02 Eylül 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Devlet istihdam çatısı altında insanlara iş imkanı sunuyor.Oysa bunun adı sadece top çevirme. İşe giren insanlar askerde şafak sayar gibi işkur dan kadroya geçme beklentisi yaşarken işveren 3 ay bedava çalıştırdığı personeli işten çıkarıyor. Tabiki kuralına göre bunu yapıyor. Parttıme olacaksın yada istifa edeceksin bunun en büyük örneğidir. Kısacası 3 ayı dolduranın yerine 3 ay sonra yeni işkurlu geliyor. Sadece sirkülasyon oluyor. İnsanlar yine işsiz
  • Sirketimizde hersey yolunda durmak yok yola devam. Hedef 2146
  • Bence herkes mudur olmali saygilar
  • Şu 20 yılı dolduran arkadaşlara kapı gösterilse yük azalır.
  • Etheme satilan tank fabrikasiyla ayni fiyattan satilmali, hizmet Araplardan satin alinmali
  • Pilot ve kabin memuru isten cikartin, tarikatci mudur, taseron memur yeter size
  • Memur ,Şefine soruyor işini Şefte tekrar memura danişiyor işi bu yüzden işler şişiyor .Suni bir kalabalık.Şefte elleri cebinde geziniyor görmek istemiyorum.Boş işler .
  • Evet eğer sen türk hava yollarının bu kadar yüksek seviyedeki fiyat politikasından bilet ücretlerinin bu kadar yüksek olması hoşuna gidiyorsa devam et bu derecede yüksek fiyatlardan bir yerden bir yere uçmaya
  • kriz mi var ki neyin tasarrufu. padişah bağırıyordu kriz var diyenler haindir diye. aman ha.
  • Daha çooook zarar ederler,aldıkları ah lar,yaptıkları amatörce hareketler buna sebep,thy yi kabile şirketi kıvamında degilde reklamlardaki gibi global bi şirket gibi profesyonel ve gerekli liyakata sahip eti kemiği dolu bu işin içini özünü mutfağını gören bilen kendini sistemin üstünde değilde sistemin bi parçası gören arkadaşlarla olmak istedikleri hedeflere yürüyebilirler.Gerçi bahsettiğimiz olay tüm genel hizmet ve üretim sektörlerimiz için geçerli,çoook yalnızım be Türkiye'm.. Sesss veeeeeer!!!

THY’de yeni bir dönem başlıyor

Öncelikle TGS ve İGA’daki Ask Me konusunu ele almak lazım. Çok kızmak mı gerek yoksa geniş düşünmek mi bunu tespit edelim.

İstanbul Havalimanı çok büyük bir yapı. Özellikle terminal içinde geniş bir AVM’ye girmiş bir his oluşuyor içinizde. Kontuar nerede, gate nerede ya da nerede bir şeyler atıştırabilirim gibi bir kafa karışıklığı oluşuyor.

İGA ne yaptı ki peki? Biz hem dijital ortamda hem de personel aracılığı ile yolcuları yönlendirelim, hem ilk başlarda oluşabilecek tepkileri en aza indiririz hem de zamanında kalkış ile havalimanının olumsuz anlamda gündeme gelmesinin önüne geçeriz dedi. Doğruydu.

Nitekim ask me projesi başlatıldı. Yüzlerce genç iş başı yaptı ve yolculara ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Hem çok naziklerdi hem de büyük bir hevesle işlerini yaptılar.

Şimdi bu gençlerin işlerinden çıkarılma sürecinin başladığını duyduk. Peki bu durumu nasıl açıklayabiliriz? Kızmalı mıyız?

Şunu söyleyeyim; Bu proje zaten süreli olarak başlatıldı. Yanılmıyorsam 4 ay olarak belirlendi süresi. Ama şu sıralar 5. ayına girdi. Yani aslında gençlere kısa süreli olarak bu işi yapabilecekleri tebliğ edilmişti.

Burasından bakarsanız onları yanıltmış ya da kandırmış değiller.

Ancak eğer kadro sözü verildiyse ve kadro için gereken şartları karşılayanlar eğer kapının önüne koyulduysa burada da bir yanlış olduğunu söylemek hiç zor olmasa gerek.

TGS’de de durum aynı. Onların da tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir yol izlediği söyleniyor. Eğer konu tasarrufsa belediyeler aracılığı ile alınan personellere ne diyeceğiz? Bu soru hem İGA hem de TGS için geçerli.

Peki THY’de durum ne?

THY’deki tasarruf konusu çok daha ilginç. Biliyorsunuz bir süredir zarar açıklanıyor THY’de. Bununla ilgili detaylı bir yazı yazmıştım 2 hafta öncesinde.

Şimdi THY’de tasarruf tedbirleri alınacağına dair bir bilgi edindim.

Buna göre THY şu yolu izleyecek;

THY’de kısa bir süre içerisinde müdürlüklerde azalmaya gidilecek. Sektörde de zaman zaman gündeme gelen ‘böyle müdürlük böyle birim mi olur’ gibi müdürlükler kaldırılacak.

Anadolu’daki bir çok istasyon müdürü ise yakın bir zaman içinde şef statüsüne düşürülecek. Yani aslında bu durum günlük sefer sayısına göre belirlenecek. Günde 3-5 seferin üzerinde olmayan yerlerde müdüre gerek olmadığı ve şef olarak görev yaptırılacağı konusunda görüş birliği oluştu THY’de. Bu şefler de bölge müdürlüklerine bağlanacak.
Bu eğer gerçekleşirse ve hususi amaçlar kuruma yük edilmekten çıkarılırsa büyük bir iyilik edilmiş olur şirkete.

Yani kısacası THY’de yeni bir dönem başlıyor.

THY’de yeni bir dönem başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Xman ~ 5 yıl önce
Devlet istihdam çatısı altında insanlara iş imkanı sunuyor.Oysa bunun adı sadece top çevirme. İşe giren insanlar askerde şafak sayar gibi işkur dan kadroya geçme beklentisi yaşarken işveren 3 ay bedava çalıştırdığı personeli işten çıkarıyor. Tabiki kuralına göre bunu yapıyor. Parttıme olacaksın yada istifa edeceksin bunun en büyük örneğidir. Kısacası 3 ayı dolduranın yerine 3 ay sonra yeni işkurlu geliyor. Sadece sirkülasyon oluyor. İnsanlar yine işsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boink ~ 5 yıl önce
Sirketimizde hersey yolunda durmak yok yola devam. Hedef 2146

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 ~ 5 yıl önce
Bence herkes mudur olmali saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasarruf ~ 5 yıl önce
Şu 20 yılı dolduran arkadaşlara kapı gösterilse yük azalır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 5 yıl önce
Etheme satilan tank fabrikasiyla ayni fiyattan satilmali, hizmet Araplardan satin alinmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasaruf icin ~ 5 yıl önce
Pilot ve kabin memuru isten cikartin, tarikatci mudur, taseron memur yeter size

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isten cikartmaya ~ 5 yıl önce
Yonetim kurulundaki pilot ile baslamali yerlerine yabanci alinmali
Komiklik garip ~ 5 yıl önce
Memur ,Şefine soruyor işini Şefte tekrar memura danişiyor işi bu yüzden işler şişiyor .Suni bir kalabalık.Şefte elleri cebinde geziniyor görmek istemiyorum.Boş işler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 5 yıl önce
Evet eğer sen türk hava yollarının bu kadar yüksek seviyedeki fiyat politikasından bilet ücretlerinin bu kadar yüksek olması hoşuna gidiyorsa devam et bu derecede yüksek fiyatlardan bir yerden bir yere uçmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırdır ~ 5 yıl önce
kriz mi var ki neyin tasarrufu. padişah bağırıyordu kriz var diyenler haindir diye. aman ha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ragnarrr ~ 5 yıl önce
Daha çooook zarar ederler,aldıkları ah lar,yaptıkları amatörce hareketler buna sebep,thy yi kabile şirketi kıvamında degilde reklamlardaki gibi global bi şirket gibi profesyonel ve gerekli liyakata sahip eti kemiği dolu bu işin içini özünü mutfağını gören bilen kendini sistemin üstünde değilde sistemin bi parçası gören arkadaşlarla olmak istedikleri hedeflere yürüyebilirler.Gerçi bahsettiğimiz olay tüm genel hizmet ve üretim sektörlerimiz için geçerli,çoook yalnızım be Türkiye'm.. Sesss veeeeeer!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000