10 Temmuz 2010, Cumartesi 10:22:38

KTHY MAĞDURLARI DAVA AÇACAK

KKTC hükümetinin Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) ortak almak için çalıştığı bir sürede Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün KTHY’nin uçuşlarını üç ay askıya aldığının açıklanmasının ardından oluşan kaos ortamı sürerken, mağdurlar dava açmaya hazırlanıyor.
  • Calisan herkes gibi bende biletimi internet uzerinden aldim. param iade edilmedi ama bu isin pesini birakmaya hic niyetim yok .parayi kolay kazanmadigim gibi kolay harcamaya da hic niyetim yok. gerekli heryer basvuru yaptim ve sonuc bekliyorum. buradan cikardigim dersle Turkiyeli havayollarinin hicbirinden bilet almamak oldu yakinda yine Trukiye yolcusuyum ve gecen yaz da yaptigim gibi yabanci sirketlerden aldim biletimi. ..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bu kadar yıldır kthy için gecesini gündüzüne katan personele bir açıklamayı çok gören ne olduğu belirsiz olan bu zihniyete yazıklar olsun . Siz ülkeyi yönetiyormuş gibi görünüpte kendi kesenizi doldurmasaydınız bu gün bizim yavrularımızında belirli bir geleceği olabilirdi.Size hakkımızı helal etmiyoruz.İnşallah bu yolda muvaffak olamazsınızda iyice batıp yok olursunuz.
  • Kurtuluş sendikanın kapanmasındadır. Bu sendika kapanmadan havalimanında kimse huzura eremez. Bu böyle biline... Şahsi çıkarlarını ülke menfaatlerinin önüne çıkaran bir kuruluştan ne hayır gelir.
  • Tek bir sorumlu vardır. SENDİKA ! KTHY nı bitmeyen istekleri, toplu sözleşme şartları ile kapattılar bakalım sıra kimde ?
  • uçuşları en yoğun dönemde durdurma kararı alarak KKTC turuzimini bitiren sorumludur. sendika 8 ay önce KTHY nı kurtarmak için KKTC meclis çalışma komitesinin yapmış olduğu çalışmaya onay vermesine rağmen niçin 13 sayfalık rapor uygulanmadı?
  • Havasen yönetimi değişmeden ve hatta Havasen kapanmadan Kıbrıs kurtulmaz. Bu zihniyetle heryeri batıracaklar. KTHY kapandı şimdi ne yapacaklar acaba ? Sendikalı kuruluşta kalmadı. Belki de IST handlingi batırmaya başlarsınız. Belli mi olur ? İlla bir yerleri batıracaksınız çünkü. Çekin elinizi işçinin üstünden çekin artık. !
  • KTHY yi batiran havasen baskaninada 20 kisilik bir grup maddi tazminat davasi acmaya hazirlaniyor.Umarim bizim THY ye gecmemizi engelledigi icin suanda alamadigimiz THY standardindaki maas farklarimizida bu davayla sendika baskaninin sahsi hesabindan kopaririz insallah.
  • Bence davayı sendikaya açın. Tek sorumlusu odur. Hala utanmadan insanları sokaklarda rezil ediyorlar. Bitti. KTHY bitti. Deniz bitti. İnsanları rahat bırakın. Hep bana hep bana diye diye doymadınız. Siz doymadınız ama KTHY nı batırdınız. Hangi yüzle şimdi sokaklarda eylem yapıyorsunuz. KKTC sizinle utanç duyuyor.
  • Bunun suçlusu KTHY değildir onun başındakiler ve hükümettir..
Polatkan Turizm Direktörü Ali Polatkan, acentelerin ve binlerce yolcunun yaşadığı mağduriyetlerin giderilmemesi durumunda, haklarını aramak için önce iç hukuk yolunu kullanacaklarını, sonuç alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) hükümete karşı dava açacaklarını söyledi.

Polatkan, yolcuların ve acentelerin haklarını aramak için hukukçularla bir çalışma içerisine girdiklerini kaydederek, mağdur olanların hakkını ararken, vatandaşlardan bir para talebinde bulunmayacaklarını da belirtti.

Konunun para meselesi değil bir hak arama meselesi olduğuna dikkat çeken Polatkan, KKTC’nin hukuksuz bir ülke olmadığını herkese göstermek amacını güttüklerini söyledi.
Ülkemizde bir hukukun olduğunu ve bunun herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Polatkan, şu anda topluma bir yanlış yapıldığını kaydetti. Polatkan, “Nasıl bu kadar beceriksizlik gösteriyoruz ki bu noktaya geldik ve nasıl bu kadar çok beceriksizlik gösterebiliyoruz ki bu kadar kolay bir krizi atlatamıyoruz” dedi.

Şu anda acentelerin çok zor durumda olduklarını anlatan Ali Polatkan, binlerce yolcunun mağdur olduğunu ve ortada büyük miktarlarda paralar döndüğünü söyledi.
Dertlerine çare bulmak için makam bulamadıklarını ifade eden Polatkan, bunun çıkış yolunu bulmak için avukatlarına danıştıklarını ve mağdur olan veya olacak müşterileri tek bir çatı altında toplayıp birlikte hareket etmeleri için vatandaştan ileriki günlerde duyurulacak adrese başvurmalarını isteyeceklerini belirtti.

Acenteler ve yolcuların büyük zararı var

Ali Polatkan, KTHY’nin durumuna üzüldüklerini ancak, uçuşların askıya alındığı zamanın sezon girişine rastladığı için acentelerin de büyük zarar ettiklerini söyledi.

Turizmin en yoğun dönemi olan ve yüzde 45 yolcunun seyahat ettiği ay olan Temmuz’da KTHY’nin uçuşlarının durdurulduğunu, bu nedenle ülke turizminin bir anda düğümlendiğini anlatan Polatkan, “Ülkede bir kriz var, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda kurulan kriz masası görevini yerine getirmiyor. Kriz masasında muhatap bulamıyoruz. Sorunlarımızı çözecek kişiler bulamıyoruz. Ülkemizin ve KTHY’nin imajı gitmiştir. Yolcular ve turistler çoluk çocuğuyla yollarda perişan olmuştur. Havaalanlarında kalmışlardır” dedi.

Acentelerden bilet, otel, seyahat ve tur alan tüm müşterilerin paralarını ödedikleri gibi acentelerin de ilgili yerlere peşin para çıkışı yaptığını hatırlatan Polatkan, müşterilerin seyahatlerine gidememesi durumunda tatillerinin yanacağını da vurguladı.

Fahiş bilet fiyatları ve fırsatçılar
Bugüne kadar başka uçak şirketlerinden fahiş fiyata bilet keserek müşterileri gidecekleri yere ulaştırmak zorunda kaldıklarını da ifade eden Polatkan, “Ne yazık ki uçak şirketleri bu durumu fırsat bilerek yarım saatlik bir uçuş için bilet fiyatlarını 600-700 TL’ye yükseltmiştir.

Uçaklarda ucuz olan alt sınıftan yer açılmıyor. Sürekli üst sınıflardan bilet satışı yapılıyor. Gönül arzu eder ki KTHY’nin piyasadan çekilmesiyle ülkemize turist taşıyan uçak şirketleri biraz daha anlayışlı olsunlar ve bunu bir fırsat olarak değerlendirmesinler. Kıbrıs Türk toplumunun yaşamış olduğu bu zor günleri kolay atlatması için bize yardımcı olmalarını istiyorduk. Ama olmadı” dedi.
Bunun büyük üzüntü verici olduğunu kaydeden Polatkan, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir fahiş bedel ve fırsatçılık olamaz. Herkes iki elini başının arasına alıp düşünmek sorundadır. Hava yolları müşterisini korumak zorundadır. Bugün korumak zorundadır ki yarın da bulsun. Ancak, şu an gördüğümüz kadarı ile havayollarımız bugün müşterisini korumuyor” dedi.

Bir hava yolu kurulurken uçak başına Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne bir milyon dolar ödendiğini ve şu anda KTHY’nin Türkiye Sivil Havacılık Müdürlüğü’nde 5 milyon doları olduğunu iddia eden Polatkan, bu para ile mağdurların ödenebileceğine dikkati çekti.

Uçuşlar Larnaka’ya kaydı
Ali Polatkan, uçuşların Larnaka’ya kaymasının büyük üzüntü verici bir durum olduğunu söylerken, beğensek de beğenmesek de şu anda büyük bir kitlenin Larnaka’dan uçtuğunu kaydetti.
Turistlerin ülkemize artık Larnaka’dan geldiğini ifade eden ve İngiltere piyasasının da Güney’e kaydığını söyleyen Polatkan, “Geçmişte bu dönemde İngiltere’den Güney Kıbrıs uçak biletleri yüksek iken bu yıl önemli oranda bir düşüş olduğunu gördük. Bunun bilinçli yapılmakta olduğunu düşünüyorum” dedi.

İngiltere pazarını ancak 10 yılda kazanabiliriz
“KTHY’nin batırılmasıyla” istedikleri gün ve saatte uçak bulunmadığını da ifade eden Ali Polatkan, bunun geçici bir olay olduğunu ve eylül ayında bu sorunun aşılacağını söyledi.

Polatkan, maddi zararın kapatılabileceğini ancak psikolojik zararın kapatılmasının çok zor olduğunu anlatırken, “40 yıllık piyasamız olan İngiltere pazarını tekrar kazanmamız için 10 yılı aşkın bir süreye ihtiyaç vardır. Kıbrıs Türk toplumu buna kısa zamanda adapte olabilir ancak, İngiltere pazarını ne yazık ki kaybettik” dedi.

KTHY’nin turizmde bir denge unsuru olduğunu ısrarla vurgulayan Polatkan, KTHY’nin charter bacağının kurularak İngiltere, Almanya veya İran’a charterler yapılabileceğini hatırlattı. Polatkan, “Çünkü bizim turizme ihtiyacımız vardır. Biz nereden para kazanacağız. Bize ikinci bir kapı söyleyin ki para kazanalım” dedi.

Kıbrıs Gazetesi
KTHY MAĞDURLARI DAVA AÇACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Calisan herkes gibi bende biletimi internet uzerinden aldim. param iade edilmedi ama bu isin pesini birakmaya hic niyetim yok .parayi kolay kazanmadigim gibi kolay harcamaya da hic niyetim yok. gerekli heryer basvuru yaptim ve sonuc bekliyorum. buradan cikardigim dersle Turkiyeli havayollarinin hicbirinden bilet almamak oldu yakinda yine Trukiye yolcusuyum ve gecen yaz da yaptigim gibi yabanci sirketlerden aldim biletimi. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar yıldır kthy için gecesini gündüzüne katan personele bir açıklamayı çok gören ne olduğu belirsiz olan bu zihniyete yazıklar olsun . Siz ülkeyi yönetiyormuş gibi görünüpte kendi kesenizi doldurmasaydınız bu gün bizim yavrularımızında belirli bir geleceği olabilirdi.Size hakkımızı helal etmiyoruz.İnşallah bu yolda muvaffak olamazsınızda iyice batıp yok olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kurtuluş sendikanın kapanmasındadır. Bu sendika kapanmadan havalimanında kimse huzura eremez. Bu böyle biline... Şahsi çıkarlarını ülke menfaatlerinin önüne çıkaran bir kuruluştan ne hayır gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tek bir sorumlu vardır. SENDİKA ! KTHY nı bitmeyen istekleri, toplu sözleşme şartları ile kapattılar bakalım sıra kimde ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçuşları en yoğun dönemde durdurma kararı alarak KKTC turuzimini bitiren sorumludur. sendika 8 ay önce KTHY nı kurtarmak için KKTC meclis çalışma komitesinin yapmış olduğu çalışmaya onay vermesine rağmen niçin 13 sayfalık rapor uygulanmadı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havasen yönetimi değişmeden ve hatta Havasen kapanmadan Kıbrıs kurtulmaz. Bu zihniyetle heryeri batıracaklar. KTHY kapandı şimdi ne yapacaklar acaba ? Sendikalı kuruluşta kalmadı. Belki de IST handlingi batırmaya başlarsınız. Belli mi olur ? İlla bir yerleri batıracaksınız çünkü. Çekin elinizi işçinin üstünden çekin artık. !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY yi batiran havasen baskaninada 20 kisilik bir grup maddi tazminat davasi acmaya hazirlaniyor.Umarim bizim THY ye gecmemizi engelledigi icin suanda alamadigimiz THY standardindaki maas farklarimizida bu davayla sendika baskaninin sahsi hesabindan kopaririz insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence davayı sendikaya açın. Tek sorumlusu odur. Hala utanmadan insanları sokaklarda rezil ediyorlar. Bitti. KTHY bitti. Deniz bitti. İnsanları rahat bırakın. Hep bana hep bana diye diye doymadınız. Siz doymadınız ama KTHY nı batırdınız. Hangi yüzle şimdi sokaklarda eylem yapıyorsunuz. KKTC sizinle utanç duyuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunun suçlusu KTHY değildir onun başındakiler ve hükümettir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000