’in Uçak Kiralamaları ve Enteresan Bağlantılar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Bu kadarı da fazla değil mi?? ~ 20 gün önce
İlk aydan daha Ocak ayında %50 zam yaparak mağdur edilmeyen THY Müdür ve üstü Yöneticilerine özellikle TİS imzalandıktan sonra yapılan bu zam oranlarının neden gizli kapaklı yapıldığı açıklanabilir mi? Bizim zam oranlarımız tazminat tutarlarımız detaylı olarak her yerde açıklanırken sizin aldığınız ekstra zam oranları neden gizleniyor? Hakkınız olduğunu düşünüyorsanız tepki almaktan korkmamanız gerekir. Personele gelince ancak %64 oranında yapılabilir diyip uçakların ödemeleri bu yıl diyerek imzalanan TİS’ten hemen sonra kendinize şimdiye kadarki görülmemiş oranlarda zam yapmak adil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahi kaç yıl oldu? ~ 20 gün önce
Sahi kaç yıl oldu "çalışan mutluluk anketi" yapilmayali?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali abi ~ 20 gün önce
Anadolu Jet'in ismi niye Ajet oldu? Amaç ve sebep neydi? Ve neden yeni bir oluşuma gidildi? Acaba satıldığı için mi? Kendilerine fahiş zam yapmaları da 26 uçağın aynı yerden ve şaibeli biri vasıtasıyla alınması da şaşırtıcı değil,bunlar millete azla yetinin deyip ceplerini doldurmayı sever,kimin ne olduğuna bakmazlar,komisyonu kim çok verirse onlarla iş yaparlar,haksız kazanç elde etmeye bayılırlar malum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACILIK ~ 21 gün önce
Ali bey Fatih Bardakçı daha önce Onur Havayolları yönetim kurulundaydı H.Cankut Bagana ile beraber.Yarın bayram malum Onur Havayollarından 1800 kişi kaç senedir alacaklarını alamıyor ayıptır,yazıktır.Ali bey belki sizde bireyler yazarsınız.Size iyi bayramlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 21 gün önce
Ajet güveni kaybetti, üst yönetime yapılsn özelliklede müdürlere verilen boşa paralara yazıklar olsun haram zıkkkm olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam&liyakat ~ 21 gün önce
Yönetici seviyesi zam oranları ile yönetici liyakat seviyesi arasında ters orantı olmasa normal karşılanabilir. İngilizce ve genel yetenek testi yapılsa çoğunun durumu ortaya çıkar. En azından bundan sonra atanacaklar için belli kriterler getirin diyeceğim ama yapılamayacağı aşikar, sebepleri herkesce malum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personelin PAZAR PARASİ ~ 21 gün önce
Pazar parasını verin artık. Yeter. Bütün kabin-kokpit kizdirdiniz. Kimsede aidiyet kalmadı. Hakkımızı geri verin. Kimse daha önce olmayan bir para istemiyor. Yıllardır var olan ve sorgusuz sualsiz alınan Hakkımızı istiyoruz. İftar iftar gezip bize yalanlar söyleniyor. Lütfen bunu yayınlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şöyle Babayiğit ~ 21 gün önce
Çıkarda bu ballı kaymaklı maaşlara çeki düzen verirse ne iyi olur. Umudumuz Ekrem İmamoğlu. TK da yerde çalışanlar ne yapıyor ki bu kadar yüksek maaş alıyorlar. Müdürü, Şefi, uzmanı almış başını gitmiş. MİLLETVEKİLİ O KADAR ALMIYOR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs yiyor mu ~ 21 gün önce
Yiyorsa müdürlere de havla zam oranlari için hadi bakalim bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 21 gün önce
Yaw he he, biz özgürce havlayabiliyoruz da, senin tasman kimin elinde belli değil, söyle de biraz uzun bıraksınlar tasmanı, dışarı da güneş var!..
TgsZm ~ 21 gün önce
Temmuzda ki yüzde 30 zam oranı biz çalışan işçilere sus Payı oluyor Galiba (:

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000