03 Kasım 2016, Perşembe 16:44:27

TALPA lisan merkezi açıyor

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), pilotlar için lisan merkezi açacağını duyurdu.
  • Amac ne acaba burada..parayla kurs mu verilecek.dil yeterliliği icin.piyasada level 5 olan biri var midir Turkiyede.pilot ya da hava trafikci ..
  • şartlardaki "Son 4 yıl içerisinde en az 2 senelik İngilizce dili öğretmenliği yapmış olmak" da neyin nesi? PPL sahibi olacak son 4 senede en az 2 sene -dil öğretmenliği- yapacak... sanki zaten kimlerin geleceğine karar verilmiş gibi bir his var... talpa eğitim merkezi falan boşverin bu işleri... eğitilmesi gerekeni uygun kurslara yönlendirirsiniz. otoparkta yaptıklarınızın açıklamasını yapın önce... kıyamet yıl sonunda kopacak...
  • Ya birak allahaskina TOEFL yazmayi bile bilmiyorsunuz. Ayrica TOEFL PBT mi kaldi ki 600 küsurlu sayilardan bahsediyorsunuz. Artik kagit uzerinde degil internet uzerinde yapiliyor TOEFL. TOEFL IBT karsiligini yazamayacak kadar içler acısı bir ilan olmus.
  • Maaşlar ödenmiyor; Talpa tıs, işten atılanlar var; Talpa tıs. Yahu bir basın açıklaması yapın bari.
  • PPL 40 saat rt,? Yani amatorler profesiyonellerden sinav alicak? Ve sadece level 4-5,yani level 6yi hak eden bir yinede 5 alicak.birde nedense bu turkiyede her is ilaninda universite kriteri var,bukadarmi ulkede egitim kotude temizlikci bile aransa universiteli olmali.Sayin talpa kriterler mercimek corbasi tarifi gibi olmus.
  • Bukadar ingilizce bilmeyen pilot varken yeni pilot adaylari icin ielts6 araasi haksizlik
  • Talpa ne zaman yetki aldı?Hiç haberimiz olmadı! yetkiyi almadılarsa bu neyin hazırlığı? Yetki alacağınızdan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
  • Şartlar çok komik...Mesela PPL sahibi olan pilotlarda yal sınırı yok mu? Tecrübe-saat şartı yok mu? Dil uzmanı misal arkeolog ise 2 sene öğretmenlik yaptı diye alacak mısınız? Örneğin bir Ortaokul İngilizce öğretmeni Dil Uzmanı olup pilotları nasıl sınav yapacak? Havacılıkla ilgisi olmayan birine nasıl sınav yaptıracaksınız? Kaç para vereceksiniz? Sorular, sorular, TALPA bildiğin TALPA işte, şişirmişler yalap*şap yazıp açıklama yapmışlar.Yazıklar olsun, ciddiyet SIFIR
  • Talpa Her şeye çözdük ve şimdi ezbere yapilan sınavlar mi kaldı????
  • Önce çalışanlarınız için bir yasa çıkarttırın da göreyim Sizi , boş işlerle zaman kaybediyorsunuz...Bir de bizi kimse beğenmiyor diyorsunuz, yahu kardeşim 20.000 çalışanın olduğu dev bir camianın iş kanunu yok, onun için ne yapsanız fasa fiso....

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), pilotlar için lisan merkezi açacağını duyurdu.

İnternet sitesi üzerinden duyuru yapan TALPA, başvuru için şartları ve kuralları da belirledi. 

İşte TALPA'nın ilanı:

Değerli Üyelerimiz,

Yeni açılacak olan TALPA İngilizce seviye belirleme test merkezimiz için interlocutor (sınavı yapan kişi) olmak üzere gerekli donanımlara sahip kişiler arasından seçim yapılacaktır.

Başvuruda bulunmak için aşağıdaki şartları sağlayan adaylar, özgeçmişlerini 15 Kasım 2016 Salı gününe kadar [email protected] adresine ‘INTERLOCUTOR BAŞVURU’ konu başlığı ile gönderebilir veya TALPA merkez binamızda bizzat başvuruda bulunabilirler.

Kimler interlocutor olabilir?:

1. MİNİMUM PPL SAHİBİ PİLOTLAR veya HAVA TRAFİK KONTROLÖRLERİ için ARANAN ÖZELLIKLER:
• İngilizce  dil yeterliliği olarak minimum “ICAO Extended Level 5” seviyesine sahip olduğunu kanıtlamalı

2. İNGİLİZCE DİLİ UZMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER:

• Son 4 yıl içerisinde en az 2 senelik İngilizce dili öğretmenliği yapmış olmak
• Üniversite diploması (dil üzerine olmak zorunda değil) sahibi olmak
• IELTS de 7, TOFEL da 637 puan veya eşdeğer ingilizce yeterliliğini gösteren belge sahibi olmak
• 40 saatlik RT(Radiotelephony) tecrübesini kanıtlamalı

Seçilen adaylar TALPA merkezinde 1 haftalık (toplamda 40 saat) eğitimi tamamladıktan sonra, başarılı olanlar TALPA/TEC (The English Center)  interlocutor’ı olarak sertifika sahibi olacaktır ve sözleşme yapılacaktır.

TALPA
Yönetim Kurulu

TALPA lisan merkezi açıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Pilot 34 ~ 7 yıl önce
Amac ne acaba burada..parayla kurs mu verilecek.dil yeterliliği icin.piyasada level 5 olan biri var midir Turkiyede.pilot ya da hava trafikci ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yönetim istifa. ~ 7 yıl önce
şartlardaki "Son 4 yıl içerisinde en az 2 senelik İngilizce dili öğretmenliği yapmış olmak" da neyin nesi? PPL sahibi olacak son 4 senede en az 2 sene -dil öğretmenliği- yapacak... sanki zaten kimlerin geleceğine karar verilmiş gibi bir his var... talpa eğitim merkezi falan boşverin bu işleri... eğitilmesi gerekeni uygun kurslara yönlendirirsiniz. otoparkta yaptıklarınızın açıklamasını yapın önce... kıyamet yıl sonunda kopacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ICAO web sayfasindan kendinize bilgilendirebilir siniz.. ~ 7 yıl önce
Once biraz arastirip, bunun ICAO tarafindan nasil kriterlestirdigine bakar misiniz?
Tk pilot ~ 7 yıl önce
Otopark krizi dediğinizin açıklaması yapıldı.. Kısaca otoparka girerken "talpa dolu" yazısına daha az maruz kalmamız için. Ppl e gelince; kış şartlarında bile maximum 4 ay süren bir eğitim. Sonuç; abartmayın lütfen:)
Okuduğunu anlamayan ~ 7 yıl önce
İlan gayet açık,ya Ppl sahibi yada İngilizce eğitimi görmüş neyi anlamadın.Sen hala otoparka salla.Şimdi Otoparka girdiğinde yer buluyorsun helal olsun Talpa'ya.Adamlar 1 sene olmadan SHT1L dil yeterliliği talimatı,Sht-Med sağlık yeterliliği talimatını değiştirtti.Sınava giremeyen kaptanlara Shgm'den gün aldı.Sen ise rahatın bozuldu diye otoparkı diline dolamışsın.Beğenmiyorsan verirsin 240 TL yi alırsın kartını Tav'dan olur biter...
otopark ~ 7 yıl önce
otopark krizine yapılan açıklamaya herkes gülüyor kimseyi tatmin etmedi. yok ticari arac olarak kullanılıyormuş yok araçlar uzun yatıyormuş tespit edilmiş. madem tespit ettiniz kişilere cezaları verin lütfen. tek araç zorunluluğu, üyelik zorunluluğu gibi garip uygulamalarla "talpa dolu" ya çözüm zor. şu an talpa dolunun azalmasının nedeni de otoparkın genelde zaten boş olması. TAV bile kendileri acısından bir sorun olmadığını kastediyor. zahmet edip ICAO kuralını yazmışsınız ama dil eğitimiyle neden bu kadar ilgilisiniz yazmamışsınız. tüm problemleri çözdünüz bir bu mu kalmıştı? yönetime geldiğniizden beri hangi problemi çözdüğünüzü de bir epostayla üyelerinize bildirir misiniz? otopark kullanımı için kabin ve docoya nasıl bir zorunluluk getireceksiniz bunu da yazar mısınız????
TK pilot ~ 7 yıl önce
Otopark krizinin açıklaması yapılmışmış..neyi açıkladınız. Kaptanların kartlarını iptal ediyorsunuz da, kabinin, loadmasterlerin, uçan şeflerin ve yabancıların kartlarını neden iptal etmiyorsunuz! İkiyüzlülüğü bırakın!
Tk pilot ~ 7 yıl önce
Bir tane derneğimiz var şurda. Pilotların başka derneği var mı? Başıma birşey gelse derdime muhattap. Gel gör ki etmediğiniz laf yok. Şu yaptığınız suçlamarda bi yapıcılık yok.. Öyle bomboş konuşuyorsunuz. Sahiden kasti olarak kaptnların kartı alınıyormuş da diğerlerininki alınmıyormuş buna inanabiliyorsunuz. Vallahi kusura bakmayın kaptanım da, talimatname açık, kimbilr ne halt ettiniz de kaptırdınız kartınızı
TOEFL ~ 7 yıl önce
Ya birak allahaskina TOEFL yazmayi bile bilmiyorsunuz. Ayrica TOEFL PBT mi kaldi ki 600 küsurlu sayilardan bahsediyorsunuz. Artik kagit uzerinde degil internet uzerinde yapiliyor TOEFL. TOEFL IBT karsiligini yazamayacak kadar içler acısı bir ilan olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOEFL pbt score olarak aciklanabilir. ~ 7 yıl önce
Toefl pbt veya cbt skor olarak aciklamakta hicbir problem yoktur. Toefl bu skor karsiligi gelen puanlari aciklamistir. Siz pbt skor isteniyor diye, toefl ibt ye giremezsiniz diye birsey yoktur. Amerika da hala Pbt skor yazilip, fakat karsiligini toefl ibt alarak giris yaptigin universiteler vardir. Boyle seylere takilmadan, isin ozune bakabiliriz. Toefl bu hizmeti bilgisayar olmayan yerlere de vermektedir.
Bir dakika ~ 7 yıl önce
Maaşlar ödenmiyor; Talpa tıs, işten atılanlar var; Talpa tıs. Yahu bir basın açıklaması yapın bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talpa ya gelip, gorev almak ister misiniz? ~ 7 yıl önce
Sizi Talpa ya gorev almaya, bizlere yardim etmeye, planlariniz bir powerpoint sunum yaparak, bize ve yetkilere sunmaniz istiyoruz.
Görev ~ 7 yıl önce
Talpa'da görev yapacak kişilerin en azından başkanın bir şirketle bağlantısı olmaması gerekiyor.
Benden görev bekleyen ~ 7 yıl önce
Power point falan çok komik olmuş. Seçilmişsiniz buyrun bu kadar olay oluyor bir konuşun.
Gurbetci ~ 7 yıl önce
PPL 40 saat rt,? Yani amatorler profesiyonellerden sinav alicak? Ve sadece level 4-5,yani level 6yi hak eden bir yinede 5 alicak.birde nedense bu turkiyede her is ilaninda universite kriteri var,bukadarmi ulkede egitim kotude temizlikci bile aransa universiteli olmali.Sayin talpa kriterler mercimek corbasi tarifi gibi olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icao kriterleri minimum lar ~ 7 yıl önce
Bu istenen ler butun dunyada istenen minimum seylerdir. PPL 40 saati olan bir insanin 15 bin havayolu ucus saati olan bir insandan ingilizce yetenekleri daha iyi olabilir ve daha iyi bir degerlendirme yapabilir. Bunu biraz daha arastirin.
Ingilazca ~ 7 yıl önce
Bukadar ingilizce bilmeyen pilot varken yeni pilot adaylari icin ielts6 araasi haksizlik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetkisiz yetkili ~ 7 yıl önce
Talpa ne zaman yetki aldı?Hiç haberimiz olmadı! yetkiyi almadılarsa bu neyin hazırlığı? Yetki alacağınızdan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddiyetsizler ~ 7 yıl önce
Şartlar çok komik...Mesela PPL sahibi olan pilotlarda yal sınırı yok mu? Tecrübe-saat şartı yok mu? Dil uzmanı misal arkeolog ise 2 sene öğretmenlik yaptı diye alacak mısınız? Örneğin bir Ortaokul İngilizce öğretmeni Dil Uzmanı olup pilotları nasıl sınav yapacak? Havacılıkla ilgisi olmayan birine nasıl sınav yaptıracaksınız? Kaç para vereceksiniz? Sorular, sorular, TALPA bildiğin TALPA işte, şişirmişler yalap*şap yazıp açıklama yapmışlar.Yazıklar olsun, ciddiyet SIFIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ICAO kiriterleri ~ 7 yıl önce
Bu istenilen kriterler, ICAO kriterleridir hali hazirda. Butun dunyada bunlar min isteniyor. Kimse yeni birdey uydurmuyor.
Tabi ~ 7 yıl önce
Talpa Her şeye çözdük ve şimdi ezbere yapilan sınavlar mi kaldı????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASTRONOT ~ 7 yıl önce
Önce çalışanlarınız için bir yasa çıkarttırın da göreyim Sizi , boş işlerle zaman kaybediyorsunuz...Bir de bizi kimse beğenmiyor diyorsunuz, yahu kardeşim 20.000 çalışanın olduğu dev bir camianın iş kanunu yok, onun için ne yapsanız fasa fiso....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni yasa cikmasi icin siz ne yaptiniz suana kadar? ~ 7 yıl önce
Kendi ustunuze duzen hicbir sorumlulugu yerine getirdiniz mi hic? Turkiye de yasa degistirmek, cikarmak Talpa gibi kurumlar, meslek orgutleri icin kolay seyler mi sizce? Emin olun Talpa sizden daha cok dusunuyordur Pilot meslegini, o yuzden ahkam krsmek yerine birseyler yapmaya calisiyor..
Utanmadan ~ 7 yıl önce
bi de cevap veriyor talpacı kolpacılar.. her eleştireye gel sen yap diyerek karşılık verilmez, beceremiyorsan niye seçime girdin.. sizin ekibe şimdi kimse girmez, bu kadar küfrün edildiği bi yere gelipde küfürleri paylaşıp üzerinizdeki yükü alalımda rahat rahat yiyin öylemi? İcraat icraat.. kimse memnun değilse demekki vardır bişey, burda millete dayılanacağınıza adam gibi işinizi yapında burada insanların ağzına düşmeyin!!!
ASTRONOT ~ 7 yıl önce
Ben niye uğraşayım, Senin oradaki amacın bana cevap mı yetiştirmek. Ver koltuğu ben cevap yazayım, yöneticisin eleştiriyi bile hazmedemiyorsunuz, gel Sen yap diyorsun, O zaman bu senin acizliğinin göstergesidir...Üzgünüm...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000