08 Temmuz 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Her yazının altında bunu yazıyorsun. Engelli arkadaşın, 211 ve diğer küçük gruplarda işten çıkartmalarda ne yaptı? Neden sessiz kaldı?!!! Siz ne yaptınız? Bence kendisi fazlasıyla sessiz kalmasının cezasını çekiyor! Buraya yazacağına hayata geri dönsün, iş baksın!
  • Madem gitmedi o halde göz kırpalım. İlker aycı çok yaşa :)
  • Kartal İmam Hatip mezunlarından birinin eşi de muhasebede çalışıyor THY’de. Baş harfi ‘M’. Sınavsız mülakatsız işe alındı. Birebir şahitim. Ben mi? Bense 2 senedir işsizim.
  • Hersey kontrol altinda problem yok, Kartal bir butundur..
  • Muhasebede bir başkn yardımcısı var. Kargoda proje müdürüydü. Comics i projesini batırıp thy ye milyonlarca zarar ettirdi. Sonra da muhasebeye başkan yardımcısı yaptılar bunu. Neden çünkü kartal inam hatipli.
  • Bu kartalkılardan biri de bilal ismail yalmanbaş. Asıl onu almalı.
  • Thy'nin olması gerektiği yere gelmesi ve sorunların bitmesi için tek yol var o da tepeden tırnağa kim var kim yoksa gönderilip,tamamen işin içinden gelen profesyonellere,tercihen de yabancılara yönetimin teslim edilip ona göre yeniden İK yapılanması gerekli yoksa thy düzelemez. Mevcut iktidar geldi geleli olaylar,tartışmalar,çekişmeler,koltuk kavgaları, işten atmalar,haksızlıklar,torpiller,sendika sorunları,yolsuzluklar vs biteceğine daha da arttı üstelik. Dediklerim hayal ya da saçma olabilir ama bu kafada kadrolaşma devam ettikçe,işin içinden gelmeyenler tepeden inme yönetici,başkan,müdür,şef oldukça,fetocular tam anlamıyla temizlenmedikçe,insanlar hala ayrıştırıldıkça,hakları yenenlerin hakları teslim edilmedikçe thy daha geriye gider sonunda ya doğru yolu bulup ya torpil,yandaş,tarikat,köylü,hemşehri vs olayını bitirirler,liyakat,adalet,eşitlik,hakkaniyet geri gelir ya yukarıda yazdığım olur ya da thy yabancılara satılır maalesef.
  • Bu ülkede torpil,hemşehricilik,yandaşçılık,nepotizm bitmedikçe hiçbir yere gelemez,gelemiyor da ama kimin umurunda?
  • Milli havayolumuz dünyada 1. olabilecekken yıllardır çeşitli grup ve cemaatlerin, tarikatların kadrolaşma savaşlarına sahne oluyor. Vasıfsız insanlar sırf bir guruba yamandıkları için işe alınıyor, yönetici yapılıyor. Bu adamlar ne haktan ne hukuktan nede helal,haramdan anlamıyorlar. Eline fırsat geçmiş...thy'nin malı deniz yemeyen domuz felsefesi ile şirketin içini boşaltmaya çalışıyorlar. Yolsuzlukların biri bin para...özel masraflarını şirkete ödetenler, israf derecesinde şirketin parasını harcayanlar, acentalarla vb. gizli ortaklıklar, satın almalarda hileler, var da var...şirkette bağımsız bir teftiş kurulu olmadığından bunları kimse araştıramıyor. Zaten tesbit etseler bile: hırsız da olsa "tosun" bizim tosunumuz der geçerler! Bu devran böyle gelmiş böyle gider...ancak iktidar değiştiğinde arkada ne enkaz bıraktıkları ortaya çıkacaktır. Hırsızlığın boyutları ancak o zaman çıkar...
  • Herpsine yavas yavas sira gelecek merak etmeyin bekleyin biraz.

THY Kartallıları uçuruyor…

Dediğime geldiniz mi? Bir dönem FETÖ alçağının yapılanmasını, şakirtleri, FETÖ’nün THY’ye kiraladığı araçları, içerideki dışarıdaki adamları yazmış ve bizi kötü ilan etmenize sebep olmuştuk ama yaradan bizi sizin karşınızda haklı çıkartmıştı.

Sonra sık sık Kartal İmam Hatip mezunlarını yazdık. THY içinde her köşe başını tuttuklarını, hukuktan denetime kadar, yerden göğe kadar, yurtdışından yurtiçine kadar yapışmadık yer bırakmamışlardı. Referansa gerek yoktu, liyakate gerek yoktu Kartal İmam Hatip diploması her kapıyı açıyordu.

Dokunulmazlıkları var gibi hareket ediyorlardı.

“Bana böyle gelin” demek işte budur. Yani bir grubun, bir kişinin yakını, tanıdığı, okul arkadaşı, sıra arkadaşı, sırdaşı, derttaşı, halasının oğlu, dayısının oğlu olmasın istiyoruz. Hak eden Anadolu’nun kavruk çocukları iş sahibi olsun, referansı sadece kendisi olsun, eğitimi olsun, becerisi olsun, liyakatı olsun istiyoruz. Çok mu şey istiyoruz?

Evet, İlker Aycı’nın tek kişilik icra kurulu ilk icraatını kelle kopararak yaptı. Doğru adım mı, kesinlikle kök salmış Kartallılık çok başlılık getirmesin hesabından bakarsak “evet” doğru adım ve biz alkışlarız. Ama sırf Kartallı diye liyakatli kişileri budadı ise o daha da yanlış.

Peki ya Kartallıların yerine gelenler?

Onlar da İlker Aycı’ya yakın kişiler ise; ağamsın paşamsın, kralsın padişahsın şeklinde iseler hiçbir yol kat edilmez.

Tek adamlığı savundum ben!

Ama neredeki tek adamlığı! THY’deki tabi.

Niye biliyor musunuz? İşte bugünkü tabloyu gördüğümden dolayı. Bugün genel müdür varsa göstermeliktir, şeklen vardır. Ama icraatın hiçbir yerinde yoktur. Bana soracak olursanız son atamaların hiçbir yerinde yoktur. Belki de tüm personel gibi o da mail duyurusu ile bilgilenmiştir.

Ben istifa eder diye düşünmüştüm ama yanılmışım. Sanırım İlker Aycı’nın karşısında ceket iliklemeyi içselleştirdi ve kabul etti. Geçen hafta yazdığım yazıya uygun hareket ediyor demektir bu. Ne demiştim “altında makam araban, şoförün var, makam odan, masan sandalyen var” diyecekler. İşte dediğim oldu. Bundan sonra istatistik yayınlarsın, zamanında iniş kalkış yayınlarsın, arada bir radar görüntüsü atarsın olur biter.

THY’de yönetim kurulu başkanı da genel müdür de aynı kişi olsun dememin sebebi de buydu. İşte şimdi şeklen olmasa da fiilen bu duruma geçildi. Yani şirketin her işinden sorumlu tek kişi var artık. İlker Aycı. Mecit Eş ve Arda Ermut asla söz sahibi olamazlar. İlker Aycı istediği kararı yazacak onlara imza atmak düşecek.

Hem tarihi fırsat olabilir hem de tarihi hata olabilir hatta THY tarihinin faciası olabilir. Zarara giden şirketin tekrar artı değere geçmesi İlker Aycı’nın yakın çevresini değiştirmesi ile mümkün olabilir. Mesela 15 Temmuz FETÖ ayaklanmasına “politik huzursuzluk” diyen şahsiyetle yürümez. Mesela 3 bin euroluk elbise giyenlerle bu yolu yürümesi zor.

İlker Aycı zorlu sürecin içinde. Üç-beş ay içinde göreceğiz. Bizde zaman bol ama onda hiç ama hiç zaman yok. Allah insana altından kalkabileceği bir sorumluluk versin. Yoksa geçmişte örneklerini gördüğümüz gibi tek kale maçta kendi kalene atacağın bir gol ile mağlup olursun.

Hepsinize saygı ve sevgi sunuyorum değerli okurlarım ve kıymetli uçucular, havacılar. Umut var hep var olacak. Umudunuzu asla yitirmeyin….

THY Kartallıları uçuruyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

yettin artık!!! ~ 5 yıl önce
Her yazının altında bunu yazıyorsun. Engelli arkadaşın, 211 ve diğer küçük gruplarda işten çıkartmalarda ne yaptı? Neden sessiz kaldı?!!! Siz ne yaptınız? Bence kendisi fazlasıyla sessiz kalmasının cezasını çekiyor! Buraya yazacağına hayata geri dönsün, iş baksın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan jack ~ 5 yıl önce
Madem gitmedi o halde göz kırpalım. İlker aycı çok yaşa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhasebe ~ 5 yıl önce
Kartal İmam Hatip mezunlarından birinin eşi de muhasebede çalışıyor THY’de. Baş harfi ‘M’. Sınavsız mülakatsız işe alındı. Birebir şahitim. Ben mi? Bense 2 senedir işsizim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEA ~ 5 yıl önce
Hersey kontrol altinda problem yok, Kartal bir butundur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 5 yıl önce
Ali bey thy çalışan taşaron lafın rezilliklerini kaleme alsanız çok hayır dua sı alırsınız
Tandom ~ 5 yıl önce
Muhasebede bir başkn yardımcısı var. Kargoda proje müdürüydü. Comics i projesini batırıp thy ye milyonlarca zarar ettirdi. Sonra da muhasebeye başkan yardımcısı yaptılar bunu. Neden çünkü kartal inam hatipli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdışı muhasebe ~ 5 yıl önce
Mali işlerde çok müdür, Başkan, Başkan yardımcısı ile uzun yıllar çalıştım bu Yalmanbaş gibisi gerçekten az bulunur diyordum. Neden o koltukta oturduğunu şimdi anladım. Liyakatı kartallı olmasıymış demek.
Muhasebe ~ 5 yıl önce
Bu kartalkılardan biri de bilal ismail yalmanbaş. Asıl onu almalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acı ama gerçek ~ 5 yıl önce
Thy'nin olması gerektiği yere gelmesi ve sorunların bitmesi için tek yol var o da tepeden tırnağa kim var kim yoksa gönderilip,tamamen işin içinden gelen profesyonellere,tercihen de yabancılara yönetimin teslim edilip ona göre yeniden İK yapılanması gerekli yoksa thy düzelemez. Mevcut iktidar geldi geleli olaylar,tartışmalar,çekişmeler,koltuk kavgaları, işten atmalar,haksızlıklar,torpiller,sendika sorunları,yolsuzluklar vs biteceğine daha da arttı üstelik. Dediklerim hayal ya da saçma olabilir ama bu kafada kadrolaşma devam ettikçe,işin içinden gelmeyenler tepeden inme yönetici,başkan,müdür,şef oldukça,fetocular tam anlamıyla temizlenmedikçe,insanlar hala ayrıştırıldıkça,hakları yenenlerin hakları teslim edilmedikçe thy daha geriye gider sonunda ya doğru yolu bulup ya torpil,yandaş,tarikat,köylü,hemşehri vs olayını bitirirler,liyakat,adalet,eşitlik,hakkaniyet geri gelir ya yukarıda yazdığım olur ya da thy yabancılara satılır maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 5 yıl önce
Bu ülkede torpil,hemşehricilik,yandaşçılık,nepotizm bitmedikçe hiçbir yere gelemez,gelemiyor da ama kimin umurunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 5 yıl önce
Milli havayolumuz dünyada 1. olabilecekken yıllardır çeşitli grup ve cemaatlerin, tarikatların kadrolaşma savaşlarına sahne oluyor. Vasıfsız insanlar sırf bir guruba yamandıkları için işe alınıyor, yönetici yapılıyor. Bu adamlar ne haktan ne hukuktan nede helal,haramdan anlamıyorlar. Eline fırsat geçmiş...thy'nin malı deniz yemeyen domuz felsefesi ile şirketin içini boşaltmaya çalışıyorlar. Yolsuzlukların biri bin para...özel masraflarını şirkete ödetenler, israf derecesinde şirketin parasını harcayanlar, acentalarla vb. gizli ortaklıklar, satın almalarda hileler, var da var...şirkette bağımsız bir teftiş kurulu olmadığından bunları kimse araştıramıyor. Zaten tesbit etseler bile: hırsız da olsa "tosun" bizim tosunumuz der geçerler! Bu devran böyle gelmiş böyle gider...ancak iktidar değiştiğinde arkada ne enkaz bıraktıkları ortaya çıkacaktır. Hırsızlığın boyutları ancak o zaman çıkar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilker ~ 5 yıl önce
Herpsine yavas yavas sira gelecek merak etmeyin bekleyin biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000