03 Haziran 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Elden gecmesi gerek
  • doğru ama eksik hber İGA işletmesi çalışanları da ücretsiz yoldan gidiyor normalde aynı yerde oturan iki havalimanı çalışanı ücretli yoldan giden en kısa 30-45 dk iken ücretli yoldan giden 1.30-1.45 dk sürüyor bu saçmalık son bulmalı İga para mı kazanmıyor sanki ! İga bu tip işler ile uğraşacagına önce arrival katındaki değnekçi tipli seyahat acentaları ve çalışanlarına turiste nasıl davranılır öğretsin , günrük personeline insanlara nasıl davranılacağı konusunda eğitmler versin , biraz denetleme yapsın o kadar cok gizli işsiz varki bu kadar ask me personeli var iken duty free ve exchange calısanları adres sorma noktası olmuş durumda insan sayısını arttırın önce az insanı çok çalıştırma ve parasını ödeneme ile olmuyor bu işler Bu arada iga işletme çalışanları da ayda 2 gün 12 şer saat fazla çalışıyorlar ve ödemelerini almıyorlar ortalama maaştan hesaplar isek her çalışanın ayda 400-600 tl si gasp ediliyor Biraz da bunlardan konuşalım
  • İnsanların havalimanına alıştığını söylediğiniz kısma katılmıyorum onun dışında güzel yazı olmuş. Eğer ki AHL açık olsaydı ve İstanbul Havalimanı bu rakamlara ulaşmış olsaydı alışma durumundan bahsedilebilirdi ancak burada kullanıma mecbur bıraktırma durumu var.
  • ÇOK KONUŞMAYIN KOVARIM.
  • Yolcu hizmet memuru olarak gerçekten sıkıntılarımız çok yüksek körük içerisinde yürüme mesafesi terminal içerisinde yürüme mesafesi uçak taksi mesafesi ve yolcuların aksi asabi davranışları bakılacak durum gerçekten servis güzergahları kalkış saatleri ve Altus firmasının nezaketsizliği mesai yapıyoruz mesai servis araçları paralı yol kullanmıyor ve yolumuzu uzatıyor tekrar söylüyorum mesai saatlerinde paralı yol kullanmıyor
  • Havalimaninda calişan butun personelin ortak sorunu yol,yemek tuvalet ,ring araclariyla degisim,mesafelerin birbirine anormal uzak olmasi,her seyi biraktim yahu körük numaraları bile ters F9 dan bir anda F 13 oluyor şaka gibi ya....
  • Altur okul havalimanı fabrika hep ayni..Malum zihniyet ben 3 krş kazanmasın diye bu zihniyet çocuklarımı servislerine vermedim.Dağ fare demeyin bu adamlara alternatif bulun mutlaka ..
  • Çalışanları üzerinden prim yapan ama çalışanlarını rezil eden bir şirketler grubu var havalimanın da....Sorunları hala devam eden çözüm yoluna gitmek istemeyenler var.Ben işyerinin servisi ile geçirilen yolun ve zamanın hukuki olarak çalışma saatlerinden sayılıyor diye biliyorum ya sizce AİRPORT HABER'İN tarafsızlığına güveniyorum lütfen çalışanların bir gününü haber yapın sesimizi duyurun...
  • Burda çalısan arkadaşlarıma sabır diliyorum.Bizlere ne ramazan kumanyası verildi ne ikramiye.Güvenlik tezcisatları berbat bizi çok yavaşlatıyor.Cihazlar aşırı yavas ve yorucu cihazlar.Sabah işe saatimizi 6ya çektiler 6 ile 7 arası 2 grup oluyor ne egrek var biz 6da gidiyoruz gececileri istirahata dönüşünde onalrda bizi istirahte çıkarıyor ne gerek var sayımı yetmiyor yetiyor istirahata çıkarmak içinmi 6. olduk.Servis 4.30 baslar zaten servis kapnın önü almaz 10dk yürüme mesafesi hazırlanma 3.45de kalkmam gerekiyor.Servisciler hiç izin yapmıyor can güvenliğimiz yok gunde 6 tek atıyolar bu insanalr öğle çıkından sabah vardıyası alıs arası 1-2 saat uyuyor uyumuyor.Yemekler berbat tgs unifiri bunlar bizden farklı yemekleri.Hakmı hukukmu hadi buyrun yazıklar olsun
  • amaç kötülemek olsun da ne olursa olsun. sorunlar çözülmeli, evet ama aynı sorun başka yerde yaşanırken neden hiç özel haber yapılmadı? Sabiha gökçen de güvenlik personeli İzmit'ten geliyor. kaç km??

İGA güvenlik personelinin yol çilesi

İstanbul Havalimanı’na taşınmanın gerçekleşmesinin ardından 2 aya yakın bir süre geçti. Ancak hala oturmayan bazı durumlar mevcut.

İnsanlarla birebir temas halinde yapılan mesleklerin en zor meslek gruplarından biri olduğuna inananlardanım. Havalimanlarında çalışanların işi zaten insanla ama özellikle terminale girişte yolcuyla ilk temas edenler bu zorluğu en fazla yaşayanlar oluyor.

Çünkü uçağa geç kalma ihtimali olanların gerginliğinin yanı sıra yolcusunu almaya gelip de onu bekletmemeye gayret eden insanların en ufak bir durumda sinir katsayısının hemen tırmanışa geçmesi turnusol kağıdı gibi herkese sirayet ediyor. Bu tip durumların muhatabı da haliyle ya güvenlik personeli oluyor ya da yer hizmetler personeli…

İşte işin en zor kısmını üstlenenler biri olan İstanbul Havalimanı güvenlik birimi bu aralar oldukça dertli.

Neden mi?

Bir kaçını sayayım…

Havalimanının bulunduğu yer neredeyse tüm personele uzakta. Yolun uzunluğu özellikle sabah vardiyasında çalışanlar için hem uykudan alıyor hem de havalimanına varışta görev yerlerine geçiş için yeni bir süreci başlatıyor. (Değişim bölgelerine ring araçlarıyla gidilmesi süreci)

İGA Güvenlik personeli için çok ilginç bir detayı söylemek istiyorum.

Personelleri havalimanına ulaştıran servislerin tamamının ücretli yolcu kullandığını ancak İGA Güvenlik personellerini taşıyan servislerin ise ücretli yola girmediğini biliyor muydunuz?

Servis aynı servis ama güvenlik personeli dışında THY, TGS, Havaş, Çelebi, İGA işletme ve daha bir çok şirket ücretli yolu kullanıyor. Ama İGA kendi personeline ücretli yolu kullandırmıyor!

Peki bu ne demek oluyor?

İGA güvenlik personelinin gidiş-gelişi birlikte hesap ettiğinizde fazladan 1 saatine, hatta ilçeye göre değişmekle birlikte 2 saatine neden olabiliyor. Bu da 8 saatlik vardiyaya gelen personelin toplamda 11-12 saatine mal oluyor.

Öğrendiğim kadarıyla bu birimde vardiya saatleri de değiştirilmiş. Yani sabah vardiyası 7’den 6’ya çekilmiş. Bu karar, durumu daha da zorlaştıracak şüphesiz.

Havalimanının taşınma sürecinde İGA üst yönetimi dahil 10 gün hatta 15 gün kimsenin izin yapmadan çalıştığını biliyorum. Hatta İGA’nın yönetiminin havalimanında sabahladığına bizzat tanık oldum. Yani bu süreçte herkes çok yoruldu. Ve nihayetinde kıskandıracak bir yapının tam faaliyete geçmesini hep birlikte izledik.

İstanbul Havalimanı alışılmışın dışında bir yapı. Havalimanı çok büyük ve gösterişli. Gerçekten muazzam bir meydan. Üst yöneticiler dahil tüm personel gerekli fedakarlığı fazlasıyla yaptı. Ama artık işi rayına oturtma zamanı geldi de geçiyor bile…

İnsanların bir anda evlerini, kurdukları düzeni havalimanına göre dizayn etmesini bekleyemezsiniz. İmkânı olan zaten Arnavutköy çevresine taşındı ve taşınmaya da devam ediyor. Ancak ‘taşınmıyorsan bu çileyi çek’ gibi bir yaklaşım kabul edilebilir mi?

Neden tüm şirketlerin servisleri ücretli yolu kullanıyor da havalimanın patronu olan İGA’nın kendi güvenlik personeli kullanamıyor?

Yukarıda da dediğim gibi; İGA’nın artık sistemin oturtması ve bir anca önce kendi personelinin huzurunu sağlaması gerekiyor.

Cumartesi günü İGA Mayıs rakamlarını açıkladı. Mayıs ayındaki yolcu sayısının 5 milyonu geçtiğini duyurdu. Bu rakam Haziran ayında 6 milyon sınırına dayanacak ve muhtemel ki Temmuz ve Ağustos aylarında İGA kendi rekorunu kıracak.

Bu ne demek? Artık herkes havalimanına alışıyor demek.

Herkes alışıyor belki ama İGA işletmeye hala alışmış görünmüyor. 

İGA güvenlik personelinin yol çilesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

O yollarin ~ 5 yıl önce
Elden gecmesi gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga işletme ~ 5 yıl önce
doğru ama eksik hber İGA işletmesi çalışanları da ücretsiz yoldan gidiyor normalde aynı yerde oturan iki havalimanı çalışanı ücretli yoldan giden en kısa 30-45 dk iken ücretli yoldan giden 1.30-1.45 dk sürüyor bu saçmalık son bulmalı İga para mı kazanmıyor sanki ! İga bu tip işler ile uğraşacagına önce arrival katındaki değnekçi tipli seyahat acentaları ve çalışanlarına turiste nasıl davranılır öğretsin , günrük personeline insanlara nasıl davranılacağı konusunda eğitmler versin , biraz denetleme yapsın o kadar cok gizli işsiz varki bu kadar ask me personeli var iken duty free ve exchange calısanları adres sorma noktası olmuş durumda insan sayısını arttırın önce az insanı çok çalıştırma ve parasını ödeneme ile olmuyor bu işler Bu arada iga işletme çalışanları da ayda 2 gün 12 şer saat fazla çalışıyorlar ve ödemelerini almıyorlar ortalama maaştan hesaplar isek her çalışanın ayda 400-600 tl si gasp ediliyor Biraz da bunlardan konuşalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adem ŞAHİN ~ 5 yıl önce
İnsanların havalimanına alıştığını söylediğiniz kısma katılmıyorum onun dışında güzel yazı olmuş. Eğer ki AHL açık olsaydı ve İstanbul Havalimanı bu rakamlara ulaşmış olsaydı alışma durumundan bahsedilebilirdi ancak burada kullanıma mecbur bıraktırma durumu var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEHMET CENGİZ ~ 5 yıl önce
ÇOK KONUŞMAYIN KOVARIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YHM ~ 5 yıl önce
Yolcu hizmet memuru olarak gerçekten sıkıntılarımız çok yüksek körük içerisinde yürüme mesafesi terminal içerisinde yürüme mesafesi uçak taksi mesafesi ve yolcuların aksi asabi davranışları bakılacak durum gerçekten servis güzergahları kalkış saatleri ve Altus firmasının nezaketsizliği mesai yapıyoruz mesai servis araçları paralı yol kullanmıyor ve yolumuzu uzatıyor tekrar söylüyorum mesai saatlerinde paralı yol kullanmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 5 yıl önce
Havalimaninda calişan butun personelin ortak sorunu yol,yemek tuvalet ,ring araclariyla degisim,mesafelerin birbirine anormal uzak olmasi,her seyi biraktim yahu körük numaraları bile ters F9 dan bir anda F 13 oluyor şaka gibi ya....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servis ~ 5 yıl önce
Altur okul havalimanı fabrika hep ayni..Malum zihniyet ben 3 krş kazanmasın diye bu zihniyet çocuklarımı servislerine vermedim.Dağ fare demeyin bu adamlara alternatif bulun mutlaka ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adaletsizlik ~ 5 yıl önce
Çalışanları üzerinden prim yapan ama çalışanlarını rezil eden bir şirketler grubu var havalimanın da....Sorunları hala devam eden çözüm yoluna gitmek istemeyenler var.Ben işyerinin servisi ile geçirilen yolun ve zamanın hukuki olarak çalışma saatlerinden sayılıyor diye biliyorum ya sizce AİRPORT HABER'İN tarafsızlığına güveniyorum lütfen çalışanların bir gününü haber yapın sesimizi duyurun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ISIMSIZ GUVENLİK ~ 5 yıl önce
Burda çalısan arkadaşlarıma sabır diliyorum.Bizlere ne ramazan kumanyası verildi ne ikramiye.Güvenlik tezcisatları berbat bizi çok yavaşlatıyor.Cihazlar aşırı yavas ve yorucu cihazlar.Sabah işe saatimizi 6ya çektiler 6 ile 7 arası 2 grup oluyor ne egrek var biz 6da gidiyoruz gececileri istirahata dönüşünde onalrda bizi istirahte çıkarıyor ne gerek var sayımı yetmiyor yetiyor istirahata çıkarmak içinmi 6. olduk.Servis 4.30 baslar zaten servis kapnın önü almaz 10dk yürüme mesafesi hazırlanma 3.45de kalkmam gerekiyor.Servisciler hiç izin yapmıyor can güvenliğimiz yok gunde 6 tek atıyolar bu insanalr öğle çıkından sabah vardıyası alıs arası 1-2 saat uyuyor uyumuyor.Yemekler berbat tgs unifiri bunlar bizden farklı yemekleri.Hakmı hukukmu hadi buyrun yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga_ ~ 5 yıl önce
amaç kötülemek olsun da ne olursa olsun. sorunlar çözülmeli, evet ama aynı sorun başka yerde yaşanırken neden hiç özel haber yapılmadı? Sabiha gökçen de güvenlik personeli İzmit'ten geliyor. kaç km??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana Ne desem yakişir ama yayınlanmaz ~ 5 yıl önce
Ahaber e devam et sen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000