08 Haziran 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kimse havacı olmak istemiyor. Kimse bize özenmiyor ama herkes de sadece havacılık haberi yapılan bu sitenin müdavimi. Sağlık sektörünün içinde yaşanan hiçbir olay beni ilgilendirmez. Böyle bir haber kaynakları var mı onu bile bilmiyorum. Bilmem gerekenler zaten gazetelerde yazıyor haberleri yapılıyor. Sizi ilgilendiren detaylardan beni ilgilendirmediği gibi sizi de bizim dünyamız ilgilendirmemeli. Ha dilinin aksine kalbin havacılıktan yanaysa o zaman biraz sus da komik olma.
  • Düşman diyorum çünkü ancak düşmanınız bu kadae kara ve lekeleyici düşünebilir hakkınızda , kısknaç ve kibirli insanlar dolmuş burası , kokpit ve kabinin yaptığı işin ağırlığını bilmeyenler gelmiş konuşuyor , ezik olmayın bu kadar , maaşlarında bu kadar konuşulan başka meslek yok herhalde , muhtemelen bir amir veya bir km sizi ezmiş zamanında ki bu kadar içerlemişsiniz genellme yapıp her gün burda kabine sallıyorsunuz ;))
  • Iskandinavya da bizim istasyonlarda 20 den fazla kisiye tebligat yaptilar cikisimizi verdiler. Yazik yillardir verdigimiz emege. Torpilliler kaldi.
  • Neden pilotların maaşını çok görüyorsunuz. Neden pilot düşmanısınız. Havacılık sektöründe çalışıyorsunuz ama havacılara düşmansınız
  • Neden pilotlara düşmansınız
  • yaptıkları iş çok kötü olmakla birlikte kazançları o kadar yüksektir ki hiçbir işte maaş/işin vasıfsızlık paritesinin bu kadar yüksek olduğu görülmemiştir.
  • Hastanelerde wc cok o yuzden ise yarayabilirler
  • Instagram’da fenomen olmayan calisan zengin sevgili arayan hostesleri direkt sutlayin sirket nefes alir
  • Kabinci maasi 3100 tl olsaydi hemsire olmak zorunda kalmayacaklardi
  • Ben tıp okudum ve çay kahve dağıtıyorum sakin olun

Hostes hanımdan, hemşire hanıma…

Evet, gerçeklerle yüzleşmeye başladık. Bizim gerçeklerimiz, vurgulamaya çalıştığımız gerçekler havacılık gerçekleri. O halde bizden duymaya alışık olduğunuz gerçekleri yine duyacaksınız, hep duyacaksınız.

Bir THY çalışanının şunu dediğine gözlerimle, kulaklarımla şahit oldum. “Yine Airporthaber’den öğrendik” Aslında bu bizim için önemli bir görevi ifa ettiğimizin tapusudur. O halde biz her zaman olduğu gibi size gerçekleri aktarıp, takdiri de yine size bırakacağız.

Covid-19 salgını ve ardından gelen ölümler, acılar, ekonomik çöküş. Elbet, majör durum dediğimiz durum ile karşı karşıyayız ve elbet bunun altından kalkmanın, en az zararla düzlüğe çıkmamızın çaresi düşünülmeli, aranmalı ve karar verilmeli.

Bayrak bizim bayrağımız, bizim bayrağımızı da havayolu şirketlerimiz gerek ulusal ve gerekse uluslar arası hava koridorlarında, ülkelerinde taşıyor, taşımaya da devam edecekler.

İşte bu sebeple Covid-19 salgınından en çok etkilenen, hatta altından kalkılamaz ekonomik yıkıntıya uğrayan sektördür havacılık sektörü.

Biliyorsunuz, gözbebeğimiz THY’nin idaresini üstlenen yöneticilerle ilgili haksızlıkları, uygunsuzlukları, olumsuzlukları, abartıları, aşırılıkları, kayırmacılığı, ayrımcılığı hülasa her türlü negatifliği en acımasız eleştirileri ben yapıyorum.

Kimsenin hoşuna gider mi, gitmez mi diye düşünüp yazı kaleme almaktansa yazmamayı tercih edip yolumuza bakıyoruz.

Şunu net bir şekilde ifade edelim. İlker Aycı THY’nin yönetim kurulu başkanlığı yapan en talihsiz insan diyebilirim. Bir defa benim gibi bir denileni değil görüleni yazan bir adam var. İkincisi tüm olumsuzlukları yaşayan adam. Havalimanı bombalanmasından FETÖ hain darbe girişimine kadar, Boeing 737 Max tipi uçakların yere indirilmesinden Covid-19’a kadar bir dolu badireyi atlatmış bir yönetici.

Bu açıdan baktığınızda son Covid-19 en ağır darbeyi THY’ye vurmuş görünüyor. Diğer bütün olumsuzluklar THY’ye vurduğu darbe Covid-19’un yüzde birini etmez bile.

Bir gerçek var ki THY zor durumda, havacılığın tüm bileşenleri zor durumda. Bu zor durumdan çıkmanın yollarını dilimiz döndüğünce aktarmaya çalışıyoruz, telkinde bulunuyoruz. DHMİ’den başlayarak tüm ülke olarak yardımcı olma zorunluluğumuz var.

Havacılık bir ülkenin zenginliğidir, değeridir, turizm ayağıdır, elidir, gözüdür, kulağıdır.

Özel sektörü her daim önemsemekle birlikte THY’nin devasa yapısını da korumak kollamak zorundayız bu dönemde.

İlker Aycı şüphesiz bu manada en ağır yükü ve sorumluluğu taşıyacak tek kişidir. Tek kişidir diyorum çünkü bütün kararları tek başına almak gibi bir özelliği var. Zira ayranı tek başına içip, döküldüğü zaman başkalarına temizletmek hak değildir.

Elindeki seçenekleri sınırlı. Küçülmeye gitmek veya personel sayısı azaltmak en belirgin seçenek. Bir başka seçenek maaşları şirketi ayakta tutacak şekilde düşürmek. En azından belirli bir süre. Maaşları düşürüp personeli kaybetmemek en mantıklı seçenek diyebiliriz. Tabi buna sendikanın da razı edilmesi gerek.

Yaşam tarzını aldığı maaşa göre dizayn eden personel bu durumdan memnun olmayabilir. İşte bu durumda yöneticilik vasfı ortaya çıkar ki ikna etmek onlara kalır.

Bildiğim kadarı ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan personel çıkartılmasına onay veremiyor ve vermez. Bireysel eften püften sebeplerle, kaşın, gözün kara bahaneleri ile çıkartılanlardan da habersiz.

Tabi İlker Aycı’nın ikinci seçeneği personel sayısını azaltmak. Bunun için formül, kendi formülü hazır.

Hava Kuvvetleri’ne 1500 pilot, Sağlık Bakanlığı’na da 3500 hostesi hemşire olarak gönderirse kafasındaki plan işleyecek.

Ekonomik yük azalacak. Pilotları bilmem ama hosteslerimiz diğer tabir ile kabin memurlarımızı hemşire olarak geçici bir süre çalışmak kaydı ile Sağlık Bakanlığı kabul ederse sendikanın kesin ve vazgeçilmez bir protokol imzalaması şart. Gidecek arkadaşların zamanı geldiğinde ki bu zaman protokolde yazmalı ve eksiksiz geri alınması garanti edilmelidir.

THY’nin düzlüğe çıkması için, havacılık sektörümüzün ayağa kalkması için her türlü desteğe varız.

Yeter ki “Hostes hanım” diye saygı gören kabin memurlarımız “Hemşire Hanım” diye kalmasınlar.  

Hostes hanımdan, hemşire hanıma…

Yorumlar Tüm Yorumlar (515)

İronik ~ 4 yıl önce
Kimse havacı olmak istemiyor. Kimse bize özenmiyor ama herkes de sadece havacılık haberi yapılan bu sitenin müdavimi. Sağlık sektörünün içinde yaşanan hiçbir olay beni ilgilendirmez. Böyle bir haber kaynakları var mı onu bile bilmiyorum. Bilmem gerekenler zaten gazetelerde yazıyor haberleri yapılıyor. Sizi ilgilendiren detaylardan beni ilgilendirmediği gibi sizi de bizim dünyamız ilgilendirmemeli. Ha dilinin aksine kalbin havacılıktan yanaysa o zaman biraz sus da komik olma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin kokpit düşmanlarına ... ~ 4 yıl önce
Düşman diyorum çünkü ancak düşmanınız bu kadae kara ve lekeleyici düşünebilir hakkınızda , kısknaç ve kibirli insanlar dolmuş burası , kokpit ve kabinin yaptığı işin ağırlığını bilmeyenler gelmiş konuşuyor , ezik olmayın bu kadar , maaşlarında bu kadar konuşulan başka meslek yok herhalde , muhtemelen bir amir veya bir km sizi ezmiş zamanında ki bu kadar içerlemişsiniz genellme yapıp her gün burda kabine sallıyorsunuz ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isten cikarildik ~ 4 yıl önce
Iskandinavya da bizim istasyonlarda 20 den fazla kisiye tebligat yaptilar cikisimizi verdiler. Yazik yillardir verdigimiz emege. Torpilliler kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Noldu ~ 4 yıl önce
Senin torpilinin devri bitmis baskasininki baslamis istasyon kardeş eden bulur :D
Gürkan ~ 4 yıl önce
torpil torpilden üstündür kardeşim vikingli kızlara güle güle dersin çok sevdiğin ülkene geri dönersin :)
Thy fo2 ~ 4 yıl önce
Neden pilotların maaşını çok görüyorsunuz. Neden pilot düşmanısınız. Havacılık sektöründe çalışıyorsunuz ama havacılara düşmansınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 4 yıl önce
Pilotlara düşman olanların çoğu , hayati boyunca ekonomik ve sosyal yönden iyi bir meslek sahibi olmayı istemiş ama başaramamış, ezik , aşağılık kompleksi içinde olup tedaviye ihtiyacı olan insanlar maalesef.
Thy fo1 ~ 4 yıl önce
Neden pilotlara düşmansınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikrimce thy hosteslerinin ~ 4 yıl önce
yaptıkları iş çok kötü olmakla birlikte kazançları o kadar yüksektir ki hiçbir işte maaş/işin vasıfsızlık paritesinin bu kadar yüksek olduğu görülmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fikrini ~ 4 yıl önce
ciddiye alan olmamış bak, başka muhteşem fikirlerin varsa kendine sakla, çalmasınlar.
senin fikrine... ~ 4 yıl önce
anladin sen onu...
Fikrine kesinlikle katılmaktayım ~ 4 yıl önce
Çok doğru yorum olmuş bir işte ancak bu kadar iş kalitesi ve maaş farkı bu kadar orantısız olabilirdi
Kötü ? ~ 4 yıl önce
Kötünün açılımı nedir ? Beni garson sandığın için inişte mercedesime binip gittiğimi görmen mi kötü ?
Hastane ~ 4 yıl önce
Hastanelerde wc cok o yuzden ise yarayabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sus. ~ 4 yıl önce
belliki bir ezikligin var...
ece ~ 4 yıl önce
noldu yine mi ekleme isteklerin reddedildi asdjfjdhslgkgmmfj üzdün bizi
Insta ~ 4 yıl önce
Instagram’da fenomen olmayan calisan zengin sevgili arayan hostesleri direkt sutlayin sirket nefes alir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaslı 737 Fo ~ 4 yıl önce
aynen ya hepsini kovsunlar Tinderdan kabulda gelmiyor artık ne varsa yurtdışında var vilnius günlerimiz ah ah
Takat ~ 4 yıl önce
Kabinci maasi 3100 tl olsaydi hemsire olmak zorunda kalmayacaklardi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabinci ~ 4 yıl önce
Ne demek yahu ?sizin gibi mezarcıların taktığı bir isim mi ?
Tıp okuyan host ~ 4 yıl önce
Ben tıp okudum ve çay kahve dağıtıyorum sakin olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000