24 Nisan 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Vardiya primi 150 TL zam ile 1000 TL hayırlı olsun
  • Parasını bekliyoruz herkes konuşuyor tarihi belli oldumu 8.mi 10 numu mayısın seçime 96 saat kalami 30 bin 50 bin söyleniyor gerçi pandemideki kesilen haklarımız hala ortada yok biri el atsın seçim olmadan saygılar sevgiler
  • Gerçekten çok şaşkınım 3 ay bekle umutlan yüzde yüz iştirak olarak sana vardiya primin 1000 TL maaşın ama vergi kesilmicek densin 20 gün hakettiğim izin 14 güne düşsün ikramiye tam densin bunu taşeron şirkettede yapabilirlerdi. Gram vicdan olmadığını düşünüyorum sözleşmeyi yapanların hak kazanılması hak vererek olmaz ki bende 15 yıllık tecrübemi sıfırlim o zaman herkes aynı maaşı alacaksa bunca sene sonra çıkıpta neden umutlandırdınız neden kardeşim anlamıyorum bir şirket kuruluyor şefin müdürün yine aynı bunun taşerondan ne farkı var bu kadar zor değil ki bunları baştan açıklamak bizler 3 ay umutlandık ya 3 ayda bunlara mı karar verebildiniz
  • Muhalefetle oylar kafa kafaya mayısta çalışanlarını mutlu etki 14’dede sandıkta kazan
  • Temmuzda vereceğiniz pirimi mayıs 8 ‘inde verin
  • Söylenilen inanmayın manipülatif şeyler bunlar diyenlerin firmasına hepiniz tek tek imza Atinca göreceksiniz kimin haklı olduğunu :) dünyanın bir yerinde bunun bir eşi benzeri daha yok. Kadro var zam yok :) kadro dediği adı istirhak haklar tgsden beter. :)). Devlette de ozeldede nere olursa olsun maaş zamlanir tüm haklar kadroluyla aynı olur. Maaşından az alan diyip, kelime oyunlarına kimse kanmaz. Az almayacaksin ama çokta vermiycez ya işte anlasana, devamke :)
  • Hala maaşı düşük olan varsa parasını ben vereceğim diyor şaka gibi ya artıs yok maaşlarda. Abi benim maaşıma zam gelmedikten sonra ne kadrosu neyin kadrosu ? Normal aldığımız vardiya primini adamlar devam primi diye yazmış, devamsızlık olsa vardiya priminden de olacağız ya şaka mı bu
  • açılır tabi bonkör adam kurbanada bekleriz İNŞALLAH
  • İyi günler ali bey Ahmet beyin eli açılmışken bari işten haksız yere atilanlarada en azından pass bilet hakki vermesede zedt bilet hakkı verse ne olur saygilarimla
  • SANA SÖZ THY'nin Birim hizmet sözleşmesi ile hizmet anlaşması yapmış olduğu, Taşeron statüsünde olmayan,75.000 çalışandan biri olarak kabul edilmeyen hizmet bazlı çalıştırılan firmalardaki emekçi kardeşlerimizin TC.Vatandaşlarımızı sosyal haklarını, ikramiye, maaş artışlarının düzeltileceğini. THY İştirak şirkete çalışanı olacaklarını. SANA SÖZ.

Ahmet Bolat’ın eli açıldı…

Daha önceki yazılarımdan hatırlayanlar olacaktır. Bu taşeron sistemindeki kardeşlerimizin THY’nin kuracağı yeni şirkete geçirilecek olmasını seçim yatırımı olduğu kanaatimi paylaşmıştım. Ardı ardına seçim kokan hareketler devam ediyor. Lakin bu durum beni çalışanlar adına mutlu ediyor.

Önce taşeronlardan devam edelim. THY’nin yeni kurduğu şirkete devir olacaktı tüm taşeron çalışanlar. Henüz akıbet belli değil. Hangi taşeronların da bu yeni şirkete geçeceği de açıklanmadı. Ahmet Bolat diğer konulardaki eli açıklığı bu konuda da açıklasa çalışanların yüreğine su serpse ne kadar iyi olur.

Nisan ayı sonuna yaklaşıyoruz. Şu ana kadar ne kadar taşeron yeni şirkete devir oldu bilinmiyor. Devir olunanlar ise bir önceki şirketten sosyal haklarını aldı mı almadı mı ses çıkmıyor. Açıkçası tam bir kapalı kutu.

Taşeron arkadaşlar yıllardır çilesini çektikleri şirketlerden ne kadar tazminat aldılar bilenler varsa buraya yorum olarak aktarsınlar. Hiç olmazsa taşeron şirketlerin ve THY’nin gizlediği bu gerçeği kamuoyunun da bilmesinde fayda var.

Bu seçim kokan hareketlerden çalışanlar fayda gördü mü görmedi mi hep beraber öğrenelim.

Bu arada Ahmet Bolat’ın iktidarı iş geliştirme ile destekleyen hamleleri devam ediyor. Örneğin bayram ikramiyesi, ardından gelen konut hamlesi de seçim hamlesi olarak değerlendirilebilir.

Ahmet Bolat’ın açıklamalarına göre 14 bin konut yapılacak bu konutlardan 3 bin adedi THY ve iştiraklerine ayrılmış. Üst yönetim hariç tüm çalışanlar bu konutlara talip olacakmış.

Geri kalan 11 bin konut kime verilecek bu konuda bir açıklama yok. Bolat’ın açıklamalarındaki “üst yönetim alamayacak” detayına bir hatırlatmada bulunalım.

Kiptaş’ın Çatalca’da yaptığı ihtiyaç sahibi vatandaşların elde edeceği konutlardan birisini THY Basın Müşaviri Yahya Üstün almıştı. Umarım yine çalışanların elinden bu tür bir yaklaşımla konutlar üst yöneticilerin iştahını kabartmaz.

Dedim ya seçim kokan hareketler diye. Seçimlere kadar başka açılımlar gelir mi bilmem ama bildiğim şey çalışanlar bu seçimlerden oldukça faydalı çıkacak. En azından beş yılda bir bu tür şansları olsun.

Bu arada 8-9 ay sonra da yerel seçimler yapılacak. Bu seçimlere de şimdiden plan yapılsın. Verilecek olanakların planı yapılsın ki aidiyet duyduğu iktidarın ekmeğine yağ çekmek için şimdiden hazırlıklara başlansın.

Tabi iktidar el değiştirmezse. El değişirse değil THY havacılık tümden yeniden olması gereken adil bir düzenle, hukukun, adaletin, biatin değil liyakatin üstün olduğu bir yapılanmanın önü açılacaktır.

Ama hakkını yememek lazım. Ahmet Bolat oldukça bonkör çıktı.

Sezon Kavgaları…

Sezon öncesinde oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. Aslında bu konuyu önümüzdeki hafta kaleme alacağım. Lakin ön giriş için bu haftalık Rusya pazarı için önemli bir kavga almış başını gidiyor diyelim yeterli.

Gelecek hafta bu konuyu enine boyuna anlatacağım.

Ahmet Bolat’ın eli açıldı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (143)

Vardiya primi ~ 12 ay önce
Vardiya primi 150 TL zam ile 1000 TL hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçim ~ 12 ay önce
Parasını bekliyoruz herkes konuşuyor tarihi belli oldumu 8.mi 10 numu mayısın seçime 96 saat kalami 30 bin 50 bin söyleniyor gerçi pandemideki kesilen haklarımız hala ortada yok biri el atsın seçim olmadan saygılar sevgiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Safız biz ~ 12 ay önce
Gerçekten çok şaşkınım 3 ay bekle umutlan yüzde yüz iştirak olarak sana vardiya primin 1000 TL maaşın ama vergi kesilmicek densin 20 gün hakettiğim izin 14 güne düşsün ikramiye tam densin bunu taşeron şirkettede yapabilirlerdi. Gram vicdan olmadığını düşünüyorum sözleşmeyi yapanların hak kazanılması hak vererek olmaz ki bende 15 yıllık tecrübemi sıfırlim o zaman herkes aynı maaşı alacaksa bunca sene sonra çıkıpta neden umutlandırdınız neden kardeşim anlamıyorum bir şirket kuruluyor şefin müdürün yine aynı bunun taşerondan ne farkı var bu kadar zor değil ki bunları baştan açıklamak bizler 3 ay umutlandık ya 3 ayda bunlara mı karar verebildiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temmuz primi ~ 12 ay önce
Muhalefetle oylar kafa kafaya mayısta çalışanlarını mutlu etki 14’dede sandıkta kazan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temmuz pirimi ~ 12 ay önce
Temmuzda vereceğiniz pirimi mayıs 8 ‘inde verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaşlar. ~ 12 ay önce
Söylenilen inanmayın manipülatif şeyler bunlar diyenlerin firmasına hepiniz tek tek imza Atinca göreceksiniz kimin haklı olduğunu :) dünyanın bir yerinde bunun bir eşi benzeri daha yok. Kadro var zam yok :) kadro dediği adı istirhak haklar tgsden beter. :)). Devlette de ozeldede nere olursa olsun maaş zamlanir tüm haklar kadroluyla aynı olur. Maaşından az alan diyip, kelime oyunlarına kimse kanmaz. Az almayacaksin ama çokta vermiycez ya işte anlasana, devamke :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malum kisi ~ 12 ay önce
Hala maaşı düşük olan varsa parasını ben vereceğim diyor şaka gibi ya artıs yok maaşlarda. Abi benim maaşıma zam gelmedikten sonra ne kadrosu neyin kadrosu ? Normal aldığımız vardiya primini adamlar devam primi diye yazmış, devamsızlık olsa vardiya priminden de olacağız ya şaka mı bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminatör ~ 12 ay önce
açılır tabi bonkör adam kurbanada bekleriz İNŞALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 ay önce
İyi günler ali bey Ahmet beyin eli açılmışken bari işten haksız yere atilanlarada en azından pass bilet hakki vermesede zedt bilet hakkı verse ne olur saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SANA SÖZ ~ 12 ay önce
SANA SÖZ THY'nin Birim hizmet sözleşmesi ile hizmet anlaşması yapmış olduğu, Taşeron statüsünde olmayan,75.000 çalışandan biri olarak kabul edilmeyen hizmet bazlı çalıştırılan firmalardaki emekçi kardeşlerimizin TC.Vatandaşlarımızı sosyal haklarını, ikramiye, maaş artışlarının düzeltileceğini. THY İştirak şirkete çalışanı olacaklarını. SANA SÖZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000