16 Haziran 2011, Perşembe 08:20:53

AIR FRANCE'A 1.5 MİLYON AVROLUK DAVA

Okyanusa düşen uçakta ölen Fatma Ceren Necipoğlu'nun ailesi; Air France'a, hatalı pitot tüpünü üreten şirkete ve bunu uçağa takan Airbus'a, 1.5 milyon euro tazminat davası açtı...
  • sen önce yorumları iyi oku öyle yorum yap...
  • Bunu annesi ve babasi istememistir yokk aciyi dindirir sacma yorum!! Avukat kesinlikle soylemistir, bu bir avukat numarasi ve bu numaralar gecenli dir avrupada bunu unutmayinn..
  • hee yaaa onlarda hemen bu tazminatı öderler size yaaaa :))
  • allah rahmet etsin..ailenin acısı büyük anlıyorum da böyle büyük tazminat meblağları da hiç etik olmuyor bence..yani o para acıyı dindirir mi?? hangi para değeri insan hayatından değerli??? alıp ta rahmetlinin adına okul vs yapmak yani hayır işine harcamak daha doğru bence..
Fransa havayolları (Air France) uçağı, 1 Haziran 2009'da, iddiaya göre pitot tüpü arızasına bağlı gelişen seri arızalar ve pilot hatası sonucu Atlas Okyanusu'na çakıldı. Uçaktaki 228 kişi hayatını kaybetti. Arp sanatçısı ve öğretim üyesi Fatma Ceren Necipoğlu da kurbanlar arasındaydı. Ve kazadan yaklaşık 2 yıl sonra, babası Mehmet Vedat Necipoğlu, annesi Selçuk Volga ve kız kardeşi Ayşe İmre Tüylü hukuki mücadele başlattı.
 
3 SORUMLUYA TEK DAVA
 
Aile adına mahkemeye başvuran 3 avukat, Necipoğlu'nun Rio de Janerio'da arp konseri verdikten sonra Paris aktarmalı olarak İstanbul'a dönmek için uçağa bindiğini belirttikleri dilekçede, havayolu şirketinin Necipoğlu'nun ölümüne neden olduğunu savundu. Dilekçede, Fransız Kaza Araştırma ve İnceleme Bürosu'nun henüz açıklanmayan raporuna göre pitot tüpü arızası ve onu takip eden diğer arızalar sonucu uçağın stall (havada tutunamama) durumuna girdiği ve pilot ile yardımcı pilotların gerekli müdahaleleri yapmaması nedeniyle facianın yaşandığı ileri sürüldü. Avukatlar, bu durum karşısında pitot tüpünün imal edildiği fabrikaların sahibi, işleticisi ve üreteni Thales Avionics ile ayıplı cihazı uçağa takan Airbus S.A.S.'i de üretici firmalar olarak, Air France gibi kazanın meydana gelişinden sorumlu tuttu.
 
'BİR MEZARI BİLE YOK'
 
Dilekçede, Necipoğlu'nun tüm dünyada tanınan bir arp sanatçısı olduğu belirtildi. Ailesinin, kızlarının maddi ve manevi desteğinden yoksun kaldığını hatırlatan avukatlar, "Hepsinden önemlisi hayatının baharında, dünya çapında tanınan bir sanatçı olan evlatlarının okyanus dibinde yatan vücuduna dahi ulaşamamak anne ve babayı yıktı" görüşüne yer verdi.
 
Davacılardan Ayşe İmre Tüylü'nün psikolojik destek aldığı, hiç olmazsa Necipoğlu'nun cansız vücudunu alıp getirtebilmek ve ziyaret edebilecekleri bir kabire tevdi edebilmek için mücadelesine devam ettiği de aktarıldı. Dilekçede, "Tüm aile bu acıyı her gün yaşamaktadır.
 
Bu nedenle 1 milyon 500 bin euro (yaklaşık 3 milyon 450 bin TL) maddi ve manevi tazminat talep ediyoruz" denildi.

İhlas Son Dakika
 
AIR FRANCE'A 1.5 MİLYON AVROLUK DAVA

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
sen önce yorumları iyi oku öyle yorum yap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunu annesi ve babasi istememistir yokk aciyi dindirir sacma yorum!! Avukat kesinlikle soylemistir, bu bir avukat numarasi ve bu numaralar gecenli dir avrupada bunu unutmayinn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hee yaaa onlarda hemen bu tazminatı öderler size yaaaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
allah rahmet etsin..ailenin acısı büyük anlıyorum da böyle büyük tazminat meblağları da hiç etik olmuyor bence..yani o para acıyı dindirir mi?? hangi para değeri insan hayatından değerli??? alıp ta rahmetlinin adına okul vs yapmak yani hayır işine harcamak daha doğru bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000