01 Ekim 2012, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY Akademi tabiki diğerlerinden başarılı olur. Normalde mühendis olacak adamı, pilot yapıp kokpite koyuyorlar. Onlar başarılı olmayacak ta kim olucak. :)
  • Ali bey biz onlara her devrin adamı diyoruz. Winston Churchill, ülkelerde kullanabileceği grupları seçerken kullandığı kriterlerde, otorite varken boyun eğmiş gibi yapan diğer yandan da otoriteyi her fırsatta zayıflatmaya, yalan yanlış yönlendirmeye çalışan, otorite zayıflayınca da isyan bayrağını hemen açan sadakatsiz, liboş, dönekleri arar, bu grupları, insanlar bulup kullanmış. Oynadığı ingiliz oyununun en kilit noktası da budur esasen. Dünyada 7 milyar insan yaşamaktadı ve 7 milyar da doğru vardır. Sorarsanız herkes doğru, ve bunun için de gerekli açıklamaları vardır kendilerince. Ancak ne yazıkki bir tek gerçek vardır ve gerçekleri de çok az insan görüyor. Tüm sıkıntı iktidarı ele geçirmekten ibaret. Kimsenin bu havayolunu milli görüp canla başla çalışma niyeti yok. Test edin maaşları 10000 Tl nin üzerindeki yöneticilerin kaçını yarı maaşla çalışmaya ikna edebilirsiniz? Milletvekilinden bile fazla alanlar var.
  • akademidekileri ingilizce olarak sokun atpl sinavlarina bakalim kac tanesi 14 sinavi verebilecek. Buradan kimseye laf gecirmeye calismiyoruz. soksunlar adamlari atpl sinavlarina ingilizce gecerlerse herkes sussun burada. gecemezlerse de yollasinlar sirketten. kocakr kucuk koyuncu falan bunlar ogretmenmi kardesim. Cok kaliteliyse bu adamlar alip 777 ye FO yapsinlar versinler Amerika hattina da ucsunlar bakalim. Daha ilk gunden butun kaptanlar bunlari kapiya koyar. Bunlar varsa yoksa politika yapsinlar, ogrencileri postasiymis gibi kullansinlar, hattaki pilotlari elestirsinler, fuarlarda boy gosterip ucak falan alsinlar, her ay ceplerini doldursunlar ucmadan. Oh ne ala is bu.
  • eger yillardir gorduklerinin en iyisi asaf abinse sen ya o yillari at gozlugunle gecirdin yada sanada bir kiyak yapti. 305 kisinin isinden olmasinda en etkin rolu oynamis tek genel mudur isletme yardimcisi. sirkette bu kadar super egitimli super lisani olan genc buyuk tipte ucan kaptan varken bu adamlarami kaldi yoneticilik. zaten ucmayi sevmeyen butun isi yonetim kurulunun pesinde kosmak olan bu adamlarmi yuceltecek sirketimizi. yakinda onunda ipini cekerler merak etme.
  • Yıllardır şirketteyim Asaf Kaptan gördüklerimin en iyisi, ona laf atanların başka bir amaçları vardır diye düşünüyorum.
  • İsler Kockara kaldı, adam deli gibi çalışıyor allah razı olsun, bak Akademi nerelere geldi, tüm akademi ekibini tebrik etmek lazım. Müdür Ulucan ne yapıyor merak ediyorum.
  • asaf ın ayda 60000 aldığı doğru mu?
  • Ali bey kutlarim cok iyi bir yazi olmus. Ama oldukca yarim kalmis, hatta henuz baslanmis bir yazi. Lutfen devam ediniz. Yorumlarla destekleyecegiz. Ozellikle akademideki hocalarin durumuna bir el atmanizi umuyorum. Atin ki herkes neyin ne oldugunu gorsun. Onlar da bir silkelensin kendilerine gelsinler. Bu kadar ciftlik vari bir ortam daha yoktur. Saniyorlar ki kimse onlari gormuyor, farketmiyor ve bu sekilde yasamaya, hicbir is yapmadan tikir tikir 10 binleri cebe indirmeye ekmek elden su golden beslenmeye devam edecekler. Ne bir icao sinavi verebildiler ne birsey.. Hersey dokulsun ortaya apacik.. Hersey konusulsun. Hodri meydan!
  • hepsi on numara insan gunahını almayın adamların. kendileri ne oldugunu bılmıyor mu sanki. alan memnun satan memnun kıme ne. kendileri bımıyor mu devlet kurumunda alın tersız para kazanınca yetımın oksuzun mılyonların hakkına tecavuz ettıgını. konusmaya gerek var mı bence yok. thy de herkes maasımı alırım gerısı benı baglamaz anlayısında ne guzel dunya ne guzel sırket sevıyorum hepınızı sonuna kadar. sankı hatta hersey cok muntazam:) adam elınde dna sından sınıf ayrımı yapabılecek mılyonlarca dolarlık program varken hala sılıvrıdekı adamı sabıhaya kartaldakı adamı yesılkoye verebılıyor. defalarca sıkayet edıldı defalarca ıspatlandı becerıksızlıklerı ama adamı onure etmek ıcın baskan yaptılar:) kendınız calın oynayın bakalım ananızdan emdıgınız sutu burnunuzdan getırcekler kefenı gıyınce.
  • Zaten kockarin isi ucmak falan degilki. O ofis calisani. Varsa yoksa asaf abisinin pesinde. Eh nasilsa birgun abi kardes duz pilot olacaklar o zaman bakalim ne olacak. Bu iansanlara bu kadar paralar neden odenir ve neden bu imtiyazlar verilir kimse anlamis degil. Ucmadan tonlarca para ne guzel is valla. Diger yandan millet colugunun cocugunun yasgununde bile gece gunduz havada. Isin ozu karaci havaci olayi degil. Bu insanlarin kapasitesizligine ragmen o mevkide hala oturmalari.

THY'DE KRALDAN ÇOK KRAL VAR

Türk Hava Yolları yönetiminin 10 Ekim tarihinde yapılacak olan olağanüstü genel kurulundan sonra alt kademelerde değişiklik yapması gerektiğini düşünüyorum.  Amacın Türk Hava Yolları’nın mevcut durumundan daha ileri götürmek için çalışmak olduğunu göremeyen çok sayıda işgüzarın THY’nin önüne takoz olduğunu söyleyebilirim.

Türk Hava Yolları “Birinin ak dediğine diğerinin kara dediği” bir gruplaşma ile karşı karşıya. Henüz bu durum yönetme aksetmiş durumda değil. Her ne kadar etik kurul oluşturulmuş olsa bile etik olmayan çok sayıda işlemlere şahit oluyoruz.

Türk Hava Yolları’na bir vesile ile kapak atmış bazı kişiler Türk Hava Yolları’na takoz oluyor. Bu kişilerin işaretlerini veriyorum. Bir dönem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde çalışmış bu kişiler, şimdi THY’de kraldan çok kralcılık yapıyor. Oysa ben biliyorum ki bu kişiler sektörün canını çok yakmışlardı.

Çok daha ilerisini söylemek gerekirse İzmir’de kurulacak olan bir uçuş okuluna gizli ortak olmak istemişler ve bu işi de İstanbul merkezli bir okul ile yapacaklardı. İşte bu yüzden de İzmir’de kurulacak bir başka uçuş okulunun kurulmasına engel olmuşlardı. Ne zamana kadar? Konu Ulaştırma Bakanlığı’na bildirilene kadar.

Bu tür insanlar maalesef THY’de etkin görevlere getirildiler. Ama geçmişinde bu tür işlere tevessül edenlere nasıl güvenilir ki bunu da THY yöneticilerinin takdirine bırakmak gerekir.

Bir de Türk Hava Yolları’na giren karacı pilotlar var. Bunlar da THY’de etkin görevdeler. Kendilerini gerçekten dünyayı yaratmış THY’nin patronu gibi görüyorlar.  Oysa ben biliyorum ki Türk Hava Yolları’na gelmeden yönetimini üstlendikleri kurumları batırdılar. Şirket batıran bir kişinin bir başka şirkette yetkili göreve gelmesi ne kadar doğrudur bu da THY yönetiminin düşünmesi gereken noktalardan birisi. Daha da ötesi var. Bu kişilerle ilgili çok sayıda iddia var. Bu iddiaların gerçekliğini araştırmak, “Biz bu insanlara THY’nin yönetim kademelerini nasıl teslim ettik” diye düşünmek de Türk Hava Yolları yönetiminin görevi.

Türk Hava Yolları’nda o kadar yanlı işler dönüyor ki bir memur bile uluslararası bir iş için firmalara teklif vermeleri için mail atabiliyor. Kurumsallık bu kadar mı ayaklara düştü? Son dönemde kimin ne yaptığı belli değil. Herkes kendi başına kral olmuş ve THY içinde at oynatıyor.

Türk Hava Yolları’nın iş yapacak olduğu firmalara telefon açıp, yemek yemek isteyen alt yöneticilere ne demeli? Hangi hakla THY’nin iş yapmak istediği firma ile alt yönetici yemek yiyebilir ki? Bir beklenti mi var yoksa beklentileri karşılamazsa “işi sabote ederim” korkusu mu salınıyor. Aynı yöneticilerin DHMİ’den emekli olup, dışarıda iş kovalayanlarla yaptığı iş birlikteliklerine ne demeli? THY ile anlaşıp iş yapmak isteyen firmalara “Sen bu işi başaramazsın, işin bu kısmını şu firma yapsın” baskısı nasıl izah edilir ki?

Kısacası THY’de üst yönetim ne kadar çabalarsa çabalasın alt kademelerde farklı işler, farklı dolaplar dönüyor. Bu kadar büyük bir organizasyonda böyle şeyler olur demeyin. Bir yerden açık verirseniz o açık kapatılmayacak, onarılmayacak olaylara sebep olabilir.

Türk Hava Yolları’nın önümüzdeki hafta yapılacak olağanüstü genel kurulundan sonra köklü bir değişim yaşaması gerekiyor. Yöneticilerin yerlerinin değiştirilmesi bazı yöneticilerin tamamen görevden alınması gerekiyor. 65 yaşına yaklaşmış bazı yöneticilerin de koltuk sevdasını bırakmaları gerekiyor.

Şimdi herkes bana “kim bunlar” diyecek. Güçlü işaretler verdim. THY yönetimi bunu çabucak çözecektir. İlanihaye kimse koltuğa yapışacak gibi davranmamalı. Benim bildiğim uzun süredir aynı görevde bulunan çok sayıda yönetici var. Bu yöneticilerin THY’nin iş yaptığı firmalar ile ilişkileri girift hale geldiği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Son bir hatırlatma. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki rüşvet olayını unutmuş değilim. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu konudaki bilgileri ve belgeleri sunmamı istedi. Önümüzdeki günlerde her şeyi paylaşmış olacağım.

THY'DE KRALDAN ÇOK KRAL VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

yabancı ~ 12 yıl önce
THY Akademi tabiki diğerlerinden başarılı olur. Normalde mühendis olacak adamı, pilot yapıp kokpite koyuyorlar. Onlar başarılı olmayacak ta kim olucak. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her devrin adamı ~ 12 yıl önce
Ali bey biz onlara her devrin adamı diyoruz. Winston Churchill, ülkelerde kullanabileceği grupları seçerken kullandığı kriterlerde, otorite varken boyun eğmiş gibi yapan diğer yandan da otoriteyi her fırsatta zayıflatmaya, yalan yanlış yönlendirmeye çalışan, otorite zayıflayınca da isyan bayrağını hemen açan sadakatsiz, liboş, dönekleri arar, bu grupları, insanlar bulup kullanmış. Oynadığı ingiliz oyununun en kilit noktası da budur esasen. Dünyada 7 milyar insan yaşamaktadı ve 7 milyar da doğru vardır. Sorarsanız herkes doğru, ve bunun için de gerekli açıklamaları vardır kendilerince. Ancak ne yazıkki bir tek gerçek vardır ve gerçekleri de çok az insan görüyor. Tüm sıkıntı iktidarı ele geçirmekten ibaret. Kimsenin bu havayolunu milli görüp canla başla çalışma niyeti yok. Test edin maaşları 10000 Tl nin üzerindeki yöneticilerin kaçını yarı maaşla çalışmaya ikna edebilirsiniz? Milletvekilinden bile fazla alanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akademi ~ 12 yıl önce
akademidekileri ingilizce olarak sokun atpl sinavlarina bakalim kac tanesi 14 sinavi verebilecek. Buradan kimseye laf gecirmeye calismiyoruz. soksunlar adamlari atpl sinavlarina ingilizce gecerlerse herkes sussun burada. gecemezlerse de yollasinlar sirketten. kocakr kucuk koyuncu falan bunlar ogretmenmi kardesim. Cok kaliteliyse bu adamlar alip 777 ye FO yapsinlar versinler Amerika hattina da ucsunlar bakalim. Daha ilk gunden butun kaptanlar bunlari kapiya koyar. Bunlar varsa yoksa politika yapsinlar, ogrencileri postasiymis gibi kullansinlar, hattaki pilotlari elestirsinler, fuarlarda boy gosterip ucak falan alsinlar, her ay ceplerini doldursunlar ucmadan. Oh ne ala is bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gorduklerim en iyisine cevap ~ 12 yıl önce
eger yillardir gorduklerinin en iyisi asaf abinse sen ya o yillari at gozlugunle gecirdin yada sanada bir kiyak yapti. 305 kisinin isinden olmasinda en etkin rolu oynamis tek genel mudur isletme yardimcisi. sirkette bu kadar super egitimli super lisani olan genc buyuk tipte ucan kaptan varken bu adamlarami kaldi yoneticilik. zaten ucmayi sevmeyen butun isi yonetim kurulunun pesinde kosmak olan bu adamlarmi yuceltecek sirketimizi. yakinda onunda ipini cekerler merak etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gördüklerimin en iyisi ~ 12 yıl önce
Yıllardır şirketteyim Asaf Kaptan gördüklerimin en iyisi, ona laf atanların başka bir amaçları vardır diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sindeli anca sahibi batırmıştır. ~ 12 yıl önce
İsler Kockara kaldı, adam deli gibi çalışıyor allah razı olsun, bak Akademi nerelere geldi, tüm akademi ekibini tebrik etmek lazım. Müdür Ulucan ne yapıyor merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
asaf ın ayda 60000 aldığı doğru mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika bir yazi ~ 12 yıl önce
Ali bey kutlarim cok iyi bir yazi olmus. Ama oldukca yarim kalmis, hatta henuz baslanmis bir yazi. Lutfen devam ediniz. Yorumlarla destekleyecegiz. Ozellikle akademideki hocalarin durumuna bir el atmanizi umuyorum. Atin ki herkes neyin ne oldugunu gorsun. Onlar da bir silkelensin kendilerine gelsinler. Bu kadar ciftlik vari bir ortam daha yoktur. Saniyorlar ki kimse onlari gormuyor, farketmiyor ve bu sekilde yasamaya, hicbir is yapmadan tikir tikir 10 binleri cebe indirmeye ekmek elden su golden beslenmeye devam edecekler. Ne bir icao sinavi verebildiler ne birsey.. Hersey dokulsun ortaya apacik.. Hersey konusulsun. Hodri meydan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akademi ~ 12 yıl önce
hepsi on numara insan gunahını almayın adamların. kendileri ne oldugunu bılmıyor mu sanki. alan memnun satan memnun kıme ne. kendileri bımıyor mu devlet kurumunda alın tersız para kazanınca yetımın oksuzun mılyonların hakkına tecavuz ettıgını. konusmaya gerek var mı bence yok. thy de herkes maasımı alırım gerısı benı baglamaz anlayısında ne guzel dunya ne guzel sırket sevıyorum hepınızı sonuna kadar. sankı hatta hersey cok muntazam:) adam elınde dna sından sınıf ayrımı yapabılecek mılyonlarca dolarlık program varken hala sılıvrıdekı adamı sabıhaya kartaldakı adamı yesılkoye verebılıyor. defalarca sıkayet edıldı defalarca ıspatlandı becerıksızlıklerı ama adamı onure etmek ıcın baskan yaptılar:) kendınız calın oynayın bakalım ananızdan emdıgınız sutu burnunuzdan getırcekler kefenı gıyınce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akademi ~ 12 yıl önce
Zaten kockarin isi ucmak falan degilki. O ofis calisani. Varsa yoksa asaf abisinin pesinde. Eh nasilsa birgun abi kardes duz pilot olacaklar o zaman bakalim ne olacak. Bu iansanlara bu kadar paralar neden odenir ve neden bu imtiyazlar verilir kimse anlamis degil. Ucmadan tonlarca para ne guzel is valla. Diger yandan millet colugunun cocugunun yasgununde bile gece gunduz havada. Isin ozu karaci havaci olayi degil. Bu insanlarin kapasitesizligine ragmen o mevkide hala oturmalari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000