08 Ekim 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • su konusmalara yazilara elestirilere kulak verip bir tane okul uluslararasi standartlarda sistemini kursa ben eminim tum okullar onu takip eder. Lider yok turkiyede lider. Butun yoneticiler baslarini kuma gommus ve sadece populist reklam pesinde. Gercek lider lazim bu isleri ustlenecek kurumlari pesinden surukleyecek dunyaya turkunde bu isleri yapabildigini kanitlayacak.
  • peki yayınlamadınız oysa ben hiç uygunsuz söz söylememiştim, arkadaşlar bu thy varya hta diye bişey çıkarmış bi kadın var psikolog ancak görürseniz bir sorunu var sanırım evlenememiş evde kalmış, bu normal çünkü kendisinin pskiyatriste ihtiyacı var ve sizin thy ye girmenize bu insan karar veriyor. nedeni ne biliyormsunuz koyun sürüsü almak. yani zeki, fikir sahibi, akıllı pilot istemiyorlar,, herşey torpil olmuş dilerim Allah.ımdan dünya yerle bir olsun bu kul hakkı yiyenleri ben o zaman görücem.. haram olsun thy..sayın editör bunu yayınlayınız lütfen hiç argo kelime yok tamamen yorum.um lütfen..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Akademi'yi bitirmiş olmasam, şu yazıyı okuduğumda ortada çok büyük bir kaos ve savaş var sanırdım. Olaylar nasıl da abartılmış. Yazıda altı çizili kısımlar özellikle yanlış ve önemsiz. Akademinin de, FIT'nin de eğitimi iyidir. Tabiki daha iyi olabilir ama felaket tellallığı yapacak bir durum da yok.
  • aydınlatıcı yazınız için teşekkür ediyorum .filtreden kaçmış vardır her ne olursa olsun verimli yol alınmalıdır, aklın yolu birdir diyorlar 10 ekimden sonra herşey rayına oturmalı ne derler bilirsiniz.liderler insanı sistemi yöneticiler idare eder.thyde sistem uçuş akademisi sisteminde olamlıdır. değişime ayak uydurmalıyız.
  • 13 aylık FAA eğİtimiyle ABD den gelen öğrencilerin lisanslarının FAA'den Türk Lisansına dönüşüm için 3-4 ay bekletildikleri biraz abartılı yazıldığına inanıyorum. Beklemenin ana nedenlerin ne olduğunu akademideki herkes bilir. Ana neden: SHGM mevzuatına göre öğrencilerden Ankara'dan istediği yeni kontroller, zorunlu evrakların onaylanması, dönüşüm eğitim ve kontrol uçuşları, ve bunları yapılmasını zorlaştıran ve geçiktiren tali nedenler. İstenen şartların ve kontrollerin yapılması için çırpınan yöneticileri de ABD'den gelen öğrenciler çok iyi biliyor olması gerekir. Gerçi çırpınanlar artık yönetici değildir. THY'nin Akademisi ve Amerika'dan gelen tüm öğrenciler iyi eğitim almışlardır, arada herzaman eğitim sisteminin filtresinden kaçmış istisna olarak eksik gelenler olabilirler. Rekabet ortamında herzaman yerli-yabancı, sivil-asker uçuş okulu sataşması olur, bu da doğaldır. Bu sataşmayı da genelde filtreden kaçmış başarısız olan veya kurum kültürüne ayak uyduramamış yeniler yapar.
  • ABD.den gelenleri kıskanırlar.ingilizcesi var..ingilizca değil. öğretmenlik öyle olmalı emekliliğin emeklisi gidin oturun evinizde torun bakın gençlerin yolunu derhal yabancı pilot getirin onlar bizim gençlerden yetistirsin 62 yaşından büyüklere öğretmenlik verilmesin Hamdi bey sabırlı adamdır zamanı gelecek akaeemiyi genç milli takım gibi yapıp, sonrada a milli takımı oluşturacak
  • İyilikten maraz doğar denir ya. Bu şirket, şirketin çıkarları için savaşan çalışanlarını "sen nasıl savaşırsın" diye atabiliyor.Şaka gibi ama gerçek. Gel de buraya aidiyet besle arkadaş! Yapabilirsen tabi. Üzerine vazife olmayacak işlere karışıp insanları birbirine kırdıran, başkalarının başını belaya sokanlar bile var. Onları zaten ilahi adalete teslim ediyoruz.
  • Biz asla amerika gibi olamayiz.Cunku Turk insani agresiftir, ilkeldir, bencildir.Diger insanlara guvenmez mutlu olmayi bilmez yalan dolan oyun pesinde kosar.Insanlara saygiyi emege saygiyi insanlara tahammulu sabri bilmez.Cok ozur dilerim boyle konustugum icin ama bugune kadar gordugum hep boyle.
  • Nasıl yani... İnsanlara işe başlatacağız diye mevcut işlerinden istifa ettirmişler, daha sonrada 6 ay hiç aramamışlar mı? Eğer bu gerçek ise THY IK dan sorumlu müdür kimse istifasını verip gitmeli. Ya kardeşim bu adamlar hiç mi HR nedir bilmez. Bu insanlık ayıbı... Ama bu kadar bekleyenlerde kabahat... Seslerini neden kimseye duyuramamışlar... Ben olsaydım madem THY devlet kurumu direkt başbakanlık BİMER' e şikayet dilekçesi yazardım...

THY'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNAMALI

Biliyorsunuz Türk Hava Yolları kokpit kalitesini yükseltmek, özellikle İngilizce sorununu çözmek için yurtdışında pilot eğitme kararı almıştı. Alınan kararla birlikte Amerika’ya gönderilen pilot adayları başarılı bir eğitim sürecinden geçmiş ve gruplar halinde Türkiye’ye geri dönmüşlerdi.

Bu arada Türk Hava Yolları, hem Anadolu Üniversitesi’nde hem de Türk Hava Kurumu’nda pilot eğitimi yaptırıyordu. Amerika’ya giden öğrenciler zamanında eğitimi alıp Türkiye’ye geri dönerken ne Anadolu Üniversitesi ne de Türk Hava Kurumu aynı başarıyı gösteremedi.

Türk Hava Yolları da kendi akademisinde pilotaj eğitimi veriyor ama onlar da tıpkı Anadolu Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu gibi karınca hızıyla öğrenci yetiştiriyordu.

Türk Hava Yolları’nın Amerika ile yaptığı anlaşmaya göre pilot adayı öğrenciler Amerika eğitimlerinden sonra tip eğitimlerini Türkiye’de yapacaklardı.

Ama ne oldu biliyor musunuz?

Amerika’dan dönen öğrenciler 3-4 ay boyunca aranmadılar bile. Her biri THY’den gelecek “Hadi tip eğitimine başlıyorsunuz” telefonu beklerken Türk Hava Yolları’na ihanet içinde olan alt yöneticiler ABD’ye giden öğrencilere resmen ayrımcılık yapıyordu.

Yönetimin sorgulamalarına “Oluyor, yapıyoruz” gibi geçiştirici cevaplar veren alt yöneticiler, yönetimden gelen baskılar nedeniyle Amerika’dan gelen öğrencileri THY’nin akademisine davet ettiklerinde şok üstüne şok yaşattılar.

Sanki başka bir firmanın elemanlarıymış gibi üvey evlat muamelesi ile karşı karşıya kaldı bu pilotlar. THY yönetimi olup bitenden habersiz her şeyin normal gittiğini düşünerek yöneticilerine güvendi. Oysa THY Akademi yöneticileri üvey evlat muamelesi gösterdikleri ABD eğitimli öğrenci pilotlara en büyük şoku eğitimlerini Türkçe, hatta kule konuşmaların bile Türkçe vererek yaşattılar.

THY akademinin başarılı olduğunu göstermek isteyen yöneticiler kapasite dışı öğrenci alınca her şey arapsaçına döndü. Plansız, programsız yapılan eğitimler akademidekilerin acemiliği, işgüzarlığı ve geçmişten gelen “en iyisini ben yaparım” dürtüsü akademinin başarısızlık hanesindeki ben büyük eksidir.

THY akademinin kapasite darlığından dolayı başaramadığı eğitimler için yurt dışına gönderilen öğrencilere bu kez de yarım eğitim verilerek öğrenciler uçuş hattına alındı. Akademiciler, yöneticiler bu nasıl bir sorumluluktur? Eğitimi bitmeyen öğrenci uçuşa verilir mi? Ateşle oynadığınızın farkında mısınız?

“Amerika’da çok iyi eğitim verilir” demek istemiyorum. Ama gidip gördüğüm bir sitemin eline su bile dökemez Türkiye'deki eğitimler.

Keşke Türk Hava Yolları Aydın’da yapacak olduğu okulu eline yüzüne bulaştırmasa. Türk Hava Yolları yönetimi bu okulu mutlaka uluslararası düzeyde yapmalıdır. Mevcut akademi öğretmenlerinden sadece sorumluluk alacakları, uluslararası düşünsel yapıya sahip olanları Aydın’a götürmeli.

Hamdi Topçu’nun vizyonuna uygun hareket edecek insanlar Aydın’da yer almalı. Bildiğim kadarıyla Avrupa’nın en iyi uçuş okulu planlanıyor. Ama bu planın parçalarında iş yok gibi. Hamdi Topçu ne kadar büyük düşünürse düşünsün aşağıdakiler bildiğini okudukça bu kervan zor yürür. İleride “Ben söylemiştim” demek istemem ama görünen o ki bu işi şimdiden sabote eden hatta Hamdi Topçu’nun düşüncelerine inat buranın tepesine göz koyan emekliliği gelmiş insanların Aydın için hazırlık yaptığını da tahmin ediyorum.

THY yönetimi 10 Ekim’de yapacağı kongreden sonra mutlak değişikliğe gitmeli. Yazdıklarımız bildiklerimizin % biri bile değil.

Yazılacak o kadar çok şey var ki. Arkası yarın deyip iyi haftalar diliyorum.

THY'DE TAŞLAR YERİNDEN OYNAMALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Bir tanesi ~ 12 yıl önce
su konusmalara yazilara elestirilere kulak verip bir tane okul uluslararasi standartlarda sistemini kursa ben eminim tum okullar onu takip eder. Lider yok turkiyede lider. Butun yoneticiler baslarini kuma gommus ve sadece populist reklam pesinde. Gercek lider lazim bu isleri ustlenecek kurumlari pesinden surukleyecek dunyaya turkunde bu isleri yapabildigini kanitlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTA2 ~ 12 yıl önce
peki yayınlamadınız oysa ben hiç uygunsuz söz söylememiştim, arkadaşlar bu thy varya hta diye bişey çıkarmış bi kadın var psikolog ancak görürseniz bir sorunu var sanırım evlenememiş evde kalmış, bu normal çünkü kendisinin pskiyatriste ihtiyacı var ve sizin thy ye girmenize bu insan karar veriyor. nedeni ne biliyormsunuz koyun sürüsü almak. yani zeki, fikir sahibi, akıllı pilot istemiyorlar,, herşey torpil olmuş dilerim Allah.ımdan dünya yerle bir olsun bu kul hakkı yiyenleri ben o zaman görücem.. haram olsun thy..sayın editör bunu yayınlayınız lütfen hiç argo kelime yok tamamen yorum.um lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HTA ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi mezunu ~ 12 yıl önce
Akademi'yi bitirmiş olmasam, şu yazıyı okuduğumda ortada çok büyük bir kaos ve savaş var sanırdım. Olaylar nasıl da abartılmış. Yazıda altı çizili kısımlar özellikle yanlış ve önemsiz. Akademinin de, FIT'nin de eğitimi iyidir. Tabiki daha iyi olabilir ama felaket tellallığı yapacak bir durum da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUŞ OKULU REKABETI' ne yanıt ~ 12 yıl önce
aydınlatıcı yazınız için teşekkür ediyorum .filtreden kaçmış vardır her ne olursa olsun verimli yol alınmalıdır, aklın yolu birdir diyorlar 10 ekimden sonra herşey rayına oturmalı ne derler bilirsiniz.liderler insanı sistemi yöneticiler idare eder.thyde sistem uçuş akademisi sisteminde olamlıdır. değişime ayak uydurmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUŞ OKULU REKABETI ~ 12 yıl önce
13 aylık FAA eğİtimiyle ABD den gelen öğrencilerin lisanslarının FAA'den Türk Lisansına dönüşüm için 3-4 ay bekletildikleri biraz abartılı yazıldığına inanıyorum. Beklemenin ana nedenlerin ne olduğunu akademideki herkes bilir. Ana neden: SHGM mevzuatına göre öğrencilerden Ankara'dan istediği yeni kontroller, zorunlu evrakların onaylanması, dönüşüm eğitim ve kontrol uçuşları, ve bunları yapılmasını zorlaştıran ve geçiktiren tali nedenler. İstenen şartların ve kontrollerin yapılması için çırpınan yöneticileri de ABD'den gelen öğrenciler çok iyi biliyor olması gerekir. Gerçi çırpınanlar artık yönetici değildir. THY'nin Akademisi ve Amerika'dan gelen tüm öğrenciler iyi eğitim almışlardır, arada herzaman eğitim sisteminin filtresinden kaçmış istisna olarak eksik gelenler olabilirler. Rekabet ortamında herzaman yerli-yabancı, sivil-asker uçuş okulu sataşması olur, bu da doğaldır. Bu sataşmayı da genelde filtreden kaçmış başarısız olan veya kurum kültürüne ayak uyduramamış yeniler yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
25 yaşında öğretmen pilot olur.ABD den iyi bilen dayı.. ~ 12 yıl önce
ABD.den gelenleri kıskanırlar.ingilizcesi var..ingilizca değil. öğretmenlik öyle olmalı emekliliğin emeklisi gidin oturun evinizde torun bakın gençlerin yolunu derhal yabancı pilot getirin onlar bizim gençlerden yetistirsin 62 yaşından büyüklere öğretmenlik verilmesin Hamdi bey sabırlı adamdır zamanı gelecek akaeemiyi genç milli takım gibi yapıp, sonrada a milli takımı oluşturacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozgurrr ~ 12 yıl önce
İyilikten maraz doğar denir ya. Bu şirket, şirketin çıkarları için savaşan çalışanlarını "sen nasıl savaşırsın" diye atabiliyor.Şaka gibi ama gerçek. Gel de buraya aidiyet besle arkadaş! Yapabilirsen tabi. Üzerine vazife olmayacak işlere karışıp insanları birbirine kırdıran, başkalarının başını belaya sokanlar bile var. Onları zaten ilahi adalete teslim ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 12 yıl önce
Biz asla amerika gibi olamayiz.Cunku Turk insani agresiftir, ilkeldir, bencildir.Diger insanlara guvenmez mutlu olmayi bilmez yalan dolan oyun pesinde kosar.Insanlara saygiyi emege saygiyi insanlara tahammulu sabri bilmez.Cok ozur dilerim boyle konustugum icin ama bugune kadar gordugum hep boyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üst Yönetim adlı yazıya ~ 12 yıl önce
Nasıl yani... İnsanlara işe başlatacağız diye mevcut işlerinden istifa ettirmişler, daha sonrada 6 ay hiç aramamışlar mı? Eğer bu gerçek ise THY IK dan sorumlu müdür kimse istifasını verip gitmeli. Ya kardeşim bu adamlar hiç mi HR nedir bilmez. Bu insanlık ayıbı... Ama bu kadar bekleyenlerde kabahat... Seslerini neden kimseye duyuramamışlar... Ben olsaydım madem THY devlet kurumu direkt başbakanlık BİMER' e şikayet dilekçesi yazardım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000