02 Mayıs 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yurtdışı personeline bu kadar yüksek maaş ve her yıl salakların güncellenirken gerçekten çok yüksek maaş alıyorlarken, yerel şartlar vs gibi gerekçelerle, ki çoğu da doğru verilere dayanamazken, işin mutfağındaki Þurkiye merkezli personelin böylesine sürundürülmesi çok adil mi sizce? Atamalar yapılmadı henüz, kurallar gereği farklı bölgelere rotasyona kurala bağlanmışken hala yıllardır yerinden kımıldamayan ayricalıkli personeller varken siz hangi adaletten bahsediyorsunuz?
  • Kâr olarak THY ilk 10’da bile degil. Ilk 10’a bakin, en fazla kâr yapan cogu havayolu sirketi; 50 yas ustu kabin memurlarin cogunlukta oldugu sirketler. Yani kârlar yolcunun kabin memnuniyetiyle cok da alakali degil… tasimacilikla, bilet fiyatlariyla, ucagin guvenli kalkis inisiyle, kaza istatistikleriyle alakali. Burada ana faktor kaza olmamasidir, 1 kaza durumunda havayolu sirketleri batabilmekte ve inanilmaz zarar ugramaktadir. O ucagin guvenli kalkis inisinden de once kokpit, sonra teknik personel sorumludur, ucakta dagitilan yiyecek icecekler degil. Neden kabinin mutlu olmasini bu kadar isterken kokpit ile ilgili bir kelime dahi etmediniz?
  • Sayın Ahmet bey. İlker bey döneminde tepeden inme torpillilerin hak etmedikleri koltukları işgal etmesi hakkaniyetli değil. Lütfen bu duruma el atınız.
  • Maaaşlar düşük,herşey ateş pahası, Sabahları kahvaltıda pasta yemekten bıktık, Yetkililerden yardım istiyoruz..
  • THY için uçan, uçakta çalışan ve zaman olarak uçak içinde en çok bulunan 120 saat ortalama uçan yolcu ile direk iletişimde olan ve kabin ekine her anlamda yardımcı olan ikramiyesi,pas bileti vs.olmayan Flying Chef’lerin de yaz aylarında iyileştirme zammı alması gerekmektedir.Az da olsa adaletiniz varsa kabine yapılanın aynısını Flying Chef’lere de yaparsınız…
  • Enflasyon tuike gore bile 70 olmus bizim zamlar 3 ayda eridi +enflasyon olmadigi icin de yil sonuna kadar fakirlesmeye devam edecegiz.
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin havacılık sektöründe en düşük maaş alan çalışanlar 38% ile TSI sirkettidir enflasyon ezdi geçti ve resmen açlık ile sinaniyoruz THY teknik yanında maaşlarımiz bitik durumda ama kimin umrunda... Sirketti terk eden edene
  • Vpn şifresi lazım arkadaşlar:)
  • hem kokpit hem kabinin bu yorumlarına inanamıyorum, arkadaşlar kendinize gelin seviye yerlerde, bu yorumlarla kendinizi düşürüyorsunuz. Öfkenizi birbirinize yönlendireceğinize doğru yerlere yönlendirseniz daha iyi edersiniz sanki
  • Umut fakirin ekmeği düşünsenize yılın son 3 ayı ekstra 10ar bin tl para veriyorlar. Ülkedeki kalıcı turistler giderse daha da güzel olur her şey #MültecisizTürkiye

THY Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Motivasyon Modeli…

Bilmem benim gördüğümü görüyor musunuz veya ben hayal mi görüyorum. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın, pilotlar ile yaptığı özel iftar yemeğinde söylediklerinden önemli mesajlar çıkardım ben. Düşüncelerime katılıp katılmadığınızı yapılacak yorumlardan veya gelecek mail, mesajlardan anlayacağım.

Ahmet Bolat için güzelleme yaptığımı sanmayın. Bir gerçeği tespitten ibarettir yazdıklarım. Adam, THY çalışanlarının kılcal damarlarına dokunuyor.

Geçen haftalarda bir uçak seyahatimde kabin çalışanlarından duyduklarımı aynen aktarıyorum.  “Ali bey moral motivasyon geldi. Herkes işine odaklandı, ispiyon olacak, şikâyet olacak derdi ortadan kalktı. Daha bir şevkle işimize sarılıyoruz”.

Bu çok önemli. Kabin personelinden bu cümleleri duyuyorsak, Ahmet Bolat’ın attığı birlik, beraberlik tohumunun personel arasında yeşerdiği anlamı taşır.

Bir başka tohum daha attı Ahmet Bolat. Motivasyon tohumu bunun adı. Yer çalışanı, gök çalışanı demeden personele dokunuyor olması motivasyonu üst düzeye tırmandırıyor.

Pilotlar ile yaptığı iftar sırasında gerçekleşen sohbet esnasında “yılsonu hedeflenen kar gerçekleşirse yüzde 10 kar payı dağıtacağım” demesi bir motivasyondur.

Personele umuttur, o kar payına ulaşılmasını sağlamak için hedef koymaktır. Bu haberlerin çalışanlar arasında motivasyonu en üst düzeye çıkaracağını düşünüyorum.

Öyle kolay değil. Hesap makinasına TL bazında sığmayacak rakamlardan bahsediyorum. 140 milyon dolar bir kar payı dağıtımından söz ediyoruz. THY çalışanlarının bu sözleri “esas” kabul ederek enerjisini THY için harcaması gerektiğini buraya not olarak düşüyorum.

Bu arada Temmuz ayında da bir zam sürprizi ile yüzleriniz gülebilir. Şimdilik düşünce aşamasında olan bu zam gündemi turizm sezonu ortasında terlemenizi serinletebilir.

Bir kez daha ifade etmek gerekirse, Ahmet Bolat aşısı şimdilik iyi tuttu. Tabi bu aşı için “Şimdilik” şerhi düşelim. Gelecekte ne tür kumpasların ve/veya ayak oyunları ile karşılaşır bunu bilemeyeceğiz.

Tabi bunların yanında beklentileri de karşılaması şart. Ahmet Bolat göreve geldiği günden beri yazıp, çiziyoruz. Ve birebir konuşmalarımızda da, dışarı verdiği mesajlarda da hep beklentileri üst düzeyde tutan Ahmet Bolat, özellikle 211’ler, işe alınıp sözleşme noktasına getirilmiş yirminin üzerinde pilotlar ve haksız yere işten atılan kabin memurları için son noktayı koyarak liderlik vazifesini layıkıyla yerine getireceği umudu halen tohum halinde bekliyor.

Eğer bu konuda adım atarsa işte o vakit “İşte THY sahipliği, işte motivasyon, işte haksız yere kimse işten atılmayacak güveni” oluşacak ve tüm THY çalışanları kendini, aidiyetini THY için yeniden yeşertecek.

Ahlar, beddualar yerini dualara, iyi dileklere bırakacak.

Evet, tercih Ahmet Bolat’a ait. Biz elçiyiz ve elçiye zeval olmaz.

Değerli okurlarım,

Rize Havalimanı ile ilgili yazdığım işe alım sürecinden sonra Tokat Havalimanı’ndan da pis kokular ve istemediğimiz durumların ihbarları gelmeye başladı. Bu konuyu titizlikle inceliyorum ve gelecek haftalarda burada okuyucularımızla paylaşacağımın bilinmesini istiyor ve tüm havacılık camiasına hayırlı bayramlar diliyorum.

THY Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Motivasyon Modeli…

Yorumlar Tüm Yorumlar (398)

Anlamak zor ~ 2 yıl önce
Yurtdışı personeline bu kadar yüksek maaş ve her yıl salakların güncellenirken gerçekten çok yüksek maaş alıyorlarken, yerel şartlar vs gibi gerekçelerle, ki çoğu da doğru verilere dayanamazken, işin mutfağındaki Þurkiye merkezli personelin böylesine sürundürülmesi çok adil mi sizce? Atamalar yapılmadı henüz, kurallar gereği farklı bölgelere rotasyona kurala bağlanmışken hala yıllardır yerinden kımıldamayan ayricalıkli personeller varken siz hangi adaletten bahsediyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey’e bir soru ~ 2 yıl önce
Kâr olarak THY ilk 10’da bile degil. Ilk 10’a bakin, en fazla kâr yapan cogu havayolu sirketi; 50 yas ustu kabin memurlarin cogunlukta oldugu sirketler. Yani kârlar yolcunun kabin memnuniyetiyle cok da alakali degil… tasimacilikla, bilet fiyatlariyla, ucagin guvenli kalkis inisiyle, kaza istatistikleriyle alakali. Burada ana faktor kaza olmamasidir, 1 kaza durumunda havayolu sirketleri batabilmekte ve inanilmaz zarar ugramaktadir. O ucagin guvenli kalkis inisinden de once kokpit, sonra teknik personel sorumludur, ucakta dagitilan yiyecek icecekler degil. Neden kabinin mutlu olmasini bu kadar isterken kokpit ile ilgili bir kelime dahi etmediniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Sayın Ahmet bey. İlker bey döneminde tepeden inme torpillilerin hak etmedikleri koltukları işgal etmesi hakkaniyetli değil. Lütfen bu duruma el atınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TFS ~ 2 yıl önce
Maaaşlar düşük,herşey ateş pahası, Sabahları kahvaltıda pasta yemekten bıktık, Yetkililerden yardım istiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fc ~ 2 yıl önce
THY için uçan, uçakta çalışan ve zaman olarak uçak içinde en çok bulunan 120 saat ortalama uçan yolcu ile direk iletişimde olan ve kabin ekine her anlamda yardımcı olan ikramiyesi,pas bileti vs.olmayan Flying Chef’lerin de yaz aylarında iyileştirme zammı alması gerekmektedir.Az da olsa adaletiniz varsa kabine yapılanın aynısını Flying Chef’lere de yaparsınız…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Enflasyon tuike gore bile 70 olmus bizim zamlar 3 ayda eridi +enflasyon olmadigi icin de yil sonuna kadar fakirlesmeye devam edecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TSI ~ 2 yıl önce
Türkiye Cumhuriyeti'nin havacılık sektöründe en düşük maaş alan çalışanlar 38% ile TSI sirkettidir enflasyon ezdi geçti ve resmen açlık ile sinaniyoruz THY teknik yanında maaşlarımiz bitik durumda ama kimin umrunda... Sirketti terk eden edene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben Amerikadayken Dodo ~ 2 yıl önce
Vpn şifresi lazım arkadaşlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp Yahu ~ 2 yıl önce
hem kokpit hem kabinin bu yorumlarına inanamıyorum, arkadaşlar kendinize gelin seviye yerlerde, bu yorumlarla kendinizi düşürüyorsunuz. Öfkenizi birbirinize yönlendireceğinize doğru yerlere yönlendirseniz daha iyi edersiniz sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip iletişim ~ 2 yıl önce
Biz ekip iletişimde liyakatlı bir şef liyakatlı bir müdür istiyoruz. Bizimle beraber hat açan telefonlara cevap veren oturduğu yerden para kazanmayan, hatları çözüme ulaştıran bir şefi istiyoruz ekip iletişimde, liyakatsız şefliği yakasız müdür durmaktadır, liyakatsız şefleri alırsa Ahmet polat bey, personel o zaman motif olacaktır. Ekip iletişime gelen sorunları, belediyenin kuyusuna atın diyen bir müdür istemiyoruz,
Hünkar efendi ~ 2 yıl önce
Hünkar efendi ! Ekip iletişimin sefinin kiskirtmqlariyla hareket ediyordun. Arkadaş adlarını soruyirdun. Gorebildinmi bari mahkemelerde arkadaş adlarını? Arkadaşların var di da ne oldun sonuç olarak ?
Tgs ~ 2 yıl önce
Umut fakirin ekmeği düşünsenize yılın son 3 ayı ekstra 10ar bin tl para veriyorlar. Ülkedeki kalıcı turistler giderse daha da güzel olur her şey #MültecisizTürkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000