27 Eylül 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Gönder, yeni torpili olanları da Gönder. Bak nasıl oluyor
  • Liyakatsız atamalardan bahsedilmiyor artık, kurumun düzeni bozuldu, atanması mümkün olmayan kişilerin makamlara atanması çalışanlarda aidiyet duygusunu zedeledi. Bu konuda bir önlem alınmazsa ülkenin geleceği pek parlak görünmüyor.
  • Tei hakkında yazılanlar ve konuşulanlar mahkeme durumunda ortaya konulursa Sn Gn Md kendini savunamaz. Şayet Tei için Devlet Denetleme Kurumu veya Sayıştay görevlendirilirse inanıyorum ki birçok insan mahkemelik olur ceza alır.Çünkü burada harcanan para devletin parası, kimse cebinden harcamıyor. Güün gelir dut yemiş bülbüller öyle bir şakırki!!! O zaman iddiaların gerçek olduğu görülür.
  • Neden TEI de cemaat yapılanması var?? Neden; 10-20 yıllık tecrübeli insanlar yerine; 2 yıllık, açık öğretim, 2. öğretim mezunları, İBB şirketlerinden atılanları cemaat referansı ile lider, müdür ve direktör yapılıyor??? Neden Bayraktar ve TAI motorları yurtdışından almak zorunda kalıyor??? Neden Roketsan motorları sadece Kale ye sipariş açabiliyor??? TEI 3500 kişilik kadrosu ile neden hiç milli motor projesi almıyor??? Neden liyakatlı insanlar çıkarılıyor?? Neden karı-koca, baba-oğul yüzlerce çalışan var??? Neden GM ortalama haftada sadece 1 gün TEI de bulunuyor??? NEDEN BUNA KİMSE SES ÇIKARMIYOR
  • Evet Sabiha Gökçen Havalimanında da biz varız ve dünyanın en yoğun tek pist operasyonunu emniyetli ve en dakik şekilde idare etmenin gururunu yaşıyoruz. Meydan kontrol, yaklaşma, yol kontrol hizmetlerinin dışında uçuş prosedürlerinin dizaynı, flight check ve teknik destek olmak üzere bir çok konuda DHMİ olarak hizmet veriyoruz. Komik kısmı kendisini havacılık uzmanı diye tanımlayan birisinin operasyonun en önemli safhalarından biri olan hava seyrüsefer hizmetini bu derece basite indirgiyor olması. Kaldı ki havacılık otoritesi olan bir kurumun genel müdürünün kendi personelini ve ülke başarısını kutluyor olmasının size ne gibi bir zararı olur. Marifet iltifata tabidir ama siz gölge etmeyin başka ihsan istemez.
  • Şimdi özelleştirme filan denmiş ama o iş o kadar kolay deyil terminal merminal özelleştirilse bile Arff gibi kıritik birimler devlette olmalı yazıda Antalya filan denmiş Antalya ülkemizin vitirini mini etekli turistler geliyor ülkemizin tanıtımı oluyor şimdi orda yüzlerce insanın canını kurtaranlar özel olmamalı bilet milet satanlar elektirikle uğraşanlar kayıt kürek işi yapanlar filan özel olabilir ama biz olamayız ayrıca bizim genel müdürdende bahsetmişin ona bizde kırgınız mağaşlarda makasın açılmasına engel olmadı funda ocak olsa adaleti savunurdu o bizim anamızdı hüseyin keskin funda ocakın yarısı bile olamaz....NOKTA!!
  • Alakasız olacak ama insanda başka çare bırakmıyorsunuz. Dün (27/09) akşam saatlerine yakın çıktığınız bir haber vardı "Adi, kibirli bir bürokratın, kabin memurunu şikayet etmesi, sonrasında kızcağızın kaza geçirmesi ve ameliyat masrafını sigrotanın karşılamayıp aileye ödetilmesi hemde 50bin tl" Neden kaldırdınız o haberi, gerçekten çok merak ediyorum.
  • Aynı inşaat şirketi koskoca ISL'yi 4 yılda bitirdi ama SAW'ın bir pistini 8 yılda bitiremedi. Tek pistini de 7500 feete indirdiler. Slot vermezler, havada trafiklerini dolaştırırlar, alçalma-tırmanış planlarını ISL'ye göre yaparlar. SAW üvey evlat muamelesi görür. Sebeb ; 1. Atatürk gibi onun mirası olan Sabiha Gökçen ismini de yok etmek. 2. THY^ye iç hatlarda rakip olan Pgs'u sindirmek. Kim planlıyor ve yapıyor bunları !!! Herhalde dış güçler .
  • igada sabihada yokuz ama biz olmasak hiç bi havalimanı olmaz bunuda böyle bilin
  • Siyasetin bulaştığı hangi yerde facia yok ki! Ülkenin ciğeri yandı, sel oldu toprak kaydı halen ileri dönük bir önlem yok. Çünkü seçim var neden fuzuli para harcansın ki! Vicdanlı,,namuslu, merhametli, olduğu gibi dosdoğru olmak bu dünyadaki en kolay olan olmasına rağmen zor yolu tercih edip insafsız oluyorlar!

İki kurum iki facia…

Biri SHGM diğeri DHMİ. SHGM, Ulaştırma Bakanının twitini RT eden sosyal medya danışmanlığı gibi çalışır, DHMİ ise bakan ile uzak durup mümkün ise bir araya gelmeme yolunu tercih eder. İki kurum da birbirinden bihaber. Biri diğerinin pisliğini, diğeri diğerinin dediğini bile anlamıyor.

Hüseyin Keskin’den bahsedeyim.

Uzun yıllardır tanırım. Geldiği makamda daha kurumsal işlere imza atacağını beklerken, cenderenin içine düştüğünden habersiz ilk icraatı Antalya Havalimanı ihalesini iptal etmek oldu. Şimdi Antalya Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Bodrum Havalimanlarını içeren bir ihale paketi hazırlattığını duydum. Ne derece doğru bilemem ama bu üç havalimanında gözleri olanları biliyorum.

Hatta daha da ötesini söyleyeyim. Havalimanı işletmeciliğinin tekelleşmesi söz konusu olabilir. Antalya, Esenboğa, Bodrum meşhur kişilere teslim edilebilir. Buraya not düşmüş olalım. İhale adrese teslim edilecek bir şartname ile önümüze çıkabilir.

Bunları neden yazıyorum diye sormayın. Tarihe not düşmek, gelecekte olacakları şimdiden size aktarmak benim farzımdır.

Ve Hüseyin Keskin’in diğer bir paylaşımından bahsetmek isterim.

Özünde “DHMİ çalışıyor, Türkiye uçuyor” demek istiyor.

Üç havalimanından bahsetmiş. Üç havalimanı ile yılın ilk yedi ayında Avrupa’ya damga vurmuşuz. Hangi havalimanlarını kastediyor? İstanbul Havalimanı, Antalya Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı.

Allah aşkına sorarım sana bunların hangisinde sen varsın? Hangisini sen işletiyorsun ve hangisinde söz hakkın var? Mesela İstanbul Havalimanı’nda ne gibi etkin var? En fazla gidip kahve içer geri dönersin.

Antalya Havalimanı… İhalesini iptal etmekten farklı ne yaptın ki! Dünya sıkışmış, pandemi milleti evine hapsetmiş. Öyle ya da böyle aşı olan, olmayan sınırların açılması ile kendisini denize, kuma, güneşe salıvermiş yolcu sayılarında patlama yaşanmış. Ve göstermelik bir temsiliyetinden, yetkisi, etkisi olmayan devlet memurlarını orada istihdam etmekten, işletene, içeride dışarıda kim varsa zorluk çıkarmaktan daha fazla ne işe yararsın? Hiç, koca sıfır.

Hele hele Sabiha Gökçen Havalimanı. Çok iştahlandırdılar seni, çokça teklif getirildi masana alalım burayı DHMİ’ye, sonra bize verirsin numaraları ile çok uğraştınız. Ama bu sefer önünüze duvar çıktı ve DHMİ’nin topu taca çıktı. Bu havalimanı ile ilgili nasıl paylaşım yapabilirsin ki!

DHMİ orada yok. Kule hizmeti vermekten başka bir işe yaramaz. E sen hangi hakla Sabiha Gökçen’i DHMİ’nin bir parçası gibi gösterirsin?

Peki, bakanla aranızın hiç olmadığına, ondan köşe bucak kaçtığına ne demeli? Devlet kurumsallığı nereye gitti? DHMİ’yi özerk bir kurum gibi yönetiyorsunuz ki üstelik başına buyruk. Bunu nereye koymalı!

SHGM ise evlere şenlik.

Kurumlarımızı yönetemediği gibi, yönetmelik çıkart, bildiri yayınla başka ne işe yararsınız?

Sabiha Gökçen Havalimanına slot verme, İstanbul Havalimanı için çalış. Bari maaşları da İstanbul Havalimanı ödesin.

Şirketlerimizi uluslar arası sivil havacılık kurumlarına şikayet et, rezil et, Türkiye’deki şirketleri şaibeli ilan et. Bu mu senin milliğin, bu mu senin kurum yöneticiliğin.

Beyler kendinize gelin.

Yok gelemezsiniz. Siz Ulaştırma bakanının twitlerini RT ederek sosyal trollükle devam edin.

İki kurum iki facia…

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Emekliligi gelenleri ~ 3 yıl önce
Gönder, yeni torpili olanları da Gönder. Bak nasıl oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 3 yıl önce
Liyakatsız atamalardan bahsedilmiyor artık, kurumun düzeni bozuldu, atanması mümkün olmayan kişilerin makamlara atanması çalışanlarda aidiyet duygusunu zedeledi. Bu konuda bir önlem alınmazsa ülkenin geleceği pek parlak görünmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Holmes ~ 3 yıl önce
Tei hakkında yazılanlar ve konuşulanlar mahkeme durumunda ortaya konulursa Sn Gn Md kendini savunamaz. Şayet Tei için Devlet Denetleme Kurumu veya Sayıştay görevlendirilirse inanıyorum ki birçok insan mahkemelik olur ceza alır.Çünkü burada harcanan para devletin parası, kimse cebinden harcamıyor. Güün gelir dut yemiş bülbüller öyle bir şakırki!!! O zaman iddiaların gerçek olduğu görülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Holmes yazana ~ 3 yıl önce
Tei'nin başındaki kişi thy'den şutlandıktan sonra adeta sus payı hesabı oraya getirildi thy'de yaptıklarını orada da devam ediyor! Bu düzende kim,kimi nasıl şeffaf bir şekilde denetleyebilir ki? Mesela thy'yi denetlemek üzere atanan kişinin oğlunu thy'ye torpille sokup müdür yaptılar şimdi ortadoğu kargo başkan yardımcısı! Harcanan para devletin parası o da doğru da 128 milyar dolar da devletin parasıydı buhar oldu hesabını soranlara hain,dış güçlerin adamı dediler! Mevcut iktidar gitmedikçe hiçbir şey düzelmez...
TEI ~ 3 yıl önce
Neden TEI de cemaat yapılanması var?? Neden; 10-20 yıllık tecrübeli insanlar yerine; 2 yıllık, açık öğretim, 2. öğretim mezunları, İBB şirketlerinden atılanları cemaat referansı ile lider, müdür ve direktör yapılıyor??? Neden Bayraktar ve TAI motorları yurtdışından almak zorunda kalıyor??? Neden Roketsan motorları sadece Kale ye sipariş açabiliyor??? TEI 3500 kişilik kadrosu ile neden hiç milli motor projesi almıyor??? Neden liyakatlı insanlar çıkarılıyor?? Neden karı-koca, baba-oğul yüzlerce çalışan var??? Neden GM ortalama haftada sadece 1 gün TEI de bulunuyor??? NEDEN BUNA KİMSE SES ÇIKARMIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ONLAR CEMAAT ~ 3 yıl önce
Ya bizdensin ya değilsin.Bizden değilsen tehtidsin asarız keseriz.Bize biat edersen liyakatin tahsilin felan önemi yok.Terfide veririz makam da maaş da.Şu anki idarecilere bakılırsa hepsinin biatçı ve liyakatsiz olduğu çok rahat gözükür.Bu yapıyı nereden hatırlıyoruz.Fetö terör örgütünden.Bunların biraz farkları var bunlar parayıda seviyorlar.İndiregandi terör örgütü.İK direktörü kadın ile GM bir arada bulunma ihtimali yok iken ortak buluştukları nokta menfaat olunca milli yerli vatan millet hepsi hikaye.Bu kadar boş tenekenin olduğu yerde. Sadece ses çıkması normal değil mi?
Arkadaş ~ 3 yıl önce
Arkadaş çok kafanı yorma bunlara. Şirketin sahibi sen misin de dert edeceksin? Boşver çok düşünme ince hastalık olursun. Hiç bir şirket 10-20 senelik çalışanı istemez, sürekli artı katma değer yaratmıyorsa, ve kendini sınayıp, yıkıp tekrar yapmıyorsa. Şirketler büyüdükçe tecrübeden ziyade daha çok rotasyona ve dinamizme, daha az atalete ihtiyaç duyar. Tecrübeli çalışan genelde ataleti korumaya meyilli olur. Burayı söz konusu edecek olursan zamanında münzevi, deli, aptal muamelesi yaptılar. Şimdi hallerini görüyoruz. En tecrübesiz çalışanın bile müdürlere patronlandığını gördü bu gözler. Organik, inorganik ilişkilerine akıl ermez bunların. En sonunda karanlık tarafa geçip rahat et sen de. Zaten 2050'ye kadar ve sonrasında doğal felaketler bizi bekliyor. Gönül isterdi ki hesap sorulabilen bir ülkede yaşayalım, fakat her yapanın yaptığı yanına kar kalıyor. En nihayetinde Tanrı herkese kendi hesabını soracak. Boşveeeer...
Örgüt Demişken ~ 3 yıl önce
Örgüt demişken şu konuya değinmeden geçmeyeyim. Amerikanyada bunların varlığı iş dünyasından tut akademiye kadar görülüyordu, isteniyordu ve hoş görülüyordu. Şimdi yer altına çekildikleri için belli bir üzgünlük ve boşluk var. Ve şunu geç de olsa öğrenmiş bulunuyorum ki şu yoz düzende istersen babasının oğlu ol, elleri kirlenmeyeni emperyal güçler ne yanında ne karşısında görmek istiyor. Türkiye de sömürge bir ülke olduğu için, ve sömürge ülke olduğu müddetçe her zaman Amerikalıların istediği olacak ve cemaatler güçte kalacak ve hoş görülecek. Umutsuz bir tablo çizmiş olabilirim, fakat yıllar geçtikçe umudun kalmadığı tekrar tekrar görülüyor, ya düzene ayak uyduruluyor veya acı ilaç zor da olsa yutuluyor. Kabullenilmesi ve uyum sağlanması norm olarak görülen bu çok basit gerçekleri, bu iğrenç düzeni ve jungle kurallarını sindiremeyenler, ayak uyduramayanlar da sonuna kadar kendi mücadelelerini verecek, gerekirse her şeye ve dünyaya karşı. Savrula savrula illa ki yolumuzu bulacağız. Başka çare yok.
DHMİ ~ 3 yıl önce
Evet Sabiha Gökçen Havalimanında da biz varız ve dünyanın en yoğun tek pist operasyonunu emniyetli ve en dakik şekilde idare etmenin gururunu yaşıyoruz. Meydan kontrol, yaklaşma, yol kontrol hizmetlerinin dışında uçuş prosedürlerinin dizaynı, flight check ve teknik destek olmak üzere bir çok konuda DHMİ olarak hizmet veriyoruz. Komik kısmı kendisini havacılık uzmanı diye tanımlayan birisinin operasyonun en önemli safhalarından biri olan hava seyrüsefer hizmetini bu derece basite indirgiyor olması. Kaldı ki havacılık otoritesi olan bir kurumun genel müdürünün kendi personelini ve ülke başarısını kutluyor olmasının size ne gibi bir zararı olur. Marifet iltifata tabidir ama siz gölge etmeyin başka ihsan istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 3 yıl önce
Şimdi özelleştirme filan denmiş ama o iş o kadar kolay deyil terminal merminal özelleştirilse bile Arff gibi kıritik birimler devlette olmalı yazıda Antalya filan denmiş Antalya ülkemizin vitirini mini etekli turistler geliyor ülkemizin tanıtımı oluyor şimdi orda yüzlerce insanın canını kurtaranlar özel olmamalı bilet milet satanlar elektirikle uğraşanlar kayıt kürek işi yapanlar filan özel olabilir ama biz olamayız ayrıca bizim genel müdürdende bahsetmişin ona bizde kırgınız mağaşlarda makasın açılmasına engel olmadı funda ocak olsa adaleti savunurdu o bizim anamızdı hüseyin keskin funda ocakın yarısı bile olamaz....NOKTA!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ye ~ 3 yıl önce
Ocakta 11 bin lira maaş (evet,mağaş değil maaş) alacaksınız hala vır vır isyan ediyorsunuz. Yazıklar olsun sizlere. Daha okuma yazmayı beceremeyen adamlara doktor maaşı veriliyor,adamlar beğenmiyor.
Biraz dikkat ~ 3 yıl önce
Abi sözlerine genel olarak katılıyorum ama sözlerine biraz dikkat etsen daha iyi olacak sanki. Minik etekten bahsetmek ya da Hüseyin Keskin'e laf etmek çok uygun değil maksatımızı aşıyor. Haklıyken haksız duruma düşmeyelim.
Dur bakalım ~ 3 yıl önce
Elektiriğe laf etmek size mi düştü bu ne densizliktir ya? Bütün gün yatmaktan beyniniz pelteleşmiş sizin.
Kayıt kürek işi yapanlar ~ 3 yıl önce
Arff birimine bunları zorla mı yazdiriyorlar acaba diye düşünüyorum artık. Hak aramasalar (!) daha iyi olucak sanki kendileri ve kurum için.
Yazı ile alakasız ~ 3 yıl önce
Alakasız olacak ama insanda başka çare bırakmıyorsunuz. Dün (27/09) akşam saatlerine yakın çıktığınız bir haber vardı "Adi, kibirli bir bürokratın, kabin memurunu şikayet etmesi, sonrasında kızcağızın kaza geçirmesi ve ameliyat masrafını sigrotanın karşılamayıp aileye ödetilmesi hemde 50bin tl" Neden kaldırdınız o haberi, gerçekten çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 3 yıl önce
Jet hızıyla haber kaldırıldı çok enteresan gerçekten ?!
vatandaş ~ 3 yıl önce
Aynı inşaat şirketi koskoca ISL'yi 4 yılda bitirdi ama SAW'ın bir pistini 8 yılda bitiremedi. Tek pistini de 7500 feete indirdiler. Slot vermezler, havada trafiklerini dolaştırırlar, alçalma-tırmanış planlarını ISL'ye göre yaparlar. SAW üvey evlat muamelesi görür. Sebeb ; 1. Atatürk gibi onun mirası olan Sabiha Gökçen ismini de yok etmek. 2. THY^ye iç hatlarda rakip olan Pgs'u sindirmek. Kim planlıyor ve yapıyor bunları !!! Herhalde dış güçler .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dahmi deynekler pilatformu ~ 3 yıl önce
igada sabihada yokuz ama biz olmasak hiç bi havalimanı olmaz bunuda böyle bilin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Human ~ 3 yıl önce
Siyasetin bulaştığı hangi yerde facia yok ki! Ülkenin ciğeri yandı, sel oldu toprak kaydı halen ileri dönük bir önlem yok. Çünkü seçim var neden fuzuli para harcansın ki! Vicdanlı,,namuslu, merhametli, olduğu gibi dosdoğru olmak bu dünyadaki en kolay olan olmasına rağmen zor yolu tercih edip insafsız oluyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000