01 Temmuz 2019, Pazartesi 15:41:40

Havada patlayan A380 motoru 2 yıl sonra bulundu

İki yıl önce Air France'a ait Paris-Los Angeles seferini yapan A380 tipi uçağının sağ motorundan parça kopmuş, uçak Goose Bay'a acil iniş yapmıştı. Motora ait bir parçaya iki yıl sonra ulaşıldı.
  • Nedir bu telaşın sebebi. Kopmuşsa kopmuş. Küçük bir motor parçasının bulunması için hem de buzulların altında, yapılan olağanüstü çalışama manidar.

İki yıl önce Air France'a ait Paris-Los Angeles seferini yapan A380 tipi uçağının sağ motorundan parça kopmuş, uçak Goose Bay'a acil iniş yapmıştı.

Kara kutuların incelenmesiyle motorun patladığı bölge Danimarka'ya bağlı olan Grönland bölgesi olarak tespit edilmişti. Buzullar üzerinde bulunan parçalar Danimarka Kaza Araştırma Dairesi ve Fransız Kaza Araştırma Bürosu'na gönderilmişti. 

Olayın üzerinden 2 yıla yakın bir süre geçmesinin ardından Grönland bölgesinde motorun bir parçasına daha ulaşıldı. Parçanın buz kütlesinden çıkarılmasının ardından Fransız Kaza Araştırma Bürosu'na gönderilecek.







Havada patlayan A380 motoru 2 yıl sonra bulundu

Yorumlar

A380 ~ 5 yıl önce
Nedir bu telaşın sebebi. Kopmuşsa kopmuş. Küçük bir motor parçasının bulunması için hem de buzulların altında, yapılan olağanüstü çalışama manidar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kara havacı ~ 5 yıl önce
Havacılıkta kusurlar, önceden tahmin edilemez. Önce kusur olacak ondan sonra yatırımlar, yanlışlar değerlendirilecek.. Sonra da yeni sorunların önlenmesi için ışık olacak çalışmalar olacak..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000