10 Şubat 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Vahim hatalar zinciri adlı yazı sebebiyle Ali bey hedef alındı.
  • Uçaktaki yakıtın miktarını bir kontrol etsinler sonra konuşun ltf
  • Yorumsuz ve al satarım bal satarım perakende satarım ustam ölmüş ben satarım.. ne güzel tekerlemeydi...
  • kim bu ZS ifsa edin lutfen ! Bu ismi soylemek sizin boynunuzun borcu !
  • Bu haberin ozeti sudur ve resim cok aciktir: Sirket politikasi sebebiyle IGA'dan yer alamamis, istedigi indirimleri bulamamis kisilerin, vicdansizca sadece gorevini yapan ve talimatlari uygulayan kisiye camur atmalari, bunun icin de bu platformu kullanmalaridir. Muhtemelen umutlari IGA'dan 1 m2 yer alabilmek ve bunun icin denenen yontem Cok ucuz..HAbercilerin de buna alet olmasi, kisiler uzerinden IGA'ya saldirmaya calismasi da ayrica icler acisi..Gorunen o ki bu yorum ve haberi yapanlarin hic Allah korkusu yokmus, cunku haber gercek olsa bahsedilen milyonlarca liralik tapularin boy boy resmini paylasmaktan asla geri kalmazdi bu site.
  • Bence Devletten vergi kaçırmak için faturalandırılan ücreti düşük tutuyorlar, el altından ödemiyordur kalan ücret. Rüşvet ise kaçırılan vergiye karşılık verilir.
  • Aha bir ganyotçu daha çıktı, olm adalet için yapın la ne yapacağsanız. Bir kere de kendi çıkarınızı düşünmeyin la.
  • ‪Sonuç neolacak böyle.yapıldıysa iddia doğruysa gerçekten skandal gözyumanda,bu işi yapanda,bunu bilmeden destek olanda art niyetlidir,bura devlet ve hükümetin gurur temsili biryer olarak biliniyor,bunu yapanlar sadece bu olayı değil hükümeti yıpratmak kadar ileri düzeye girmiştir‬.
  • ali bey devletin 2 yıl ödemeleri neden dondurduğu belli oldu. bu yıl kira bedeli iga dan alınsaydı muhtemelen bu şirket batacaktı. ayrıca şu saate kadar IGA dan bir yalanlama gelmedi. neden acaba?
  • Havalık literatürüne “Pist Yorgunluğu” terimini kazandıran Ulaştırma Bakanımızı tebrik ediyorum. Eminim ki Bakanımız EASA limitlerinin tavanında planlanan pilotlarımızın yorgunluğunu kastetmiştir.

İGA sahiplerine ihbar ediyorum…

Anormal bir yazı olacak. Normalde bu tip konularda yazıyı yazar,  gerisini ilgililerin yapacağı soruşturmalardan takip edersin. Tabi yazıların ya dayanağı olmalı ya da belgesi olmalı. Bugüne dek dayanağı olmayan, belgesi olmayan hiçbir habere, köşe yazısına imza atmadım.

Pegasus Havayolları’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşadığı talihsiz kaza sebebiyle adeta linç edilircesine şirket hakkında kara propaganda yapılmaya başlandı. İtiraf edeyim ki Pegasus ile ilgili de çok haberler kaleme aldık. Kimi eleştirel, kimi övgü. Kısacası ne varsa o idi.

Kazanın üzerinden “Neden hep Pegasus” algısı açıkçası milli bir değer olan Pegasus Havayolları’nın yıpratılması, asılsız haberler yapılması, havacılığı bilip-bilmeyen herkesin konuşmasını bu alanda yayın yapan bir portalın sahibi olarak doğru bulmadık.

Sabiha Gökçen Havalimanı da bu manada Pegasus üzerinden yıpratılmak isteniyor, itibarsızlaştırılmak isteniyor, ülkenin Ulaştırma Bakanı dahi pistlerle ilgili sorun olduğunu söylemekten çekinmiyordu.

Oysa bir bakanın yapması gereken pistlerde sorun olduğunu açıklamak değil, pistlerdeki sorunu çözmek, yılan hikayesine dönen ikinci pistin neden bitirilmediğini sorgulamak ve sorumlulara hesap sormak olmalıydı.

Bütün bu algıların altında da İstanbul Havalimanı’nın işlevselliğinin artırılması olarak karşımıza çıktığını düşünmekten başka yol kalmıyordu.

Hele ki; Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist ihalesini alan MAKYOL inşaata Kalyon ve Cengiz inşaatın eklenmesi şüpheleri doğrular nitelikte idi.

İstanbul Havalimanı işlevsel hale getirilirken içeride neler yaşandığını, hangi yöneticilerin nasıl işler çevirdiğini araştırmak, İGA’nın nasıl zarar ettirildiğini dolayısıyla DHMİ’nin de dolaylı zarara uğratıldığını açıklamak hangi yöneticilerin nemalandığını yazmak da bize düştü.

Elimde olan belgeye göre yazacağım.

İGA Ticaret bölümü ne iş yapar? Kendimiz cevaplayalım. Ticari alanları kiralamak ve bunların takibini yapmak.

Peki, bunu yaparken birinci önceliği nedir? İGA’nin ticari çıkarını düşünmek. Böyle mi oluyor? Hayır.  

Ey İGA sahipleri. Uyanın ve sağınıza solunuza ticaret departmanınıza bir göz atın.

“Bende belge var” diyorum, “Rüşvet aldılar” diyorum, daha ne diyeyim. Elimde banka dekontları var, pahalı ve lüks takılar, saatler, kıyafetler, ultra lüks çantalar, yurtdışı tatiller ve Bodrum Cennet koyu Mandarin Otel’de tatil masrafları ödetiyor daha ne söyleyeyim.

Ticaret departmanınızdaki güvendiğiniz yönetici Z.Ş’yi bir araştırın diyorum.

Mesela;  metre karesine 1200 ile 700 Avro istediği firmalar yarısına yakın bir kira bedeli  teklif etmesini reddeden Z.Ş, aynı yeri  170 Avro’ya neden kiralamıştır? Aradaki farkı yönetime nasıl izah etmiştir?

Z.Ş, kendisi hariç en yakınları üzerine para aktartmış mıdır?

Z.Ş, Göktürk’te milyonlarca liralık eve nasıl sahip oldu? Bilen var mı? İGA içten içe kemiriliyor bilen var mı?

Z.Ş’yi; İGA’da kimler koruyor? İGA sahipleri bu yöneticiyi kimin koruyup kolladığını, şirkete ne kadar zarar açtığını araştıracak bir yöneticiniz var mı?

İGA sahiplerine ihbar ediyorum. Z.Ş’yi araştırın, koruyanı da araştırın. Ne kadar indirdi bir bakıverin. Sonra da bana dua edersiniz.

Sonra yeniden hesap yapar, aradaki zararın kimden tahsil edileceğine karar verirsiniz.

Ha belge mi? Belgeler bende. Gerektiği zaman gereken yapılır.

İGA sahiplerine ihbar ediyorum…

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Misafir ~ 4 yıl önce
Vahim hatalar zinciri adlı yazı sebebiyle Ali bey hedef alındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 4 yıl önce
Uçaktaki yakıtın miktarını bir kontrol etsinler sonra konuşun ltf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DutyFree ~ 4 yıl önce
Yorumsuz ve al satarım bal satarım perakende satarım ustam ölmüş ben satarım.. ne güzel tekerlemeydi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim ~ 4 yıl önce
kim bu ZS ifsa edin lutfen ! Bu ismi soylemek sizin boynunuzun borcu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz Mantik ltf ~ 4 yıl önce
Bu haberin ozeti sudur ve resim cok aciktir: Sirket politikasi sebebiyle IGA'dan yer alamamis, istedigi indirimleri bulamamis kisilerin, vicdansizca sadece gorevini yapan ve talimatlari uygulayan kisiye camur atmalari, bunun icin de bu platformu kullanmalaridir. Muhtemelen umutlari IGA'dan 1 m2 yer alabilmek ve bunun icin denenen yontem Cok ucuz..HAbercilerin de buna alet olmasi, kisiler uzerinden IGA'ya saldirmaya calismasi da ayrica icler acisi..Gorunen o ki bu yorum ve haberi yapanlarin hic Allah korkusu yokmus, cunku haber gercek olsa bahsedilen milyonlarca liralik tapularin boy boy resmini paylasmaktan asla geri kalmazdi bu site.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlat ~ 4 yıl önce
Ne anlatiyorsun sen. Kimin ne yaptigini herkes biliyor. Allah korkusu demiş çalarken milletin hakkını yerken sizin Allah korkunuz nerdeydi
Bilirler ~ 4 yıl önce
Bence Devletten vergi kaçırmak için faturalandırılan ücreti düşük tutuyorlar, el altından ödemiyordur kalan ücret. Rüşvet ise kaçırılan vergiye karşılık verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahahahaha ~ 4 yıl önce
Aha bir ganyotçu daha çıktı, olm adalet için yapın la ne yapacağsanız. Bir kere de kendi çıkarınızı düşünmeyin la.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 4 yıl önce
‪Sonuç neolacak böyle.yapıldıysa iddia doğruysa gerçekten skandal gözyumanda,bu işi yapanda,bunu bilmeden destek olanda art niyetlidir,bura devlet ve hükümetin gurur temsili biryer olarak biliniyor,bunu yapanlar sadece bu olayı değil hükümeti yıpratmak kadar ileri düzeye girmiştir‬.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten tek çare ~ 4 yıl önce
Direk İga genel müdürü,yardımcıları ve ekibi aklama yapılana kadar istifa etmesi gerekiyor,eğer böyle bir iddia varsa,hemen gün geçirmeden..biraz olsun çalıştıkları şirketi düşünüp yıpratmak istemiyorlarsa..
İga genel müdürü ~ 4 yıl önce
Hemen vakit kaybetmeden böyle bir iddia varsa genel müdürü ve yardımcıları aklanana kadar istifa etmesi yakışık alır.eğer şirketin çıkarını düşünüyorlarsa kendileri ,şirketin ve havalimanın adını yıpratmamak için beklemeden istifa etmeliler..
devlet nerde? ~ 4 yıl önce
ali bey devletin 2 yıl ödemeleri neden dondurduğu belli oldu. bu yıl kira bedeli iga dan alınsaydı muhtemelen bu şirket batacaktı. ayrıca şu saate kadar IGA dan bir yalanlama gelmedi. neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Krm ~ 4 yıl önce
Bunun gerekceli aciklamasini yaptilar. Takip etseydin
Pist Yorgunluğu ~ 4 yıl önce
Havalık literatürüne “Pist Yorgunluğu” terimini kazandıran Ulaştırma Bakanımızı tebrik ediyorum. Eminim ki Bakanımız EASA limitlerinin tavanında planlanan pilotlarımızın yorgunluğunu kastetmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 4 yıl önce
Pist yorulabiliyorsa yarin acikabilir ve usuyebilirde ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000