09 Ağustos 2010, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • .com/haber_detay.amalesef çok başarılı buldugum sn ulaştırma bakanımız gazipaşa havalimanının uluslararası açılmasını istemiyor.hep açılmaın diye mazeretler üretiyor.antalya havalimanını işleten şirket 17yılda ödeyecegi 3milyar doları 2bankadan kredi alarak peşin ödedi.herhalde bunun diyeti olsa gerekki gazipaşaya uluslararası uçuşlara açtırmıyor.pistin büyütülmesine engel oluyor.alnayada gecen sene bir esnaf intihar etti.bu sene bir esnaf hacize gelen memurların gözü önünde kendini yaktı.artık esnafın dayanacak takati kalmadı.bir şirketin ticari kaygısı alanya esnafını bitirecek insanlar işsiz kalacak.http://www.yenialanyasp?haberID=9638.lütfen okuyun.
  • Bakandan veya ilgili kuruluşlardan davet bekliyorlar bildiklerini anlatmak ve kendilerini gösterebilmek için. Bu davet gelmeyince veya kendi başvurularına yanıt gelmeyince, Muzaffer bey köşesinde sitem yazısı yazıyor. Hoca; sektör de, SHGM de, Bakan da sizleri çok iyi tanıyor. Sizlere ve tavsiyelerinize gereksinimleri olduğunda, sizi ararlar merak etmeyin. Tıpkı akademinizdeki değerli kaza kırım uzmanı kaptanı tahkik heyetine dahil ettikleri gibi. Akademiniz gerçekten nedir? Dernek, vakıf , ticari bir şirket, fun club, bir okul mu? Sözlükte akademi için "yüksek okul" yazıyor. Ondan sonra da kaale alınmayı bekliyorsunuz. Alan alır, almayan almaz. Siz değerli çalışmalarınızı yapın, ama sitem niye? Amacınız çalışmak değil miydi?
  • Ali Kıdık'ın yazdıklarına katılmamak elde değil. Akademi grubunu oluşturanların, bu ad altında toplanıp, fikir alış verişi yapmaları, görüş bildirmeleri hoş bir şey. Bu toplantılarında yaptıkları çalışmalardan kendileri yararlanıyor, grup olarak bilgi transferi yapıyorlar. Sonra da yaptıkları değerlendirmeleri, bir bildirge ile duyuruyorlar. Bu duyuruyu okuyanlar da, kendileri için gerekli olanı alıyor, değerlendiriyor veya arşivinde saklıyor. Ama bu grubun lideri akademisyen doktorumuz, bildirgelerine toplumdan ve SHGM'den, sektördeki dernek ve kuruluşlardan bir "aferin", "bravo" , "büyük buluş" vs gibi takdir bekliyor ve bunu takiben belki sponsorluk veya danışmanlık teklifi bekliyorlar. Bir tepki alamayınca da, hoca küplere biniy
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Sivil havacılığın gelişmesi yalnızca uçak ve yolcu sayısının artması ile olmaz. Olsa olsa "havayolu taşımacılığının kapasitesi artıyor" denebilir. Sorunlar görmezden gelindikçe çığ gibi büyüyor, tabi işin içinde olmayan sözde uzmanlar için algılaması zor olabilir.
  • Sayın Ali Kıdık, Sivil Havacılık Akademi’sine haksızlık ediyorsunuz. Bildirge’nin içeriğine yönelik hiçbir karşı görüş getirmeden, şekli unsurlardan yıpratma çabalarına girmenizi yadırgıyorum. Sorularınızın yanıtlarını Airkule sitesindeki köşemde bulabilirsiniz.
  • Turk Sivl Havaciligimizin rakamsal olarak gelisip buyudugunu kimse inkar edemez! Ancak bu buyumeye paralel olarak alt yapida uzun vadeli Ucus Emniyeti adina yapilan calismalari goremiyoruz. Bizim icin sorun olan isin bu yani! Baska bir gercek ise soz konusu buyumenin iddia attiginiz gibi dunya standartlarinda olmayisidir. Dunya standardindan bahsedebilmek icin uzun vadeli olacak sekilde planlanmis bir alt yapinin uzerine saglikli bir sekilde insa edilen bir sivil havaciliktan bahsetmek gerekir. Sirket kulturu ve gercek ucus emniyeti unsurlarini ihtiva etmeyen bir sivil havacilik dunya standartlarinda degildir. Sivil Havaciligin yakaladigini iddia ettiginiz gelisimler ise kaldiki SHGM'nin gorevleri arasinda degildir. Engin Aksüt
  • Ülke sivil havacılığının çağ atladığını ve dünya standartlarınında çok üzerinde gelişim göstererek sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme sağladığını akademinin dışında kabu etmeyen kimse yok. Sivil havcılığımız bu gelişimi yakalarken uzaylılarmı SHGM'de çalışıyordu anlamadık. Sizin yaptığınıza "Gölge etmeyin başka ihsan istemez"derler.
  • Akademinin SHGM'den daha çok havacılık sektörünün eksikliklerini ve çalışanların niteliklerinin yetersizliğini, özelliklede havacılık sektöründe, SHGM ile polis hırsız kovalamacılığı oynamaktan başka hiç bir özelliği olmayanların kilit noktaları ele geçirmiş olmalarını eleştirip, sektörün başta CRM olmak üzere diğer konulardaki kalitelerini artırmalarını zorlamadıkları müddetçe daha çok muhatap ararlar.
  • shgm thy ve dhmi hükümet değiştikçe yönetimleri değişen; diğer şirketlerdeki başlar ise parası bol insanlardan oluşuyor bunları herkes biliyor. eee

MUHATAPSIZLIĞIN HÜZNÜ

"Sayın bakan lütfen bizi dinleyin ", "Sayın bakan lütfen bize bir randevu verin" "Akademi Bildirgesi'ne tepkisizliğe sitem". Bu ne yalvarış bu ne yakarış böyle. Bırakın Allah aşkına kendinizi bu kadar küçültmeyin. Kendilerini Sivil Havacılık Akademisi diye adlandıranların durumunu özetledim kısa olarak.
Şimdi işin özüne bakalım.
Sivil havacılığın kötü gidişatına dur demek üzere yola çıkan, yola çıkmasına rağmen sadece iki kere bir araya gelebilen, internet üzerinden iletişimle cengaverlik yapmaya kalkanların oluşumu Sivil Havacılık Akademisi.
Yazılanları, söylenenleri, yorumları okudukça üzülüyorum aslında. İçlerinde hatırı sayılır değerli bulduğum insanlar var. Ama duruşları ve taktikleri yanlış. Yanlış diyorum çünkü Sivil Havacılık Akademisi denilen oluşumun çağımızın teknolojik nimeti olan internet üzerindeki facebook , twitter gibi paylaşım sitelerinden farkı yok. Hatta onlar kadar bile değiller. Neden? Bir statüleri yok. Dernek hüviyetleri bile yok.
Dernek olmayı acizlik olarak mı görüyorlar acaba?
Dernek olmaları halinde akademi dedikleri sanal oluşumun popülaritesi düşer diye düşünüyor olabilirler mi? Akademi unvanı kulağa pek hoş geliyor.
Peki, bu akademi görevlilerinin birkaçı hariç hangisinin akademik unvanı var? Bir havayolu şirketinde çalışmaktan öte hangi çalışmaları uluslararası rağbet gördü? 
Kaç makaleleri uluslararası havacılık yayınlarında ifşa edildi?
Dünyada yaşanan uçak kazalarının hangisinde kaza kırım ekibinde yer aldılar veya bilirkişi oldular?
Sakın ha çok sesliliğe karşıyım gibi algılanmasın. Evet, sivil toplum örgütlerine ihtiyacımız var. Konuşulmalı, tartışılmalı, öneri sunulmalı, çözüm yolları aranmalı. Gelişim için bu tür oluşumlara ihtiyaç var. Ama sanal olarak değil.
Akademi üyelerinin fikirlerini yayınladıkları yazılara şahit oluyoruz. Ama maalesef bu yazıların yorumları da yine akademi üyelerinden geliyor. Acı olan bu.
Asil olan yazılan yazılara kamuoyunun rağbet etmesidir. Sizler kendi kendinizi tatmin etmek yerine görüşlerinizin okuyucular tarafından nasıl algılandığını izlemelisiniz. Gelen tepkilere göre kendinizi yenilersiniz.
Her biriniz "ille de bakan bizimle görüşsün" edebiyatı yaparsanız vermek istediğiniz mesajların kıymetini azaltırsınız.
Dostane öneri. Öncelikle resmi bir statüye kavuşun. Bir antetli kağıdınız bile yok. Davet edecek, davet gönderecek bir mekanınız bile yok. O halde siz nasıl Sivil Havacılık Akademisi oluyorsunuz? Sanal yazışmalarla Sivil Havacılık Akademisi olunmaz.
Havacılığımız adına olumsuz bir gelişmenin yaşanmasını beklemeniz, masumiyetten uzak düşünceye sahip olmanız beni düşündürüyor. Allah göstermesin böyle bir durum yaşanması halinde hepiniz koro halinde "Biz dememiş miydik" diyeceksiniz. Umarım böyle bir durum yaşanmaz ve sizler böyle bir fırsat bulamazsınız.
Bugün geldiğimiz noktada havacılığımız bu kadar konuşuluyorsa gelişimin bir göstergesi olarak kabul etmek gerek.
MUHATAPSIZLIĞIN HÜZNÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 14 yıl önce
.com/haber_detay.amalesef çok başarılı buldugum sn ulaştırma bakanımız gazipaşa havalimanının uluslararası açılmasını istemiyor.hep açılmaın diye mazeretler üretiyor.antalya havalimanını işleten şirket 17yılda ödeyecegi 3milyar doları 2bankadan kredi alarak peşin ödedi.herhalde bunun diyeti olsa gerekki gazipaşaya uluslararası uçuşlara açtırmıyor.pistin büyütülmesine engel oluyor.alnayada gecen sene bir esnaf intihar etti.bu sene bir esnaf hacize gelen memurların gözü önünde kendini yaktı.artık esnafın dayanacak takati kalmadı.bir şirketin ticari kaygısı alanya esnafını bitirecek insanlar işsiz kalacak.http://www.yenialanyasp?haberID=9638.lütfen okuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bakandan veya ilgili kuruluşlardan davet bekliyorlar bildiklerini anlatmak ve kendilerini gösterebilmek için. Bu davet gelmeyince veya kendi başvurularına yanıt gelmeyince, Muzaffer bey köşesinde sitem yazısı yazıyor. Hoca; sektör de, SHGM de, Bakan da sizleri çok iyi tanıyor. Sizlere ve tavsiyelerinize gereksinimleri olduğunda, sizi ararlar merak etmeyin. Tıpkı akademinizdeki değerli kaza kırım uzmanı kaptanı tahkik heyetine dahil ettikleri gibi. Akademiniz gerçekten nedir? Dernek, vakıf , ticari bir şirket, fun club, bir okul mu? Sözlükte akademi için "yüksek okul" yazıyor. Ondan sonra da kaale alınmayı bekliyorsunuz. Alan alır, almayan almaz. Siz değerli çalışmalarınızı yapın, ama sitem niye? Amacınız çalışmak değil miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ali Kıdık'ın yazdıklarına katılmamak elde değil. Akademi grubunu oluşturanların, bu ad altında toplanıp, fikir alış verişi yapmaları, görüş bildirmeleri hoş bir şey. Bu toplantılarında yaptıkları çalışmalardan kendileri yararlanıyor, grup olarak bilgi transferi yapıyorlar. Sonra da yaptıkları değerlendirmeleri, bir bildirge ile duyuruyorlar. Bu duyuruyu okuyanlar da, kendileri için gerekli olanı alıyor, değerlendiriyor veya arşivinde saklıyor. Ama bu grubun lideri akademisyen doktorumuz, bildirgelerine toplumdan ve SHGM'den, sektördeki dernek ve kuruluşlardan bir "aferin", "bravo" , "büyük buluş" vs gibi takdir bekliyor ve bunu takiben belki sponsorluk veya danışmanlık teklifi bekliyorlar. Bir tepki alamayınca da, hoca küplere biniy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılığın gelişmesi yalnızca uçak ve yolcu sayısının artması ile olmaz. Olsa olsa "havayolu taşımacılığının kapasitesi artıyor" denebilir. Sorunlar görmezden gelindikçe çığ gibi büyüyor, tabi işin içinde olmayan sözde uzmanlar için algılaması zor olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Ali Kıdık, Sivil Havacılık Akademi’sine haksızlık ediyorsunuz. Bildirge’nin içeriğine yönelik hiçbir karşı görüş getirmeden, şekli unsurlardan yıpratma çabalarına girmenizi yadırgıyorum. Sorularınızın yanıtlarını Airkule sitesindeki köşemde bulabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turk Sivl Havaciligimizin rakamsal olarak gelisip buyudugunu kimse inkar edemez! Ancak bu buyumeye paralel olarak alt yapida uzun vadeli Ucus Emniyeti adina yapilan calismalari goremiyoruz. Bizim icin sorun olan isin bu yani! Baska bir gercek ise soz konusu buyumenin iddia attiginiz gibi dunya standartlarinda olmayisidir. Dunya standardindan bahsedebilmek icin uzun vadeli olacak sekilde planlanmis bir alt yapinin uzerine saglikli bir sekilde insa edilen bir sivil havaciliktan bahsetmek gerekir. Sirket kulturu ve gercek ucus emniyeti unsurlarini ihtiva etmeyen bir sivil havacilik dunya standartlarinda degildir. Sivil Havaciligin yakaladigini iddia ettiginiz gelisimler ise kaldiki SHGM'nin gorevleri arasinda degildir. Engin Aksüt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülke sivil havacılığının çağ atladığını ve dünya standartlarınında çok üzerinde gelişim göstererek sürdürülebilir ve istikrarlı bir büyüme sağladığını akademinin dışında kabu etmeyen kimse yok. Sivil havcılığımız bu gelişimi yakalarken uzaylılarmı SHGM'de çalışıyordu anlamadık. Sizin yaptığınıza "Gölge etmeyin başka ihsan istemez"derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Akademinin SHGM'den daha çok havacılık sektörünün eksikliklerini ve çalışanların niteliklerinin yetersizliğini, özelliklede havacılık sektöründe, SHGM ile polis hırsız kovalamacılığı oynamaktan başka hiç bir özelliği olmayanların kilit noktaları ele geçirmiş olmalarını eleştirip, sektörün başta CRM olmak üzere diğer konulardaki kalitelerini artırmalarını zorlamadıkları müddetçe daha çok muhatap ararlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
shgm thy ve dhmi hükümet değiştikçe yönetimleri değişen; diğer şirketlerdeki başlar ise parası bol insanlardan oluşuyor bunları herkes biliyor. eee

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000