02 Haziran 2015, Salı 16:21:55

Türkiye ve KKTC havacılıkta işbirliği yapacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy arasında bugün sivil havacılık konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
  • Desenize havacılık sektörü yandı. Artık evraklar SHGM ile KKTC arasında gidip gelmekten sürtük olur. SHGM'nin turşusunu kurduğu işlere bir de KKTC makamları maydanos olur ki gelde bu işin içinden çık. Ya nasıl aklınıza geldi bu işleri çıkmaza sokmak. Yıllardır yürüyen işleri neden çıkmaza soktunuz. Zaten KKTC'de faaliyet yürüten havacılık şirketlerinin tamamı Türk şirketleridir. Hatta KTHY bile Türkiyede tescilli Türk şirketi değilmiydi. Bu işlere KKTC'yi maydanos olamayı nasıl başardınız bu kimin aklıydı? Neden gerek duyuldu? Allah akıl fikir versin başka ne denirki?
  • pegasus havayolları kktc genel müdürü daha şimdiden bu anlaşmaya karşı çıktı. Gazetelerde yazısı var. İşin içinde Türkiye olmasın da kim olursa olsun. Ama ticarete geldi mi tüm uçaklar Türkiyeden kalkar. Ve paralar cebe indirilir.
  • Çocuklar ana ve babalarından, küçükler büyüklerinden gördüklerini yapmaya özenirler; yaparlar da. Çocuklar anne babalarından, küçükler büyüklerinden neyi görmüşse onu yapmaya çalışırlar. Küçükler iyi kötü demeden büyükleri ne yaparsa onu yaparlar, örnek alırlar. Taşa çıkan keçinin ağaca çıkan oğlağı olur atasözünün anlamı
  • Yazık.. Kktc ye yapılacak her yardıma acırım.. Oradakı türklere güvenılmez.. Bırakın kendı baslarına yasasınlar rum , ıngılız hayranları..
  • KKTC yandı. Şimdi çalıştaylar oraya kaydırılır. Çevre Sertifika alımları TSE ye verilir. Dünyanın en büyük sertifikasyon kuruluşları kabul görmez. vs vs
  • Biz habire bunlara verelim, bunlar da dün kendilerinin kökünü kazımaya kalkan rumların yaptıklarını unutup ahmakça yine rumlara yanaşmaya kalksınlar. Biri bunların kulağını çekmeli.
  • SHGM Türkiyedeki işleri zamanında yaptı KKTC işler mi kaldı? KKTC yandı tek bir iş çıkmaz. Tüm işlerin turşusu kurulur. Herkes fıtık edilir. Hatta keşke rum tarafının sivil havacılığı yetkili olsaydı diye herkesin feryadı Türkiyeden duyulur. Yapılması gereken şimdiden KKTC sivil havacılığını oluşturmaktır.
  • Yavru vatanımız...
  • Dunyanin masrafi yapilarak kurulan yavrukus ucus okulunu acmadan kapattilar bunlardan birsey olmaz...
  • Bekir abi kurtar bizi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy arasında bugün sivil havacılık konusunda işbirliği protokolü imzalandı. Protokolün imzalanmasının ardından iki bakan basın toplantısı düzenledi, protokolle ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı.

İşbirliği protokolü, KKTC Sivil Havacılık makamı tarafından talep edilmesi halinde, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kendi mevzuatı dahilinde KKTC havacılık faaliyetleri için yapacağı yetkilendirmenin KKTC Sivil Havacılık Dairesi tarafından tanınmasını öngörüyor. Protokol ile lisans, tescil, uçuşa elverişlilik, pilot lisansları, terkin gibi KKTC Sivil Havacılık Dairesi’nin veremeyeceği yetkilendirilmeler, TC Sivil Havacılığı tarafından yapılabilecek. Uçuş okulları TC tarafından yetkilendirilecek ve böylelikle uluslararası standartlar yerine getirilmiş olacak.

Ayrıca, VFR (görerek uçuşlar) ve balon gibi konularda işbirliği yapılacak. Ercan ve Geçitkale havalimanlarının mania haritaları hazırlanacak, sivil havacılık personelinin Türkiye’de eğitilmesi sağlanacak. Sivil havacılığın tüm alanlarında yoğun bir işbirliği sağlanacak ve tüm bunlar KKTC Sivil Havacılık aracılığıyla yapılacağı için bilgi, deneyim ve tanınırlık artacak.

TAÇOY: “İŞBİRLİĞİ YAPILACAK”
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, protokolün imzalanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, Feridun Bilgin ile yatırımlar, karayolları, e-devlet, denizcilik, havacılık gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Anavatan Türkiye’nin yanımızda olmasının mutluluk ve gururunu taşıyoruz” dedi.

İmzalanan protokolle sivil havacılık ve eğitim programları konusunda işbirliği yapılacağını belirten Taçoy, ülkede iklimin havacılıkla ilgili eğitimlerin yapılmasına elverişli olduğunu, bir sektör oluşturulabileceğini, buna yönelik çalışmalar başlatılabileceğini ifade etti.

BİLGİN: “TÜM PROJELERİN DETAYLARI ELE ALINDI”
Türkiye. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, TC ile KKTC arasındaki ekonomik ve mali işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen ekonomik meyvelerini birer birer verdiğini, bu sonuçları görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Türkiye ile KKTC arasında ilişkilerin herhangi iki ülke arasındaki ilişkiden çok farklı anlam ve önem taşıdığını söyleyen Bilgin, bugün, iki bakanlık olarak yürütülen tüm projelerin detaylarını tekrar ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Bilgin, ulaştırmanın bütün sektörlerinde gelişmeleri ele aldıklarını, yeniden değerlendirmeler yaptıklarını belirterek, imzalanan protokolün KKTC’de sivil havacılığa yönelik gelecekteki faaliyetlere önemli katkılar sağlamasını temenni etti.

Bir gazeteci tarafından, Rum tarafının güven artırıcı önlemler çerçevesinde Rum Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Ankara arasında koordinasyon sağlayacak bir telefon hattı kurulması önerisine Türkiye’nin nasıl baktığının sorulması üzerine Bakan Bilgin, “KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilere olumsuz yansıması olacak herhangi bir durumun söz konusu olamayacağını, yapılan önerinin bu çerçevede değerlendirileceğini” belirtti.

Türkiye’nin kendi hava sahasında Ercan’a tahsis ettiği bölgede yapılan uçuşlardan elde edilen gelirin Türkiye Hava Meydanları’na gittiği, bu paranın ödenmediğine yönelik bir soru üzerine de Bakan Bilgin, bu konuda talep olması halinde konunun konuşulabileceğini söylerken Bakan Taçoy da buradan elde edilen gelirle “Smart Control Sistemi”nin oluşturulduğunu kaydetti.

Türkiye ve KKTC havacılıkta işbirliği yapacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

YANDIK ~ 9 yıl önce
Desenize havacılık sektörü yandı. Artık evraklar SHGM ile KKTC arasında gidip gelmekten sürtük olur. SHGM'nin turşusunu kurduğu işlere bir de KKTC makamları maydanos olur ki gelde bu işin içinden çık. Ya nasıl aklınıza geldi bu işleri çıkmaza sokmak. Yıllardır yürüyen işleri neden çıkmaza soktunuz. Zaten KKTC'de faaliyet yürüten havacılık şirketlerinin tamamı Türk şirketleridir. Hatta KTHY bile Türkiyede tescilli Türk şirketi değilmiydi. Bu işlere KKTC'yi maydanos olamayı nasıl başardınız bu kimin aklıydı? Neden gerek duyuldu? Allah akıl fikir versin başka ne denirki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarmışsınız ~ 9 yıl önce
İyi de bakanı bu işe nasıl alet ettiniz? Kuşların göçyolları üzerinde bulunan ülkelerle yaptığınız havacılık anlaşmalarına KKTC ile de işleri mundar etme anlaşması imzaladığınız için tebrikler.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
pegasus havayolları kktc genel müdürü daha şimdiden bu anlaşmaya karşı çıktı. Gazetelerde yazısı var. İşin içinde Türkiye olmasın da kim olursa olsun. Ama ticarete geldi mi tüm uçaklar Türkiyeden kalkar. Ve paralar cebe indirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kibrisli ~ 9 yıl önce
Çocuklar ana ve babalarından, küçükler büyüklerinden gördüklerini yapmaya özenirler; yaparlar da. Çocuklar anne babalarından, küçükler büyüklerinden neyi görmüşse onu yapmaya çalışırlar. Küçükler iyi kötü demeden büyükleri ne yaparsa onu yaparlar, örnek alırlar. Taşa çıkan keçinin ağaca çıkan oğlağı olur atasözünün anlamı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 9 yıl önce
Yazık.. Kktc ye yapılacak her yardıma acırım.. Oradakı türklere güvenılmez.. Bırakın kendı baslarına yasasınlar rum , ıngılız hayranları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
KKTC yandı. Şimdi çalıştaylar oraya kaydırılır. Çevre Sertifika alımları TSE ye verilir. Dünyanın en büyük sertifikasyon kuruluşları kabul görmez. vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yitik hafıza ~ 9 yıl önce
Biz habire bunlara verelim, bunlar da dün kendilerinin kökünü kazımaya kalkan rumların yaptıklarını unutup ahmakça yine rumlara yanaşmaya kalksınlar. Biri bunların kulağını çekmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
SHGM Türkiyedeki işleri zamanında yaptı KKTC işler mi kaldı? KKTC yandı tek bir iş çıkmaz. Tüm işlerin turşusu kurulur. Herkes fıtık edilir. Hatta keşke rum tarafının sivil havacılığı yetkili olsaydı diye herkesin feryadı Türkiyeden duyulur. Yapılması gereken şimdiden KKTC sivil havacılığını oluşturmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandılar ~ 9 yıl önce
İşler Türk Sivil Havacılğına kaldıysa desenize Allaha kaldı.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yavru vatanımız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dunyanin masrafi yapilarak kurulan yavrukus ucus okulunu acmadan kapattilar bunlardan birsey olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir ~ 9 yıl önce
Bekir abi kurtar bizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000